08 Kasım 2015, Pazar 15:32:30

Pegasus'un Mardin uçağı Diyarbakır'a indi

Pegasus Havayolları'nın İstanbul-Mardin seferini gerçekleştiren yolcu uçağı, teknik arıza sorunun çıkması dolayısıyla Diyarbakır iline zorunlu bir şekilde iniş gerçekleştirdi.
  • Geçmiş olsun
  • Seni o bomboş alnından öpüyorum Admin anladın sen onu :)
  • Geçmiş olsun pegsus..
  • 90 km için o uçağın tekrar havalanmasi çok mantıksız !
  • Uçak bu teknik problemle Mardin'e inip kalkamasaydı ne olacaktı? Tecrübesizlik olabilir, teknik hata olabilir, kullanıcı hatası -limit aşımı gibi- her şey olabilir. Sonuçta verilen karar için kaptan "ben böyle emniyetli gördüm" dedikten sonrası, kimin dediği, ne dediği önemli değildir. Kararı bu noktaya getiren koşulları da şirket ya da shgm inceler.
  • Uçaklar tecrübe veya cesaretle uçurulmaz. Kat-i havacılık kuralları ile uçurulur. Eğer uçakta meydana gelen arıza (her ne olursa olsun) kural gereği inmeyi gerektiriyorsa pilot ne kadar tecrübeli ne kadar cesur olursa olsun derhal iner. İnsanların canı zamanlarından daha önemlidir.
  • Pegasus
  • Mqm kapalı sınır uçuşlarından o an notamlı. Uçakta bişi var bilemezsin. En doğru kararı vermişlerdir pilotlar
  • Acaba Mardin de söz konusu arızayı giderecek teknik var mı? Teknik varsa malzeme varmı ? Kısacası böyle arızalarda teknik altyapı inilecek meydanın belirlenmesinde en önemli faktördür.
  • Bu gibi teknik arızalar pilot tecrübesi ve cesaret önemli bir faktör, bu ikisinden biri olsaydı boşuna geri inmez gideceği yerde arıza giderildi, milletin zamanına olmuş olan, geçmiş olsun.

Pegasus Havayolları'nın İstanbul-Mardin seferini gerçekleştiren PC4274 sefer sayılı uçağı, yaşanan teknik arıza nedeniyle Diyarbakır'a zorunlu iniş gerçekleştirdi.

Edinilen bilgilere göre, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Mardin'e gitmek üzere bu sabah saat 06.40'da havalanan Pegasus uçağı teknik arıza nedeniyle Diyarbakır Havalimanı'na  iniş yaptı.

Diyarbakır Havalimanı'na sorunsuz bir iniş yapan Pegasus uçağı, arızanın giderilmesinin ardından yeniden havalanan uçak, Mardin Havalimanı'na iniş gerçekleştirdi.

Pegasus'un Mardin uçağı Diyarbakır'a indi

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Geçmiş olsun ~ 8 yıl önce
Geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tecrübe eksiliğine :) ~ 8 yıl önce
Seni o bomboş alnından öpüyorum Admin anladın sen onu :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fb ~ 8 yıl önce
Geçmiş olsun pegsus..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ifufjshchcjvub/*sdfg ~ 8 yıl önce
90 km için o uçağın tekrar havalanmasi çok mantıksız !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
khn ~ 8 yıl önce
Uçak bu teknik problemle Mardin'e inip kalkamasaydı ne olacaktı? Tecrübesizlik olabilir, teknik hata olabilir, kullanıcı hatası -limit aşımı gibi- her şey olabilir. Sonuçta verilen karar için kaptan "ben böyle emniyetli gördüm" dedikten sonrası, kimin dediği, ne dediği önemli değildir. Kararı bu noktaya getiren koşulları da şirket ya da shgm inceler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaya yorum ~ 8 yıl önce
Uçaklar tecrübe veya cesaretle uçurulmaz. Kat-i havacılık kuralları ile uçurulur. Eğer uçakta meydana gelen arıza (her ne olursa olsun) kural gereği inmeyi gerektiriyorsa pilot ne kadar tecrübeli ne kadar cesur olursa olsun derhal iner. İnsanların canı zamanlarından daha önemlidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gecmiş olsun ~ 8 yıl önce
Pegasus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilemezsin ~ 8 yıl önce
Mqm kapalı sınır uçuşlarından o an notamlı. Uçakta bişi var bilemezsin. En doğru kararı vermişlerdir pilotlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne alaka ~ 8 yıl önce
Acaba Mardin de söz konusu arızayı giderecek teknik var mı? Teknik varsa malzeme varmı ? Kısacası böyle arızalarda teknik altyapı inilecek meydanın belirlenmesinde en önemli faktördür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tecrübe eksikliği ~ 8 yıl önce
Bu gibi teknik arızalar pilot tecrübesi ve cesaret önemli bir faktör, bu ikisinden biri olsaydı boşuna geri inmez gideceği yerde arıza giderildi, milletin zamanına olmuş olan, geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir okuyan ~ 8 yıl önce
Ya kitap en yakın meydana in diyorsa?
En iyi pilot... ~ 8 yıl önce
YAŞAYAN PİLOTTUR...
.. ~ 8 yıl önce
umarım pilot falan değilsindir,pilotsanda inşallah senin uçurduğun uçağa denk gelmem..klavye başında hiçbirşeyden bilgisiz bu kadar ahkam kesmek nedir yahu!!
.... ~ 8 yıl önce
Senin gibi pilot olmaz olsun....

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000