15 Mayıs 2008, Perşembe 09:34:47

PEGASUS’UN AKLI BAŞINA GELDİ

Pegasus Havayolları ve Türk Havayolları’nın yapmış olduğu kampanyaların tüketiciyi yanıltıcı olmasından dolayı kesilen ceza Pegasus Havayolları’nın aklını başına getirdi.
  • Yorumunuz...doluluğu en fazla olan karsa lütfen artık uçun. pegesusu karsa uçmasını şirketinizden aez ederiz. çok ndeğerli tüm karslılar adına
  • Sabancı, neyin ne olduğunu anlamalı artık. Sektörle kavga yerine, olgun tavır sergilemeli
  • niçin insanları sa... yerine koyarlar anlamam.herşeyi açıkça belirtmenin kime zararı olduğunu gördüler. rekabet kurulunun bu davranışını takdirle karşılıyorum. sadece pegasusa değil herkese ders olsun.
  • Bunlar enbüyük günahtir,BÜTÜN DINLERDE.Eger ucuz ucmak istiyorsaniz,insani hizmetleri azaltarak bu mümkündür.Hernekadar Dünya genelinde bir uygulamaya dönüs isede,buna bir kurum dur demesi lazim idi.Türkiye Cumhuriyeti Rekabet Kurumu buna dur diyerek,görevini yaptigini.Fakat ayni ilgini diger branslarda görmek VATANDASIN DOGAL HAKKIDIR.
  • Bunun böyle olacağı belliydi.Rekabeti ayaklar altına alan,hergn değişen ve kafa karıştıran düzeysiz reklam kampanyaları uzun vadede bindiğin dalı kesmekten başka bir şey değildir.Rekabetin içine çekmeye çalıştıkları SunExpress bunu önceden görerek herşey dahil kampanyaları ile akıllı bir hamle yapmış ve dürüst havayolu imajını sağlamlaştırmıştır.

Pegasus Havayolları’nın yapmış olduğu reklam kampanyaları Reklam Kurulu’na tosladı. Reklam Kurulu’nun kesmiş olduğu ceza üzerine Pegasus Havayolları tüm kampanyaları durdurma kararı aldı. İnternet siteleri başta olmak üzere, tüm yazılı ve görsel medyadan tüketiciyi aldatıcı nitelikte bulunan bu reklamlar yayından kaldırıldı.

 

AirportHaber, 23 Nisan 2008 günü yaptığı haberde “AnadoluJet’in 29 YTL Yalanı” diyerek bilet pazarlama mantığını hilesine dikkat çekmişti. Bu haberimizin ne kadar haklı olduğu Reklam Kurulu’nun vermiş olduğu kararla bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

 

Havayolu şirketleri arasında en dürüst satış kampanyasını Sunexpress Havayolları yapıyor. Sunexpress’in tüm reklamlarında bilet alacak vatandaşın, biletini kaç paraya alacağı net olarak ifade ediliyor

PEGASUS’UN AKLI BAŞINA GELDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Rumuzkarslı ~ 16 yıl önce
Yorumunuz...doluluğu en fazla olan karsa lütfen artık uçun. pegesusu karsa uçmasını şirketinizden aez ederiz. çok ndeğerli tüm karslılar adına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airline ~ 16 yıl önce
Sabancı, neyin ne olduğunu anlamalı artık. Sektörle kavga yerine, olgun tavır sergilemeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
niçin insanları sa... yerine koyarlar anlamam.herşeyi açıkça belirtmenin kime zararı olduğunu gördüler. rekabet kurulunun bu davranışını takdirle karşılıyorum. sadece pegasusa değil herkese ders olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neredeyiz ~ 16 yıl önce
Bunlar enbüyük günahtir,BÜTÜN DINLERDE.Eger ucuz ucmak istiyorsaniz,insani hizmetleri azaltarak bu mümkündür.Hernekadar Dünya genelinde bir uygulamaya dönüs isede,buna bir kurum dur demesi lazim idi.Türkiye Cumhuriyeti Rekabet Kurumu buna dur diyerek,görevini yaptigini.Fakat ayni ilgini diger branslarda görmek VATANDASIN DOGAL HAKKIDIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taylankaraca ~ 16 yıl önce
Bunun böyle olacağı belliydi.Rekabeti ayaklar altına alan,hergn değişen ve kafa karıştıran düzeysiz reklam kampanyaları uzun vadede bindiğin dalı kesmekten başka bir şey değildir.Rekabetin içine çekmeye çalıştıkları SunExpress bunu önceden görerek herşey dahil kampanyaları ile akıllı bir hamle yapmış ve dürüst havayolu imajını sağlamlaştırmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000