25 Ocak 2011, Salı 16:35:43

PEGASUS, KIRGIZLARLA YENİDEN ANLAŞTI

Kırgızistan'ın yeni hükümeti, Pegasus Havayolları ile yeniden el sıkıştı.
  • he he he..bunu yazdığıma göre demek ki bu iş biliyorum ama merak ettiysen söyleyeyim dostum,ben thy,ıftc deki simülatörlerde 650 saat uçtum.senin acaba hiç 650 saatlik uçuşun var mı?ama senin yerine olsam gider bakardım.bilgi alırdım.ben gittim,baktım,bilgi aldım ve ona göre konuşuyorum.tavsiye ederim,git gör.ufkun açılır.zoruna gitmezse 2 satırda buraya yazarsın.tamam mı?
  • PEGASUS İLE UÇTUNUZMU BİLEMİYORUM ANCAK PEGASUSTADA ZATEN BU HAKLAR UYGULANMAKTADIR.WEB SİTESİNDEDE YAYINLANMAKTADIR.BÖYLE BİR DURUM İLE PEGASUSTA KARŞILAŞTIĞIM İÇİN BİLİYORUM.HATTA ÖZÜR MEKTUBUNDA BULUNAN ŞU CÜMLEYİDE SİZİNLE PAYLAŞAYIM.(3 saati asan gecikme ve sefer iptalinde; misafirimiz uçusu gerçeklestirmis olsa dahi, bilet bedeli iade edilecektir. 5 saati asan gecikme ve sefer iptalinde; misafirimiz uçusu gerçeklestirmis olsa dahi, bilet bedeli iade edilecek ve misafirimizin talep ettigi herhangi bir iç hat uçus noktasina tek yön ücretsiz bilet Pegasus Havayollari tarafindan takdim edilecektir. )BUNUN DIŞINDADA 1,30 SAATİ GEÇEN GECİKMELERDE ALANDA İSENİZ BİLET DEĞİŞİKLİĞİ KESİNTİSİZ YADA KESİNTİSİZ BİLET İADESİNİDE VERMEKTELER....
  • Herhangi bir havayolundan bilet aldıgınız zaman karsı taraf ile sizin aranızda yazılı bir akit doğar. Siz ücreti ödemekle karşı tarafda sizi zamanında uçurmakla yükümlüdür. Ufak tefek rötarlar her havayolunda olur ancak saatler şeklinde olmaz. Hizmet kusurlu ise ücretin bir kısmı müsteri tarafından talep edilebilir. Kanunlarımızda bu zaten var ancak havacılıkta uygulanmıyor. Aldıgınız mal veya hizmet ayıp lı ise iade hakkınız var ve ücretinizi talep edebilirsiniz. Yani ben uçağa bindim veyea binmek üzereyim bekliyorum. Aradan 2 saat geçmiş kımse acıklama yapmıyor ve ben o durumda hizmeti iade hakkım var. Uçakdan inersiniz ve ücretinizi geri alırsınız. Bu havacılıkta uygulanmaya başlarsa eminimki kalite standartı artar..
  • Size bir örnek vereyim. Mesafe 3 saat 20 dakika. Uçak 30 dk gec kalkıyor ve karsı havalımanına da 20 dakıka erken iniyor.Yani aradaki farkı havada kapatabiliyor. Bu firmanın ismide KLM Royal Dutch Airlines (Hollanda Kraliyet Havayolları) Ben bu firmayla 4,5 yıl çalıştım. Rötar yaptı mi ? Evet 2-3 saat rötar yaptıgı zamanlarda oldu ama bu dönemler sert kış aylarında oldu. Onun haricinde %90 zamanında ve hatta erken inen bir firma. Rötar yaptıgı zamanda 10-30 dakıka gecmıyordu. Pegasus ile de 3 yıl çalıştım rötarlarına gelince 7-8 saat rötarlarınıda gördüm. 2-3 saatlık rötarlarıda sayılamayacak kadar coktu. Genelde en cok rötarlarıda 1-2 saat seklinde oluyordu. Zaten uctugu mesafe 3 sat 20 dakika. Neden PGS yi eleştirdigimiz anladın mı ?
  • hiç bir havayolu rötar yapmıyor zaten sadece egasus yapıyor değilmi?herkes işine geldiği gibi konuşuyor.Ama görünen köy klavuz istemez.Hangi havayolunun reklamı yada haberi olsa hemen o firmayı kötülemeye başlıyorlar.Uçmaya gelince yine tercih ediyorlar ancak laf söylemeye gelincede demediğini bırakmıyorlar.Tükürdüğünü yalıyorlar.Bende bu sektörde çalışan biri olarak herşeyide bilen biri olarak önceden rötarlara kızardım (çalışmıyor ve bilmiyorken) ancak işin içinde olunca neyin nasıl yürüdüğünü bilince dışardan bakıldığı bigi olmadığını gördüm ve ozaman hak verdim havayolu şirketlerine.Pegasus yine en iyi havayollarından biri devam et pegasus kim tutar seni
  • bu soyledikleriniz gercek mi dedi kodu mu bilmiyorum. ben Pgs hakkinda hic boyle birsey duymadim. ayrica benim bildigim kadariyla air berlinde B777 yok. nasil onlardan gelsin? yeni siparis mi B787 yle beraber. Hem B777 ile B787 ayni segmentte olan model, neden ikisini birden alsin onu da anlamadim. Ama umarim dediginiz dogru cikar. Rekabet her zaman iyidir.
  • arkadasım hayatında kac tane simülatör gördün ki onların simülatörünün en kaliteli oldığunu söylüyorsun.
  • Birde aynaya bakın ve siz kendiniz düşünün, "Acaba Türkiyenin açık ara en sevilmeyen ve en antipatik havayolu şirketi neden biziz" diye. Herhalde bunun bir sebebi vardır değilmi.Neden OnurAir ile,Atlas Havayolları ile ve diğerleriyle ilgili bu kadar olumsuz haber ve yorum yapılmıyor da bir tek Pegasus için yapılıyor.Bunun bir sebebi olmalı değilmi. Bu sebebi de kendiniz bulun artık.
  • 1. Türk hava yolları arasında, zamanında kalkış oranını web sitesinde açıkça yayınlayan tek havayolu PEGASUS'tur. Aralık 2010 ortalaması % 85. 2. Uçak yaşı ortalaması en genç Türk havayolu PEGASUS'tur (4.5 yaş). İkinci sırada Anadolu Jet (5.1 yaş), Üçüncü/Dördüncü sırada IZAIR /THY vardır. 3. THY'den sonra en çok uçağı olan Türk havayolu şirketi 32 uçağı ile PEGASUS'dur (+IZAIR ile birlikte). Emniyetli ve zamanında uçuşlar diliyorum:))
  • 777 ler Air Berlinden gelecek yakında ve PGS 787 için boeing ile görüşmleri sürüyor ... Bliginize !!!

Başbakan Birinci Yardımcısı Ömürbek Babanov, Pegasus Havayolları Mali İşler ve İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serhan Ulga başkanlığındaki heyeti kabul etti. Babanov görüşmede, Pegasus'un ülkesine uçmasında en çok Kırgızistan'ın fayda göreceğini vurguladı. Görüşmede Pegasus'un Kırgızistan'a uçmasıyla bölgede büyük bir rekabete yol açacağı ve bunun yolcuların yararına olacağının altı çizildi.

Pegasus, 2009 yılında Kırgızistan hükümeti ile ortak şirket kurmuştu. Kyrgyz Pegasus Airlines (KRA) adını alan şirketin sermayesinin yüzde 49'u Pegasus'a diğer kısmı ise Kırgızistan Hava Yolları devlet kurumuna ait olacaktı.

Uluslararası standartlarda sefer düzenleyecek uçağı bulunmayan Kırgızistan, Pegasus ortaklığı sayesinde başka ülkelere uçuş yapma imkanı planlamıştı. Önce varılan anlaşmaya göre Pegasus, Kırgızistan'da iç hatlarda kullanılmak üzere devlet havayolu şirketine 2 adet Boeing tipi uçağı ve bunun yanısıra 3 uçakla Bişkek-İstanbul, Bişkek-Dubai, Bişkek-Seul, Bişkek-Astana ve Bişkek-Moskova seferlerini yapacaktı. Daha sonra yaşanan anlaşmazlık üzerine Pegasus ve Kırgız hükümeti anlaşmayı iptal etmişti. Kırgızistan Hükümet Sarayı'nda yapılan görüşmede taraflar önceki anlaşmanın geçerli olduğunu söyledi.

PEGASUS, KIRGIZLARLA YENİDEN ANLAŞTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Misafir ~ 13 yıl önce
he he he..bunu yazdığıma göre demek ki bu iş biliyorum ama merak ettiysen söyleyeyim dostum,ben thy,ıftc deki simülatörlerde 650 saat uçtum.senin acaba hiç 650 saatlik uçuşun var mı?ama senin yerine olsam gider bakardım.bilgi alırdım.ben gittim,baktım,bilgi aldım ve ona göre konuşuyorum.tavsiye ederim,git gör.ufkun açılır.zoruna gitmezse 2 satırda buraya yazarsın.tamam mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
PEGASUS İLE UÇTUNUZMU BİLEMİYORUM ANCAK PEGASUSTADA ZATEN BU HAKLAR UYGULANMAKTADIR.WEB SİTESİNDEDE YAYINLANMAKTADIR.BÖYLE BİR DURUM İLE PEGASUSTA KARŞILAŞTIĞIM İÇİN BİLİYORUM.HATTA ÖZÜR MEKTUBUNDA BULUNAN ŞU CÜMLEYİDE SİZİNLE PAYLAŞAYIM.(3 saati asan gecikme ve sefer iptalinde; misafirimiz uçusu gerçeklestirmis olsa dahi, bilet bedeli iade edilecektir. 5 saati asan gecikme ve sefer iptalinde; misafirimiz uçusu gerçeklestirmis olsa dahi, bilet bedeli iade edilecek ve misafirimizin talep ettigi herhangi bir iç hat uçus noktasina tek yön ücretsiz bilet Pegasus Havayollari tarafindan takdim edilecektir. )BUNUN DIŞINDADA 1,30 SAATİ GEÇEN GECİKMELERDE ALANDA İSENİZ BİLET DEĞİŞİKLİĞİ KESİNTİSİZ YADA KESİNTİSİZ BİLET İADESİNİDE VERMEKTELER....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Herhangi bir havayolundan bilet aldıgınız zaman karsı taraf ile sizin aranızda yazılı bir akit doğar. Siz ücreti ödemekle karşı tarafda sizi zamanında uçurmakla yükümlüdür. Ufak tefek rötarlar her havayolunda olur ancak saatler şeklinde olmaz. Hizmet kusurlu ise ücretin bir kısmı müsteri tarafından talep edilebilir. Kanunlarımızda bu zaten var ancak havacılıkta uygulanmıyor. Aldıgınız mal veya hizmet ayıp lı ise iade hakkınız var ve ücretinizi talep edebilirsiniz. Yani ben uçağa bindim veyea binmek üzereyim bekliyorum. Aradan 2 saat geçmiş kımse acıklama yapmıyor ve ben o durumda hizmeti iade hakkım var. Uçakdan inersiniz ve ücretinizi geri alırsınız. Bu havacılıkta uygulanmaya başlarsa eminimki kalite standartı artar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Size bir örnek vereyim. Mesafe 3 saat 20 dakika. Uçak 30 dk gec kalkıyor ve karsı havalımanına da 20 dakıka erken iniyor.Yani aradaki farkı havada kapatabiliyor. Bu firmanın ismide KLM Royal Dutch Airlines (Hollanda Kraliyet Havayolları) Ben bu firmayla 4,5 yıl çalıştım. Rötar yaptı mi ? Evet 2-3 saat rötar yaptıgı zamanlarda oldu ama bu dönemler sert kış aylarında oldu. Onun haricinde %90 zamanında ve hatta erken inen bir firma. Rötar yaptıgı zamanda 10-30 dakıka gecmıyordu. Pegasus ile de 3 yıl çalıştım rötarlarına gelince 7-8 saat rötarlarınıda gördüm. 2-3 saatlık rötarlarıda sayılamayacak kadar coktu. Genelde en cok rötarlarıda 1-2 saat seklinde oluyordu. Zaten uctugu mesafe 3 sat 20 dakika. Neden PGS yi eleştirdigimiz anladın mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hiç bir havayolu rötar yapmıyor zaten sadece egasus yapıyor değilmi?herkes işine geldiği gibi konuşuyor.Ama görünen köy klavuz istemez.Hangi havayolunun reklamı yada haberi olsa hemen o firmayı kötülemeye başlıyorlar.Uçmaya gelince yine tercih ediyorlar ancak laf söylemeye gelincede demediğini bırakmıyorlar.Tükürdüğünü yalıyorlar.Bende bu sektörde çalışan biri olarak herşeyide bilen biri olarak önceden rötarlara kızardım (çalışmıyor ve bilmiyorken) ancak işin içinde olunca neyin nasıl yürüdüğünü bilince dışardan bakıldığı bigi olmadığını gördüm ve ozaman hak verdim havayolu şirketlerine.Pegasus yine en iyi havayollarından biri devam et pegasus kim tutar seni

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu soyledikleriniz gercek mi dedi kodu mu bilmiyorum. ben Pgs hakkinda hic boyle birsey duymadim. ayrica benim bildigim kadariyla air berlinde B777 yok. nasil onlardan gelsin? yeni siparis mi B787 yle beraber. Hem B777 ile B787 ayni segmentte olan model, neden ikisini birden alsin onu da anlamadim. Ama umarim dediginiz dogru cikar. Rekabet her zaman iyidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadasım hayatında kac tane simülatör gördün ki onların simülatörünün en kaliteli oldığunu söylüyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Birde aynaya bakın ve siz kendiniz düşünün, "Acaba Türkiyenin açık ara en sevilmeyen ve en antipatik havayolu şirketi neden biziz" diye. Herhalde bunun bir sebebi vardır değilmi.Neden OnurAir ile,Atlas Havayolları ile ve diğerleriyle ilgili bu kadar olumsuz haber ve yorum yapılmıyor da bir tek Pegasus için yapılıyor.Bunun bir sebebi olmalı değilmi. Bu sebebi de kendiniz bulun artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1. Türk hava yolları arasında, zamanında kalkış oranını web sitesinde açıkça yayınlayan tek havayolu PEGASUS'tur. Aralık 2010 ortalaması % 85. 2. Uçak yaşı ortalaması en genç Türk havayolu PEGASUS'tur (4.5 yaş). İkinci sırada Anadolu Jet (5.1 yaş), Üçüncü/Dördüncü sırada IZAIR /THY vardır. 3. THY'den sonra en çok uçağı olan Türk havayolu şirketi 32 uçağı ile PEGASUS'dur (+IZAIR ile birlikte). Emniyetli ve zamanında uçuşlar diliyorum:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
777 ler Air Berlinden gelecek yakında ve PGS 787 için boeing ile görüşmleri sürüyor ... Bliginize !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000