11 Temmuz 2013, Perşembe 09:53:48

PEGASUS KALİTEYİ CALLPEX İLE ARTIRDI

Pegasus zaman içerisinde büyüyen şirket hedeflerine, gelişen operasyonlarına ve sayısı sürekli artan misafirlerine daha etkin ve kaliteli hizmet sunmak amacı ile çağrı merkezi operasyonunu Callpex ile yürütme kararı aldı. Pegasus, proje ile günde 2.500 olan çağrı karşılama sayısını 10.000’e çıkarttı.
  • Elazığ İzmir seyahatim esnasında bagaja verdiğim valizimi İzmir Adnanmenderesde kırık şekilde teslim ettiler.Kendileri fotoğrafını çekip tutanak tuttuktan sonra(PEGASUS YETKİLİLERİ Tuba isimli bayan)maddi zararımın karşılanacağıını söylediler .Daha sonra aradığımda kırılan valizin faturasını gönder paranın 50 TlL sını gönderelim dediler. Yahu iki senedir kullandığım valizin faturasını ben nereden bulayım kamu oyuna duyurulur.
  • Keşke o arkadaşların az biraz da bilgileri olsa. Zamanında yolcu hizmetlerinde çalıştım. Call centerda çalışan çoğu arkadaş yolculara yanlış bilgi verdiği için terminalde yolcularla biz tartışmak hakaret yemek durumunda kalıyorduk ve yolcuya bir şey diyemiyorsun haklı adam aramış bilgi almış ne bilsin o bilgiyi verenin yanlış söylediğini. Evet pegasus call center ı taşeronlaştırıp maliyetini minimize etmiş olabilir ama dış müşteri olan yolcularını ve iç müşteri olan personelini zaman zaman sıkıntıya sokmuştur. Call center daki görevlilerin şirket ve havacılık prosedürleriyle alakalı bilgilendirilmesi ve bu bilgilerinde sık sık tazelenmesi lazım müşteri memnuniyeti için. Tabi öncelik müşteri memnuniyetiyse :)
  • Hayret dışarıdan para verip hizmet almışlar. Nasıl oldu da kendimiz yaparız demediniz ? Yapmayın. Herşeyi kendiniz yapmaya çalışmayın. Bütün dünya havayolları yer hizmetlerini (thy bile) taşere ederken sizin bu çağda bu şşe soyunmanız açıkçası kamuoyunda inanılmaz soru işaretleri oluşturuyor. İzmir de check in hizmetlerinde rezil oldunuz hala üstüne gidiyorsunuz
  • kemal beye katılmamak mümkün değil vede haber yeni bir anlaşma gibi gösterilmiş zaten senelerdir beraber çalışılıyor yeni bir anlaşma değil yani
  • airporthaber den reklam kokan haberler bunlar. tamamen 'duygusaldir' eminim. tam rotarladan operasyon yetersizliginden bahsedilen gunlerde, aman ne guzel call center ile anlasmis, mis mis mis.bu kayserilinin soyledigine inanmayin, sirf istatiksel iyi gorunmek icin ucaga kapi kapattiriyor korukte bekletiyor. ben SAW isletmecisi olsam kapi kapitan ucagi bekletmem, hadi push back .uyaniklar sizi
  • meyve veren agac taşlanır daha iyisini buldunuzda neden neden ucmadın seni zorlayarak biletmi sattı pegasus on sene önceki thy tekeli özlediniz galiba pegasus türkiye icin büyük bir şans
  • Yazınızı üzülerek okudum. Ben THY ile uçmuyorum demedim ki. Milli havayolumuz tabiki bende yurtdışında defalarca THY ile uçuyorum. Doluluk oranları genel olarak % 74 diye biliyorum. Ben cahil olabilirim ama sende araştırıp öğrenebilirsin. Bugün THY de çalışıyor olabilirsin ama yarın işssiz kalırsan uçan beygiri mumla aramazsın inşallah. Ben samimi içten duygularımı. Yazdım. Thy tabiki gururumuz. Saygılarımla
  • yolcu şikayetleri,kalitesizlik,rötarlar eşittir:PEGASUS
  • bırakın bunlarıda teknik dept.kabin hiz.lerine pilotlara yaptığınız zamlar gibi artışı ne zaman yapacaksınız onu söyleyin.nerde bizim aileliğimiz böylemi aile korunur,aile içinde ayrımmı yapılır??????????????????????????.bekliyoruz.........................
  • Herkese Merhaba, Pegasus ile uçma serüvenim yıllar öncesine dayanır. Pegasus henüz Antalya dan charter uçan ve sadece iki elin parmaklarını geçmeyen ve birçoğuda kiralık uçaklarla operasyonlarını yapan bir Şirketti. Şimdi bakıyorum geldikleri nokta Takdire Şayan. Tek seferde THY nin verebileceği bir uçak alımı için imza atmıştı. Pegasus u hiç bu kadar büyüyeceğini hayal edebilir miydiniz? Ben düşünemezdim. Ali Sabancı yı tabiri caizse Cin Ali yi ve ekibini kutlamak gerekir. Uçaklara biniyoruz gıcır gıcır evet koltuk aralığı bayağı dar ama beni çok çok ucuza birçok şehire uçurduğu için minettarım. Varsın yemek ve su paralı olsun. Varsın koltuk aralığı dar olsun. Bu arada ben Pegasus çalışanı filan değilim. Tabiki eleştirilecek yanları var ama şu anda 43 uçağı bulunan Türkiye nin 2. en büyüğü olan Pegasus u herzaman bir kampanya yaparken görüyoruz. THY bu kampanyaların % 50 sini yapsa uçak doluluğunu ve kazancını en az 5 puan arttıracağına eminim. Saygılarımla

Türk halkını düşük maliyetli hava yolu modeli (low-cost) ile tanıştıran ve 2005’ten bu yana tarifeli seferler gerçekleştiren Pegasus Hava Yolları, çağrı merkezi sektörünün genç ve dinamik şirketi Callpex ile önemli bir işbirliği yaptı. Hizmet kalitesinde çıtasını yükseltmek için çağrı merkezi operasyonunu Callpex ile yürütme kararı alan firma, maliyetlerini minimize ederken iş verimliliğini de artırdı.

Pegasus, 29 ülkeye ve 71 noktaya uçuş gerçekleştiren bir havayolu olarak, çağrı merkezlerinde Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve İtalyanca dillerinde bilet satış, bilet satışı acente desteği, grup satış desteği inbound ve outbound çağrıları yanıtlıyor. Callpex ile çalışmadan önce günde ortalama 2.500 çağrı alan Pegasus Hava Yolları, proje sonrasında bu sayıyı 10.000’e çıkarttı.

Öztürk: “Daha etkin ve kaliteli bir hizmet sunmak için Callpex ile çalıştık”

Misafirlerine ulaşmak için kullandıkları çoklu kanal stratejileri içerisinde direkt satış kanallarının en önemli ve temel noktayı oluşturduğunu söyleyen Pegasus Hava Yolları Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk, projeye hangi ihtiyaçlar doğrultusunda başlandığına dair şu bilgileri verdi:

“www.flypgs.com web sitemizden sonra en büyük ve önemli direkt satış kanalımızı çağrı merkezimiz olarak konumlandırdık. Hem satış kabiliyetimizi artırmak hem de misafirlerimize doğrudan ulaşmak amacı ile çağrı merkezimizin olması gerekliliğine inandık. Bu amacımızdan hareketle, kurulduğumuz 2005 yılında farklı bir şirket ile çağrı merkezi operasyonlarımızı yürütmeye başladık. Zaman içerisinde büyüyen şirket hedeflerimize, gelişen operasyonlarımıza ve artan misafir trafiğimize uygun etkin ve kaliteli hizmeti sunmak amacı ile çağrı merkezi operasyonumuzu Callpex ile yürütme kararı aldık.”

Öztürk: “Proje sonrasında aldığımız çağrı sayısını artırdık”

Öztürk hedefleri paralelinde proje ile sağlanan katma değer hakkında şunları söyledi: “Projeye başladığımız dönemlerdeki operasyon yapımız ile günde ortalama 2.500 çağrı karşılamaktaydık. Hızla genişleyen uçuş ağımız ve misafir sayımıza paralel olarak, bu dönem içerisinde çağrı merkezine aldığımız çağrı sayısında da bir artış oldu. Şu an her gün yaklaşık 9.000 ila 10.000 arasında çağrı alıyoruz. Bu çağrılar, bilet satışı, misafirlerimizin soru ve taleplerini içeren nitelikte.”

Proaktif bir yaklaşım ile Pegasus’un çağrı merkezi maliyetleri kontrol altında

Türkiye’nin ilk ve öncü düşük maliyetli havayolu olarak, verimliliğin kendileri için en ön planda olduğunu aktaran Güliz Öztürk gerçekleştirilen projede iş ortağı olarak neden Callpex’in tercih edildiğini şu sözleriyle vurguladı: “Stratejik olarak belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için Callpex’in hem gün içinde gerçekleştirdiği operasyonu, hem de ileriye dönük planlamayı yakın takip ediyor olması, bizim için çok önemli bir kıstas. Proaktif bir yaklaşım ve sektördeki gelişmelerin takibi ile maliyetlerimizi kontrol altında tutup tasarruf edebiliyor, bunun sonuçlarını da misafirlerimize yansıtabiliyoruz.”

Verimlilik ve satış odaklılığı, her zaman ön planda

Projede 7/24 ve 5 dilde hizmet aldıklarını belirterek bu hizmetlerin kırılımlarını; Bilet Satış, Rezervasyon, Misafir İlişkileri, Acente Destek Hattı, Webchat Canlı Destek Hattı şeklinde sıralayan Güliz Öztürk  “Pegasus olarak misafirlerimize sunduğumuz seyahat deneyimini en üst seviyeye çıkarmak için düzenli olarak faaliyetlerimizi iyileştirmekteyiz. Bu çerçevede, daha önceki senelerde olduğu gibi, önümüzdeki dönemde verimlilik ve satış odaklılığını ön plana almaya devam etmeyi hedefliyoruz. Sürekli olan bu çalışmalarımıza ek olarak, çağrılarda misafir memnuniyetini artırmak için konuşma kalitemizi yakından takip etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Callpex Genel Müdürü Metin Tarakçı ise: “Pegasus ile aramızdaki güçlü sinerji projenin başarısında önemli etken oldu. Uzun süreli stratejik iş ortaklığımız neticesinde firmanın ihtiyaçlarına özel geliştirilen çözümler ile iş akışlarında maksimum verimlilik sağlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.” yorumunda bulundu.

PEGASUS KALİTEYİ CALLPEX İLE ARTIRDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

parçalanan valiz ~ 11 yıl önce
Elazığ İzmir seyahatim esnasında bagaja verdiğim valizimi İzmir Adnanmenderesde kırık şekilde teslim ettiler.Kendileri fotoğrafını çekip tutanak tuttuktan sonra(PEGASUS YETKİLİLERİ Tuba isimli bayan)maddi zararımın karşılanacağıını söylediler .Daha sonra aradığımda kırılan valizin faturasını gönder paranın 50 TlL sını gönderelim dediler. Yahu iki senedir kullandığım valizin faturasını ben nereden bulayım kamu oyuna duyurulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
call center ~ 11 yıl önce
Keşke o arkadaşların az biraz da bilgileri olsa. Zamanında yolcu hizmetlerinde çalıştım. Call centerda çalışan çoğu arkadaş yolculara yanlış bilgi verdiği için terminalde yolcularla biz tartışmak hakaret yemek durumunda kalıyorduk ve yolcuya bir şey diyemiyorsun haklı adam aramış bilgi almış ne bilsin o bilgiyi verenin yanlış söylediğini. Evet pegasus call center ı taşeronlaştırıp maliyetini minimize etmiş olabilir ama dış müşteri olan yolcularını ve iç müşteri olan personelini zaman zaman sıkıntıya sokmuştur. Call center daki görevlilerin şirket ve havacılık prosedürleriyle alakalı bilgilendirilmesi ve bu bilgilerinde sık sık tazelenmesi lazım müşteri memnuniyeti için. Tabi öncelik müşteri memnuniyetiyse :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hizmet ~ 11 yıl önce
Hayret dışarıdan para verip hizmet almışlar. Nasıl oldu da kendimiz yaparız demediniz ? Yapmayın. Herşeyi kendiniz yapmaya çalışmayın. Bütün dünya havayolları yer hizmetlerini (thy bile) taşere ederken sizin bu çağda bu şşe soyunmanız açıkçası kamuoyunda inanılmaz soru işaretleri oluşturuyor. İzmir de check in hizmetlerinde rezil oldunuz hala üstüne gidiyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kemel beye ~ 11 yıl önce
kemal beye katılmamak mümkün değil vede haber yeni bir anlaşma gibi gösterilmiş zaten senelerdir beraber çalışılıyor yeni bir anlaşma değil yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kemal ~ 11 yıl önce
airporthaber den reklam kokan haberler bunlar. tamamen 'duygusaldir' eminim. tam rotarladan operasyon yetersizliginden bahsedilen gunlerde, aman ne guzel call center ile anlasmis, mis mis mis.bu kayserilinin soyledigine inanmayin, sirf istatiksel iyi gorunmek icin ucaga kapi kapattiriyor korukte bekletiyor. ben SAW isletmecisi olsam kapi kapitan ucagi bekletmem, hadi push back .uyaniklar sizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
406 ~ 11 yıl önce
meyve veren agac taşlanır daha iyisini buldunuzda neden neden ucmadın seni zorlayarak biletmi sattı pegasus on sene önceki thy tekeli özlediniz galiba pegasus türkiye icin büyük bir şans

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sayın yağ çekme ~ 11 yıl önce
Yazınızı üzülerek okudum. Ben THY ile uçmuyorum demedim ki. Milli havayolumuz tabiki bende yurtdışında defalarca THY ile uçuyorum. Doluluk oranları genel olarak % 74 diye biliyorum. Ben cahil olabilirim ama sende araştırıp öğrenebilirsin. Bugün THY de çalışıyor olabilirsin ama yarın işssiz kalırsan uçan beygiri mumla aramazsın inşallah. Ben samimi içten duygularımı. Yazdım. Thy tabiki gururumuz. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAW ~ 11 yıl önce
yolcu şikayetleri,kalitesizlik,rötarlar eşittir:PEGASUS

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 11 yıl önce
bırakın bunlarıda teknik dept.kabin hiz.lerine pilotlara yaptığınız zamlar gibi artışı ne zaman yapacaksınız onu söyleyin.nerde bizim aileliğimiz böylemi aile korunur,aile içinde ayrımmı yapılır??????????????????????????.bekliyoruz.........................

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murka ~ 11 yıl önce
Herkese Merhaba, Pegasus ile uçma serüvenim yıllar öncesine dayanır. Pegasus henüz Antalya dan charter uçan ve sadece iki elin parmaklarını geçmeyen ve birçoğuda kiralık uçaklarla operasyonlarını yapan bir Şirketti. Şimdi bakıyorum geldikleri nokta Takdire Şayan. Tek seferde THY nin verebileceği bir uçak alımı için imza atmıştı. Pegasus u hiç bu kadar büyüyeceğini hayal edebilir miydiniz? Ben düşünemezdim. Ali Sabancı yı tabiri caizse Cin Ali yi ve ekibini kutlamak gerekir. Uçaklara biniyoruz gıcır gıcır evet koltuk aralığı bayağı dar ama beni çok çok ucuza birçok şehire uçurduğu için minettarım. Varsın yemek ve su paralı olsun. Varsın koltuk aralığı dar olsun. Bu arada ben Pegasus çalışanı filan değilim. Tabiki eleştirilecek yanları var ama şu anda 43 uçağı bulunan Türkiye nin 2. en büyüğü olan Pegasus u herzaman bir kampanya yaparken görüyoruz. THY bu kampanyaların % 50 sini yapsa uçak doluluğunu ve kazancını en az 5 puan arttıracağına eminim. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yag çekme ~ 11 yıl önce
Thy nin bilet satmasi icin uçan beygir gibi havada takla atmasina gerek yok. Zaten heryere full ucuyor. Gerek yok yani taklaya tuklaya. Senin dedigin gibi bilet fiyatini düşür doluluk artsin. Eeee ne anladik bu isten kasaya giren para ayni. Ondan sonra bir otobus dolusu daha senin gibi cahille ugras dur. Biz hamallik yapmayız. Ucan beygir kampanya yapiyormus hadi oraya.
defne ~ 11 yıl önce
bence cok dogru bir gozlem evet asil hizmet bu dusuk fiyata kaliteli hizmet thy nin yaptigi abartili fiyat dusuk hizmet kaliteyi yukselteyim gibi dertleri yok adamlar 6 7 saatlik ucuslara dar govdeli ucak gonderiyorlar sonra yuzde elli doluyuz hadi cikin emirates gibi genis govdeli ucaklar la ucunsaniz evet diyecegim ama nerde suan itibari ile emirates ucus noktasi 130 gecti ve suan 200 yakin bekleyen siparisleri var.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000