01 Nisan 2014, Salı 10:04:24

PEGASUS'TAN TARTIŞILACAK UYGULAMA!

Türkiye’nin düşük maliyetli havayolu şirketlerinden Pegasus, 1 Nisan’dan (bugün) itibaren kilolu yolculardan ekstra ücret almaya başladı. Pegasus’ta kilo tarifesi nasıl?
  • Hahahaha, zekice bir haber ;)
  • Çok feci inandım. Fazla ücret ödememe gerek olmamasına rağmen küfür ede ede okudum. Hasbinallahlar havada uçuştu. Konu pegasus olunca insan inanmadan edemiyor :) İyi şakaydı
  • 1 nisan şakası diyorlar arkdaşlar altta alooo uyumayın yok öyle bişi
  • Saçmalık.70 ve 80 kilogrami nasil belirliyorsun neye gore belirliyorsun
  • Belirlediğiniz kiloların altındakileri de daha ucuz uçurun o zaman. Abarttınız iyice.
  • ARKADASLAR, EU-OPS (1) 1.620' E GORE STANDARD YOLCU AGIRLIKLARI BELIRLIDIR. 1. ERKEKLER ICIN KULLANILAN REFERANS AGIRLIGI (80 KG) NASIL BELIRLENMIS? 2. PEGASUS 1.620 DISINDA YOLCU AGIRLIGI MI KULLANIYOR? 3. EGER 1.620 DISINDA AGIRLIK KULLANILIYORSA BUNA SHGM' NIN IZIN VEREBILMESI ICIN PEGASUS TARAFINDAN "PASSENGER WEIGHING SURVEY" YAPILMASI GEREKIR VE BELIRLENEN YENI DEGERLERIN ONAYININ ALINMASI GEREKIR. PEGASUS' UN UCAK PERFORMANS MUHENDISLERI' NIN BILGISINE.
  • Sen sirketin prestijini düşünmekten başka birşey değil. Tanıdığım çoğu insan bu haberin sonunu okumadı. Kaldıki türk toplumu bole haberleri sonuna kadar okumaz.
  • Bence de dogru uygulama.Sismanlar yer kapliyor.Iki kisilik oturuyorlar yaninda yolculuk ediyorsa vay haline.
  • bende affınıza sığınarak halk tabiriyle eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmayın diyorum :)
  • Şaka güzel kaliteli ama ilerde olabilecek bişey diye düşünüyorum. Hayirlisi bakalım. ...............

Yolcularına uçakta suyu dahi ücretle sunduğu için zaman zaman eleştirilerin hedefi haline gelen Pegasus Havayolları, bu kez kilolu yolculardan ekstra para kazanacak. Erkeklerde 80, kadınlarda 70 kilogramın üzerindeki yolcular bugünden itibaren kilo başı ekstra ücret ödemek zorunda kalacak.

2014 yılında yolcu başına ekstra hizmet gelirini 30 TL’ye çıkarmayı hedefleyen Pegasus Havayolları, kilolu yolculardan ekstra ücret alarak bu hedefine bir adım daha yaklaşacak.

El bagajlarında 8 kilogram, kargo bagajında 20 kilogram üzerini ücretlendirerek hatırı sayılır gelir elde eden Pegasus Havayolları, kilolu yolcuları bir hayli sıkıntıya sokacak uygulamasıyla bir kez daha çok tartışılacak.

Yeni uygulamaya göre, 70 kilogramın üzerindeki kadın yolcular ile 80 kilogramın üzerindeki erkek yolcular, iç hatlarda kilogram başına 1 Euro, dış hatlarda ise kilogram başı 2 Euro ödemek zorunda kalacak.

Böylece 120 kilogram ağırlığındaki bir yolcu aynı yöne uçan bir başka yolcudan iç hatlarda tam 40 Euro, dış hatlarda ise 80 Euro fazladan ücret ödemek zorunda kalacak.

Sözkonusu uygulamanın insan hakları kuruluşları tarafından nasıl bir tepki ile karşılanacağı merak edilirken bu haberin 1 Nisan şakası olduğunu ve gerçekle uzaktan yakından ilgisi bulunmadığını belirtiyor ve affınıza sığınıyoruz.
 

PEGASUS'TAN TARTIŞILACAK UYGULAMA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (57)

Nisancı ~ 7 yıl önce
Hahahaha, zekice bir haber ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FALCONELLI ~ 10 yıl önce
Çok feci inandım. Fazla ücret ödememe gerek olmamasına rağmen küfür ede ede okudum. Hasbinallahlar havada uçuştu. Konu pegasus olunca insan inanmadan edemiyor :) İyi şakaydı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
martinovic onca ~ 10 yıl önce
1 nisan şakası diyorlar arkdaşlar altta alooo uyumayın yok öyle bişi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tugbaydn ~ 10 yıl önce
Saçmalık.70 ve 80 kilogrami nasil belirliyorsun neye gore belirliyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Belirlediğiniz kiloların altındakileri de daha ucuz uçurun o zaman. Abarttınız iyice.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EU-OPS (1) 1.620 ~ 10 yıl önce
ARKADASLAR, EU-OPS (1) 1.620' E GORE STANDARD YOLCU AGIRLIKLARI BELIRLIDIR. 1. ERKEKLER ICIN KULLANILAN REFERANS AGIRLIGI (80 KG) NASIL BELIRLENMIS? 2. PEGASUS 1.620 DISINDA YOLCU AGIRLIGI MI KULLANIYOR? 3. EGER 1.620 DISINDA AGIRLIK KULLANILIYORSA BUNA SHGM' NIN IZIN VEREBILMESI ICIN PEGASUS TARAFINDAN "PASSENGER WEIGHING SURVEY" YAPILMASI GEREKIR VE BELIRLENEN YENI DEGERLERIN ONAYININ ALINMASI GEREKIR. PEGASUS' UN UCAK PERFORMANS MUHENDISLERI' NIN BILGISINE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 10 yıl önce
Sen sirketin prestijini düşünmekten başka birşey değil. Tanıdığım çoğu insan bu haberin sonunu okumadı. Kaldıki türk toplumu bole haberleri sonuna kadar okumaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bence de dogru uygulama.Sismanlar yer kapliyor.Iki kisilik oturuyorlar yaninda yolculuk ediyorsa vay haline.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pgs görmez umarım ~ 10 yıl önce
bende affınıza sığınarak halk tabiriyle eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmayın diyorum :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gökhan kaya ~ 10 yıl önce
Şaka güzel kaliteli ama ilerde olabilecek bişey diye düşünüyorum. Hayirlisi bakalım. ...............

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000