14 Temmuz 2010, Çarşamba 12:12:22

PEGASUS UÇAĞI KÖRÜĞE ÇARPTI

Pegasus Havayolları’na ait Boeing 737-800 tipi uçak, taksiye başlayacağı sırada Paris Orly Havalimanı’ndaki körüğe çarptı. Uçağın winglet’i hasar alırken sefer iptal edildi.
  • pardon da kaç tane k/m arkadaşım varsa hepsi aynı şeyi söylüyor. maaşlarımız yıllardır 500 euro diye. adım gibi biliyorum burada konuşanların hepsi bir fırsatını bulsa hemen thy ye geçer. kendi duvarınızda yöneticinizi bi eleştirin bakalım ertesi gün işsiz kalıyormsunuz kalmıyormusunuz. arkanızda duran sendikanız da yok. niye sendikalaşamıyorsunuz...
  • kaptan uçağı kendi geri getirmez bu yüzden ona gel,gel de denmez uçağın geri gitmesi yer hizmetlerinin işidir. ayrıca bizim pegasusum.com adlı sitemizde tartışma duvarımız mevcuttur. ailemiz ise şirketten memnundur. thy bir rüyadır... (amerikan rüyası gibi)
  • Bir B737-800 veya B757-200 tek winglet ile uçabilir, ancak hasar gören wingletin çıkartılıp yerine kanat ucunu kapatan eski-orijinal parçanın takılması şartıyla. Yanlış hatırlamıyorsam SunExpress'in Sky ve Lufthansa ile olan çarpışmalarında uçaklar memlekete tek winglet ile dönmüşlerdi.
  • Evet carpti ve 14.00de kalkmasi gereken ucak 23.30da kalkti.... Pilot yolculara soyle dedi "bana gele dediler bende geldim arkami gormuyodumki":))))
  • Körüğe değil, terminal binasının bir parçasına çarpmış.
  • herkes eleştiri yapabilir, sana öz birşey değildir, belli ki eleştiriyi en çok sevmeyen sensin, ne zaman PGS haberi varsa çekemiyorsunuz, hemen de atladın, elbette kasıtlı olamaz fakat DIY ve AMS kazalarında pilotaj hatasının payı var, evet varmış sizin süper ortamınız, fakat dar geliyor galiba, kavgalaraınızı buraya kadar taşıdığınız için, rahat olabilirsin hayatta can atmam sizde çalışmak için, işsiz kalsam bile
  • wingtip ile winglet ayni parcalar degildir. Wingletler kocaman parcalardir ucaga yakit tasarrufu yaptirmak amaciyla takilmaya baslanmistir. Wingletler bu ozelligi ile kanatlarin aerodinamigi uzerinde etkin bir role sahip olmustur. Wingtipler ise ise daha kucuk parcalardir, vortex olusumu konusunda yardimci olmasi kanatlara takilmaktadir.
  • geçmiş olsun..ölüm kalım olmasında gerisi yalan....
  • nasıl da çıkarıyosunuz içinizdekileri. rahmetli kaptanlarımıza bile laf atabiliyorsunuz. eleştiriyi hazmedemiyorsan sende başkalarını eleştirmeyeceksin. kaptanlarımız kasıtlı mı düşürdü o uçakları veya kendi tecrübesizliğinden mi? bunların cevabını benden daha iyi biliyorsunuz. bizim şirketimizde kendi iç çatışmalarımızı paylaşabileceğimiz bir ortamımız var. ya sizde... buna kim cesaret edebilir. bunu herkes biliyor şimdi burda konuşursunuz ama kaptanı veya kabin memuru thy de uçmak için can atarsınız
  • Körük çarpmış olamaz mı diye bir şüphe oluşmadı değil içimde şimdi.
Paris Orly Havalimanı’ndaki talihsiz olay 7 Temmuz’da yaşandı. Yolcularını aldıktan sonra kalkış için taksi yapan Pegasus Havayolları’na ait TC-AAH kuyruk tescilli Boeing 737-800 tipi uçağın sol winglet’i körüğe çarptı.

Winglet kullanılamaz hale gelirken yolcular uçaktan indirildi. Londra’dan başka bir winglet gelmesi beklendiği için sefer iptal edildi. Yolcular, Türkiye’den gönderilen başka bir uçakla İstanbul’a getirildi.

Winglet takılan uçak bir gün sonra boş olarak İstanbul’a uçtu.

©AirportHaber
PEGASUS UÇAĞI KÖRÜĞE ÇARPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Misafir ~ 14 yıl önce
pardon da kaç tane k/m arkadaşım varsa hepsi aynı şeyi söylüyor. maaşlarımız yıllardır 500 euro diye. adım gibi biliyorum burada konuşanların hepsi bir fırsatını bulsa hemen thy ye geçer. kendi duvarınızda yöneticinizi bi eleştirin bakalım ertesi gün işsiz kalıyormsunuz kalmıyormusunuz. arkanızda duran sendikanız da yok. niye sendikalaşamıyorsunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kaptan uçağı kendi geri getirmez bu yüzden ona gel,gel de denmez uçağın geri gitmesi yer hizmetlerinin işidir. ayrıca bizim pegasusum.com adlı sitemizde tartışma duvarımız mevcuttur. ailemiz ise şirketten memnundur. thy bir rüyadır... (amerikan rüyası gibi)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir B737-800 veya B757-200 tek winglet ile uçabilir, ancak hasar gören wingletin çıkartılıp yerine kanat ucunu kapatan eski-orijinal parçanın takılması şartıyla. Yanlış hatırlamıyorsam SunExpress'in Sky ve Lufthansa ile olan çarpışmalarında uçaklar memlekete tek winglet ile dönmüşlerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Evet carpti ve 14.00de kalkmasi gereken ucak 23.30da kalkti.... Pilot yolculara soyle dedi "bana gele dediler bende geldim arkami gormuyodumki":))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Körüğe değil, terminal binasının bir parçasına çarpmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
herkes eleştiri yapabilir, sana öz birşey değildir, belli ki eleştiriyi en çok sevmeyen sensin, ne zaman PGS haberi varsa çekemiyorsunuz, hemen de atladın, elbette kasıtlı olamaz fakat DIY ve AMS kazalarında pilotaj hatasının payı var, evet varmış sizin süper ortamınız, fakat dar geliyor galiba, kavgalaraınızı buraya kadar taşıdığınız için, rahat olabilirsin hayatta can atmam sizde çalışmak için, işsiz kalsam bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
wingtip ile winglet ayni parcalar degildir. Wingletler kocaman parcalardir ucaga yakit tasarrufu yaptirmak amaciyla takilmaya baslanmistir. Wingletler bu ozelligi ile kanatlarin aerodinamigi uzerinde etkin bir role sahip olmustur. Wingtipler ise ise daha kucuk parcalardir, vortex olusumu konusunda yardimci olmasi kanatlara takilmaktadir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
geçmiş olsun..ölüm kalım olmasında gerisi yalan....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
nasıl da çıkarıyosunuz içinizdekileri. rahmetli kaptanlarımıza bile laf atabiliyorsunuz. eleştiriyi hazmedemiyorsan sende başkalarını eleştirmeyeceksin. kaptanlarımız kasıtlı mı düşürdü o uçakları veya kendi tecrübesizliğinden mi? bunların cevabını benden daha iyi biliyorsunuz. bizim şirketimizde kendi iç çatışmalarımızı paylaşabileceğimiz bir ortamımız var. ya sizde... buna kim cesaret edebilir. bunu herkes biliyor şimdi burda konuşursunuz ama kaptanı veya kabin memuru thy de uçmak için can atarsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Körük çarpmış olamaz mı diye bir şüphe oluşmadı değil içimde şimdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000