17 Ağustos 2021, Salı 11:21:53

Pegasus çalışanları Genel Müdürlük önünde toplandı

Pegasus Havayolları’nda işten çıkarılan bir grup çalışan Pegasus Genel Müdürlüğü önüne gelerek polis ile karşı karşıya geldi.
  • Türkiye'de 2002'de 5 milyon sendikalı işçi varken şu an bu sayı 1 milyon civarına düşmüş,sendikalar iyice sarılaşmış,işsizlikle tehdit tavan yapmış,azla yetinin diyen sömürücü işveren zihniyetine iktidarlar boyuna prim vermiş, işçi,memur,emeklilerin hali de ortada ama aynı parti 20 yıldır bu toplumdan oy alıp iktidarda duruyor. Şahlandık,ilerledik,herkes bize gıpta ediyor masalları anlatanlar önce insanlara insan gibi çalışma ve yaşama hakları versinler. Ayrıca böyle rezilce işten atılanlara hali hazırda o şirkette çalışanlar destek vermedikçe de hiçbir şey değişmez aynı şeyler yarın onların da başına gelir bu düzen böyle sürer gider ta ki insanlar medeni ve aklı başındaki ülkelerdeki gibi birlik olup adam gibi tepki vermeyi ve takım tutar gibi parti tutmamayı öğrenene kadar...
  • Burası Tayyibistan! Yapacak birşey yok. Dua edin hapse attırmıyor! Artık talibanlı ucuz işçilerle yerinizi doldururlar.
  • Anayasal hakki kullanmak suç oldu çok yazik
  • Sendika ,sendikasızlıktan iyidir Sendikamıza sahip çıkalım
  • Arkadaşların durumuna çok üzüldüm. Eski işverenler olsa bunlar yaşanmazdı. Koruyucu iş kanunları yok maalesef. Müşteri her zaman haklıdır mottosu olmuş patron her zaman haklıdır. Pgs kendi çalışanı için şirket içinde çay kahve otomatları koymasından kendini belli ediyordu zaten. Ne diyelim ah almak bambaşka birşey. Umarım çok daha iyi işler bulurlar
  • Beyefendi kim bilmiyorum ama telefonda çıkarılmak ne kadar ağrıma gitti biliyo musunuz derken o titreyen sesi beni mahvetti. Ve en kötüsü ne biliyo musunuz biz bu haberi okuyup geçeceğiz belki de en fazla bir iki muhabbetimizde geçecek ama o insanlar bu zor zamanlarda o gerçekle başbaşa kalacaklar. Ancak bize de aynısını yaptıklarında bunun ne zor olduğunu hissedebileceğiz. Ben çok üzüldüm.
  • Ne kadar zor yıllarca emek verdiğin şirket açıklama bile yapmadan seni çıkarıyor. Allah yardımcınız olsun. Umarım bu haklı direnişiniz olumlu sonuçlanır. Birazcık vicdanları varsa bu zülme son verilir.
  • Allah kuvvet ve dayanma gücü versin kardeşlerim. Çetin Özbey
  • Havacılık çalışanları ister yerde çalışan , ister teknik ister kabin yada kokpit; müdür ve yöneticilerin maskarası olduk. Trilyonlar kar ettirilirken herkes memnundu. Ama bir kötü gün geldi ve şirket farketmeksizin kırbaçlanan çalışanlar oldu.
  • Sömürü sistemi ve insanlık dışı davranışlar inşallah yapanların yanına kâr kalmaz...

Pegasus Havayolları’nda işten çıkarılan bir grup çalışan Pegasus Genel Müdürlüğü önüne gelerek polis ile karşı karşıya geldi.

Haksız şekilde işten çıkarıldıklarını ifade eden çalışanlar yetkililerle görüşmek isterken, olay yerine gelen polis binaya girişe izin vermedi. Kısa süreli tartışmaların yaşandığı olayda çalışanlar duruma tepki gösterdi.

Yöneticilerle görüşmek istedikleri talebini ileten grup, güvenlik görevlileri ile tartışma yaşadı.

 



 

Pegasus çalışanları Genel Müdürlük önünde toplandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Alın size Yeni Türkiye !!! ~ 3 yıl önce
Türkiye'de 2002'de 5 milyon sendikalı işçi varken şu an bu sayı 1 milyon civarına düşmüş,sendikalar iyice sarılaşmış,işsizlikle tehdit tavan yapmış,azla yetinin diyen sömürücü işveren zihniyetine iktidarlar boyuna prim vermiş, işçi,memur,emeklilerin hali de ortada ama aynı parti 20 yıldır bu toplumdan oy alıp iktidarda duruyor. Şahlandık,ilerledik,herkes bize gıpta ediyor masalları anlatanlar önce insanlara insan gibi çalışma ve yaşama hakları versinler. Ayrıca böyle rezilce işten atılanlara hali hazırda o şirkette çalışanlar destek vermedikçe de hiçbir şey değişmez aynı şeyler yarın onların da başına gelir bu düzen böyle sürer gider ta ki insanlar medeni ve aklı başındaki ülkelerdeki gibi birlik olup adam gibi tepki vermeyi ve takım tutar gibi parti tutmamayı öğrenene kadar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgs kpt ~ 3 yıl önce
Burası Tayyibistan! Yapacak birşey yok. Dua edin hapse attırmıyor! Artık talibanlı ucuz işçilerle yerinizi doldururlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgs özel bir şirket ~ 3 yıl önce
Hakkaniyetli olmayı tercih etmedilerse kimi suçladığınıza dikkat edin
pgs özel şirket'e ~ 3 yıl önce
Hakkaniyetli olmayı tercih değil zorunluluk haline getireceksin ki onu da devlet yapacak özel şirket değil !
Km ~ 3 yıl önce
Anayasal hakki kullanmak suç oldu çok yazik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
En kötü ~ 3 yıl önce
Sendika ,sendikasızlıktan iyidir Sendikamıza sahip çıkalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgs ~ 3 yıl önce
Arkadaşların durumuna çok üzüldüm. Eski işverenler olsa bunlar yaşanmazdı. Koruyucu iş kanunları yok maalesef. Müşteri her zaman haklıdır mottosu olmuş patron her zaman haklıdır. Pgs kendi çalışanı için şirket içinde çay kahve otomatları koymasından kendini belli ediyordu zaten. Ne diyelim ah almak bambaşka birşey. Umarım çok daha iyi işler bulurlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Max ~ 3 yıl önce
Beyefendi kim bilmiyorum ama telefonda çıkarılmak ne kadar ağrıma gitti biliyo musunuz derken o titreyen sesi beni mahvetti. Ve en kötüsü ne biliyo musunuz biz bu haberi okuyup geçeceğiz belki de en fazla bir iki muhabbetimizde geçecek ama o insanlar bu zor zamanlarda o gerçekle başbaşa kalacaklar. Ancak bize de aynısını yaptıklarında bunun ne zor olduğunu hissedebileceğiz. Ben çok üzüldüm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY KM ~ 3 yıl önce
Ne kadar zor yıllarca emek verdiğin şirket açıklama bile yapmadan seni çıkarıyor. Allah yardımcınız olsun. Umarım bu haklı direnişiniz olumlu sonuçlanır. Birazcık vicdanları varsa bu zülme son verilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
........ ~ 3 yıl önce
Allah kuvvet ve dayanma gücü versin kardeşlerim. Çetin Özbey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 3 yıl önce
Havacılık çalışanları ister yerde çalışan , ister teknik ister kabin yada kokpit; müdür ve yöneticilerin maskarası olduk. Trilyonlar kar ettirilirken herkes memnundu. Ama bir kötü gün geldi ve şirket farketmeksizin kırbaçlanan çalışanlar oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 3 yıl önce
Sömürü sistemi ve insanlık dışı davranışlar inşallah yapanların yanına kâr kalmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000