31 Temmuz 2015, Cuma 13:42:52

Pegasus'ta büyük kriz!

Pegasus Havayolları'nda uzun bir süredir yaşanan kabin memuru sıkınıtısı yeni bir boyuta ulaştı.
  • Unutmayin Pegasus un sahibi Fethullah Teror Orgutu ile icli disli ve kol kol a. Onu daha kotu gunler bekliyor. Pegasus un sahibi Feto nun yalakasi ayni zamanda koyu bir Vatan hainidir. Eee, Atalarimiz ne demis bu Dunya etme bulma Dunya sidir.
  • arkadaslar ofis nasil dertli bilir misiniz?) biri digerine yaziyor, arkadasinin arkadasina goz koyuyor ve onun icin karisini bosuyor.. bas kaptanlar ofiste bekar dul hatunlarla kaynatiyor.. isleri gucleri ellerine 2 kagit alip disari kacmak, neroda kahve ve giybet yapip selfielerini paylasmak. Gibi cok keyifli zincirlemelerle yonetilen bir ofis ortami var orda.
  • Kölelik = pegasus.. İyiki istifa etmişim zamanında..
  • Boşuna yalakalık yapmayın...eğitimci olarak örnek olun..,cennet cehennem bu dünya da unutmayın...hastanelerde sürünmeye başlarsanız yakında anlarsınız ne demek istediğimi...öyle yılda 1000saat hem de her yıl olmaz güzelim...ayda 110saat 2ay üstüste de olmaz teyzecim...
  • sayın arkadaşlar şartlarınızın ne kadar ağır olduğunu okuyorum ve sizler için üzülüyorum.Allah yardımcınız olsun.sizleri okudukça durumuma şükrediyorum.ben iki fakülte mezunu , piyasa da aranan seviyede iş bilgi ve deneyimine sahip biri olarak ülkemizin ilk beş holding inden birisinde yönetici olarak çalışıyorum. sizlerin yönetici diye tanımladığınız kişilere verilen ücretlere henüz ulaşamadım ama çalışıyorum fazla mesai ücreti almadan günde yaklaşık 14 veya 15 saat çalışıyorum cumartesi mesai günü olmamasına karşılık cumartesi dahil pazar günleride bazen şirkete gidiyorum. yıllık kullanamadığım ücretli izinlerimin toplamı sanırım 190 veya 195 gün , ama ne olursa olsun sizlerin durumunu okuduğumda halime şükrediyorum . Allah yardımcınız olsun
  • ee arkadaş ucuz etin tiridi olmaz ali sabancı bey köle gibi 3 kuruş veriyo onuda çalışanların burnundan çıkarıyo bu ama thy böyle deyil ali bey geçmiş ola....
  • Masallah yerdeki personeller cok memnun ki kimse dosenmemis buraya...Basiretsiz Saw istasyon mudurlugu kurdu kuzuya boğdura boğdura butun iş bilen personeli isten soguttular.8 saat molasiz o sicagin altinda bir fiil calisin sonra bir tek yorulan ucucularmis gibi git ego okşa ( sozum isini layikiyla yapana degil) sonra gain time icin kendini yirt yil sonunda performans degerlendirmesinde 2.75 ver sonra bu adam mutlu olsun...Sen git anca türkü soyle yoneticim.Istasyon basmuduru de dinlesin.
  • müdür yardımcılarımız-eğitmenlerimiz bile aktif olarak uçuşa gidiyor.Belli etmiyorlar ama onlarda bıkmış durumdalar.3 senedir bu şirkete ve mesleğime bağlıyım ,maaşım zamanında yatıyor ama her şey para değil... İnsan yerine konmak istiyoruz. ANANEEE DUY SESİMİZİİİ... artık yolcuya gülümseyemiyorum, tidy up yaparken gecikme olmasın diye canla başla hızlı bir şekilde yapamıyorum,yani istemesemde kendimi PASİF DİRENİŞ yaparken buluyorum.. tk alımını dört gözle bekliyorum... UMARIM bu sadece masa başında oturup bir şeyden bihaber olan bu yöneticilerden kurtulurum PEGASUSU seviyorum ama insanlar şirketlerini değil YÖNETİCİSİ değiştirirmiş.. ilk fırsatta ayrılmak temennisi ile.
  • SunExpress'in 4 amir uctugu niye haber olmadi o halde gecen sene?
  • Arkadaşım asıl sorun ne söyleyeyim mi ? 12 saat mesai olması. en az 12 saat mesai nedir söyler misiniz? gecikmelerle vs. oluyor 13-14 saat. Şirket tabi ki para kazanacak elindekileri kullanacak kar edecek ama insan faktörü denen birşey var. Ruhen ve bedenen hergün 12 saat mesaiyi bünye artık kaldırmıyor. Vücut iflas ediyor. sonra birileri vay demek kanının son damlasına kadar çalışamadın o zaman dur senden para keselim diyor. Ayıptır bu kabin ekibine.

Pegasus Havayolları'nda uzun bir süredir yaşanan kabin memuru sıkınıtısı yeni bir boyuta ulaştı. AirportHaber'e gelen bilgilere göre; şirketin uçaklara ekip bulmakta zorluk çektiği ve bir uçuşta 2 kabin amirine görevlendirme yazıldığı öğrenildi.

Pegasus'un kabin memurlarıyla ilgili uyguladığı çalışma şartlarının son derece ağır olduğu ve bu nedenle hosteslerin bu şartlara daha fazla dayanamayarak peş peşe istifa etmesi şirketteki sıkıntıların su üstüne çıkmasına neden oldu.

Uçucuların git gide daha da ağırlaşan şartlar nedeniyle işi bırakması Pegasus Havayolları'nı sıkıntıya soktu. Pegasus'un uçaklara ekip bulmakta zorluk çektiği ve aynı uçağa birden fazla kabin amiri görevlendirmesinin yanı sıra ofislerde görev yapan tecrübeli uçucuların da uçuşlarda görevlendirildiği iddia edildi.

Söz konusu sıkıntılar bugün Bodrum'da patlak verdi. Bodrum-Sabiha Gökçen seferini yapacak Pegasus uçağına ekip bulamayan şirketin seferi gecikmeye uğrayınca yolcularla kavga çıktı. Duruma tepki gösteren yolcular, gecikme nedeniyle Pegasus yetkilileri ile ciddi bir tartışma yaşadı. Gecikmeli olarak uçağa ekip bulunmasıyla sefer rötarlı olarak gerçekleştirildi.

Limitlerde uçurulan kabin memurları duruma isyan ederken, şirket tarafından konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

©AirportHaber

Pegasus'ta büyük kriz!

Yorumlar Tüm Yorumlar (168)

Huseyin ~ 9 yıl önce
Unutmayin Pegasus un sahibi Fethullah Teror Orgutu ile icli disli ve kol kol a. Onu daha kotu gunler bekliyor. Pegasus un sahibi Feto nun yalakasi ayni zamanda koyu bir Vatan hainidir. Eee, Atalarimiz ne demis bu Dunya etme bulma Dunya sidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sex and the city ~ 9 yıl önce
arkadaslar ofis nasil dertli bilir misiniz?) biri digerine yaziyor, arkadasinin arkadasina goz koyuyor ve onun icin karisini bosuyor.. bas kaptanlar ofiste bekar dul hatunlarla kaynatiyor.. isleri gucleri ellerine 2 kagit alip disari kacmak, neroda kahve ve giybet yapip selfielerini paylasmak. Gibi cok keyifli zincirlemelerle yonetilen bir ofis ortami var orda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Are ~ 9 yıl önce
ONUR Air de farksız.Kabin ekibi uçsun TB ve yandaşları pasta kessinler.kimin eli kimin cebinde belli değil.Su cpt su planlamacı neyse
Yte ~ 9 yıl önce
Kölelik = pegasus.. İyiki istifa etmişim zamanında..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pegasusum ~ 9 yıl önce
Boşuna yalakalık yapmayın...eğitimci olarak örnek olun..,cennet cehennem bu dünya da unutmayın...hastanelerde sürünmeye başlarsanız yakında anlarsınız ne demek istediğimi...öyle yılda 1000saat hem de her yıl olmaz güzelim...ayda 110saat 2ay üstüste de olmaz teyzecim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ersin ~ 9 yıl önce
sayın arkadaşlar şartlarınızın ne kadar ağır olduğunu okuyorum ve sizler için üzülüyorum.Allah yardımcınız olsun.sizleri okudukça durumuma şükrediyorum.ben iki fakülte mezunu , piyasa da aranan seviyede iş bilgi ve deneyimine sahip biri olarak ülkemizin ilk beş holding inden birisinde yönetici olarak çalışıyorum. sizlerin yönetici diye tanımladığınız kişilere verilen ücretlere henüz ulaşamadım ama çalışıyorum fazla mesai ücreti almadan günde yaklaşık 14 veya 15 saat çalışıyorum cumartesi mesai günü olmamasına karşılık cumartesi dahil pazar günleride bazen şirkete gidiyorum. yıllık kullanamadığım ücretli izinlerimin toplamı sanırım 190 veya 195 gün , ama ne olursa olsun sizlerin durumunu okuduğumda halime şükrediyorum . Allah yardımcınız olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abuzittin ~ 9 yıl önce
Canım benim, gözlerim yaşardı :(
urfair ~ 9 yıl önce
ee arkadaş ucuz etin tiridi olmaz ali sabancı bey köle gibi 3 kuruş veriyo onuda çalışanların burnundan çıkarıyo bu ama thy böyle deyil ali bey geçmiş ola....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ops ~ 9 yıl önce
Masallah yerdeki personeller cok memnun ki kimse dosenmemis buraya...Basiretsiz Saw istasyon mudurlugu kurdu kuzuya boğdura boğdura butun iş bilen personeli isten soguttular.8 saat molasiz o sicagin altinda bir fiil calisin sonra bir tek yorulan ucucularmis gibi git ego okşa ( sozum isini layikiyla yapana degil) sonra gain time icin kendini yirt yil sonunda performans degerlendirmesinde 2.75 ver sonra bu adam mutlu olsun...Sen git anca türkü soyle yoneticim.Istasyon basmuduru de dinlesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ops1 ~ 9 yıl önce
Değil haber sitesine girip okumayı, maillerine girip okyabildiği zaman oluyormu acaba opsnin . insanların vakti oluncada ya ailesiyle yada kafa dağıtmaya çalışılıyor bukadar huzursuz ve mutsuz ortamda.okadar büyük haklar yeniliyorki bunlar nasıl can verecekler acaba..Sesimizi çıkartamıyorsak bakmakta olduğumuz aileler sayesindendir. Onlarında en büyük dezavantajı bu zaten personel alımına dikkat et ya evli yada gencecik 95 dogumlu insanları alıyorlar.
KABİN HİZMETLERİ ~ 9 yıl önce
müdür yardımcılarımız-eğitmenlerimiz bile aktif olarak uçuşa gidiyor.Belli etmiyorlar ama onlarda bıkmış durumdalar.3 senedir bu şirkete ve mesleğime bağlıyım ,maaşım zamanında yatıyor ama her şey para değil... İnsan yerine konmak istiyoruz. ANANEEE DUY SESİMİZİİİ... artık yolcuya gülümseyemiyorum, tidy up yaparken gecikme olmasın diye canla başla hızlı bir şekilde yapamıyorum,yani istemesemde kendimi PASİF DİRENİŞ yaparken buluyorum.. tk alımını dört gözle bekliyorum... UMARIM bu sadece masa başında oturup bir şeyden bihaber olan bu yöneticilerden kurtulurum PEGASUSU seviyorum ama insanlar şirketlerini değil YÖNETİCİSİ değiştirirmiş.. ilk fırsatta ayrılmak temennisi ile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SunTimes ~ 9 yıl önce
SunExpress'in 4 amir uctugu niye haber olmadi o halde gecen sene?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okay ~ 9 yıl önce
Haber verseydin/yazsaydın airpot haber'e yaparlardı güzel bir başlık, sende yazardın olan biteni okurduk...
uçuç ~ 9 yıl önce
pegasusta her gün bu örneği bulacak hale gelindiği için bunlar haber oluyor zaten artık. Yani k.kabin amiri, genel müdürlükten müdür yardımcılığı yapan instructor ve bir amir mesela yani...
MESAI ~ 9 yıl önce
Arkadaşım asıl sorun ne söyleyeyim mi ? 12 saat mesai olması. en az 12 saat mesai nedir söyler misiniz? gecikmelerle vs. oluyor 13-14 saat. Şirket tabi ki para kazanacak elindekileri kullanacak kar edecek ama insan faktörü denen birşey var. Ruhen ve bedenen hergün 12 saat mesaiyi bünye artık kaldırmıyor. Vücut iflas ediyor. sonra birileri vay demek kanının son damlasına kadar çalışamadın o zaman dur senden para keselim diyor. Ayıptır bu kabin ekibine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000