24 Şubat 2020, Pazartesi 12:16:14

Pegasus kaptanının ifadesi alınıyor

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıkan ve 3 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kaza sonrası pilotun ifadesi alınıyor.
  • Ali sabancının da yargilanması gerek, şirket sahibi olarak hiç mi sorumluluğu yok
  • Yardimci pilot anlamadigi Turkce kule konusmasini kuleye sormaliydi, kaptana da sormaliydi. Hatta ucak duramiyorken mudahale edebilirdi. Hatta kuyruk ruzgari limit disindayken kontrolu alip pas gecebilirdi. Su her ikisinin de.
  • Tutuklanacak.... ölenlerin hesabını yargı size soracak
  • Bu tür olaylarda ihale hep pilotlara bırakılır, günah keçisi seçilirler çünkü kurumlar ticari imajını düşündükleri için en kolay olanı budur.Bence en büyük sıkıntı pistte,pistin sonu uçurum eğer nizami olan yani 150-200 metre daha kum ve çakıl havuzu olsaydı kaza büyük ihtimalle olmayacaktı veya hafif olacaktı. Yazık
  • Adliyeye sev edilebilecegini size kim soyledi ? Kendi kafanizdan gundem yaratmayin

3 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, uçağın kaptan pilotunun hastanede ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadesinin alınıyor. Kaptan pilot M.A.’nın bugün hastaneden taburcu olması ve adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 5 Şubat 2020 tarihinde 3 kişinin hayatını kaybettiği, 180 kişinin yaralandığı uçak kazasına ilişkin soruşturma sürüyor. “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan yürütülen soruşturma kapsamında, kaptan pilot M.A.’nın ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade verdiği öğrenildi.

Kaptan pilotun, bugün hastaneden taburcu olacağı ve Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edileceği bilgisine ulaşıldı.

Yardımcı pilot ifade vermişti

Öte yandan, 10 gün önce hastanede tedavisi devam eden uçağın yabancı uyruklu yardımcı pilotu F.P.’nin de tercüman eşliğinde ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadesi alınmıştı.
Yardımcı pilot F.P. ifadesinde, kule görevlileri tarafından kendilerine ‘pas geçin’ talimatı verilmediğini, inmemeleri yönünde bir şey söylenmediğini, mevcut verilere göre inebileceklerini düşündüklerini, kaptan pilot M.A. ile birlikte inmeye karar verdiklerini, uçağın indikten sonra kaymaya başladığını, kaptan pilotun tutunmaya çalıştığını daha sonra pistten çıktıklarını söylemişti.

Pegasus kaptanının ifadesi alınıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

~ 4 yıl önce
Ali sabancının da yargilanması gerek, şirket sahibi olarak hiç mi sorumluluğu yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya yardimci pilot? ~ 4 yıl önce
Yardimci pilot anlamadigi Turkce kule konusmasini kuleye sormaliydi, kaptana da sormaliydi. Hatta ucak duramiyorken mudahale edebilirdi. Hatta kuyruk ruzgari limit disindayken kontrolu alip pas gecebilirdi. Su her ikisinin de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 4 yıl önce
Tutuklanacak.... ölenlerin hesabını yargı size soracak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 4 yıl önce
Bu tür olaylarda ihale hep pilotlara bırakılır, günah keçisi seçilirler çünkü kurumlar ticari imajını düşündükleri için en kolay olanı budur.Bence en büyük sıkıntı pistte,pistin sonu uçurum eğer nizami olan yani 150-200 metre daha kum ve çakıl havuzu olsaydı kaza büyük ihtimalle olmayacaktı veya hafif olacaktı. Yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 4 yıl önce
Adliyeye sev edilebilecegini size kim soyledi ? Kendi kafanizdan gundem yaratmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000