11 Şubat 2020, Salı 21:00:06

Pegasus'tan rahatsızlanan pilotla ilgili açıklama

Pegasus Havayolları Viyana-İstanbul seferinde rahatsızlanan pilotuyla ilgili açıklama yaptı.
  • Aloooo shgm uyanin yahu pgt pilotlari yorgun herifler baski baski low cost bitik
  • Bir zamanlar sirket F/O sirketiydi. F/O sozune saygi duyulur dinlenirdi. Ne zaman ki sirket Boeingden Airbusa kpt gecirmeye basladi isler degisti. FO larin da yetersizlikleri artti. Bir bilenle ucmadigi icin. Misal Boeing ogretmen kaptanini airbusa direkt ogretmen geciren bir PGS vardir dunyada. Bir de dostum cok kontrolsuz buyudunuz be.
  • Kaptana ve PGS ailesine geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın. Çalışma saatleri değişmeli. Az sefer çok güvenlik olmalı.
  • Pegasus’da ana konu tepe yönetim gibi, Mutlaka bu konuya el atılması lazım. Kazayı sonunda pilot yapar ama o zincirin son halkasıdır. İki yılda üçü büyük toplama altı olay pek hayra alamet değil. Genel müdür, kaliteden sorumlu kişi ve uçuş işletmenin başındaki kişi mutlaka yeniden değerlendirilmelidir.
  • Sözüm otu b.... her türlü yediğini içtiğini kokpitten kabinden paylaşımda bulunan kaptanlara kabin memurlarına işinizi yapın bırakın şu sosyal medya çılgınlığını nazar alıyorsunuz nazar paylaşmayın şirkettinde bir an önce yasaklaması lazım bu tarz şeyleri....
  • Bir deve kesseniz iyi olacak. Bir ara borsada şahlandınız, herkes sizi konuşur oldu, hatta THY den popüler olur gibi bir konuma geldiniz, nazara geldiniz herhalde! Güneş her zaman parlak görünmez, bazen bulut bazen ay önüne geçer, ama bu doğada olandır. İş hayatını yönetenler uyanık ve tetikte olmalı, insanın et ve kemikten ibaret olduğunu unutulmamalıdır. İnsan denen varlık YORULUR. Havacılıkta buna FATIGUE derler. Yönetenlerin bunun ne demek olduğunu oturdukları yerden tam olarak idrak etmeleri mümkün değilsee, gerçekleri görebilecekleri gözlükler kullansınlar. Aksi taktirde o uçağı indirecek ikinci pilotu da bulamayabilirler. Para Para Para nereye kadar! İnsana değer verin, alın terini önemseyin, o ter dökenleri makine gibi çalıştırmayın. 2,3, 5, yada 7 kaptan fazla olursa onları makine gibi çalıştırmak zorunda kalmazsınız. Bu her hava yolu için bir anlayış olmalıdır. Gecmis olsun, bir daha insallah benzer olaylar yaşamayasınız.
  • Çalışanlarını o kadar yoegun çalıştırırsan bunlar olur... Hiç ders almak yok hiç!!
  • Pegasus git uzerine bir kurşun filan döktüŕ...
  • Benzer durumlara tedbir için iki pilot uçuyor zaten.
  • Çok geçmiş olsun allah daha kötülerinden korusun inşallah görünen şirket üzerinde olumsuz bir hava var umarım en kısa zaman tüm olumsuz durumdan kurtulurlar böyle şirketler milli değerlerimiz ülke olarak sahip çıkmamız gerekmektedir tekrar tekrar çok geçmiş olsun
Pegasus Havayolları Viyana-İstanbul seferinde rahatsızlanan pilotuyla ilgili açıklama yaptı.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı merkezli havayolu şirketi Pegasus, yaptığı açıklamada Viyana'dan gelen uçağı 2. pilotun Sabiha Gökçen Havalimanı'na indirdiği belirtildi. 

Rahatsızlanan kaptan pilotun durumunun ise iyi olduğu ve kontrol amaçlı hastanaya sevk edildiği ifade edildi.

Pegasus açıklaması şöyle;

Viyana-Sabiha Gökçen seferini yapan PC902 sefer sayılı TC-CPI kuyruk tescilli uçağımız, bugün kaptan pilotumuzun rahatsızlık geçirmesi üzerine sivil havacılık kuralları gereği sağlık sebebiyle acil iniş talep ederek 2. pilotumuz tarafından emniyetli bir şekilde Sabiha Gökçen Havalimanı’na indirilmiştir. Kaptan pilotumuzun durumu iyi olup gerekli kontroller için hastaneye sevk edilmiştir.
Pegasus'tan rahatsızlanan pilotla ilgili açıklama

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Pilot ~ 4 yıl önce
Aloooo shgm uyanin yahu pgt pilotlari yorgun herifler baski baski low cost bitik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OLD PGS ~ 4 yıl önce
Bir zamanlar sirket F/O sirketiydi. F/O sozune saygi duyulur dinlenirdi. Ne zaman ki sirket Boeingden Airbusa kpt gecirmeye basladi isler degisti. FO larin da yetersizlikleri artti. Bir bilenle ucmadigi icin. Misal Boeing ogretmen kaptanini airbusa direkt ogretmen geciren bir PGS vardir dunyada. Bir de dostum cok kontrolsuz buyudunuz be.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
velevki ~ 4 yıl önce
Dediğin doğru olsa airbus filoda sıkıntı olması lazım ama nedense hep boeing Allah akıl vermiş düşün
velevki ~ 4 yıl önce
Dediğin doğru olsa airbus filoda sıkıntı olması lazım ama nedense hep boeing Allah akıl vermiş düşün
Sinan ~ 4 yıl önce
Kaptana ve PGS ailesine geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın. Çalışma saatleri değişmeli. Az sefer çok güvenlik olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yönetsel Problem ~ 4 yıl önce
Pegasus’da ana konu tepe yönetim gibi, Mutlaka bu konuya el atılması lazım. Kazayı sonunda pilot yapar ama o zincirin son halkasıdır. İki yılda üçü büyük toplama altı olay pek hayra alamet değil. Genel müdür, kaliteden sorumlu kişi ve uçuş işletmenin başındaki kişi mutlaka yeniden değerlendirilmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asasoyal medya ~ 4 yıl önce
Sözüm otu b.... her türlü yediğini içtiğini kokpitten kabinden paylaşımda bulunan kaptanlara kabin memurlarına işinizi yapın bırakın şu sosyal medya çılgınlığını nazar alıyorsunuz nazar paylaşmayın şirkettinde bir an önce yasaklaması lazım bu tarz şeyleri....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 4 yıl önce
Bir deve kesseniz iyi olacak. Bir ara borsada şahlandınız, herkes sizi konuşur oldu, hatta THY den popüler olur gibi bir konuma geldiniz, nazara geldiniz herhalde! Güneş her zaman parlak görünmez, bazen bulut bazen ay önüne geçer, ama bu doğada olandır. İş hayatını yönetenler uyanık ve tetikte olmalı, insanın et ve kemikten ibaret olduğunu unutulmamalıdır. İnsan denen varlık YORULUR. Havacılıkta buna FATIGUE derler. Yönetenlerin bunun ne demek olduğunu oturdukları yerden tam olarak idrak etmeleri mümkün değilsee, gerçekleri görebilecekleri gözlükler kullansınlar. Aksi taktirde o uçağı indirecek ikinci pilotu da bulamayabilirler. Para Para Para nereye kadar! İnsana değer verin, alın terini önemseyin, o ter dökenleri makine gibi çalıştırmayın. 2,3, 5, yada 7 kaptan fazla olursa onları makine gibi çalıştırmak zorunda kalmazsınız. Bu her hava yolu için bir anlayış olmalıdır. Gecmis olsun, bir daha insallah benzer olaylar yaşamayasınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fadik ~ 4 yıl önce
para para para nereye kadar..manidar..bence bu soruyu bir de sizler kendinize sorun.sizler bu işi bu yüksek maaşlar için yapmıyor musunuz? yani diyorsunuzki hem maaşımız yüksek olsun hemde işimiz rahat olsun.yok öyle bir dünya işte ne yazık ki
Pegasus yetkili ~ 4 yıl önce
Sen pegasusta pilotmusun abiii
Yer ~ 4 yıl önce
havacılıkta değil zaten ingilizcesi de FATIGUE hatta menejerlik oyununda bile böyle
By x ~ 4 yıl önce
Deve değil sürü kesmeleri ve boy abdesti almaları lazım.
The F/O ~ 4 yıl önce
Çalışanlarını o kadar yoegun çalıştırırsan bunlar olur... Hiç ders almak yok hiç!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
112 ap0 ~ 4 yıl önce
Pegasus git uzerine bir kurşun filan döktüŕ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorun yok ~ 4 yıl önce
Benzer durumlara tedbir için iki pilot uçuyor zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hıııı ~ 4 yıl önce
Yedek kulübesi gibi yani dimi hemen 2.pilot uçuşa girmiş bu yüzden var.Bence havacılık sitelerini takip etmeyin siz nacizane tavsiyemdir.
Seyfullah Civil ~ 4 yıl önce
Çok geçmiş olsun allah daha kötülerinden korusun inşallah görünen şirket üzerinde olumsuz bir hava var umarım en kısa zaman tüm olumsuz durumdan kurtulurlar böyle şirketler milli değerlerimiz ülke olarak sahip çıkmamız gerekmektedir tekrar tekrar çok geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000