02 Aralık 2015, Çarşamba 10:30:07

Pegasus uçağı Ankara'ya inemedi

Pegasus Havayolları'nın Sabiha Gökçen'den Ankara'ya giden uçağı Samsun'a divert etti.
  • Uçaktakilerden biriyim. Ön tarafa çok yakındım, ilk önce mikrodalga fırın patladı zannettim ancak meğer yıldırımmış, turuncu renkte büyük bir alev topu göründü içeride, iki defa oldu. Pilot hiç te panik değildi. Sadece yolculardan bir hanım aşırı panik yaptı. Hatta uçağın Samsun yerine İstanbul'a gitmesini bile istedi(!). Ama yakıt yetmeyeceği için bu hanımın isteğini geri çevirdiler ne yazık ki :)
  • kalkması ayrı dert, inmesi ayrı dert bu pgs ile. iyi ki ryanair var.
  • Bu uçağa iki kez yıldırım çarptı ama demiyorlar benim akrabam içinde idi o anlattı paratonere 2 kez yıldırım düşmüş
  • O ucagin icindeydim, 2 yildirim dustu motor arizasi bar dendi celebi tarafindan samsunda, birseyler tersti, pilot cok panik bir aciklama yapti. Su bir gercek pilot cok tecrubeli degildi thy bu pilotu kaptan pilot yapmazdi
  • Pegasus türk havacılığının imvesini istismar eden, iş gücünü sömüren, kabiliyetsiz yöneticilerin alinsabancının ensesinde beslendiği bir şirkettir. Yolcuya saygısı yoktur. THY nin bagajlara verdiği değer kadar yolcuya değer vermez. Pegasus Cafe desen ayrı bir rezillik.
  • Uçak Samsuna iniş yaptıktan sonra çoğu yolcuyu kara yolu ile Ankaraya,bir kısmını 3 saat sonraki istanbul uçağı ile İstanbula gönderdikten sonra geride kalan birkaç yolcuya pegasus yetkilileri bizzat kendileri uçağa yıldırım düştüğünü açıkladı.Oysa Samsuna indiğimizde uçağın ne olacağını sorduğumuzda bize istanbuldan samsuna teknisyen geleceğini,uçakta sorun olmaması durumunda Ankaraya gideceğini açıklamıştı! Ankaraya hava şartları dolayısıyla inemediğini açıklayıp,saçma sapan bir şekilde Ankara yerine Samsuna rota çeviren,Samsuna inince pilotun yakıtımız bittiği için buraya iniş yapmamız gerekti diyen,teknisyen geldikten sonra da uçağa 2 kez yıldırım çarptığını açıklayan havayolu şirketi yapmışlar daha ne diyeyim! Ha yolcularını karayolu ile gideceği yere götürmesini hiç hatırlatmayım(!)
  • Bende Mehmet Karagöz gibi o uçakta idim. inişte uçağa yıldırım isabet etti ve aniden yükselişe geçti. ikinci defa inmeyi denedi ve ikinci denemede de yıldırım denk geldi ve ikinci den sonra çok sert bir manevra ile yükseldi. Rüzgara karşı İstanbul'a kadar gidemeyeceği için samsuna indi. Uçakta hemen herkes dua ediyordu ve çoğumuz öleceğimizi düşündük. Fakat pegasus un herhangi bir kusuru yoktu, 2 defa yıldırım yemek sanırım olmaz olmaz bir iş. Fakat nedense sade kar sebebi ile diyorlar, yıldırımdan bahseden yok.
  • Niye pegasus samsuna indi onu anamiyorum ankaraya en en yakin Nevsehir Kapadokya havalimani niye oraya inmediyse? Samsun baya bir uzak...
  • Bugün sen uçağın içindeyken yıldırım düştü diyorsun mehmet karagöz doğrumu ?
  • O uçağa iki kere yıldırım dustu ve uçak telnik arızalı ben içindeydim. Yanlış haver vermeyin lütfen

Pegasus Havayolları'nın Sabiha Gökçen'den Ankara'ya giden uçağı Samsun'a divert etti.

PC4402 sefer saysıyla Ankara'ya giden Pegasus uçağı, Ankara'da başlayan kar yağışı nedeniyle Esenboğa'ya iniş yapamadı. Hava koşulları nedeniyle Ankara'ya inemeyen uçak Samsun'a yönlendirildi.

Pegasus uçağının hava şartlarının düzelmesinin ardından tekrar Ankara'ya gitmek üzere kalkış yapacağı kaydedildi.

Pegasus uçağı Ankara'ya inemedi

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Serkan Gül ~ 8 yıl önce
Uçaktakilerden biriyim. Ön tarafa çok yakındım, ilk önce mikrodalga fırın patladı zannettim ancak meğer yıldırımmış, turuncu renkte büyük bir alev topu göründü içeride, iki defa oldu. Pilot hiç te panik değildi. Sadece yolculardan bir hanım aşırı panik yaptı. Hatta uçağın Samsun yerine İstanbul'a gitmesini bile istedi(!). Ama yakıt yetmeyeceği için bu hanımın isteğini geri çevirdiler ne yazık ki :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
indir kaldır ~ 8 yıl önce
kalkması ayrı dert, inmesi ayrı dert bu pgs ile. iyi ki ryanair var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkey ~ 8 yıl önce
Bu uçağa iki kez yıldırım çarptı ama demiyorlar benim akrabam içinde idi o anlattı paratonere 2 kez yıldırım düşmüş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Umut ~ 8 yıl önce
O ucagin icindeydim, 2 yildirim dustu motor arizasi bar dendi celebi tarafindan samsunda, birseyler tersti, pilot cok panik bir aciklama yapti. Su bir gercek pilot cok tecrubeli degildi thy bu pilotu kaptan pilot yapmazdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya sen? ~ 8 yıl önce
Dediklerin doğruysa ve sağsalim indiysen kaptanı yargılayıp çamur atacağına TEŞEKKÜR ET. Dediklerinin kesinliğinden emin değilsen de SUS bence...
Raşit ~ 8 yıl önce
Pegasus türk havacılığının imvesini istismar eden, iş gücünü sömüren, kabiliyetsiz yöneticilerin alinsabancının ensesinde beslendiği bir şirkettir. Yolcuya saygısı yoktur. THY nin bagajlara verdiği değer kadar yolcuya değer vermez. Pegasus Cafe desen ayrı bir rezillik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eda ~ 8 yıl önce
Uçak Samsuna iniş yaptıktan sonra çoğu yolcuyu kara yolu ile Ankaraya,bir kısmını 3 saat sonraki istanbul uçağı ile İstanbula gönderdikten sonra geride kalan birkaç yolcuya pegasus yetkilileri bizzat kendileri uçağa yıldırım düştüğünü açıkladı.Oysa Samsuna indiğimizde uçağın ne olacağını sorduğumuzda bize istanbuldan samsuna teknisyen geleceğini,uçakta sorun olmaması durumunda Ankaraya gideceğini açıklamıştı! Ankaraya hava şartları dolayısıyla inemediğini açıklayıp,saçma sapan bir şekilde Ankara yerine Samsuna rota çeviren,Samsuna inince pilotun yakıtımız bittiği için buraya iniş yapmamız gerekti diyen,teknisyen geldikten sonra da uçağa 2 kez yıldırım çarptığını açıklayan havayolu şirketi yapmışlar daha ne diyeyim! Ha yolcularını karayolu ile gideceği yere götürmesini hiç hatırlatmayım(!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Problem??? ~ 8 yıl önce
Anlattıklarınızda problem nedir? Yıldırım veya kar, ankaradan vazgeçilmiş. Sağsalim samsuna inmişsiniz. Yolcular bir şekilde gönderilmiş. Böyle durumlarda elbette mağduriyetler yaşanacak. Size açıklama yapanlar da muhtemelen Çelebinin, kendisine söylenen kadar bilgisi olan, çalışanları. Merak etmeyin kaptan herşeyin farkındadır ve en emniyetli kararı vermiş ki şu an yorum yazabilecek vücut bütünlüğünüz var.
Eda hanim lutfen ya ~ 8 yıl önce
Baska bi olayda thynin yolculari bilgilendirmedigi ve anlamazsiniz denilgi seklinde aciklamayi bi yorumda okumustum dogru veya yanlistir bilmiyorum (basinclandirma arizasindan bahsediyorum) bakin guzelce aciklamislar size neden anlamamakta israr ediyosunuz uzerine konustugunuz alet havada gidiyor ve dusmesi durumunda Allah korusun ,eger cesediniz bulunabilirse eh iyi deniliyor mezari var en azindan diye.. Sizin guvenliginiz can sagliginiz icin ucaktan indiniz Allaha sukredin bugun evinizde ailenizle beraber olmanin tadini cikartin.. Biraz arastirsaniz havacilikta emniyetin guvenligin onemini anlayacaksinizdir eminim. Hakkinizi arayin ama boyle degil da..
kutay ~ 8 yıl önce
Bende Mehmet Karagöz gibi o uçakta idim. inişte uçağa yıldırım isabet etti ve aniden yükselişe geçti. ikinci defa inmeyi denedi ve ikinci denemede de yıldırım denk geldi ve ikinci den sonra çok sert bir manevra ile yükseldi. Rüzgara karşı İstanbul'a kadar gidemeyeceği için samsuna indi. Uçakta hemen herkes dua ediyordu ve çoğumuz öleceğimizi düşündük. Fakat pegasus un herhangi bir kusuru yoktu, 2 defa yıldırım yemek sanırım olmaz olmaz bir iş. Fakat nedense sade kar sebebi ile diyorlar, yıldırımdan bahseden yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Niye samsun ? ~ 8 yıl önce
Niye pegasus samsuna indi onu anamiyorum ankaraya en en yakin Nevsehir Kapadokya havalimani niye oraya inmediyse? Samsun baya bir uzak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herşey düşündüğünüz gibi olamıyor maalesef. ~ 8 yıl önce
Planlama yapılırken sizin aklınıza gelmeyen bir çok şey olabiliyor. Yakın diye bütün uçaklara Kapadokyayı planlasalar ve hava kötüleşince hepsi oraya inse, park edecek alan bulamazlar. Tam hatırlamıyorum ama, en fazla 4-5 park yeri vardır herhalde. Bu sadece bir tanesi, bilemiyorum anlatabildim mi? İyi günler.
4 degil 5 de degil ~ 8 yıl önce
Anattekene iyi anat bu 1. 2. 6 tane ucak pistu var ve yeterli olur 3. Benen duzgun konussan iyi olur..
Pegasus cok uzgun.. ~ 8 yıl önce
Ucus plani secerken goruslerinize basvurmadiklari icin eminim suan butun pegasus buyuk uzuntu icindedir..
Hakan Bazır ~ 8 yıl önce
Bugün sen uçağın içindeyken yıldırım düştü diyorsun mehmet karagöz doğrumu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet karagöz ~ 8 yıl önce
O uçağa iki kere yıldırım dustu ve uçak telnik arızalı ben içindeydim. Yanlış haver vermeyin lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000