08 Mart 2013, Cuma 11:05:37

SABANCI: "EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZ..."

Son dönemlerde yeni uçuş noktalarıyla hızla büyüyen Pegasus’un Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, “Halka açılmak en önemli hedefimiz. Yurtdışındaki piyasalar için de bizim ülkemiz için de doğru zaman” diye konuştu.
  • Bir onceki aciklamasinda 100 uncu ucak 2030lu yillarda gelecek diyordu simdi 2022 diyor. Hangisi dogru bilen varmi acaba?
  • Allah yolunuzu açık etsin.sizin büyeminiz demek iş kapısı demek..türkiye için gurur demek.
  • birazda acenteleri düşünün sayenizde binlerce acente çalışanı işinden oldu. ticaret yapıyorsunuz ama birazda insanların haklarını düşünün
  • adanali kurnaz tuccar, kendince kurnaz tabi. ee aliyorsun 100 tane ucak cok guzel elindeki 40 ucagi ne yapacaksin onlari satmiyormusun? ondan neden bahsetmiyorsun?
  • Bakalim beygiri ne zaman satacak?
  • YAKINDA BALON PATLAR PATLADIĞI ZAMAN DE ÇOK SES GETİRİR
  • EN ÖNEMLİ HEDEFİNİZ GERÇEK BİR TEKNİK KADRO KURMAK OLMASI LAZIMDI ALİ BEY BİLMEM FARKINDAMISINIZ AMA YOLCULARDAN GELEN YOĞUN BİR TEPKİ VAR İNSANLAR BU KADAR YENİ UÇAKLARIN NASIL BU KADAR BAKIMSIZ OLDUĞUNU ANLAYAMIYORLAR BİZ PEGASUS'U SEVİYORUZ LÜTFEN! ! !
  • PGS de yabancı F/O bulunmamakta bilgine!Yabancı kaptanlar da yerli F/o ların kaptanlıkları geldiginde yavas yavas gönderilecek..Bilip bilmeden konuşmayalım!Belli ki senin bir sıkıntın olmuş nereden giydireceğini şaşırmışsın..
  • Büyü pegasusum Büyü ancak büyümende payi emegi olan personeli unutma...THY nin yaptigi hataya dusme...Askari ucretle calistirdigin personeline odulu unutma unutma ki odul en buyuk sevki ve aidiyet duygusunu verir...sen anladin Sn Sabanci...
  • pegasus havayolları yönetim kurulu uçuş işletme sorumlular bazı özel kararlar almış.karakuvvetlerınden ayrılan pilotları havakuvvetlerınden ayrılan shgm den pilot lisansı alanlar ve filanca uçuş okulundan mezun olanları almayacaksınız diye kararlar alınmış bunlar ın yerıne yabancıları tercıh etmek mesleki olarak ayrımcılık şahsilik değilmıdır.shgm den pilot olmasına engel olmadıgından alınan bulisans sahiplerine keyfı ayrımcılık yapmak ne kadar etıktır.yakışık almaz .yabancılardan Türk pilotlardan istediğiniz kısıtmala varmı onalrın elinden tutup otellerıne kadar götürmekteler..bu ülkede vatandaşını sınıflandırıp yabancılara kapı açmak ne kadar etıkdır.asıl bunlarıda dıkkate alıp değerlendırmesı gerekir diye düşünüyorum insanlar geldikleri geçtikleri aşamaları düşünse zaten bu şekilde davranmazlar .ben çektim başkasıda çeksin diye düşünürsek bıryere varamayız saygılarımla ...

Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, geçtiğimiz şubat ayında Sermaye Piyasaları Kurulu’na (SPK) şirketin hisselerinin halka arzı için başvurduklarını hatırlatarak, “Her şirket belli evrelerden geçiyor, halka açılma da bunlardan bir tanesi. Bu dönemde daha doğru bir hacimde olduğumuzu düşünüyoruz. Dow Jones bugünlerde tarihi rekor kırdı. Yurtdışındaki piyasalar için de bizim ülkemiz içinde doğru zaman” diye konuştu.

KESTİRMEDEN GİTMİYORUZ

Pegasus, 14 Şubat 2011 tarihinde SPK’ya ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsasına (İMKB) gerçekleştirdiği başvuruyu 20 Ocak 2012 tarihi itibarıyla geri çekmişti. 23 Şubat 2013’te yeniden SPK’ya başvuran Pegasus’un Yönetim Kurulu Başkanı Sabancı, halka arz planlarında indirimli hisse gibi düşüncelerinin olmadığını da dile getirdi. Sabancı, Pegasus’un 2012 yılında 1.9 milyar TL ciro, 126.3 milyon TL net dönem kârı elde ettiklerini açıkladı. Avrupa’da en verimli operasyon sınıfında ikinci havayolu olduklarını anlatan Sabancı, “Türkiye çok avantajlı bir noktada. Ucuz fiyatlarımızın sebebi kestirme yollardan gitmemiz değil, operasyonu iyi yapmamız” dedi.

YENİ SİPARİŞ VEREBİLİRİZ

Havacılar için verilecek teşviklerin çok net olmadığını söyleyen Sabancı, “İç hat uçuşları arttıkça dış hatlarda taleplerinize daha sıcak bakarız gibi bir durum var” dedi. Pegasus Havayolları’nın, Airbus’a toplam 12 milyar dolar değerinde 100 adet uçak siparişi verdiğini ve uçak teslimlerinin 2015’te başlayıp 2022 yılında sona ereceğini hatırlatan Sabancı, şöyle konuştu: “Büyüme tahmin ettiğimiz gibi giderse 2020’den önce başka uçak siparişi de verebiliriz” dedi. Ali Sabancı, “Uçaklarda para ile satış yapılınca israf daha az oluyor. Her yıl 20 milyon euro’ya yakın marka yatırımı yapıyoruz” dedi.

Satın almalarla havayolu ihracı

Pegasus Hava Yolları’nın, uçuş ağına Bükreş, Priştine, Üsküp, Belgrad’tan sonra Balkanlar’daki 5’nci uçuş noktası olarak Saraybosna’yı eklediğini anlatan Ali Sabancı, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te yerel havayolu şirketinin yüzde 49’unu satın aldıklarını belirtti.Böylece havayolu ihracında deneyim kazanmayı istediklerini ifade eden Sabancı, farklı ülkelerde satın almalara devam edeceklerini  kaydetti.

Saraybosna’ya haftada beş sefer yapıyoruz

Pegasus’un yurt dışındaki 39. uçuş noktası Saraybosna–İstanbul uçuşları 28 Şubat 2013 tarihinden beri haftada 5 gün karşılıklı olarak gerçekleştiriliyor. Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Pazar günleri düzenleniyor. Uçuşlar Saraybosna’dan Türkiye’de; Adana, Alanya, Ankara, Antalya, Batman, Bodrum, Dalaman, Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kayseri, Konya, Kütahya Zafer, Malatya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa ve Trabzon’a yurtdışında ise Almati, Berlin, Beyrut, Donetsk, Dubai, Hannover, Kuzey Kıbrıs, Kharkiv, Kopenhag, Köln, Krasnodar, Londra, Marsilya, Nürnberg, Omsk, St. Etienne, Stokholm, Tahran, Tel Aviv, Tiflis, Viyana ve Zweibrücken’e olmak üzere toplam 42 noktaya bağlantılı olarak uçabilecekler.  Ali Sabancı, “2012 yılında da dış hatlardaki hızlı büyümemizi sürdürdük. Bugün, 27 ülkede 68 merkeze tarifeli sefer düzenliyoruz. 2012’de yurt içi ve yurt dışında taşıdığımız misafir sayımız bir önceki yıla göre yüzde 20 artarak 13.6 milyon oldu” dedi.

SABANCI: "EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZ..."

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

100 ucak ~ 11 yıl önce
Bir onceki aciklamasinda 100 uncu ucak 2030lu yillarda gelecek diyordu simdi 2022 diyor. Hangisi dogru bilen varmi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2030-2022=8 yıl ~ 11 yıl önce
Ne yani haşa Allah kelamımıdır 2030. Adam o söyleminden sonra oturup 2030' un gelmesini bekleyecek, öne çekmek için bir gayret göstermeyecekmiydi? Bunun içinde yalancılık yapıldığı mı ima edilecek? El insaf be kardeşim. De ki hemen gelsin, yarın gelsin de bir sürü insan da bundan nasiplensin. Pegasusla işim yolcu olmanın dışında yok ama Ali Sabancıyı başarısından ve gayretinden dolayı tebrik etmek lazım. Yiğide vur ama hakkını yeme...
jet yorumcu ~ 11 yıl önce
Allah yolunuzu açık etsin.sizin büyeminiz demek iş kapısı demek..türkiye için gurur demek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acente ~ 11 yıl önce
birazda acenteleri düşünün sayenizde binlerce acente çalışanı işinden oldu. ticaret yapıyorsunuz ama birazda insanların haklarını düşünün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
r ~ 11 yıl önce
adanali kurnaz tuccar, kendince kurnaz tabi. ee aliyorsun 100 tane ucak cok guzel elindeki 40 ucagi ne yapacaksin onlari satmiyormusun? ondan neden bahsetmiyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne ilgisi var ~ 11 yıl önce
kUSURA BAKMA ARKADAŞ TA SANA NE,BİZE NE..NE YAPARSA YAPAR.ADAM 100 UÇAK SİPARİŞİ VERMİŞ.İSTER SATAR İSTER SATMAZ.BU MU KONU YANİ?
beygir ali ~ 11 yıl önce
Bakalim beygiri ne zaman satacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
balon ~ 11 yıl önce
YAKINDA BALON PATLAR PATLADIĞI ZAMAN DE ÇOK SES GETİRİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVACI ~ 11 yıl önce
EN ÖNEMLİ HEDEFİNİZ GERÇEK BİR TEKNİK KADRO KURMAK OLMASI LAZIMDI ALİ BEY BİLMEM FARKINDAMISINIZ AMA YOLCULARDAN GELEN YOĞUN BİR TEPKİ VAR İNSANLAR BU KADAR YENİ UÇAKLARIN NASIL BU KADAR BAKIMSIZ OLDUĞUNU ANLAYAMIYORLAR BİZ PEGASUS'U SEVİYORUZ LÜTFEN! ! !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yabancı pilot ~ 11 yıl önce
PGS de yabancı F/O bulunmamakta bilgine!Yabancı kaptanlar da yerli F/o ların kaptanlıkları geldiginde yavas yavas gönderilecek..Bilip bilmeden konuşmayalım!Belli ki senin bir sıkıntın olmuş nereden giydireceğini şaşırmışsın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personel ~ 11 yıl önce
Büyü pegasusum Büyü ancak büyümende payi emegi olan personeli unutma...THY nin yaptigi hataya dusme...Askari ucretle calistirdigin personeline odulu unutma unutma ki odul en buyuk sevki ve aidiyet duygusunu verir...sen anladin Sn Sabanci...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
pegasus havayolları yönetim kurulu uçuş işletme sorumlular bazı özel kararlar almış.karakuvvetlerınden ayrılan pilotları havakuvvetlerınden ayrılan shgm den pilot lisansı alanlar ve filanca uçuş okulundan mezun olanları almayacaksınız diye kararlar alınmış bunlar ın yerıne yabancıları tercıh etmek mesleki olarak ayrımcılık şahsilik değilmıdır.shgm den pilot olmasına engel olmadıgından alınan bulisans sahiplerine keyfı ayrımcılık yapmak ne kadar etıktır.yakışık almaz .yabancılardan Türk pilotlardan istediğiniz kısıtmala varmı onalrın elinden tutup otellerıne kadar götürmekteler..bu ülkede vatandaşını sınıflandırıp yabancılara kapı açmak ne kadar etıkdır.asıl bunlarıda dıkkate alıp değerlendırmesı gerekir diye düşünüyorum insanlar geldikleri geçtikleri aşamaları düşünse zaten bu şekilde davranmazlar .ben çektim başkasıda çeksin diye düşünürsek bıryere varamayız saygılarımla ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tayyar ~ 11 yıl önce
allahaskina siz bu yazdiginizdan bisey anladiniz mi ?
Haklisin Tayyar ~ 11 yıl önce
İkinci cümlenin başında okumak istemiyor insan. Misafirmiz güzel Türkçe'mizi katletmiş..
kilisli ~ 11 yıl önce
bunu okuyan kör olur hayatta okumam.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000