22 Nisan 2013, Pazartesi 10:28:17

PEGASUS HAVAYOLLARI'NIN FİYATI BELLİ OLDU

Halka arz için 18-19 Nisan tarihlerinde talep toplayan Pegasus Havayolları'nın halka arz birim fiyatı belli oldu.
  • Katiliyorum, artik neredeyse butun sirketler bu mantikla yuruyor. Benim malim iyi kazandiriyorsa neden ben " onla, bunla" ortak olayimki? Insanlarin birde zekasini test/asagilarmis gibi birde 1000 tane 320 alacaklarmis, bu reklam kampanyasida zaten tuzu biberi oldu hahaha.... (bin diyelimde duz hesap olsun).
  • ne olursa olsun.. adamlara arzın iki katı talep gelmiş.burada yorum yapan profesyonel (!) ekonomi uzmanı arkadaşları çok iyi biliyorlar ama talebin %70 ni oluşturan uluslararası yatırımcılar dahil kimse bir şey bilmiyor zaten )) arzın iki katı talep geliyorsa bir şirkete bu şirket te bir şeyler görülüyorki bu fiyatlama ve talep oluşuyor demektir.
  • aman dikat pegasus gibileri yurt disindaki paravan sirketler araciligiyla fiyati sisirirler sakin gaz gelmeyin bir yorumcu 5 TL olunca alirim demis benim fiyatim 6 TL bir kurus fazla etmez
  • Aman dikkatli olun kimliği açıklanmayan alıcılar olan satışa temkinli yaklaşın , çünkü kendi kendilerine satış yaparlar sizin paranız arada çerez olur.
  • nedir hep bu olumsuz yorumlar.alacak adamı da caydıracaksınız.gidin işinize thy şakirtleri.pegasus hepinizi madara etti havacılıkta.sizi gidi rantiyeciler sizi.
  • 5 TL OLUNCA ALIRIM.zATEN MAX EDERİDE ODUR.SENİ CİN SENİ HAHAHAHA
  • erzurumda cok büyük bir yolcu potansiyeli mi varda pgs ucmuyor veya borsaya acılmanın yolu erzurumdan mı geciyor
  • Haberde demiş ki, "Pegasus Havayolları'nın halka arzına yabancılar büyük ilgi gösterdi. 68 milyon 178 hissenin yüzde 65'ine denk gelen kısmını yabancı yatırımcılar satın aldı." Tabii bu yabancıların ne kadarı yurtdışında ki kendi şirketleri açıklanmamış. Normaldir..dir. Klasik doldur boşalt operasyonu olacak, Ingilizce jargonunda "pump and dump" denir. Daha önce de yazdığım gibi uzak durun ve gaza gelmeyin.. Paranıza yazık...
  • Ali Sabancıyı tebrik ediyorum, resmen insanlara olmayan hacimi ve karın beklentisini sattı. Bu da hakikaten ciddi bir başarı. Zamanlama da mükemmel oldu ama bu durumdan ötürü hisselerin orta vadede çok kırılgan olacağını düşünüyorum.
  • Srn önce ERZURUM uçuşlarını başlatta sonra halka arz et. Ozaman yapacağın kardan halka arza bile gerek kalmazdı.

 İşte Pegasus'tan KAP'a yapılan o açıklama:

"18-19 Nisan 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. paylarının halka arzında birim fiyat 18,40 TL olarak belirlenmiştir.

Sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla halka arz edilen ek satış dahil 35.294.000 TL nominal değerli payların tamamı satılmıştır. 

Halka arz fiyatı üzerinden gelen talep, halka arz tahsisatı ve dağıtım tutarları yatırımcı grubu bazında ekteki tabloda sunulmaktadır."

Pegasus Havayolları'nın halka arzına yabancılar büyük ilgi gösterdi. 68 milyon 178 hissenin yüzde 65'ine denk gelen kısmını yabancı yatırımcılar satın aldı. Yurtiçi bireysel yatırımcıların talebi ise 14.9 milyon hisse ile yüzde 22'lik bölümü oluşturdu.

PEGASUS HAVAYOLLARI'NIN FİYATI BELLİ OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Pump and dump'a ~ 11 yıl önce
Katiliyorum, artik neredeyse butun sirketler bu mantikla yuruyor. Benim malim iyi kazandiriyorsa neden ben " onla, bunla" ortak olayimki? Insanlarin birde zekasini test/asagilarmis gibi birde 1000 tane 320 alacaklarmis, bu reklam kampanyasida zaten tuzu biberi oldu hahaha.... (bin diyelimde duz hesap olsun).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kıskanmamak lazım ~ 11 yıl önce
ne olursa olsun.. adamlara arzın iki katı talep gelmiş.burada yorum yapan profesyonel (!) ekonomi uzmanı arkadaşları çok iyi biliyorlar ama talebin %70 ni oluşturan uluslararası yatırımcılar dahil kimse bir şey bilmiyor zaten )) arzın iki katı talep geliyorsa bir şirkete bu şirket te bir şeyler görülüyorki bu fiyatlama ve talep oluşuyor demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aman dikkat ~ 11 yıl önce
aman dikat pegasus gibileri yurt disindaki paravan sirketler araciligiyla fiyati sisirirler sakin gaz gelmeyin bir yorumcu 5 TL olunca alirim demis benim fiyatim 6 TL bir kurus fazla etmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAZIK ~ 11 yıl önce
Aman dikkatli olun kimliği açıklanmayan alıcılar olan satışa temkinli yaklaşın , çünkü kendi kendilerine satış yaparlar sizin paranız arada çerez olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
*** ~ 11 yıl önce
nedir hep bu olumsuz yorumlar.alacak adamı da caydıracaksınız.gidin işinize thy şakirtleri.pegasus hepinizi madara etti havacılıkta.sizi gidi rantiyeciler sizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CRAFTER ~ 11 yıl önce
5 TL OLUNCA ALIRIM.zATEN MAX EDERİDE ODUR.SENİ CİN SENİ HAHAHAHA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
merakli ~ 11 yıl önce
Niye 5 TL dedin, olcutun ne?
szf ~ 11 yıl önce
erzurumda cok büyük bir yolcu potansiyeli mi varda pgs ucmuyor veya borsaya acılmanın yolu erzurumdan mı geciyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SZF YE ~ 11 yıl önce
aynen öyle çok yolcu potansiyeli var
szf ~ 11 yıl önce
pgs böyle bir potansiyeli görmeyecek kadar kör değildir. eminim...
szf ye binaen ~ 11 yıl önce
kör değil ama isteksiz . sebeb ne bunnu açıklayabilir en azından var olan bir seferi kesti.
Misafir ~ 11 yıl önce
Haberde demiş ki, "Pegasus Havayolları'nın halka arzına yabancılar büyük ilgi gösterdi. 68 milyon 178 hissenin yüzde 65'ine denk gelen kısmını yabancı yatırımcılar satın aldı." Tabii bu yabancıların ne kadarı yurtdışında ki kendi şirketleri açıklanmamış. Normaldir..dir. Klasik doldur boşalt operasyonu olacak, Ingilizce jargonunda "pump and dump" denir. Daha önce de yazdığım gibi uzak durun ve gaza gelmeyin.. Paranıza yazık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başarılı satış ~ 11 yıl önce
Ali Sabancıyı tebrik ediyorum, resmen insanlara olmayan hacimi ve karın beklentisini sattı. Bu da hakikaten ciddi bir başarı. Zamanlama da mükemmel oldu ama bu durumdan ötürü hisselerin orta vadede çok kırılgan olacağını düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAYİLE ALINMAYAN ~ 11 yıl önce
Srn önce ERZURUM uçuşlarını başlatta sonra halka arz et. Ozaman yapacağın kardan halka arza bile gerek kalmazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000