28 Mart 2013, Perşembe 10:11:10

PEGASUS KART SAHİPLERİ MAĞDUR OLDU!

Pegasus Havayolları ile HSBC arasındaki sözleşmenin sona ermesiyle Pegasus Kart kullanıcılarının mağdur olduğu iddia edildi.
  • Banka günler öncesinden bildirim yaptı. Bugüne kadar birçok bilet aldım puanlarımla Mayıs ayında Danimarka, Kasım ayında ise İtalya'ya gideceğim. Uçuşlardan puan kazanmada bir sorun yok bunu pegasus plus sağlıyor. Fakat, harcamalardan puan getirecek bir kartı acil bekliyoruz. Açıkçası hiçbir bankaya karşı değilim maksat puan bol olsun :)
  • Bankanın çok önceden bilgilendirme yaptığı doğrudur. Ancak Pegasus kartımdaki Advantage Nakit Puanları diğer kartıma aktarmayacaklarını ilettiler. İlla gidip Advantage üye iş yeri bulup puanları orda harcayacakmışım. Aynı bankadaki diğer kartıma aktarmadılar. Mağduriyet burada oldu
  • Hem pegasus hem HSBC defalarca sms ve mail ile bildirim yaptı.
  • Öncelikle internet bankacılığında adıma çıkmış kartı görünce ben kendim aradım sordum. Sonrasında hem banka hem de Pegasus bıkkınlık verecek derecede mail attı, aradı. Sanmıyorum o kadar özel bir müşteri olduğumu, herkese aynı işlemleri yapmışlardır galiba.
  • İSG de de bu tip bir hareket ile yüzlerce insan işlerinden olmuştu. Birileri ne yapıyorsunuz böyle dese keşke.
  • şuana kadar 15 tane bedava bilet aldım bu kartla.mahdurluk bir durum yok.bilgilendirme yapıldı aylarca.ancak halkbankası ile anlaşma biraz hsbc bankın kalitesi gibi olmayacak.ben şahsen halkbank kartı kullanmak istemem.
  • benimde var 103 tl lik puan pegasus plus internet sitesine yüklendi puanlar geçerliliğini koruyor.pegasus plusdan isteyen bakabilir.mağdur olunması bence şu: kredi kartı olmadığı çin şu an pegasusdan puan toplayamıyoruz
  • HSBC tarafından önce sms yoluyla bilgilendirme yapıldı. ardından yeni kartım haftasına elime geçti. uçuş puanları zaten pegasus plus'da olduğu için sıkıntı yaşanmadan kullanılıyor. tamamen kıbrıs gazetesinin asparagas haberi alınıp servis edilmiş. hadi onlar öylesine araştırmadan yazmış haberi de sizden bir allahın kulu da kullanmıyor mu bu kartı airporthaber yetkilileri :)) şimdi siz bu yorumu yayınlayacak kadar cesarette gösteremezsiniz. sizi eleştirmek yasak değil mi :)))
  • anlaşma bitmiş. banka bunu 1 ay onceden musterilerine bildirmiş. ve yeni bir kar yollamiş.. peki bunun sorun neresinde? magdur oldugunu iddia edenlerin sorunu bence bu gelen bildirimleri dikkate almamak.gerekenler yapılmış herşey yasal ve uygun gorunuyor.

Edinilen bilgilere göre, Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. kısa bir süre önce HSBC ile yaptığı anlaşmayı iptal ederek Halk Bankası ile yeni bir anlaşma yaptı.

Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre; Pegasus'un HSBC ile olan sözleşmesi sona ermesiyle, HSBC’nin müşterilerine sağladığı Pegasus kartları bu nedenle işlevsizleşti ancak gelen iddialara göre, söz konusu banka müşterilerine gerekli bildirimi yapmadı.

HSBC ile Pegasus ortaklığında sunulan HSBC Pegasus kredi kartı alışverişlerin belirli bir yüzdesini biriktirerek bununla uçak bileti alınması ve uçuşlarda de çeşitli indirimler sağlıyordu.

Kartı kullanmak isteyen müşteriler, uçak bileti almak için gittikleri acentelerde kartın işlevini yitirmiş olduğunu görünce kızgınlıklarını gizleyemediler.

Bir kesim müşteri de alış veriş yaptıkları mağazalarda ödeme yapmak istediklerinde red cevabı alarak mağazalarda zor anlar yaşadılar.

Öte yandan anılan bankanın verdiği Pegasus kartlarında son kullanma tarihi de geçerliliğini koruyor.

HSBC’den görüştüğümüz yetkililer ise müşterilere sms ve e-posta yoluyla bildirim yaptıklarını ifade etti.

Bu konuda şikayetçi olan vatandaşlar, kredi kartı başvuranlarını sms yoluyla kabul etmeyen bankanın, sms yoluyla ek kart uygulamasını sonlandırmasını ise şaşkınlıkla karşıladı.

KONUYLA İLGİLİ HSBC’NİN KIBRIS POSTASI'NA YAPTIĞI AÇIKLAMA!

HSBC adına Stratejik Planlama ve Kurumsal İletişim Müdür Yardımcı Aslı Arbel şu açıklamayı yaptı:

“Pegasus Havayolları ile Pegasus Kart özelinde hayata geçen kredi kartı işbirliği anlaşmamız 26 Şubat 2013 tarihinde sona ermiş, söz konusu kartlar 20 Mart 2013 itibarıyla kullanıma kapatılmıştır. İşbirliğinin sona ermesi ile ilgili bankamız birçok farklı kanaldan müşterilerimizle iletişime geçmiştir. Bu kapsamda Kıbrıs müşterilerimize de e-mail, SMS, ekstre mesajları ve internet bankacılığı üzerinden bilgilendirme yapılmıştır. Bununla birlikte, Pegasus Kart sahibi olan kredi kartı müşterilerimize bankamız tarafından geliştirilen yeni kredi kartları da 20 Mart 2013 tarihine kadar gönderilmiştir"

PEGASUS KART SAHİPLERİ MAĞDUR OLDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Emre/Milano ~ 11 yıl önce
Banka günler öncesinden bildirim yaptı. Bugüne kadar birçok bilet aldım puanlarımla Mayıs ayında Danimarka, Kasım ayında ise İtalya'ya gideceğim. Uçuşlardan puan kazanmada bir sorun yok bunu pegasus plus sağlıyor. Fakat, harcamalardan puan getirecek bir kartı acil bekliyoruz. Açıkçası hiçbir bankaya karşı değilim maksat puan bol olsun :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uÇAN İNSAN ~ 11 yıl önce
Bankanın çok önceden bilgilendirme yaptığı doğrudur. Ancak Pegasus kartımdaki Advantage Nakit Puanları diğer kartıma aktarmayacaklarını ilettiler. İlla gidip Advantage üye iş yeri bulup puanları orda harcayacakmışım. Aynı bankadaki diğer kartıma aktarmadılar. Mağduriyet burada oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dogru degil ~ 11 yıl önce
Hem pegasus hem HSBC defalarca sms ve mail ile bildirim yaptı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 11 yıl önce
Öncelikle internet bankacılığında adıma çıkmış kartı görünce ben kendim aradım sordum. Sonrasında hem banka hem de Pegasus bıkkınlık verecek derecede mail attı, aradı. Sanmıyorum o kadar özel bir müşteri olduğumu, herkese aynı işlemleri yapmışlardır galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlışlar.. ~ 11 yıl önce
İSG de de bu tip bir hareket ile yüzlerce insan işlerinden olmuştu. Birileri ne yapıyorsunuz böyle dese keşke.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
*** ~ 11 yıl önce
şuana kadar 15 tane bedava bilet aldım bu kartla.mahdurluk bir durum yok.bilgilendirme yapıldı aylarca.ancak halkbankası ile anlaşma biraz hsbc bankın kalitesi gibi olmayacak.ben şahsen halkbank kartı kullanmak istemem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 11 yıl önce
benimde var 103 tl lik puan pegasus plus internet sitesine yüklendi puanlar geçerliliğini koruyor.pegasus plusdan isteyen bakabilir.mağdur olunması bence şu: kredi kartı olmadığı çin şu an pegasusdan puan toplayamıyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plus ~ 11 yıl önce
Uçuştan puanları Plus ile toplarsınız. Ancak, alışveriş yapıp puan toplayamazsınız.
KOMEDİ ~ 11 yıl önce
HSBC tarafından önce sms yoluyla bilgilendirme yapıldı. ardından yeni kartım haftasına elime geçti. uçuş puanları zaten pegasus plus'da olduğu için sıkıntı yaşanmadan kullanılıyor. tamamen kıbrıs gazetesinin asparagas haberi alınıp servis edilmiş. hadi onlar öylesine araştırmadan yazmış haberi de sizden bir allahın kulu da kullanmıyor mu bu kartı airporthaber yetkilileri :)) şimdi siz bu yorumu yayınlayacak kadar cesarette gösteremezsiniz. sizi eleştirmek yasak değil mi :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sorun nerede? ~ 11 yıl önce
anlaşma bitmiş. banka bunu 1 ay onceden musterilerine bildirmiş. ve yeni bir kar yollamiş.. peki bunun sorun neresinde? magdur oldugunu iddia edenlerin sorunu bence bu gelen bildirimleri dikkate almamak.gerekenler yapılmış herşey yasal ve uygun gorunuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000