11 Eylül 2013, Çarşamba 10:33:50

PEGASUS ‘KARBON GAZI’NA BOĞACAK!

Pegasus Havayolları, Avrupa ülkelerine yaptığı uçuşlarda henüz uygulanmıyor olmasına rağmen yolculardan aldığı haksız karbon emisyon ücretine bir de zam yaptı.
  • Hayatinda ilk defa ucaga binmis gibi yapan arkadaslara sesleniyorum siz yorum yapmayin.yok bilet fiyatiymis,yok koltuk araligiymis,yok 1 tl zam yapmis sizi bedava da ucursa yaranamaz.surekli ucan arkadaslar biliyor kiminle ucacagini neyle neyi kiyaslayacagini biletlerden biri 2 ay once alinmis biri 2saat once alinmis.kimse kimseyi zorla bondirmiyor arkadasim internet elinizin altinda arastir isine hangi firma gelirse onunla seyahat et.laf olsyn diye yorumlar yapmayin.
  • Pegasus'a sitem etmeye gerek yok! Pegasus silah zoruyla seni uçağa bindirmiyor. Beğenmiyorsan BİNME!
  • Tapu ve kadastro daire başkanlığı müdahale eder artık.. (Anlayana)
  • Boşuna CİN ALİ dememişler:)) Yeni uçak siparişleri var,kolay değil tabii , borsa, emisyon ve check-in (hava paraları ve haksız kazanç) ücretleri cukkkaaa:))) Sonra personelin sigorta primini asgariden yatırmaya devam, helal olsun.
  • İşim gereği her Salı Ankara-İstanbul (Sabiha Gökçen) arası uçuyorum; ayrıca haftanın en az bir günü daha İstanbul'a gidip geliyorum. Zamanında kalkış/varış ve fiyat anlamında Salı günleri Pegasus'a alternatif yok. Ancak son zamanlarda zamanlama anlamında daha esnek olduğum uçuşlarda THY daha düşük fiyat alternatifleri sunuyor (Salı dışında diğer günlerde). Her durumda Ank-İst gidiş dönüş masrafım otobüsle seyahate göre çok daha düşük oluyor. Her iki şirkete de çok teşekkür ediyorum. Beni en güvenli ve ekonomik şekilde işime ve evime düzenli olarak kavuşturuyorlar. Avrupa ve Amerika'dan arkadaşlara bu durumu anlatınca inanmakta zorluk çekiyorlar. Teşekkürler Pegasus, teşekkürler THY ( ve de Anadolujet; ve de SunExpres:))
  • Arkadaş 3 TL nin lafını edenler THY nin sattığı yemekli biletlerin fiyatlarını öğrensinler, bana iki lokma yemek yedirecek diye ben adamlara eşşek miyim o kadar para ödeyeceğim. havada yemek yeme gibi bir hobisi olanlar THY ye , ama yok beni istediğim yere güvenli ve ucuz götürsün ben cebime bakarım diyenler diğerlerine. Kimin canı nerden istiyorsa alsın.
  • Malum işte....
  • Bende pegasus eleştiriyorum ama adamlar zorla satmıyor işine hangisi gelirse ona biner insanlar. rekabet güzeldir.Beni ilgilendiren vergi veriliyor mu ? dikakt edereniz esas ücret içinde gösterilmiyor buda KDV veya diğer vergilerden kurtarıyor. Chekin bedeli vergi yok emisyon vergi yok direk cukka
  • THY ikiye bölünüp tam rekabet koşulları sağlanmadıkça, fiyatları piyasa arz talebi değil, patronlar belirler.
  • Zaten binmiyordum,şimdi hiç binmem.

Pegasus Havayolları, ilk olarak AirportHaber yazarı Murat Herdem’in "ALİ SABANCI HER YIL BİR UÇAĞIN PARASINI VATANDAŞA ÖDETİYOR!" gündeme getirdiği karbon emisyon ücreti  kesintisiyle ilgili önemli bir karar aldı. Avrupa’ya yapılan uçuşlarda bilet fiyatlarına yansıtılan 2 TL’lik karbon emisyon bedeli 3 TL’ye çıkarıldı.

Henüz Avrupa’da karbon emisyon bedeli alınma uygulaması yürürlüğe girmemesine rağmen aylardır yolcularından bu ad altında para tahsil eden Pegasus, gelen tepkiler sonrası uygulamadan vazgeçmek yerine zam yapma kararı aldı.
Amsterdam, Atina, Basel, Bologna, Brüksel, Bükreş, Köln, Kopenhag ve Milano gibi Avrupa’nın birçok noktasına yaptığı uçuşlarda 3 TL’lik karbon emisyon ücreti alan Pegasus Havayolları’nın, haksız yere yolcudan tahsil ettiği bu  bedele bir de zam yapmasının nasıl karşılık bulacağı merak konusu oldu.

Bilindiği gibi Avrupa ülkeleri, AB ülkelerine yapılacak havayolu seferlerinde şirketlerden karbon emisyon bedeli alınmasını istemiş ancak başta ABD ve Çin olmak üzere bazı ülkelerin şiddetli itirazları nedeniyle karbon emisyon bedeli alınması uygulanması kararından vazgeçilmişti. Buna  rağmen Pegasus Havayolları, bir süredir yolcularından karbon emisyon bedeli adı altında para alıyor.

AirportHaber yazarı Murat Herdem, bir süre önce Pegasus Havayolları’nın, karbon emisyon bedeli başta olmak üzere farklı isimler altında yolculardan haksız kazanç elde ettiğini iddia etmişti.


 

PEGASUS ‘KARBON GAZI’NA BOĞACAK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Hayatinda ilk defa ucaga binmis gibi yapan arkadaslara sesleniyorum siz yorum yapmayin.yok bilet fiyatiymis,yok koltuk araligiymis,yok 1 tl zam yapmis sizi bedava da ucursa yaranamaz.surekli ucan arkadaslar biliyor kiminle ucacagini neyle neyi kiyaslayacagini biletlerden biri 2 ay once alinmis biri 2saat once alinmis.kimse kimseyi zorla bondirmiyor arkadasim internet elinizin altinda arastir isine hangi firma gelirse onunla seyahat et.laf olsyn diye yorumlar yapmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus ~ 11 yıl önce
Pegasus'a sitem etmeye gerek yok! Pegasus silah zoruyla seni uçağa bindirmiyor. Beğenmiyorsan BİNME!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 11 yıl önce
Tapu ve kadastro daire başkanlığı müdahale eder artık.. (Anlayana)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Back5rhytme ~ 11 yıl önce
Boşuna CİN ALİ dememişler:)) Yeni uçak siparişleri var,kolay değil tabii , borsa, emisyon ve check-in (hava paraları ve haksız kazanç) ücretleri cukkkaaa:))) Sonra personelin sigorta primini asgariden yatırmaya devam, helal olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
frequent flyer ~ 11 yıl önce
İşim gereği her Salı Ankara-İstanbul (Sabiha Gökçen) arası uçuyorum; ayrıca haftanın en az bir günü daha İstanbul'a gidip geliyorum. Zamanında kalkış/varış ve fiyat anlamında Salı günleri Pegasus'a alternatif yok. Ancak son zamanlarda zamanlama anlamında daha esnek olduğum uçuşlarda THY daha düşük fiyat alternatifleri sunuyor (Salı dışında diğer günlerde). Her durumda Ank-İst gidiş dönüş masrafım otobüsle seyahate göre çok daha düşük oluyor. Her iki şirkete de çok teşekkür ediyorum. Beni en güvenli ve ekonomik şekilde işime ve evime düzenli olarak kavuşturuyorlar. Avrupa ve Amerika'dan arkadaşlara bu durumu anlatınca inanmakta zorluk çekiyorlar. Teşekkürler Pegasus, teşekkürler THY ( ve de Anadolujet; ve de SunExpres:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:))) ~ 11 yıl önce
Arkadaş 3 TL nin lafını edenler THY nin sattığı yemekli biletlerin fiyatlarını öğrensinler, bana iki lokma yemek yedirecek diye ben adamlara eşşek miyim o kadar para ödeyeceğim. havada yemek yeme gibi bir hobisi olanlar THY ye , ama yok beni istediğim yere güvenli ve ucuz götürsün ben cebime bakarım diyenler diğerlerine. Kimin canı nerden istiyorsa alsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cin Ali ~ 11 yıl önce
Malum işte....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bmx ~ 11 yıl önce
Bende pegasus eleştiriyorum ama adamlar zorla satmıyor işine hangisi gelirse ona biner insanlar. rekabet güzeldir.Beni ilgilendiren vergi veriliyor mu ? dikakt edereniz esas ücret içinde gösterilmiyor buda KDV veya diğer vergilerden kurtarıyor. Chekin bedeli vergi yok emisyon vergi yok direk cukka

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
THY ikiye bölünüp tam rekabet koşulları sağlanmadıkça, fiyatları piyasa arz talebi değil, patronlar belirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XXXXX ~ 11 yıl önce
Zaten binmiyordum,şimdi hiç binmem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000