21 Şubat 2020, Cuma 13:37:26

Pegasus pilotunun beyninde tümör tespit edildi

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kazasında yaralanan ikinci pilot Ferdinant Pondaag'ın tedavisi sırasında beyninde tümör olduğu tespit edildi.
  • Tabii ki bir doktorla asla kıyaslanamaz. Pilot sistem operatörüdür. Sistemin mimarı değildir. Abartmayın pilotları, bırakın hemşire eğitimini, düz lise mezunuyla aynı seviyededir. Pilot dediğin mühendisin talimatına uyan bir operatördür. Auto pilot çoğu zaman daha zekidir.
  • pilotla doktor mukayesesi olmaz . egitim acisindan pilot ancak hemsire ya da hastabakiciya denk duser.
  • Bu vatandaşı ve kaptani biz çıkardık kokpitten gayet iyiydi hatta cikinca ambulans olmadıgi için baya bı yürüdü ve ayakta bekledi zavallı adamcağız.demekki sicagiyla anlamadı.allah şifa versin ne diyeli.
  • Bir doktor ile bir pilotu mukayese etmek biraz manidar olmuş bence. Uzman doktor olan 20 yıllık eşimin, 11 yıl süren tüm tıp egitimi sürecinin en yakın tanığıyım. Bir piltoun eğitim süreci göz önüne alındığında, tıp sektöründe ancak bir hemşire ile mukayese edilebilir belli. Hatta hemşirenin eğitimi bile daha fazla aslen. Hayat kurtarma konusunda ise, evet bir doktorun hayat kurtardığı tartışılmaz ama bir pilotun hiç bir sağlık sorunu olmayan insanları önce ölümle burun buruna getirmesine sonrada ölümden kurtarmasına, hayat kurtarma demek biraz tuhaf bir tanım oluyor.
  • Havacılık tutkunu birisiyim. Siteyi bayadır takip ediyorum. Onlarca testi geçip pilot olmayı başarmış insanların burada uzun yol tır şöförlerinden hiçbir farkı olmayan yorumlarını görünce inanılmaz şaşırıyorum. Bir doktor forumunda böyle yazılar göremezsiniz ki siz de, onlar da hayat kurtarıyorsunuz. Onlar bir hayat kurtarırken siz her bir operasyonunuzda yüzlerce insan hayatı kurtarıyorsunuz. Ama burada bu yorumları görünce de afallatıyorsunuz. Kimliğimi açıkça beyan ettim istediğinizi söyleyebilirsiniz ve lütfen şuna emin olun pilot olmak isteyen gençlere de kötü örnekler teşkil ediyorsunuz.
  • Şu ingilizce artık yetiyor pilot olmanıza B1-B2 level english :D Zamanında IELTS 7.0 Akademik isterdi hey gidi günler hey şimdi alın GENERAL 6.0 adamınızı da bulun yeriniz malum yerde hazır :D
  • Nerede curuk carip yabanci pilot var thy’de. Acilen hollandali, alman, ispanyol, italyan, belcikali pilotlar kontrole alinmalidir. Yolcularin hayati riske edilmemeli artik
  • Bugun PC2679 sefer sayili ucak ile 20.05 te kalkacaktik. 30dk. gecikme aciklandi. 20.55 te kalktik. B737-800 ailesi bir ucakta 2A-2B-2C koltuk diz acikligi 2D-2E-2F den cok daha dar fakat ikisine de ayni fiyat farkini onceden alirsan oduyorsun. 2 erkek 2 bayan kabin gorevlisi cok lakayittilar. Hatta on taraf inise dogru ne isittilatsa kokmaya basladi ve pesinden agizleri oynamaya basladi. Millete sandevic yok diye vermediler. Ornegin onden koltuk fiyat farki oduyorsun ve bunu oderkende ne olur ne olmaz bana istedigim bir yemek kalmayabilir kaygisiyla da bu koltuga ayni zamanda fiyat farki oduyorusun. Daka 2. Sira koltuklara gelmeden arkadaki trolleyden bir gorevli gelerek 1 adet olan sadevici arkaya goturuyor.Saka gibi. Boylece bu fiyat farklari i Pegasus a artik odeme in bir anlami yok. Ve hatta birsey yiyebilirim diye kesinlikle ac ucaga gelmemek lazim. Bunlardan anlasiliyor ki sadece pilotlar ile ilgili sikinti yok. Disiplinsizlik, takviye egitimler vb gibi bir suri eksiklik ve savsaklanan konular var. Belki de bazi ust yoneticilerin degisme zamani gelmis olabilir. Cunku meslek korlugunun Harvard ta okutulacak bir (study case) calismasi olacak bir doneme girmis Pegasus. Aci olan baska ozel havayolu kalmadi. Bu Turk batandaslarinin havacilikta ki son sansi!
  • Her şerde bir hayır var derler inanırım, bu olay sayende pilot arkadaşımız beyninde tümör oldugunu ögrenmiş ve erkenden tedaviye alınmış olması sevindirici.Umarım en kısa zamanda saglıgına ve meslegine kavusur.
  • Cok ozuldum Allah yardimci olsun acil sifa versin

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kazasında yaralanan ikinci pilot Ferdinant Pondaag'ın tedavisi sırasında beyninde tümör olduğu tespit edildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na 5 Şubat'ta inişinden sonra duramayarak pist dışındaki alana düşen uçakta 3 kişi ölürken 180 kişi de yaralandı. Yaralananlardan biri de uçağın 29 yaşındaki Hollandalı ikinci pilotu Ferdinant Pondaag'di. Ferdinant Pondaag'in tedavisi Nişantaşı'ndaki özel hastanede sürüyor.

Pondaag’ın tedavisi sırasında beyninde tümör olduğu tespit edildi. Pilotun bu durumdan daha önce haberdar olmadığı ve bir hafta içerisinde ameliyat edileceği öğrenildi. Hollandalı pilotun arkadaşlarına hitaben tümörden bahsederek mesaj attığı ortaya çıktı.

'Hollanda’da hapse girebilirim'

Ferdinant Pondaag'ın arkadaşlarına attığı mesaj şu şekilde:

"1 hafta 4 gündür hastanedeyim. Kalçam çok kötü kırıldı. Kemik dolgusu ve 3 vida kullandılar. 3 günlük ağrıdan sonra daha iyiyim. Daha iyi uyuyorum. Doktorlar ayrıca kafamda bir şey buldular. Bir tümör. Bir hafta içinde ameliyat olacağım. Bu ameliyattan önce ilk olarak ailemi görmek istiyorum. Şansım yüksek ama yüzde yüz temizleyemeyeceklerini söylediler. Alındıktan sonra yeniden büyüyebilir ve epilepsi ilaçları kullanmam gerekiyor. Sanırım bir daha asla uçamayacağım. Çok üzülüyorum. Ayrıca polis ile de uğraştım. En kötü senaryo Hollanda’da hapse girebilirim çünkü Hollanda pasaportum var. Ama düşük bir ihtimal olduğunu söylediler. Fiziksel olarak daha iyiyim ama duygusal olarak çökmüş durumdayım. En kısa zamanda cevaplayacağım ama şu anda çok meşgulüm ve ayrıca hastalığım sebebiyle zayıf düştüm. Pegasus benimle yakından ilgileniyor"

Şüpheli sıfatıyla ifade vermişti

Öte yandan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 'Taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olmak' suçundan başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında Pondaag'ın 'şüpheli' sıfatıyla ifadesi alınmıştı.

Kaptan pilot Mahmut Aslan'ın ifadesinin de sağlık durumuna göre önümüzdeki günlerde alınacağı kaydedildi. 

Pegasus pilotunun beyninde tümör tespit edildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (79)

Pilot dediğin ~ 4 yıl önce
Tabii ki bir doktorla asla kıyaslanamaz. Pilot sistem operatörüdür. Sistemin mimarı değildir. Abartmayın pilotları, bırakın hemşire eğitimini, düz lise mezunuyla aynı seviyededir. Pilot dediğin mühendisin talimatına uyan bir operatördür. Auto pilot çoğu zaman daha zekidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot - doktor ~ 4 yıl önce
pilotla doktor mukayesesi olmaz . egitim acisindan pilot ancak hemsire ya da hastabakiciya denk duser.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknikyen ~ 4 yıl önce
Bu vatandaşı ve kaptani biz çıkardık kokpitten gayet iyiydi hatta cikinca ambulans olmadıgi için baya bı yürüdü ve ayakta bekledi zavallı adamcağız.demekki sicagiyla anlamadı.allah şifa versin ne diyeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
N/A ~ 4 yıl önce
Bir doktor ile bir pilotu mukayese etmek biraz manidar olmuş bence. Uzman doktor olan 20 yıllık eşimin, 11 yıl süren tüm tıp egitimi sürecinin en yakın tanığıyım. Bir piltoun eğitim süreci göz önüne alındığında, tıp sektöründe ancak bir hemşire ile mukayese edilebilir belli. Hatta hemşirenin eğitimi bile daha fazla aslen. Hayat kurtarma konusunda ise, evet bir doktorun hayat kurtardığı tartışılmaz ama bir pilotun hiç bir sağlık sorunu olmayan insanları önce ölümle burun buruna getirmesine sonrada ölümden kurtarmasına, hayat kurtarma demek biraz tuhaf bir tanım oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muzaffer ~ 4 yıl önce
Boş konuşuyorsun. Senin mantığınla herkes pilot olabiliyor...
Bekri ~ 4 yıl önce
Dr. Ile pilotu mukayese ederken pilotu asagilamissiniz. Bulunduklari mecra da insanin hayatta kalmasi ikisine cok bagli.Bunun egitimle bir alakasi yok. Ikisinde de yapacaklari bir hata da insani oldurur. Dr. Larin yanlis teshislerinden dolayi olenlerin sayisi pilotlarinkinden 10 kat daha fazla. Anladiniz umarim.
Birkan Kaplan ~ 4 yıl önce
Havacılık tutkunu birisiyim. Siteyi bayadır takip ediyorum. Onlarca testi geçip pilot olmayı başarmış insanların burada uzun yol tır şöförlerinden hiçbir farkı olmayan yorumlarını görünce inanılmaz şaşırıyorum. Bir doktor forumunda böyle yazılar göremezsiniz ki siz de, onlar da hayat kurtarıyorsunuz. Onlar bir hayat kurtarırken siz her bir operasyonunuzda yüzlerce insan hayatı kurtarıyorsunuz. Ama burada bu yorumları görünce de afallatıyorsunuz. Kimliğimi açıkça beyan ettim istediğinizi söyleyebilirsiniz ve lütfen şuna emin olun pilot olmak isteyen gençlere de kötü örnekler teşkil ediyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kpt fo ka km vs vs ~ 4 yıl önce
İsteyen herkes kpt yazip altina bir yorum karalayabilir ve genelde öyle oluyor o yüzden pek referans alma yorumları :)
Serhat Baydan ~ 4 yıl önce
Havacılık tutkunu olduğunuz, kendinizi yükseklerde hissederek tır kullanan kardeşlerimizi aşşağılamanızdan belli oluyor. Yaptığınız yorumda haklı olabilirsiniz, bence haklısınızda. Ama bu benzetmeniz ne kadar bencil, kibirli olduğunuzu açığa çıkararak, sizi bizim gözümüzde hoş olmayan karaktere hapsetmiştir. İnanın hor gördüğünüz biz tırcıların içinde, o kadar sizi kurduğu cümlelerle ezebilecek insan varki, bir tır forumunda bu yazınızı paylaşsam adınızla sosyal medyada ve bu tarz platformlar da barınamayacak duruma gelirsiniz. Tabiki bunu yapmayacağım. Hatta bir sonraki yorumunuza da cevap verip sizin sınıfınıza düşmeyeceğim. Lütfen yorumu düzeltip özür dileyin. Biz tırcıların da her yerde olduğunu unutmayın. Şunuda belirtmek isterim ki uzun yollarda dikkatimizle çok hayat kurtarıyoruz, aklınız da olsun.
ISMAIL ~ 4 yıl önce
Şu ingilizce artık yetiyor pilot olmanıza B1-B2 level english :D Zamanında IELTS 7.0 Akademik isterdi hey gidi günler hey şimdi alın GENERAL 6.0 adamınızı da bulun yeriniz malum yerde hazır :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 4 yıl önce
Kafan buysa olmaman gereken yerde olmaman güzel. Ne zaman başarısızlığını torpil ile örtmeye çalışan birilerini görsem aynı şeyi düşünüyorum.
Yabanci pilotlar ~ 4 yıl önce
Nerede curuk carip yabanci pilot var thy’de. Acilen hollandali, alman, ispanyol, italyan, belcikali pilotlar kontrole alinmalidir. Yolcularin hayati riske edilmemeli artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kendi ulkesinde ~ 4 yıl önce
Is bulamamis yabancilardan ne bekliyorsun
Türk ~ 4 yıl önce
THY değil pegasus
Yabancı Pilotlar ~ 4 yıl önce
Aman ne üzüldüm ne üzüldüm. Duygu yapmaya hiç gerek yok. Onca insanın ölümden siz sorumlusunuz!!!! Ne pilotmuş. Türk pilotkların suyumu çıktı? Yabancılardan vazgeçin artık!!! Her uçak kazası gibi buda ört bas edilecek!!!
Kanikaze ~ 4 yıl önce
Hollanadali pilot pegasusun pilotu, neden thy ye giydirdin anlamadim
Cihan ~ 4 yıl önce
Ne işle meşgulsün bilmiyorum ama havaciligin senin gibi insanlardan temizlenmesi lazim
cem can ~ 4 yıl önce
sen önce okumayı öğren pegasus pilotunun haberi thy ile ne alakası
Bekir ~ 4 yıl önce
Kazayı yapan Pegasus uçağı
Baygolge ~ 4 yıl önce
Yaw harbi gerzeksınız. Adam pegasus pilotu, THY yı Işın ıcıne cekmeyı nasıl basarıyorsunuz
Captain777 ~ 4 yıl önce
Sen ne diyorsun sapsik! Ucagi yere gonen Turk Kaptani.. yabanci FO degil hatirlatiyim. Vacgecin artik kendinizi ovmekten. Egitim 0, crm 0, ingilizce dili 0... TSK da F16 ucuyormuyorsun burda kardesim... palyeye gecerken gaz kolunu acmakta ne?? Hepiniz ayni sekilde teyari indiriyorsunuz... Vref SPD alip basini gidiyor... inersin oyle pist ortasina. Hadi ordan... yallah habibi. Egitim sart!
. ~ 4 yıl önce
Kaptan sivil kökenli, ezbere yorummmm! Uçağı çakmak ne demek, gerçekten pilot musunuz, eğer öyleyse utanıyorum meslektaş olmaktan...
El insaf ysas ~ 4 yıl önce
Kardeş pilot thyli değil pegasuslu ve hangi şirket olursa olsun olaya bu şekilde yakkaşman çok yanlış. Şimdi el ele verip birlik olmak zamanı. Schipol kazası gibi bunuda bize mal etmesinler dimi....
Pegasus un kotu gidisi ~ 4 yıl önce
Bugun PC2679 sefer sayili ucak ile 20.05 te kalkacaktik. 30dk. gecikme aciklandi. 20.55 te kalktik. B737-800 ailesi bir ucakta 2A-2B-2C koltuk diz acikligi 2D-2E-2F den cok daha dar fakat ikisine de ayni fiyat farkini onceden alirsan oduyorsun. 2 erkek 2 bayan kabin gorevlisi cok lakayittilar. Hatta on taraf inise dogru ne isittilatsa kokmaya basladi ve pesinden agizleri oynamaya basladi. Millete sandevic yok diye vermediler. Ornegin onden koltuk fiyat farki oduyorsun ve bunu oderkende ne olur ne olmaz bana istedigim bir yemek kalmayabilir kaygisiyla da bu koltuga ayni zamanda fiyat farki oduyorusun. Daka 2. Sira koltuklara gelmeden arkadaki trolleyden bir gorevli gelerek 1 adet olan sadevici arkaya goturuyor.Saka gibi. Boylece bu fiyat farklari i Pegasus a artik odeme in bir anlami yok. Ve hatta birsey yiyebilirim diye kesinlikle ac ucaga gelmemek lazim. Bunlardan anlasiliyor ki sadece pilotlar ile ilgili sikinti yok. Disiplinsizlik, takviye egitimler vb gibi bir suri eksiklik ve savsaklanan konular var. Belki de bazi ust yoneticilerin degisme zamani gelmis olabilir. Cunku meslek korlugunun Harvard ta okutulacak bir (study case) calismasi olacak bir doneme girmis Pegasus. Aci olan baska ozel havayolu kalmadi. Bu Turk batandaslarinin havacilikta ki son sansi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cins ~ 4 yıl önce
Bu haberin altina bu yorumu yapacagina git sikayet et
KAy ~ 4 yıl önce
1. PC2679 un kalkış saati 2005 değil, 2035 tir. 30 dakika rötar demişler (ki genelde rötar açıklanırsa, ekstra 5-10 dakika fazla rötar yapar uçak. Zira açıklanan rötar, tahmini ve umut edilen en kısa süreye göre açıklanır; tüm havayolları için geçerlidir) tam açıklanan saatte kalkmışlar. 2. ESB den SAW a 40 dakika sürer yol, sandviç de yemezsen ölmezsin. Yok illa yiyeceğim diyorsan da sipariş ver önceden.
Koca ~ 4 yıl önce
Havalimanında yiyecek bir şey bulamamış mıydın bu kadar aç bindin yahu
La bi git ~ 4 yıl önce
Bin otobuse git
Pgs K/A ~ 4 yıl önce
Uçma bir daha çok lazımsın sanki bize. Her geçen gün yolcu sayımız artar filomuz büyürken sen gelmesen de olur. İç hatları mecburen uçuyoruz uçmazdan dış hat slotu vermezler çünkü. İç hat sürekli zarar ziyan. Uçağa zarar veren mi ararsın tuvalet diye kokpit kapısını zorlayan mı ararsın yediği çubuk krakeri her yere saçanımı ararsın. Nefret nefret. İç hat gördükçe tüylerim diken diken oluyor. Memnuniyetsiz insanlar topluluğu.
? ~ 4 yıl önce
Sadevic ne kardeş? Yemek yemek istiyorsan biraz daha fazla para ver THY'ye bin. Adamların konsepti zaten o. Bilmiyormuş gibi yapıp çalışan insanın kokmasını mi sayıyorsun? Saçma sapan yorumunu tümünde sandviç diye tutturmussun. Ver parasını al ye marketten.
Türkçe kullanımı hk. ~ 4 yıl önce
Pardon, türkçeyi nerede öğrendiniz? Böyle bir haberin altına yazılacak yorum bu mu olmalıydı? Bir insanın hayati ile diz mesafesini eşdeğer tutmanız çok trajik gerçekten.
Mehmet Tokgöz ~ 4 yıl önce
Pegasus'a bir kere bindim. Bir daha Allah binmeyi muhtaç etmesin. Bu kadar sevimsiz bir hava yolu şirketi hiç görmedim.
Vb ~ 4 yıl önce
Önce imla kurallarını öğrenip sonra tenkit etsek bay veya bayan kalite kontrol uzmanı.
Bhr ~ 4 yıl önce
Her şerde bir hayır var derler inanırım, bu olay sayende pilot arkadaşımız beyninde tümör oldugunu ögrenmiş ve erkenden tedaviye alınmış olması sevindirici.Umarım en kısa zamanda saglıgına ve meslegine kavusur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 4 yıl önce
Cok ozuldum Allah yardimci olsun acil sifa versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000