22 Eylül 2015, Salı 09:52:16

Pegasus uçağında bir garip durum...

Pegasus Havayolları'nda yolcular ile "sarhoş" bir yolcu arasında çıkan tartışmada şirket, normalin tam tersi bir uygulamaya imza attı.
  • yazının yazılış şekli ve abartı ifadeler kendini öven ön plana çıkaran ayrımcı tutum sebebiyle burda sakallı temiz yüzlü mücahit türbanlı vs insanlarla daha çok dalga geçilmiş. bu ayrımcılık değil mizah ve normal. bu kadın kendini bu saçma yazıyla bu hale düşürmüş. alkollü şahıs yazsaydı uçaktan atılıp onun mizahı yapılırdı. burda dönen mağdur edebiyatı çok komik mizahı elbet olacak.
  • Pes yani.Su haberi okuyunca tek suclu "Pegasus" sonucu cikiyor.Bu kadar da abartilmazki.Olayi birde ucus personelinden tarafsiz dinlemek lazim.Burdan oturdugumuz yerden ahkam kesiyor;insanlarin inanclariyla ve basortusuyle dalga geciyoruz.Klavye silahsorlerine gun dogmus.Insanlar basortulu sakalli ve alkollu diye ayrilmazlar arkadasim.Iyi ve kotu insanlar vardir.Cok yazik...737plt
  • sakallı temiz yüzlülere ve türbanlı ablamıza sesleniyorum. o bindiğin uçak kimbilir kaç kere alkolle yıkandı :) sen de içerdeyken muhtemelen hadi ateistler bunu da açıklasın içi mücahit dolu uçağı alkolle yıkamak caiz midir ? :)
  • Maalesef içki içmek bunların gözünde kafirlik önce kafalarının içini düzelteceksin. Size göre uçak da şeytan icadı binme o zaman. Bunlarla kavga et hemen sarhoş derler. Inadına içecen arkadaş.
  • Şikayetin varsa işin içine betimleme yapmadan yazarsın, din iman katmadan. Şikayetçi olan kişi de bu olayı "haber" yapan kişi de farklı amaçlar içinde. Bırakın artık Pgs ile uğraşmayı da magazin gazetesi titrinizden sıyrılıp insanları aydınlatan titri altına girin Airporthaber!
  • Saçmasapan bir haber, adeta Pegasus düşmanlarına malzeme yaratabilmek amacıyle yazılmış, yazık. THY de bizim, Pegasus da bizim, sun express de bizim, onurair de, borajet de. Hepsi bizim....
  • amirin yerinde olsam alayini indirirdim. sarhosuda mucait dayiyida sesini cikaran herkesi indirirdim. 1 saat bos konusmalar dinleyene kadar 10 dakikada alayini sutlardim kalkar giderdik. bu ne lan! ucak arkadasim bu ucak. 3 liraya suyunu 8 liraya kahveni 6 liraya(indirimli) sandvicini alcan bi ikide ivir zivir atistirmalik.. alcalmaya kadarda agzin acik zibarcan uyucan.. inip gitcen budur. ucakla seyahat etmek budur (ucmak degil) herkeste bi 80 yas karga tripleri: hep ucarim soyle ucarim boyle ucarim. iki ters ruzgara ateist adam bile sahadet getiriyor zaten... naberrrrr))
  • çok komik bir yazı olmuş, paylaşmanız bile ilginç. oldukça yanlı, çok yorum yapmaya gerek yok, kapalı bacılarımız ( :) ), alkol alan insanlardan rahatsız olmuşlar. size sözlü, fiziksel rahatsız vermediği sürece kimi ne ilgilendirir, adamın ayakta duramaması vs.?
  • Alkol alan abi demekki hatirli bir abi imiş tabiki kimse dokunamaz o zaman .... ey buyuk Turkiye daha neler gorecegiz bakalim.
  • Tanır uludur tanrı uludur sen sıkma canını :) bi birayla bişey olmaz sonra bi hapla bişey olmaz sonra bi şey le bişey olmaz derken bakmışsın ki neler neler olmuşsun! Bence alkol ü meşrulaştımayalaım. Ayrıca hani diyolar ya pgs hostesleri cok çalıştırılıyor diye bemce 110 değil 111111110000 saat çalışsınlar ne demişler çalışan demir ışıldar :)

Pegasus Havayolları'nda yolcular ile "sarhoş" bir yolcu arasında çıkan tartışmada şirket, normalin tam tersi bir uygulamaya imza attı. Normal havayolu şirketlerinde sarhoş yolcu indirilir; ancak Pegasus onu şikayet eden yolcuları indirmeye çalıştı.

Suriyeli yetim çocuklara bayram hediyesi vermek için Hatay’daki etkinliğe katılan bir grup aktivist dönüş yolunda bindikleri Pegasus uçağında hostes ve yardımcı pilotun "ayrımcı ve ötekileştirici" muamelesine maruz kaldı.

Konuyla ilgili Facebook sayfasından bir yazı kaleme alan yazar ve sivil toplum aktivisti Zehra Çomaklı Türkmen, uçağa sarhoş bir şekilde bindirilen yolcunun indirilmesi yerine kendilerine "sorunlu insan" muamelesi yapıldığını belirterek, "Adamın biri zil zurna içiyor, bütün düzeni alt üst ediyor ama buna rağmen o kişi suçsuz ilan ediliyor. Ama diğer taraftakiler sakallı ve başörtülü olunca otomatikman suç unsuru olarak görülüyor. Ne yazık ki insanlardaki ön yargı hem ahlak, hem adalet hem de insanlık adına tüm duygularını alıp götürüyor..." dedi.

Türkmen'in anlattığına göre, Hatay-İstanbul seferini yapan Pegasus uçağına sarhoş bir şekilde binmek isteyen yolculardan biri şikayet üzerine önce uçağa alınmak istenmedi. Ancak daha sonra, bilinmeyen bir nedenle, sarhoş yolcu uçağa alındı.
Yaptığı tüm hakaret ve tacizlere rağmen kendisine dokunulmayan sarhoş yolcuyu uyarmak isteyen atkivist gruptan bir kişi, uçağın hostesi ve yardımcı pilotu tarafından uçaktan indirilmek istendi.

Yazar Zehra Türkmen, sarhoş yolcunun tüm yaptıklarına rağmen kendisine dokunulmamasını, aktivist gruptan bir arkadaşlarının, sarhoş yolcuyu uyarması nedeniyle uçaktan atılmak istenmesini garip bir şekilde karşıladığını belirterek, "Diğer taraftakiler sakallı ve başörtülü olunca otomatikman suç unsuru olarak görülüyor." diye yazdı.

İşte Türkmen'in o yazısı: "Dün Hatay'da ki Suriyeli yetim çocukları giydirmek için Hatay'a gittik. Yetim kardeşlerimizle birlikte vakit geçirdikten sonra gece 11.45 PEGASUS uçağıyla İstanbul'a geri dönmek için Hatay Havaalanına geldik. Havaalanına geldiğimizde uçağımızın 40 dakika gecikmeli olduğunu öğrendik. Saat 00.30 civarında uçak geldi ve uçağa binmek için sıraya girdik. O esnada sırada olan zil zurna sarhoş birini yolculardan birisi fark edip güvenliğe haber verdi. Güvenlik adamı kenara çekip uçağa binemeyeceğini söyledi ve birkaç soru sordu. Ayakta durmayı bile beceremeyecek kadar içmiş olan bu kişi sorulara garip garip cevaplar verdi. Yolcuların ekserisi bu durumdan rahatsız oldukları için güvenliğe bu adamın bu şartlarda uçağa alınmaması gerektiğini söyledi. Daha sonra uçağa bindik ve yerlerimize oturduk. O esnada sarhoş olan adam gelip bizim önümüze oturdu. Kokudan midemiz bulandı. Adam ayağa kalkıp kendisini güvenliğe şikayet eden kadının yanına gidip ona hakaretlerde bulundu. Hosteslere adama müdahale etmelerini söylememize rağmen umursamadılar. Adam bir koltuktan kalkıp diğerine geçiyor, daha sonra diğer koltuğa. Uçağın içinde bir kargaşa hakim.

Adamdan rahatsız olan herkes yerini değiştiriyor. Uçağın içinde ki hareketlilik bir türlü bitmedi. Sonra adam yerinden kalktı ve geldi önümüzde dikildi ve neredeyse üzerime yığılıyordu. Artık tahammül edemeyip hostese bağırmaya başladık. Bizim hemen yerimizi değiştireceklerini söyleyip ön taraflara aldılar. Tabii uçakta bu olay dizayn edilene kadar bir saat daha geçti. Zaten 45 dakika geç gelen uçağın birde bu şekilde bir saat gecikmesi yolcuları daha fazla germişti. Bunun üzerine uçakta bulunan sakallı, temiz yüzlü 6 tane ağabey vardı. Onlardan birisi ayağa kalkarak hostese “bu yaptığınız çok yanlış, bir kişi yüzünden bütün uçağın dengesini bozdunuz. Eğer bu adamı uçağa almasaydınız bu kadar insan rahatsız olmayacaktı ve bir saat daha geç kalmayacaktık” dedi. Bunu inanın o kadar kibar bir şekilde söyledi ki... Ancak bunun üzerine hostes kız "bana bağırıp, bana kaba davranamazsınız" diye çıkıştı. Ve sonrada "sizi uçaktan indiriyorum. Kalkın yerinizden" dedi. Hepimiz bir şok geçirdik. Derken hostes kaptan yardımcısını yanına alarak geldi. "İşte uçakta ki suçlu bu" dercesine parmağıyla bizim mücahit abimizi işaret ediyordu. Kaptan yardımcısı, abiye çıkışarak “beyefendi sizi uçaktan indireceğiz” gibi laflar söylemeye başladı. Bu esnada bizde de tabiri caizse artık ipler koptu. “Siz kimi indiriyorsunuz? Hiç bir şekilde indiremezsiniz. Eğer o insanları indirirseniz biz de ineriz ve ne gerekiyorsa yaparız” şeklinde atışmalar başladı. Adam geri adım atarak “tamam bir sıkıntı yok lütfen şimdi hepiniz yerinize oturunuz. Ve herkese hayırlı yolculuklar diliyorum” diyerek gitti. Tam rahatlamıştı ki yolculardan birisi abilere ve bizlere hitap ederek “ne var ya adam içmiş ne olacak. Niye abartınız bu kadar. Sizin gibiler (içinde derin anlamlar ifade eden bir kelime) yüzünüzden uçak bir saat gecikti” demez mi? O an o uçağı bu arkadaşın kafasında parçalayasımız geldi. Hosteslerin bize karşı tavırları da ayrı... Tuhaf gerçekten çok tuhaf... Adamın biri zil zurna içiyor, bütün düzeni alt üst ediyor ama buna rağmen o kişi suçsuz ilan ediliyor. Ama diğer taraftakiler sakallı ve başörtülü olunca otomatikman suç unsuru olarak görülüyor. Ne yazık ki insanlardaki ön yargı hem ahlak, hem adalet hem de insanlık adına tüm duygularını alıp götürüyor...

Uçakta yiyecek servisi esnasındaki duyuru ise daha bir ilginç geldi doğrusu: "Sayın yolcularımız bugünkü yolculuğumuza özel olarak mönümüzde bulunan tüm ürünlerimiz yarı fiyatınadır."

Hadi hepinize afiyet olsun..."

(Dünya Bülteni)

Pegasus uçağında bir garip durum...

Yorumlar Tüm Yorumlar (84)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
yazının yazılış şekli ve abartı ifadeler kendini öven ön plana çıkaran ayrımcı tutum sebebiyle burda sakallı temiz yüzlü mücahit türbanlı vs insanlarla daha çok dalga geçilmiş. bu ayrımcılık değil mizah ve normal. bu kadın kendini bu saçma yazıyla bu hale düşürmüş. alkollü şahıs yazsaydı uçaktan atılıp onun mizahı yapılırdı. burda dönen mağdur edebiyatı çok komik mizahı elbet olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Pes yani.Su haberi okuyunca tek suclu "Pegasus" sonucu cikiyor.Bu kadar da abartilmazki.Olayi birde ucus personelinden tarafsiz dinlemek lazim.Burdan oturdugumuz yerden ahkam kesiyor;insanlarin inanclariyla ve basortusuyle dalga geciyoruz.Klavye silahsorlerine gun dogmus.Insanlar basortulu sakalli ve alkollu diye ayrilmazlar arkadasim.Iyi ve kotu insanlar vardir.Cok yazik...737plt

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
sakallı temiz yüzlülere ve türbanlı ablamıza sesleniyorum. o bindiğin uçak kimbilir kaç kere alkolle yıkandı :) sen de içerdeyken muhtemelen hadi ateistler bunu da açıklasın içi mücahit dolu uçağı alkolle yıkamak caiz midir ? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cidde uçuşları ~ 9 yıl önce
bide bu uçaklar ciddeye uçmasın mı? bak sen ne güzel iş.
FO ~ 9 yıl önce
Maalesef içki içmek bunların gözünde kafirlik önce kafalarının içini düzelteceksin. Size göre uçak da şeytan icadı binme o zaman. Bunlarla kavga et hemen sarhoş derler. Inadına içecen arkadaş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 9 yıl önce
Şikayetin varsa işin içine betimleme yapmadan yazarsın, din iman katmadan. Şikayetçi olan kişi de bu olayı "haber" yapan kişi de farklı amaçlar içinde. Bırakın artık Pgs ile uğraşmayı da magazin gazetesi titrinizden sıyrılıp insanları aydınlatan titri altına girin Airporthaber!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cengo ~ 9 yıl önce
Saçmasapan bir haber, adeta Pegasus düşmanlarına malzeme yaratabilmek amacıyle yazılmış, yazık. THY de bizim, Pegasus da bizim, sun express de bizim, onurair de, borajet de. Hepsi bizim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
birpgshostu ~ 9 yıl önce
amirin yerinde olsam alayini indirirdim. sarhosuda mucait dayiyida sesini cikaran herkesi indirirdim. 1 saat bos konusmalar dinleyene kadar 10 dakikada alayini sutlardim kalkar giderdik. bu ne lan! ucak arkadasim bu ucak. 3 liraya suyunu 8 liraya kahveni 6 liraya(indirimli) sandvicini alcan bi ikide ivir zivir atistirmalik.. alcalmaya kadarda agzin acik zibarcan uyucan.. inip gitcen budur. ucakla seyahat etmek budur (ucmak degil) herkeste bi 80 yas karga tripleri: hep ucarim soyle ucarim boyle ucarim. iki ters ruzgara ateist adam bile sahadet getiriyor zaten... naberrrrr))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şaka mısınız ~ 9 yıl önce
çok komik bir yazı olmuş, paylaşmanız bile ilginç. oldukça yanlı, çok yorum yapmaya gerek yok, kapalı bacılarımız ( :) ), alkol alan insanlardan rahatsız olmuşlar. size sözlü, fiziksel rahatsız vermediği sürece kimi ne ilgilendirir, adamın ayakta duramaması vs.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hatırlı abi... ~ 9 yıl önce
Alkol alan abi demekki hatirli bir abi imiş tabiki kimse dokunamaz o zaman .... ey buyuk Turkiye daha neler gorecegiz bakalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lemanlimon a ~ 9 yıl önce
Tanır uludur tanrı uludur sen sıkma canını :) bi birayla bişey olmaz sonra bi hapla bişey olmaz sonra bi şey le bişey olmaz derken bakmışsın ki neler neler olmuşsun! Bence alkol ü meşrulaştımayalaım. Ayrıca hani diyolar ya pgs hostesleri cok çalıştırılıyor diye bemce 110 değil 111111110000 saat çalışsınlar ne demişler çalışan demir ışıldar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
11111001000111. Saatimde gel bana eslik et ~ 9 yıl önce
Pigasus calisanlari 110 saat ucuyormus ya iste onu 1111110000. Saat yapin calisan demir isildar bla bla.. ozaman overtime koyacan 1111000101010101010101001 aylik maas yatiracan o hesabi. Islayan demir isildar parildar felan fesmekan hangi ata abimiz uydurmus demis bilemem ama allah katinda bana kul hakkiyla gelmeyin tarzi muhabbetler donuyor diye duyduk benim mubarek dindarkolik abicim

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000