30 Mart 2013, Cumartesi 10:03:13

PEGASUS GÜN SAYIYOR

Esas Holding bünyesindeki havayolu şirketi Pegasus Hava Taşımacılığı'nın halka arzında son aşamaya gelindi...
  • ÇOK TEHLİKELİ KOCAMAN BİR BALON BU İMKB YE GİRMESİ KURTULUŞU OLUR AMA HALKIN ÖDEDİĞİ PARALAR NE OLUR BİLEMEM,BU BALON PATLADIĞI ZAMAN ÇOK VAHİM SONUÇLAR MEYDANA GELİR ÇOK KİŞİNİN CANI YANAR
  • Hayirli olsun Pegasus Ailesi Allah sizi nazarlardan saklasin massallah
  • Pegasus insallah pazartesi Sabiha gökcen - Kahramanmaras seferlerine basliyor
  • thy ile rekabet borsaya da taşınıyor.bu hem iki şirket için hem de bu şirketlere yatırım yapanlar için iyi bir haber.thy borsada havacılık sektörünü tek başına temsil ediyordu ve karşılaştırma yapılacak bir başka şirket olmadığından fiyatlamanın ne kadar sağlıklı yapıldığı soru işaretiydi.

Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, Esas Holding bünyesindeki havayolu şirketi Pegasus Havayolları'nın halka arzında son aşamaya gelindi ve piyasa koşullarının uygun olması durumunda halka arz Nisan ayı  ortasında yapılacağı ifade edildi.

Sermayesini 75 milyon liradan 102.27 milyon liraya çıkararak yüzde 31.32'sini halka açmaya hazırlanan Pegasus Hava Taşımacılığı halka arz için SPK'ya başvurmuştu. Borsa Gündem'de yer alan habere göre; Halka arz edilecek hisse miktarı 32.09 milyon lira ile hem artırılan  sermaye hem de Esas Holding'in sahip olduğu 4.81 milyon liranın toplamından oluşacak. Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre halka arzın büyük bir bölümü yurtdışı yatırımcılara yönelik yapılacak. Oran henüz belirlenmemekle birlikte yüzde 65-80 aralığında yabancı yatırımcılar yüzde 20-35 aralığında yurtiçi yatırımcılara satılması oldukça büyük bir ihtimal.

SPK'nın haftalık bülteninde yer alan açıklamaya göre, şirketin nakit olarak artırılacak 27.27 milyon TL nominal değerli paylarının mevcut ortakların yeni pay alma hakları kısıtlanacak. Ayrıca şirket ortaklarından Esas Holding'in sahip olduğu paylardan 4.81 milyon TL nominal değerli paylar halka arz edilecek.  İMKB verilerine göre şirketin halka açılma oranı yüzde 31.37 olurken ek satış hakkının kullanılması halinde halka açıklık oranı yüzde 34.33 olacak. Kaynakların verdiği bilgiye göre şirketin üçte birinin halka açık hale gelmiş olması planlanıyor.

Tek yetkili global koordinatör ve ortak talep toplayıcı olarak Barclays ve ulusal koordinatör ve ortak talep toplayıcı olarak İş Yatırım, payların halka arzında aracı kuruluş olarak görev yapacaklar. Yurtiçi satışta ise İş Yatırım'a bir konsorsiyumun eşlik etmesi bekleniyor. Ancak bu konuda verilmiş resmi bir karar bulunmuyor.


Sermayesinin yüzde 31.32'sinin halka arzı için SPK ve İMKB'ye 2011'de başvuran Pegasus Havayolları, halka arzdan elde edilecek gelirin, şirketin uçak filosunun büyütülmesi ve rekabetçi pozisyonun güçlendirilmesi amacıyla kullanılacağını açıklamıştı. Ancak bu halka arz küresel koşullar nedeniyle ertelenmişti. SPK, şirketin halka açılma amaçlı esas sözleşme değişikliğini ve kayıtlı sermaye sistemine giriş başvurusunu uygun görürken; mevcut sermayesi 75 milyon lira olan şirket için 500 milyon lira kayıtlı sermaye tavanı belirlendi.  Düşük maliyetli havayolu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Pegasus, 25'i opsiyonlu, 75'i kesin olmak üzere toplam 100 Airbus A320neo ailesi uçak siparişi için uçak üreticisi Airbus'la  anlaştı. Şirketin açıkladığı verilere göre, 2010 ve 2011 yıllarında sırasıyla 8.6 milyon ve 11.3 milyon misafir taşıyan Pegasus bu sayıyı 2012 yılında 13.6 milyona yükseltti.  

Kaynakların verdiği bilgiye göre Pegasus'un net dönem kârı 2012 sonu itibarıyla 126 milyon TL, şirketin 2012 sonunda FAVÖK Marjı ise 21.9 seviyesinde gerçekleşti.

PEGASUS GÜN SAYIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

BALON ~ 11 yıl önce
ÇOK TEHLİKELİ KOCAMAN BİR BALON BU İMKB YE GİRMESİ KURTULUŞU OLUR AMA HALKIN ÖDEDİĞİ PARALAR NE OLUR BİLEMEM,BU BALON PATLADIĞI ZAMAN ÇOK VAHİM SONUÇLAR MEYDANA GELİR ÇOK KİŞİNİN CANI YANAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BALONCU ~ 11 yıl önce
ne bilipte böyle bir yorumda bulunuyorsun balon dediğin şirken 126 milyon tl kar açıklıyor ve vergisini veriyor. balon olan senin yorumun camur at izi kalır mantığını bırakın arkadaşlar pegasus türkiyenin büyüyen bir değeridir tıpkı türk hava yolları gibi sahip çıkalım karalamayalım
Hayirli olsun ~ 11 yıl önce
Hayirli olsun Pegasus Ailesi Allah sizi nazarlardan saklasin massallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kahramanmarasli ~ 11 yıl önce
Pegasus insallah pazartesi Sabiha gökcen - Kahramanmaras seferlerine basliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rekabet iyidir ~ 11 yıl önce
thy ile rekabet borsaya da taşınıyor.bu hem iki şirket için hem de bu şirketlere yatırım yapanlar için iyi bir haber.thy borsada havacılık sektörünü tek başına temsil ediyordu ve karşılaştırma yapılacak bir başka şirket olmadığından fiyatlamanın ne kadar sağlıklı yapıldığı soru işaretiydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000