21 Ocak 2015, Çarşamba 16:30:51

PEGASUS KORSANINDAN İLGİNÇ İSTEK

Yurtdışı çıkış yasağı olan hava korsanı tutuksuz sanık Artem Kozlov, "Yargılamanın uzaması söz konusu. Türkiye'de çalışamayacak durumdayım. Yurtdışı yasağım kaldırılmayacaksa, beni tekrar tutuklayarak cezaevine koyun. Çünkü param yok sokaklarda kalıyorum. Çok mağdurum" dedi.
  • Türkiye de hukuk ve adalet sistemi gerçekten şaka gibi. Sonra diyoruz ki, bu yabancı hayranlığı neden. Çünkü adamlar sistemi oturtmuş, bir Avrupa ülkesinde kapısının önünde bir telefon, elektrik hattı galiba tam hatırlamıyorum, kazı yapan bir yerel kuruluş görevlisi o alana ikaz edici yazı koymadığı ve oradakileri yazılı olarak ikaz etmediği için ölüme sebebiyet "verebilecek" olma ihtimali nedeni ile tutuklanmıştı. İhtimal nedeni ile, ölüme sebebiyet verme... burada elbette o vatandaş kanunlara, devlete, hukuka, geleceğine, daha bütün olarak da insan olmanın değerlerine sahip çıkar. Vatandaş olur, yurttaş, birey olur, insan olur. Biz de fıtratımızda var der geçeriz, kader, alın yazısı vs. uyumaya devam ederiz.
  • Uçak kaçırmaya teşebbüs etmiş birisi nasıl tutuksuz yargılanır? Pes doğrusu.
  • Beyefendinin düzeninde tuz kokmaya devam ediyor.
  • 5 yıl tutuksuz yargılansa 40 yıl yatmış kadar olacak
  • Öyle bir hukuk uyguluyoruz ki türkiyede, hava korsanına bile saçma geliyor. Kardeşim sen nasıl hava korsanı gibi kitlelere tehdit oluşturacak bir suçu işlemiş bir yabancıyı türkiyede vatandaşlarının arasına salıyorsun. Çoluğumu çocuğumu artık sokaga da çıkarmayalım.
  • Bırakın sürünsün

Kharkov-İstanbul seferini yapan uçağı geçtiğimiz yıl Şubat ayında kaçırma girişiminde bulunan Ukrayna uyruklu Artem Kozlov'un 11 yıl 3 aydan 42 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

"BENİ TEKRAR TUTUKLAYARAK CEZAEVİNE KOYUN"
Anadolu 37. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Artem Kozlov, avukatı ve  havayolu şirketinin avukatı yeraldı. Duruşmaya tercümanın gelememesi nedeniyle sanık avukatı Yusuf Çalışkan, Türkçe ve Rusça bilen bir kişi ile görüşüp Artem Kozlov'un beyanlarını mahkeme heyetine iletti. Avukat Çalışkan tarafından Artem Kozlov'un "Aylardır çektiğim bel ağrısı nedeniyle çalışamıyorum. Yargılamanın uzaması söz konusu. Türkiye'de çalışamayacak durumdayım. Yurtdışı yasağım kaldırılmayacaksa, beni tekrar tutuklayarak cezaevine koyun. Çünkü param yok sokaklarda kalıyorum. Çok mağdurum. Bu nedenle de cezaevinde kalmak istiyorum. Çünkü ülkemde de hala karışıklık devam etmekte" dediği belirtildi.

TUTUKLAMA TALEBİ REDDEDİLDİ
Mahkeme, İnterpol Daire Başkanlığı aracılığı ile Ukrayna Adli Makamlarına müzekkere yazarak sanığın nüfus ve adli sicil kaydını talep etmişti. Nüfus ve adli sicil kaydının mahkemeye 3 celsedir ulaşamaması nedeniyle dava karara bağlanamıyor. Mahkeme hakimi,  tutuklamanın yargılama selameti açısından belli şartlarla ceza usul kanununda düzenlendiği belirterek tutuklama şartların oluşmadığını ifade etti. Kozlov'un tutuklanma talebini reddeden mahkeme sanığın yurt dışı çıkış yasağının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

42 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ukrayna uyruklu Artem Kozlov'un 7 Şubat 2014 tarihinde, ülkesindeki siyasi karışıklığa uluslararası alanda dikkati çekmek düşüncesiyle, 2014 Kış Olimpiyatları'nın yapıldığı Soçi kentine uçak kaçırmak ve alıkoymak kastıyla Kharkov'dan İstanbul'a giden uçağa yolcu olarak bindiği anlatıldı.

Kozlov'un 7 mürettebat ve 110 yolcuyu bombayı patlatarak öldürme tehdidiyle alıkoyarak kişi hürriyetini tehdit ettiği kaydedilen iddianamede, hava korsanının tehditle hava ulaşım aracını kaçırıp alıkoyduğu ifade edildi. Artem Kozlov hakkında "Hava ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma" ve "Cebir tehdit veya hile kullanarak birden fazla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamasıyla 11 yıl 3 aydan 42 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuklu yargılanan sanık, olaydan 3 ay sonra tahliye edilmişti.

PEGASUS KORSANINDAN İLGİNÇ İSTEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

hukuk ~ 9 yıl önce
Türkiye de hukuk ve adalet sistemi gerçekten şaka gibi. Sonra diyoruz ki, bu yabancı hayranlığı neden. Çünkü adamlar sistemi oturtmuş, bir Avrupa ülkesinde kapısının önünde bir telefon, elektrik hattı galiba tam hatırlamıyorum, kazı yapan bir yerel kuruluş görevlisi o alana ikaz edici yazı koymadığı ve oradakileri yazılı olarak ikaz etmediği için ölüme sebebiyet "verebilecek" olma ihtimali nedeni ile tutuklanmıştı. İhtimal nedeni ile, ölüme sebebiyet verme... burada elbette o vatandaş kanunlara, devlete, hukuka, geleceğine, daha bütün olarak da insan olmanın değerlerine sahip çıkar. Vatandaş olur, yurttaş, birey olur, insan olur. Biz de fıtratımızda var der geçeriz, kader, alın yazısı vs. uyumaya devam ederiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nasıl ya ~ 9 yıl önce
Uçak kaçırmaya teşebbüs etmiş birisi nasıl tutuksuz yargılanır? Pes doğrusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Beyefendinin düzeninde tuz kokmaya devam ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
5 yıl tutuksuz yargılansa 40 yıl yatmış kadar olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alın size guguk ~ 9 yıl önce
Öyle bir hukuk uyguluyoruz ki türkiyede, hava korsanına bile saçma geliyor. Kardeşim sen nasıl hava korsanı gibi kitlelere tehdit oluşturacak bir suçu işlemiş bir yabancıyı türkiyede vatandaşlarının arasına salıyorsun. Çoluğumu çocuğumu artık sokaga da çıkarmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bırakın sürünsün

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000