22 Ocak 2017, Pazar 11:20:13

Pegasus uçağında yangın iddiası

Pegasus Hava Yolları'nın Kayseri- Düsseldorf seferini yapan yolcu uçağının motoru, Erkilet Havalimanından kalkışı sırasında alev aldı. Acil iniş yapan uçaktaki yolcular panik içinde tahliye edildi.
  • ıhhh ıhhh gayseri
  • Arkadaşlar lütfen abartmayın o uçakta bende vardım böyle bilir bilmez yorum yapmayalım o Hadise her uçakta olabilirdi lütfen birbirimize saygılı olalım panik yapmadan bizi sakinleştirdiler sanki böyle Şeyler yabancı şirketlerde olmuyormu aitwingsi ne çabuk unuttunuz saygilarımla bütün uçaktaki mürettebata teşekkürler
  • Compressor Stall güzel anlatin ama olmadan önce göstergeler bunu benli ediyor !!!!! Vibration oluyor N1 yükseliyor bu durumda motoru kapatiyorsun ve 2 mill $ cepte kaliyor !! Heee tabbi bu var kaptan demeki bu durumda instrumentlerde gösterdi rakamlari degerlendiri biliyorsa. Demek istiyorum kaptanin sucu belki yoktur cünkü PGT adama bu konuda egtim vermemis!!! Ne yapiliyorki SIM egtiminde motor bozuldu mu tek motor ile nazil ucarim!!!! Nerye geldik Egtim egtim egtim dört patatesle bitmiyor böyle isler.
  • Dingil yengen mi mürettebattan biliyor kaç kişi meslektaşlarıma geçmişmiş olsun
  • Tüm ekibi bu olaydan alnının akıyla çıktığı için tebrik ederim. Umarım bu olay biraz olsun pgs yönetimine ders olur. Havacılık ta uçuş emniyeti birinci önceliktir. Ateşle oynamayın artık..
  • Geçmiş olsun Pegasus. Hem de teşekkürler. Dün sabah PK 302 8:00 Karaçi - Lahor uçuşumu Pegasus'la yaptım. TC-ABP uçağı ile mükemmel bir uçuş oldu. Gerek erkek Kabin Amiri, gerekse çıtıpıtı kızımız ve saçları kazınmış genç arkadaşımız, Pakistanlılara "Bu iş nasıl yapılır" dersi verdiler. Sanırım "süs" olarak yanlarına verilen 2 Pakistanlı kız ise öyle baktılar. Asıl anlamadığım bu kızlar daha çağrı ışığını nasıl söndüreceklerini bile bilmiyorlardı. Gözümün önünde çıtıpıtı, siyah saçlı minyon kızımız gösterdi. Kesinlikle 737 eğitimleri yoktu. Pilotlarımızla birlikte göğsüne kadar bıyıksız sakallı bir pilotta kabindeydi. Sanırım eğitim için, çünkü anonsları "captain speaking" diye Türk pilot yaptı. Allah onlara kolaylık versin. Bugün dönüşümü Shaheenair'le yapınca bizmkilerin ne kadar üstün olduklarını anladım. Herkese saygılar.
  • ucak a320 lerden miydi 737dilerdenmi??
  • tahliye etti? (anlamışlardır inşallah KM'larinin islerinin sadece kahve cay olmadigini) gecmis olsun Pgs.
  • Buna engine compressor stall denir. Motorun kompressor bolgesindeki hava akışının bozulmasi sonucunda, bu bolgede sıkışan yuksek basınçlı hava patlayarak, kendini motorun arkasindan alev uzamasi şeklinde atar. Bu esnada patlama sesi gelir ve yuksek vibrasyon olur. Havacilikta bilinen bir hadisedir. Motorun patlaması veya yanmasi soz konusu degildir. Ucakin bakim el kitabinda, stall/surge yasanmasi durumunda neler yapilacagi yazar. Gerekli bakim islemleri sonucunda, ucak sefere verilebilir. Bunu ilk defa yasayan bir yolcunun korkmasi cok olağandır. Çoğu pilot bile bunu yaşamamıştır. Burada bilip bilmeden yorum yapmak ise sadece gevezeliktir.
  • Pegasusa gecmis olsun, her sirketin basina gelebilir.Emniyetle atlatilmis, ekibi tebrik etmek lazim.Burda olumsuz yorum yazan ve havaciliktan anlamayan tiplere kimse takilmasin, cok var piyasada bunlardan, zaman ve nefes kaybi...

Pegasus Hava Yolları'nın Kayseri- Düsseldorf seferini yapan yolcu uçağının motoru, Erkilet Havalimanından kalkışı sırasında alev aldı. Acil iniş yapan uçaktaki yolcular panik içinde tahliye edildi.

Sabah'ta yer alan habere göre; Kayseri'den Almanya'nın Düsseldorf kentine gitmek için 180 yolcu ve 7 mürettebatla havalanan Pegasus Hava Yollarına ait PC 315 numaralı uçağın, 14.10'da kalkış yaptıktan hemen sonra sağ kanadındaki motoru alev aldı. Pilotların acil iniş izni istediği havalanında güvenlik önlemleri alındı. Uçak tek motorla inişini gerçekleştirdi. İtfaiye ekiplerinin müdahale etiği uçak daha sonra havaalanı terminaline çekildi. Uçağının motorunun yanmasıyla birlikte büyük panik yaşayan yolcular ise kısa sürede uçaktan tahliye edildi.

Pegasus uçağında yangın iddiası

Yorumlar Tüm Yorumlar (60)

ıhhh ıhhh gayseri ~ 7 yıl önce
ıhhh ıhhh gayseri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abtullah Yıldırım ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar lütfen abartmayın o uçakta bende vardım böyle bilir bilmez yorum yapmayalım o Hadise her uçakta olabilirdi lütfen birbirimize saygılı olalım panik yapmadan bizi sakinleştirdiler sanki böyle Şeyler yabancı şirketlerde olmuyormu aitwingsi ne çabuk unuttunuz saygilarımla bütün uçaktaki mürettebata teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilota yorum ~ 7 yıl önce
Compressor Stall güzel anlatin ama olmadan önce göstergeler bunu benli ediyor !!!!! Vibration oluyor N1 yükseliyor bu durumda motoru kapatiyorsun ve 2 mill $ cepte kaliyor !! Heee tabbi bu var kaptan demeki bu durumda instrumentlerde gösterdi rakamlari degerlendiri biliyorsa. Demek istiyorum kaptanin sucu belki yoktur cünkü PGT adama bu konuda egtim vermemis!!! Ne yapiliyorki SIM egtiminde motor bozuldu mu tek motor ile nazil ucarim!!!! Nerye geldik Egtim egtim egtim dört patatesle bitmiyor böyle isler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bigheaded ~ 7 yıl önce
Ne çok şey biliyor, herkesten daha iyi, daha çok şey bildiğinizi de her fırsatta göstermeye çalışıyor gibisiniz. Bu tutum size de sorun gibi gözükmüyormu hiç?
Yalancı sensin ~ 7 yıl önce
Dingil yengen mi mürettebattan biliyor kaç kişi meslektaşlarıma geçmişmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçmiş olsun ~ 7 yıl önce
Tüm ekibi bu olaydan alnının akıyla çıktığı için tebrik ederim. Umarım bu olay biraz olsun pgs yönetimine ders olur. Havacılık ta uçuş emniyeti birinci önceliktir. Ateşle oynamayın artık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 7 yıl önce
Geçmiş olsun Pegasus. Hem de teşekkürler. Dün sabah PK 302 8:00 Karaçi - Lahor uçuşumu Pegasus'la yaptım. TC-ABP uçağı ile mükemmel bir uçuş oldu. Gerek erkek Kabin Amiri, gerekse çıtıpıtı kızımız ve saçları kazınmış genç arkadaşımız, Pakistanlılara "Bu iş nasıl yapılır" dersi verdiler. Sanırım "süs" olarak yanlarına verilen 2 Pakistanlı kız ise öyle baktılar. Asıl anlamadığım bu kızlar daha çağrı ışığını nasıl söndüreceklerini bile bilmiyorlardı. Gözümün önünde çıtıpıtı, siyah saçlı minyon kızımız gösterdi. Kesinlikle 737 eğitimleri yoktu. Pilotlarımızla birlikte göğsüne kadar bıyıksız sakallı bir pilotta kabindeydi. Sanırım eğitim için, çünkü anonsları "captain speaking" diye Türk pilot yaptı. Allah onlara kolaylık versin. Bugün dönüşümü Shaheenair'le yapınca bizmkilerin ne kadar üstün olduklarını anladım. Herkese saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aa ~ 7 yıl önce
ucak a320 lerden miydi 737dilerdenmi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izair ~ 7 yıl önce
izair e ait boeing 737
caycilar mi ~ 7 yıl önce
tahliye etti? (anlamışlardır inşallah KM'larinin islerinin sadece kahve cay olmadigini) gecmis olsun Pgs.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gocundun mu çaycı ~ 7 yıl önce
sadece kahve çay diyen olmadı bir de kapı açmak.
allah ellerine ~ 7 yıl önce
dusursun;)))
Pilot ~ 7 yıl önce
Buna engine compressor stall denir. Motorun kompressor bolgesindeki hava akışının bozulmasi sonucunda, bu bolgede sıkışan yuksek basınçlı hava patlayarak, kendini motorun arkasindan alev uzamasi şeklinde atar. Bu esnada patlama sesi gelir ve yuksek vibrasyon olur. Havacilikta bilinen bir hadisedir. Motorun patlaması veya yanmasi soz konusu degildir. Ucakin bakim el kitabinda, stall/surge yasanmasi durumunda neler yapilacagi yazar. Gerekli bakim islemleri sonucunda, ucak sefere verilebilir. Bunu ilk defa yasayan bir yolcunun korkmasi cok olağandır. Çoğu pilot bile bunu yaşamamıştır. Burada bilip bilmeden yorum yapmak ise sadece gevezeliktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot'a ek ~ 7 yıl önce
Stall'un gerçekleştiği evreleri ve süresini verseydin daha iyi olurdu sanki pilot arkadaş? Söylediklerini desteklemekle birlikte ilave yapmak isterim. 1) stall'un kalkış esnasında gerçekleşmesi denge ve itme gücünü olumsuz etkiler. En korkulan tipi kalkıştaki evresidir. Hava emilimini kesik kesik gerçekleştirdiği için uçağın irtifa almasını kısıtlar ve Allah göstermesin kötü bir sonuç doğurabilir. 2) Sürekli-devamlı stall: Buda stall evresinin sürekliliğidir. Sıkışan ve ısınan havanın sürekli düzeyse uzun süre devam etmesi sonucu motorun daha fazla ısınmasına ve sıkışmasına sebep olur. 3) Kesik ve zayıf stall: tek sefer oluşan ve tekrarının olmadığı stall evresidir. Çok acil bir durum oluşturmamakla birlikte yine acil iniş gerektirir ve gerekli bakıma tabii tutulur. Bilgilendirme için ayrıca teşekkür ederim değerli meslektaşım. İlaveler eklemek istedim sevgiler.
Biri ~ 7 yıl önce
Akademik dersiniz için teşekkürler. Gerek var mı bilemiyorum.
Kartal ~ 7 yıl önce
Pegasusa gecmis olsun, her sirketin basina gelebilir.Emniyetle atlatilmis, ekibi tebrik etmek lazim.Burda olumsuz yorum yazan ve havaciliktan anlamayan tiplere kimse takilmasin, cok var piyasada bunlardan, zaman ve nefes kaybi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilmeyen ~ 7 yıl önce
egitici bilgileri daha fazla görmek istiyoruz tesekkürler

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000