04 Temmuz 2013, Perşembe 15:47:04

PEGASUS'UN İNİŞİNE SAVAŞ UÇAKLARI İZİN VERMEDİ

Pegasus Havayolları'nın İstanbul-Diyarbakır seferini yapan uçağının Şanlıurfa'ya inmesinin nedeni ortaya çıktı. Pegasus uçağının askeri uçuşların yoğunluğu nedeniyle Diyarbakır'a inemediği anlaşıldı.
  • Ne paranoya geliştirmişsiniz ya. Bilginiz olmadan emin olun fikriniz varsa hayatınız boyunca hiç istemediğiniz yerde bulabilirsiniz kendinizi. :) Askeri liman ve uçuşlar askeri trafik üstünlüğü prosedürüne tabi. kimse önceden ne olacağını bilmez en azından biz siviller bilmiyoruz. uçak alçalmaya başlar askeri trafik olur,sivil uçak havada turlar. Uçak yolcu alır motor çalıştırma izni ister, izin verilir pist başına gelir o şekil yarım saat bekler. :) apron 3 uçaklık park yerine sahip, herşey normal görünür bir bakarsın pat bir ambulans uçak gelir önceden planlanmış uçağın yeri verilir gelen uçak emergency pist başında bekletilir. Hem çalışanlar için hemde yolcular için sıkıntılı bir yer. Lütfen kafamızdaki saçmalıkları yazıya dökmeyelim... Saygılar.
  • Diyarbakir kule veya yaklasmada askeri ucus ve sivil ucuslarin oldugu yerde 1 saat araliksiz çalisacak arkadasa alnindan operim. Bu kadar kisitlamalarin ve imkansizliklarin oldugu o gecede yasadiklarimizla ilgili kimse yargisiz infaz yapmasin...
  • Sorun alana hedef alana degil baska inilmesi degil ki baska meydanlara inilebilir. Sorun baska meydana inildikten sonra Pegasusun yolcuya sahip cikmamasi konuyu carpitmayalim.Yanlis burada
  • Ey yurdumun insanı! Anlasanıza! PKK ile yapılan anlaşma gereği karakollar nasıl kapatılıyorsa, asker nasıl çekiliyorsa, hava üssü olarak kurulan ve daha sonrasında sivil uçuşlara da açılan bu meydanda "sivil uçuşlar asker tarafından engelleniyor" nedeni yaratılarak askeri üs buradan çıkartılacak! Bunun hazırlığı yapılıyor! Yoksa mutlaka bir ara yaratılarak uçak indirilir. Tarifeli uçuş değil mi?????
  • O gece onur air olarak pistbaşında bizde 30 dakika bekledik. Yan taksi yolunun kapalı olması uçakların pist içinden taxi yapma zorunlulugu ve yakıtı kritiğe düşen bir çok F 16 nın olması nedeniyle sorun yaşandı. Şirketin bu durumu önceden bilmesine imkan yok. Yakıt da hersey normalse fazla alınmaz. Pegasus kaptanının yapacagı bişe yok. Normal olmayan bizim yolcumuz henuz otobus kültürü olmadan uçağa bindi. Yolcu sorunumuz daha uzun süre devam eder.
  • Havada 10 dk fazla dolacak yakıtın olmaz. Yedek meydan kritiğe girer inersin yedek meydana ama indiğin meydanda gecenin köründe kimse olmaz yakıt alamazsın (Yakıt var mıydı meydanda yada sorumlu ). Sonra bir bakmışsın 3 saat geçmiş uçak sayısı az zaten seferler rotara giriyor. Diğer meydana dönmeden direk istanbula dön dersin. Yakıt olayı için olası tahmin bu olabilir. 2 gün arka arkaya olması ise ayrıca dispatch olayı olabileceğini de çağrıştırıyor.(Slot,notam vs vs..)
  • Hansi havayolu Luft Hans olsaydi indirirlerdi, pilotada helal elin oglu derdik
  • Sivil ucslara engel olunuyor, nedeni buyuk ihtimalle keyfi!!
  • Böyle saçmalık olmaz. Tüm üs uçsa dahi bir tek uçağı indirecek slot bulunur. Burada ya Diyarbakır kulede korkunç bir beceriksizlik, ya park yerlerinin doluluğu, ya uçağın yeterli bekleme yakıtı almaması/planlama veya icra hatası gibi bir durum var. Tüm üs kalksa 10 dakika sürer, inse 15 dakika. Başka birşey olmalı...
  • Haberde de belirttiği gibi savaş uçaklarının iniş kalkışı ani gelişen bir olay ve önceden planlanmayan birşey. Ne kadar süreceğide belirsiz olduğu için kaptan Urfa'ya inmeye karar vermiş. Yedek yakıt olarakta değil PGS'nin THY'nin bile IST'e dönecek yakıtı olmaz. En fazla kayseri'ye dönecek kadar güvenli yakıt vardır deposunda... Batman veya Mardin değilde Urfaya iniş sebebi ise hava trafik kontrolörleri ve pilotlar arasında karar verilen bir süreç. En uygun meydan olarak GNY tespit edilmiş ve oraya inilmiş. Batman karadan daha yakın diye Batman'a inme şartı yok.

Pegasus Havayolları, Diyarbakır'a inmesi beklenen uçağın Şanlıurfa'ya inmesi konusunda açıklama yaptı. Uçağın Şanlıurfa'ya inme nedeninin askeri uçuş yoğunluğu olduğu ortaya çıktı.

İşte Pegasus'tan yapılan o açıklama:

"03 ve 04 Temmuz 2013 tarihli, medyada yer alan “İstanbul-Diyarbakır Uçağı Zorunlu İniş Yaptı” konulu haberlere istinaden yaşanan gelişmeler, aşağıdaki şekilde gerçekleşmiştir:

Pegasus Hava Yolları‘na ait Boeing 737-800 tipi TC-AIS tescilli, PC192 sefer sayılı uçağı, 03 Temmuz 2013 tarihinde İstanbul - Diyarbakır tarifeli uçuşunu gerçekleştirmek üzere 20.30’da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkmış; 22:10 sularında Diyarbakır Havalimanı’na inişini gerçekleştirmek üzere kuleden izin istemiştir.

Diyarbakır kule; askeri protokole tabi olması itibarı ile uçağımızın iniş saatine rastlayan “askeri uçuşlar mevcut” gerekçesi ile iniş izni verememiştir. 10 dakika havada bekleme ardından; sürecin belirsiz uzaması nedeni ile PC 192 sefer sayılı uçağımız, en yakındaki nokta olan Şanlıurfa Havalimanı’na iniş gerçekleştirmek durumunda kalmıştır.

Hava sahasının belirsiz süreçte sivil uçuşlara kapalı kalması sonucu kalkış anlamında misafirlerimize saat bilgisi paylaşılamamış; iniş sonrası bekleme durumunda kalmak gerekliliği doğmuştur. Bu süreçte misafirlerimize ikram, ulaşım noktasında ek imkanlar sağlanmıştır."

PEGASUS'UN İNİŞİNE SAVAŞ UÇAKLARI İZİN VERMEDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

aircraft rescue ~ 11 yıl önce
Ne paranoya geliştirmişsiniz ya. Bilginiz olmadan emin olun fikriniz varsa hayatınız boyunca hiç istemediğiniz yerde bulabilirsiniz kendinizi. :) Askeri liman ve uçuşlar askeri trafik üstünlüğü prosedürüne tabi. kimse önceden ne olacağını bilmez en azından biz siviller bilmiyoruz. uçak alçalmaya başlar askeri trafik olur,sivil uçak havada turlar. Uçak yolcu alır motor çalıştırma izni ister, izin verilir pist başına gelir o şekil yarım saat bekler. :) apron 3 uçaklık park yerine sahip, herşey normal görünür bir bakarsın pat bir ambulans uçak gelir önceden planlanmış uçağın yeri verilir gelen uçak emergency pist başında bekletilir. Hem çalışanlar için hemde yolcular için sıkıntılı bir yer. Lütfen kafamızdaki saçmalıkları yazıya dökmeyelim... Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kule ~ 11 yıl önce
Diyarbakir kule veya yaklasmada askeri ucus ve sivil ucuslarin oldugu yerde 1 saat araliksiz çalisacak arkadasa alnindan operim. Bu kadar kisitlamalarin ve imkansizliklarin oldugu o gecede yasadiklarimizla ilgili kimse yargisiz infaz yapmasin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sorun beygir ~ 11 yıl önce
Sorun alana hedef alana degil baska inilmesi degil ki baska meydanlara inilebilir. Sorun baska meydana inildikten sonra Pegasusun yolcuya sahip cikmamasi konuyu carpitmayalim.Yanlis burada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çakır Ay ~ 11 yıl önce
Ey yurdumun insanı! Anlasanıza! PKK ile yapılan anlaşma gereği karakollar nasıl kapatılıyorsa, asker nasıl çekiliyorsa, hava üssü olarak kurulan ve daha sonrasında sivil uçuşlara da açılan bu meydanda "sivil uçuşlar asker tarafından engelleniyor" nedeni yaratılarak askeri üs buradan çıkartılacak! Bunun hazırlığı yapılıyor! Yoksa mutlaka bir ara yaratılarak uçak indirilir. Tarifeli uçuş değil mi?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 11 yıl önce
O gece onur air olarak pistbaşında bizde 30 dakika bekledik. Yan taksi yolunun kapalı olması uçakların pist içinden taxi yapma zorunlulugu ve yakıtı kritiğe düşen bir çok F 16 nın olması nedeniyle sorun yaşandı. Şirketin bu durumu önceden bilmesine imkan yok. Yakıt da hersey normalse fazla alınmaz. Pegasus kaptanının yapacagı bişe yok. Normal olmayan bizim yolcumuz henuz otobus kültürü olmadan uçağa bindi. Yolcu sorunumuz daha uzun süre devam eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptanim ~ 11 yıl önce
kaptana bisi diyen yok... kuleye diyen biside yok.. yolcunun magdur birakilmasi..valinin pegasusa calistigini bilmiyodum. 2 otobus kaldirmis..valimizde olmassa yolcu perisan.
hımm ~ 11 yıl önce
Havada 10 dk fazla dolacak yakıtın olmaz. Yedek meydan kritiğe girer inersin yedek meydana ama indiğin meydanda gecenin köründe kimse olmaz yakıt alamazsın (Yakıt var mıydı meydanda yada sorumlu ). Sonra bir bakmışsın 3 saat geçmiş uçak sayısı az zaten seferler rotara giriyor. Diğer meydana dönmeden direk istanbula dön dersin. Yakıt olayı için olası tahmin bu olabilir. 2 gün arka arkaya olması ise ayrıca dispatch olayı olabileceğini de çağrıştırıyor.(Slot,notam vs vs..)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hans ~ 11 yıl önce
Hansi havayolu Luft Hans olsaydi indirirlerdi, pilotada helal elin oglu derdik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gercek ~ 11 yıl önce
Sivil ucslara engel olunuyor, nedeni buyuk ihtimalle keyfi!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keyfi ~ 11 yıl önce
Yorumunuz çok keyfi olarak yazılmış. Gerçeklerle hiç ilintisi yok. Sadece PGS'yi mi indirmemişler; hiçbir uçağı mı? Lütfen yorum yazmadan önce mantık süzgecinden geçiriniz. Keyfi olarak uçağı indirmediklerine dair bir kanıtınız varsa yazın biz de bilelim.
Saçmalık ~ 11 yıl önce
Böyle saçmalık olmaz. Tüm üs uçsa dahi bir tek uçağı indirecek slot bulunur. Burada ya Diyarbakır kulede korkunç bir beceriksizlik, ya park yerlerinin doluluğu, ya uçağın yeterli bekleme yakıtı almaması/planlama veya icra hatası gibi bir durum var. Tüm üs kalksa 10 dakika sürer, inse 15 dakika. Başka birşey olmalı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değerlendirme ~ 11 yıl önce
Haberde de belirttiği gibi savaş uçaklarının iniş kalkışı ani gelişen bir olay ve önceden planlanmayan birşey. Ne kadar süreceğide belirsiz olduğu için kaptan Urfa'ya inmeye karar vermiş. Yedek yakıt olarakta değil PGS'nin THY'nin bile IST'e dönecek yakıtı olmaz. En fazla kayseri'ye dönecek kadar güvenli yakıt vardır deposunda... Batman veya Mardin değilde Urfaya iniş sebebi ise hava trafik kontrolörleri ve pilotlar arasında karar verilen bir süreç. En uygun meydan olarak GNY tespit edilmiş ve oraya inilmiş. Batman karadan daha yakın diye Batman'a inme şartı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000