18 Aralık 2018, Salı 15:49:34

Pegasus'tan İzair açıklaması

Pegasus Havayolları'nın hisselerini satın aldığı İzair ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yeni bir açıklama yaptı.
  • TC-IZD IZE IZJ IZK IZG artık izmir base li uçmuyorlar , birleşme ile ilgisi var mı acaba ?
  • Sahi vaktin parası (yani bizim paramız) vardı izair in kuruluşunda aktarılan milyonlar ne oldu bilen varmı?
  • Umarım çalışanları magdur olmamıstır , tazminatlarını almışlardır, izair kaliteli bir firmaydı
  • Pilotlar vakfınin payı bu arada kaldıysa kaç kurus eder bilen varmı. Biri açıklasa da ögrensek.

Pegasus Havayolları'nın hisselerini satın aldığı İzair ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yeni bir açıklama yaptı.

Birleşme işleminin tamamlandığının vurgulandığını açıklamada, İzair pay sahiplerinin 31 Aralık tarihine kadar ayrılma akçesi haklarını kullanacaklarını, 31 Aralık'a kadar başvuru yapılmadığı takdirde ise Pegasus'ta hisse sahibi olarak kalmaya devam edecekleri ifade edildi.

Pegasus açıklaması:

Şirketimizin 17.12.2018 tarihli özel durum açıklamasında Pegasus Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi ("Pegasus") ile IHY İzmir Havayolları Anonim Şirketi'nin ("İzAir") kolaylaştırılmış usulde birleşme işleminin 17.12.2018 tarihinde tescil edildiği duyurulmuştu.

Pegasus tarafından 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ("TTK") Madde 155/2/a ve Sermaye Piyasası Kurulunun ("SPK") II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği ("Tebliğ") Madde 13/1 uyarınca ayrılma hakkını kullanacak İzAir pay sahiplerine yapılacak ayrılma akçesi ödeme işlemlerine Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. ("Garanti Yatırım") aracılık edecektir. Ayrılma akçesi seçimlik hakkını kullanacak İzAir pay sahipleri bu haklarını Garanti Yatırım aracılığıyla kullanmak zorundadırlar.

Ayrılma akçesi kullanımı 18.12.2018 saat 09:00 ila 31.12.2018 saat 17:00 arasında gerçekleştirilebilecektir. Ayrılma akçesinin kullanım süresi 10 iş günüdür.

Bu süre içerisinde ayrılma akçesini kullanmayan eski İzAir pay sahipleri Pegasus'ta pay sahibi olarak kalırlar ve ayrılma akçesi kullanım süresi sonunda ayrılma akçesini kullanma haklarını kaybederler.

Şirketimizin SPK tarafından 08.11.2018 tarihinde onaylanan Duyuru Metninde bildirildiği üzere:

a. İzAir'in 1,00 TL nominal bedelli 100 adet payı Pegasus'un 0,033864709 adet payına karşılık gelmektedir.

b. Devrolan İzAir'in Pegasus dışındaki pay sahiplerine ödenecek nakit ayrılma akçesi tutarı 1,00 TL nominal bedelli Pegasus payı için ayrılma akçesinin kullanım süresinin başlangıç tarihinden önceki otuz gün içinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması dikkate alındıktan sonra 31,78 TL olarak belirlenmiştir.

c. Ayrılma akçesi tercihinin kullandırılmasına birleşmenin tescilinden sonraki iş günü başlanır. Ayrılma akçesinin kullanım süresi on iş günüdür. Ayrılma akçesi ödemesi ayrılma akçesini tercih eden Devrolan İzAir pay sahiplerine Devralan Pegasus tarafından yapılacak ve ayrılma akçesi ödenen pay sahibine Devralan Pegasus'ta tahsis edilmiş paylar Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-22.1 sayılı Geri Alınan Paylar Tebliği kapsamına girmeksizin Devralan Pegasus'a devrolunacaktır.

d. Nakden ödenecek olan ayrılma akçesi Pegasus'un serbestçe tasarruf ettiği yedeklerden karşılanacaktır.

Ayrılma akçesi tercihini kullanmak isteyen eski İzAir pay sahipleri bu seçimlik haklarını sahip oldukları payların tamamı için kullanmak zorundadırlar.

Ayrılma akçesi seçimlik hakkını kullanacak eski İzAir pay sahipleri, birleşme işlemi sebebiyle yapılan sermaye artışı dolayısıyla sahibi olacakları Pegasus payını, Pegasus'a geri devrederek ayrılma akçesi karşılığını nakden tahsil edeceklerdir. Ayrılma akçesi tercihini kullanan eski İzAir ortaklarının bu haklarını kullanmak istedikleri tarih itibari ile paylar üzerinde tasarruf sahibi olunup olunmadığı Merkezi Kayıt Kuruluşu Bilgi Paylaşımı ve/veya Aracı Kurumlar vasıtası ile teyit ettirilecektir.

Bu çerçevede, ayrılma akçesi seçimlik hakkını kullanmak isteyen eski İzAir pay sahipleri, ayrılma akçesi kullanımına ilişkin talep formunu doldurarak 18.12.2018 saat 09:00 ila 31.12.2018 saat 17:00 arasında verecekleri talimat ile birleşme işlemi sebebi ile edindikleri Pegasus paylarının Garanti Yatırım nezdinde açılmış olan özel hesaba virmanlanmasını talep edeceklerdir. Ayrılma akçesi seçimlik hakkının kullanımına ilişkin talep formu ve gerekli ekleri ile virmanı Garanti Yatırım'a ulaşan ortaklara, talep formunda belirtecekleri hesaba havale/EFT yapılmak suretiyle, Pegasus adına Garanti Yatırım tarafından T+1 (başvuru tarihini takip eden birinci işgünü) günde ayrılma akçesi ödemesi yapılacaktır.

Pegasus'tan İzair açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

TC-IZ.... ~ 5 yıl önce
TC-IZD IZE IZJ IZK IZG artık izmir base li uçmuyorlar , birleşme ile ilgisi var mı acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vakıf ~ 5 yıl önce
Sahi vaktin parası (yani bizim paramız) vardı izair in kuruluşunda aktarılan milyonlar ne oldu bilen varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 5 yıl önce
Başlangıçta yatan 1.000.000 TL yani o zamanın değeriyle %5 olan hisse, Vakıf sermaye artırımına katılmadığı için şu anda komik bir rakama düştü :-(
İzair ~ 5 yıl önce
Umarım çalışanları magdur olmamıstır , tazminatlarını almışlardır, izair kaliteli bir firmaydı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Qwe ~ 5 yıl önce
Pegasus hak yemez rahat ol aksi olsa çoktan haber olmuşlardı ..
Pegasusta çalışmıyorsun ~ 5 yıl önce
Hak yemez dediğine göre, Pegasusta çalışmadığın kesin!
Komik ~ 5 yıl önce
Eminim hak yemiyordur ,
Pilot ~ 5 yıl önce
Pilotlar vakfınin payı bu arada kaldıysa kaç kurus eder bilen varmı. Biri açıklasa da ögrensek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000