12 Ağustos 2016, Cuma 04:56:04

Pegasus Havayolları uçağı faciadan döndü

Pegasus Havayolları'nın İstanbul-Kayseri seferini gerçekleştiren uçağının iniş sırasında tekeri patladı. Lastiklerin alev aldığı olayda faciadan dönüldü.
  • Cok komik , arkadas 3-6 ton arası fazla yuk demıs neye gore fazla yuk ? Inıs agırlıgına gore mı ? Aırbusta 66tondur ınıs agırlıgı ve ustunde 80 tona kadar ınebılecegın bı overweight checklist i mevcuttur , bos konusmayalım
  • O gün ordaydım bu ucakla ist a dönecektik öncelikke herkeze gecmis olsun lastik kabakmı degilmi anlamam apronu izlerken her seyi gördum bi anda alev aldı alanda seferberlik basladi ve can kaybi olmadan atlatildi lakin pegasusun kriz yönetimi yok diyebiliriz ne kayseride nede getirildigimiz nevsehirde tek yetkili bulamadik ve bizden sinraki ucusla birlesince tam bir rezillik oldu yetkililer bu konuyada önem verirlerse iyi olur
  • Öncelikle tüm kazayı yaşayanlara ve ekibe geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum .yorumlar arasında şu mesaj komiğime gitti yazmadan da edemedim 1büyük havayolu olan pegasus teknisyenleri bu konuda çok titizdir.bunu yazan kişi galiba türkiyede başka şirketinde olduğunu bilmiyor
  • uçak 3-6 ton arası fazla yük ile piste teker koymuş onunla alakası olabilir bence.
  • Yıllardır havacılık sektöründe çalışıyorum teknik olarak bir sürü kaza, Kırım olayı yaşandı evet tabiiki hepsinde Bi ihmal yada Bi neden vardı çünkü insan faktörü önemli ama şu dikkatimi çekti kazanın nedenini bilene ödül mü verliyor acaba Bi saattir okuyorum yorumların sonunu bulamadım herkes kendince sorumlu aramış??kusura bakmayın ama siz burda bu işi çözebilecekseniz kaza Kırım ekipleri ne iş yapar hadi onuda geçtim neden illa Bi art niyet aranıyor? hatayı kimin yaptığının ne önemi var?sonuç olarak olan olmuş evet Bi kasıt varsa sorumlusu aranıp bulunsun ve defteri dürülsün ama böyle bir durum yoksa hiç bir ölüm olmadığı ve uçakta çok büyük bir maddi hasar olmadığı için kendimizi şanslı kabul edip bu olaydan ders almalıyız bence
  • Olaydan hemen sonra pilotuyla konuşanlardanım Landing gear sisteminden çok anlamam ama ist.kalkmadan önce anti skid arızamız vardı dedi.
  • Hiç bir teknik bezi çıkan lastıği sefere bermez kabak lastik tende lastik patlamaz. Bilelim konuşalım. Bilmeden konuşulduğu için bu haldeyiz.
  • Geçmiş olsun,
  • Anti skid / Auto brake arızası gibi görünüyor. Çok geçmiş olsun. Kabak lastik falan hikayesi yapılmasın. Yorumlara dikkat edelim.
  • 5 mayıs 2016'da Priştina'da ve 4 mayıs 2015 tarihinde Katmandu'da pistten çıkan THY uçakları geldi aklıma birden ama, Pegasus uçağının Kayseri'de lastiğinin patlaması gibi faciadan dönülen büyük, kocaman, devasa bir olaydan sonra bu ufak tefek aksaklıkları hatırladığım için kızdım kendime..

Pegasus Havayolları'nın PC4162 sefer sayısı ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kayseri Erkilet Havalimanı'na yaptığı uçuşta faciadan dönüldü.

AirportHaber'in edindiği bilgilere göre; TC-AAV kuyruk tescilli Boeing B737-800 tipi uçak Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kayseriye gitmek üzere havalandı.

Erkilet Havalimanı'na iniş yapan Pegasus uçağının sol ana iniş takımlarında lastikler patladı. Yolcuların büyük panik yaşadığı olayda Pegasus uçağı pistte kaldı. Erkilet Havalimanı ARFF ekipleri olaya derhal müdahale etti. 

Olay sonrası Pegasus uçağının sol iniş takımı bu hale geldi;











Pegasus Havayolları uçağı faciadan döndü

Yorumlar Tüm Yorumlar (116)

Garip ~ 8 yıl önce
Cok komik , arkadas 3-6 ton arası fazla yuk demıs neye gore fazla yuk ? Inıs agırlıgına gore mı ? Aırbusta 66tondur ınıs agırlıgı ve ustunde 80 tona kadar ınebılecegın bı overweight checklist i mevcuttur , bos konusmayalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oguz ~ 8 yıl önce
O gün ordaydım bu ucakla ist a dönecektik öncelikke herkeze gecmis olsun lastik kabakmı degilmi anlamam apronu izlerken her seyi gördum bi anda alev aldı alanda seferberlik basladi ve can kaybi olmadan atlatildi lakin pegasusun kriz yönetimi yok diyebiliriz ne kayseride nede getirildigimiz nevsehirde tek yetkili bulamadik ve bizden sinraki ucusla birlesince tam bir rezillik oldu yetkililer bu konuyada önem verirlerse iyi olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bayazıt ~ 8 yıl önce
Öncelikle tüm kazayı yaşayanlara ve ekibe geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum .yorumlar arasında şu mesaj komiğime gitti yazmadan da edemedim 1büyük havayolu olan pegasus teknisyenleri bu konuda çok titizdir.bunu yazan kişi galiba türkiyede başka şirketinde olduğunu bilmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir dossst ~ 8 yıl önce
uçak 3-6 ton arası fazla yük ile piste teker koymuş onunla alakası olabilir bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alakasız ~ 8 yıl önce
Yıllardır havacılık sektöründe çalışıyorum teknik olarak bir sürü kaza, Kırım olayı yaşandı evet tabiiki hepsinde Bi ihmal yada Bi neden vardı çünkü insan faktörü önemli ama şu dikkatimi çekti kazanın nedenini bilene ödül mü verliyor acaba Bi saattir okuyorum yorumların sonunu bulamadım herkes kendince sorumlu aramış??kusura bakmayın ama siz burda bu işi çözebilecekseniz kaza Kırım ekipleri ne iş yapar hadi onuda geçtim neden illa Bi art niyet aranıyor? hatayı kimin yaptığının ne önemi var?sonuç olarak olan olmuş evet Bi kasıt varsa sorumlusu aranıp bulunsun ve defteri dürülsün ama böyle bir durum yoksa hiç bir ölüm olmadığı ve uçakta çok büyük bir maddi hasar olmadığı için kendimizi şanslı kabul edip bu olaydan ders almalıyız bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gardaş ~ 8 yıl önce
Olaydan hemen sonra pilotuyla konuşanlardanım Landing gear sisteminden çok anlamam ama ist.kalkmadan önce anti skid arızamız vardı dedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
o kaptan ~ 8 yıl önce
ile bırak ucmayi konusmayi bile kez gardas; (
Aziz ~ 8 yıl önce
Hiç bir teknik bezi çıkan lastıği sefere bermez kabak lastik tende lastik patlamaz. Bilelim konuşalım. Bilmeden konuşulduğu için bu haldeyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ismail ~ 8 yıl önce
Geçmiş olsun,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok geçmiş olsun. ~ 8 yıl önce
Anti skid / Auto brake arızası gibi görünüyor. Çok geçmiş olsun. Kabak lastik falan hikayesi yapılmasın. Yorumlara dikkat edelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
küçük olaylar ~ 8 yıl önce
5 mayıs 2016'da Priştina'da ve 4 mayıs 2015 tarihinde Katmandu'da pistten çıkan THY uçakları geldi aklıma birden ama, Pegasus uçağının Kayseri'de lastiğinin patlaması gibi faciadan dönülen büyük, kocaman, devasa bir olaydan sonra bu ufak tefek aksaklıkları hatırladığım için kızdım kendime..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000