06 Mayıs 2010, Perşembe 11:35:55

PEGASUS HAVAYOLLARI'NA İADE-İ İTİBAR

Pegasus Havayolları Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden gelen haberle rahatladı. Şirketin büyük sıkıntı yaşamasına sebep olan bir sorun SHGM tarafından çözüldü. Peki, sorun neydi ve nasıl çözüldü? İşte ayrıntılar…
  • nedir bu arkadaşlar pilotlardan çektiğimiz. bu şirkette çalışan herkez şirkete faydalı olmaya çalışıp şirketine kar ettirmeye çalışıyor. ama ne hikmetse pilotlar her zaman birinci sınıf geriye kalan teknisyeni mühendisi hostesi büro çalışanı şöförü ikinci sınıf muammellesi görüyor. eskiden pegsusta kaptan pilot teknisyen maaşının 2 bilemediniz 2,5 katını alırdı şimdi bu oran BEŞ ALTI kata çıktı hakmıdır bu arkadaşlar aman türkiyede pilot sıkıntısı var onlara çok verelim onları kaybetmememiz lazım aman onlar yapsın bişey olmaz diye diye adamlar tepemize çıktı bunun tek çözümü herhalde biran evvel pilot yetiştiren okulların sayısını ve mezun sayılarını artırmak gerekiyor. bu konu herhalde ulaştırma bakanının el atmadan düzelmeyecek.
  • böyle olacağını zaten söylemiştik bizim sesimizin çıkmayıp ödeyeceğimizi düşündüler ama pegasus bunu asla yapmaz çünkü ortada çok büyük bir komplo vardı. ayrıca para cezasında ısrar edilirse tekrar mahkeme yolu tutulur...
  • çamur at izi kalsın performans yap lafı kalsın.yönetici yetersiz onun haricinde herkes tam donanımlı cevat kelle olunca böyle bi dengesizlik çıkıyo ortaya.zaten biz performans ta gösteremiyoruz aman biz finanse edelim bu krizi.bende iadei performans bekliyorum bu saatten sonra.bakalım nolcek.merdivene yazık oldu ona üzülüyorum.artık seneye inşallah.al gülüm ver gülüm yandı keten helva.bizim emeğe de yazık bi irmik yeseydik bari.olmaz artık.
  • ii sevindim valla bizimkilerin performansı tavan yapar kırpılanları geri alırlar seney inş.halbuki hepsi tam teşekküllü cevat kelle gibilerdi mş. ama artık öbür donanımlı abiler götürmüştür karpayını np.bizde çok çalışıp seneye iyi performans sağlama azminde ve karalılığındayız.halbu ki geçen yıllarda da iyi çalışmıştık gösterememişiz.seneye de ben yaptım ben ettim deyip gösteririz artık.devir ulema devri olmuş.ha meclis ha rakı meclisi.
  • bende iade i kar payı bekliyorum.zaten finansor biz isek.performans desteği bu olmamalı idi.artık sabancı kimden performans görecek ise onlara versin.kırp kırp nereye kadar.performans diye yönetici adı ile kendinize güldürmeyin.yok ben öyle yaptım böyle yaptım.ben her bahar aşık olurum şarkısı gibi ben her bahar hayal kırıklığı yaşarım oldu bi kaç yıldır.alın performansınızı fabrikanıza koyun.bana performans lazım değil.
  • safa inspektorlerini boşverin.adam gibi ücret önerin yetişmiş elemanlar gelsin.zaten her lisans sahibinin donanımı yeterli(!) ters ünlem yapamadım özür.shgm zaten belli de her lisans sahibi ne kadar yeterli acaba??amirler bunları düşünsün biraz da.her kimin amiri ise.yanındaki adamı dert sahibi yapmasınlar.
  • peki benim kırpılan karpayım ne olacak onlarda iade edilecek mi.şirketin finansörü benmiyim.biraz bunlardan bahsedelim.
  • Şükrü bey kardeşim, Yeni görevinde başarılarının devamını dilerim,Allah yüzünü kara çıkarmasın,abuk subuk yorum yapanlara da bir çift sözüm var;deve yerine Koyun veya büyük baş hayvan kesseydi yine aynı tenkitlerde bulunulacakmıydı,deve de PEYGAMBER EFENDİMİZİN KURBAN EDİLMESİNDE BEİS OLMADIĞI YÖNÜNDE HADİS-İ ŞERİFİ olduğunu hatırlatmakta fayda olduğu görüşündeyim.tekrar Şükrü kardeşimizin Türk Sivil havacılığı için büyük bir kazanc olduğunu da hatırlatmakta fayda var.
  • Sivil havacılık tarihinde bir ilk olduğuna göre çok anlamlı ve emsal teşkil edecek bir durum, diğer form4 iptaline uğrayanların hepsi haksızdı bir tek bu durum haklı. Ceza iptal olmaz form 4 geri verilir tam türkiyelik bir durum ortaya çıkar, harika olur. Bu durumda form4 = 2 trilyon Allah herkesi mesut mutlu etsin.
  • SHGM, HİÇ UÇAK BAKIMLARI KONUSUNDA ÇALIŞMADAN SADECE SADECE KAĞITLAR, YAZILAR, VE EVRAKLAR ÜZERİNDEN İŞ YAPAN TECRÜBESİZ INSPEKTÖRLER, MÜHENDİSLER ÇALIŞTIRDIĞI SÜRECE, BÖYLE YANLIŞLAR MAALESEF OLACAKTIR. ASLINDA ÇOK YANLIŞLAR VE İŞGÜZARLIKLAR YAPILIYORDA SEKTÖR BUNLARI SAYGISINDAN DOLAYI ÖNEMSEMEMEZLİKTEN GELİYOR VE PARA CEZASINA DA BOYUN EĞMİŞ GÖZÜKÜYOR. ISPARTA KAZASIYLA İLGİLİ OLARAK DA SHGM TARAFINDAN BULUNAN TESBİTLER VE EKSİKLİKLER İÇİN BİLE, ŞU ANDA YARGILANAN YETKİLİLER BUNLAR UÇUŞ EMNİYETİYLE ALAKALI DEĞİLDİR DEMİYORLAR MI? MADEM Kİ ÖYLEYSE KARDEŞİM NİYE BUNLARI RESMİYETE KOYUYORSUN? İŞ YAPMIŞ GÖZÜKÜYORSUN? DEVLET SİZLERE BUNUN İÇİN Mİ MAAŞ VERİYOR?

Pegasus Havayolları’nın bir uçağının egzoz çıkış sıcaklığının limit üzerinde olmasına rağmen 236 kez uçuş yapıldığı belirlenerek şirkete astronomi bir ceza yazılmıştı. SHGM denetçileri tarafından uçuş kayıtlarında bulunan kayıtlara dayanılarak verilen cezaya Pegasus Havayolları itiraz etmiş ve dijital kayıtları göndererek cezanın iptal edilmesini istemişti.

Şirkete verilen astronomik para cezasının yanında Teknik Müdür Ercihan Bayır’ın da form-4’ü iptal edilmişti. Yaklaşık 2 buçuk ay önce gerçekleşen bu olay üzerine Pegasus Havayolları hakkını hukuk yolu ile aramaya giderken, form-4’ü iptal edilen Ercihan Bayır Airport TV’de Kara Kutu Programı’na çıkarak konuyu detayları ile anlatmıştı.

Aradan geçen süre içerisinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile Pegasus Havayolları arasında yapılan görüşmeler neticesinde durumu yeniden değerlendiren SHGM alınan yanlış karardan geri adım attı. İlk olarak Ercihan Bayır’ın form-4’ü geri iade edildi. Yazılan para cezasının kaldırılıp kaldırılmayacağı ise ilerleyen günlerde belli olacak.

Şimdi sormak gerekiyor…

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru’nun bu karara imza atmasına yol açan bu yanlışlığı kim yaptı?

Verilen bu cezanın yanlış olduğu form-4’ün iade edilmesi ile ortaya çıkmış oldu. Birileri Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru yanlış mı yönlendiriyor?

©AirportHaber.com
 

PEGASUS HAVAYOLLARI'NA İADE-İ İTİBAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
nedir bu arkadaşlar pilotlardan çektiğimiz. bu şirkette çalışan herkez şirkete faydalı olmaya çalışıp şirketine kar ettirmeye çalışıyor. ama ne hikmetse pilotlar her zaman birinci sınıf geriye kalan teknisyeni mühendisi hostesi büro çalışanı şöförü ikinci sınıf muammellesi görüyor. eskiden pegsusta kaptan pilot teknisyen maaşının 2 bilemediniz 2,5 katını alırdı şimdi bu oran BEŞ ALTI kata çıktı hakmıdır bu arkadaşlar aman türkiyede pilot sıkıntısı var onlara çok verelim onları kaybetmememiz lazım aman onlar yapsın bişey olmaz diye diye adamlar tepemize çıktı bunun tek çözümü herhalde biran evvel pilot yetiştiren okulların sayısını ve mezun sayılarını artırmak gerekiyor. bu konu herhalde ulaştırma bakanının el atmadan düzelmeyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
böyle olacağını zaten söylemiştik bizim sesimizin çıkmayıp ödeyeceğimizi düşündüler ama pegasus bunu asla yapmaz çünkü ortada çok büyük bir komplo vardı. ayrıca para cezasında ısrar edilirse tekrar mahkeme yolu tutulur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çamur at izi kalsın performans yap lafı kalsın.yönetici yetersiz onun haricinde herkes tam donanımlı cevat kelle olunca böyle bi dengesizlik çıkıyo ortaya.zaten biz performans ta gösteremiyoruz aman biz finanse edelim bu krizi.bende iadei performans bekliyorum bu saatten sonra.bakalım nolcek.merdivene yazık oldu ona üzülüyorum.artık seneye inşallah.al gülüm ver gülüm yandı keten helva.bizim emeğe de yazık bi irmik yeseydik bari.olmaz artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ii sevindim valla bizimkilerin performansı tavan yapar kırpılanları geri alırlar seney inş.halbuki hepsi tam teşekküllü cevat kelle gibilerdi mş. ama artık öbür donanımlı abiler götürmüştür karpayını np.bizde çok çalışıp seneye iyi performans sağlama azminde ve karalılığındayız.halbu ki geçen yıllarda da iyi çalışmıştık gösterememişiz.seneye de ben yaptım ben ettim deyip gösteririz artık.devir ulema devri olmuş.ha meclis ha rakı meclisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bende iade i kar payı bekliyorum.zaten finansor biz isek.performans desteği bu olmamalı idi.artık sabancı kimden performans görecek ise onlara versin.kırp kırp nereye kadar.performans diye yönetici adı ile kendinize güldürmeyin.yok ben öyle yaptım böyle yaptım.ben her bahar aşık olurum şarkısı gibi ben her bahar hayal kırıklığı yaşarım oldu bi kaç yıldır.alın performansınızı fabrikanıza koyun.bana performans lazım değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
safa inspektorlerini boşverin.adam gibi ücret önerin yetişmiş elemanlar gelsin.zaten her lisans sahibinin donanımı yeterli(!) ters ünlem yapamadım özür.shgm zaten belli de her lisans sahibi ne kadar yeterli acaba??amirler bunları düşünsün biraz da.her kimin amiri ise.yanındaki adamı dert sahibi yapmasınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
peki benim kırpılan karpayım ne olacak onlarda iade edilecek mi.şirketin finansörü benmiyim.biraz bunlardan bahsedelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şükrü bey kardeşim, Yeni görevinde başarılarının devamını dilerim,Allah yüzünü kara çıkarmasın,abuk subuk yorum yapanlara da bir çift sözüm var;deve yerine Koyun veya büyük baş hayvan kesseydi yine aynı tenkitlerde bulunulacakmıydı,deve de PEYGAMBER EFENDİMİZİN KURBAN EDİLMESİNDE BEİS OLMADIĞI YÖNÜNDE HADİS-İ ŞERİFİ olduğunu hatırlatmakta fayda olduğu görüşündeyim.tekrar Şükrü kardeşimizin Türk Sivil havacılığı için büyük bir kazanc olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sivil havacılık tarihinde bir ilk olduğuna göre çok anlamlı ve emsal teşkil edecek bir durum, diğer form4 iptaline uğrayanların hepsi haksızdı bir tek bu durum haklı. Ceza iptal olmaz form 4 geri verilir tam türkiyelik bir durum ortaya çıkar, harika olur. Bu durumda form4 = 2 trilyon Allah herkesi mesut mutlu etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SHGM, HİÇ UÇAK BAKIMLARI KONUSUNDA ÇALIŞMADAN SADECE SADECE KAĞITLAR, YAZILAR, VE EVRAKLAR ÜZERİNDEN İŞ YAPAN TECRÜBESİZ INSPEKTÖRLER, MÜHENDİSLER ÇALIŞTIRDIĞI SÜRECE, BÖYLE YANLIŞLAR MAALESEF OLACAKTIR. ASLINDA ÇOK YANLIŞLAR VE İŞGÜZARLIKLAR YAPILIYORDA SEKTÖR BUNLARI SAYGISINDAN DOLAYI ÖNEMSEMEMEZLİKTEN GELİYOR VE PARA CEZASINA DA BOYUN EĞMİŞ GÖZÜKÜYOR. ISPARTA KAZASIYLA İLGİLİ OLARAK DA SHGM TARAFINDAN BULUNAN TESBİTLER VE EKSİKLİKLER İÇİN BİLE, ŞU ANDA YARGILANAN YETKİLİLER BUNLAR UÇUŞ EMNİYETİYLE ALAKALI DEĞİLDİR DEMİYORLAR MI? MADEM Kİ ÖYLEYSE KARDEŞİM NİYE BUNLARI RESMİYETE KOYUYORSUN? İŞ YAPMIŞ GÖZÜKÜYORSUN? DEVLET SİZLERE BUNUN İÇİN Mİ MAAŞ VERİYOR?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000