18 Ağustos 2021, Çarşamba 12:39:11

Pegasus çalışanları bu kez Sabiha Gökçen'de toplandı

Pegasus Hava Yolları'nı kendilerini haksız şekilde işten atmakla suçlayan çalışanlar eylemlerine devam ediyor.
  • Nakliyat iş, birilerine rakip olan pegasusu bitirmeye veya karıştırmaya mı çalışıyorsun? Ne bu heves?
  • Sadece meraktan soruyorum. Nakliyat-iş, neden sadece Pegasus? Havaş, Çelebi, Onur, Freebird, Corendon vs vs. Bu şirket çalışanları için de bir girişiminiz olacak mı? Neden sadece saydığım kadarı ile 51 kişi çıkarılan pegasus? Diğer firmalarda herşey güllük gülistanlık mı?
  • Arkadaslarin mucadelesine saygim sonsuz, sendika gelir gelmez,desteklenir desteklenmez o ayri bir konu fakat dün Sabiha Gokcen de bir arkadasin yaptigi'Pegasus ucaklari guvensiz ucuyor'aciklamasi cok talihsiz bir aciklama olmus.Yolcu hizmetleri,kabin ve harekattan 50 kisi atildi diye binlerce kisinin emegi olan ve dunyanin en guvenli ulasim araci neden guvensizleşsin?Boarding yapan arkadaslar teknisyenligede mi soyundu yoksa insanlara is ögretenlerin,koca sirketi dondurenlerin sadece kendileri oldugunu mu dusunuyorlar?Bu tarz hukuki baglayiciligi olan aciklamalar yapmayin hakliyken haksiz konuma duşersiniz arkadaslar.
  • Kanunları patronların yaptığı ülkede çalışanlar kanuni yollardan hakkını alabilir mi?..
  • Pgs bu kişileri neden işten çıkardı? Sebebi bilsek belki kim haklı anlarız?
  • Mantıklı bir adım. Pgs binasına gidince sizi kimse duymaz. Ama sawa gidince bütün yolcular görür. Prestij kaybı kaygısıyla masaya otururlar inşallah. Yoksa hem prestij hemde para kaybeder
  • İyiki THY iyiki Hava İş Pgs personeli kardeşlerimi haklı mücadelelerinde destekliyor. Onlarında sendikalı çalışma hayatlarına ulaşacakları günlerin en yakın zamanda olmasını temenni ediyorum.
  • Haklarınızın arkasında olmanız onurlu bir davranıştır arkadaşlar.
  • Sabihada mutsuz calışmaya devam
  • Görünen o ki Pegasus işvereninin yaptığı haksız, hukusuz, keyfi tüm sendikal baskılar ve işten atmalar, çalışanları birbirlerine daha fazla kenetlemeye ve sandikal haklarına sahip çıkmaya yaramaktadır. Pandemi sürecinin tüm yükünü çeken, ücretsiz izinde bekletilen bu nedenle ciddi gelir kaybına ugrayan, mabbinge uyrayan çalışanlar ne suç işlemişlerki bu kadar zulüm, haksızlık ve hukuksuzluk yapılmaktadır. Pegasus Kokpit, Kabin Ekipleri, Misafir hizmetleri, Operasyon, Teknik, Remp çalışanları ne istiyor! ▪︎Açlık sınırına yakın bir ücret degil, İnsana yaraşır bir ücret almak istiyor. ▪︎insana yaraşır bir çalışma koşulları istiyor. ▪︎Kıdem ve İhbar tazminatlarının işkanunu ve toplu sözleşme ile güvencede olmasını istiyor. ▪︎Hastalanıp Rapor aldıgında mobbinge,kıdem vb. haksız yaptırım ve baskılara maruz kalmak istemiyor. ▪︎ Bel ve boyun fıtığı oldugunda istifa baskısı yapılmasını istemiyor. Kısacası artık yöneticilerin insan yerine koymayan degersiz,haksız, hukuksuz bir ortamda çalışmak istemiyor. Sendikalı, Güvenceli insanca bir çalışma ortamı, insana yaraşır bir ücret ve sosyal haklar almak istiyor. PEKİ SUÇMU BU ?

Pegasus Hava Yolları'nı kendilerini haksız şekilde işten atmakla suçlayan çalışanlar eylemlerine devam ediyor.

Dün Pegasus Genel Müdürlüğü önünde toplanarak yetkililerle görüşmek isteyen çalışanları polis engeline takılmıştı. Bugün de Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bir araya gelen çalışanları Pegasus yönetimine tepki gösterdi.

Haksız şekilde işten atıldıklarını ifade eden Pegasus çalışanları, yaşanan mağduriyetin giderilmesini bekliyor.





Pegasus çalışanları bu kez Sabiha Gökçen'de toplandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Derdin ne? ~ 3 yıl önce
Nakliyat iş, birilerine rakip olan pegasusu bitirmeye veya karıştırmaya mı çalışıyorsun? Ne bu heves?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 3 yıl önce
Sadece meraktan soruyorum. Nakliyat-iş, neden sadece Pegasus? Havaş, Çelebi, Onur, Freebird, Corendon vs vs. Bu şirket çalışanları için de bir girişiminiz olacak mı? Neden sadece saydığım kadarı ile 51 kişi çıkarılan pegasus? Diğer firmalarda herşey güllük gülistanlık mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tostçu ~ 3 yıl önce
Çünkü rantı paylaşmışlar
Şakir ~ 3 yıl önce
Arkadaslarin mucadelesine saygim sonsuz, sendika gelir gelmez,desteklenir desteklenmez o ayri bir konu fakat dün Sabiha Gokcen de bir arkadasin yaptigi'Pegasus ucaklari guvensiz ucuyor'aciklamasi cok talihsiz bir aciklama olmus.Yolcu hizmetleri,kabin ve harekattan 50 kisi atildi diye binlerce kisinin emegi olan ve dunyanin en guvenli ulasim araci neden guvensizleşsin?Boarding yapan arkadaslar teknisyenligede mi soyundu yoksa insanlara is ögretenlerin,koca sirketi dondurenlerin sadece kendileri oldugunu mu dusunuyorlar?Bu tarz hukuki baglayiciligi olan aciklamalar yapmayin hakliyken haksiz konuma duşersiniz arkadaslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt. ~ 3 yıl önce
Kanunları patronların yaptığı ülkede çalışanlar kanuni yollardan hakkını alabilir mi?..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim haklı? ~ 3 yıl önce
Pgs bu kişileri neden işten çıkardı? Sebebi bilsek belki kim haklı anlarız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 3 yıl önce
Cevabını ben vereyim sırf sendikaya girip asgari ucret almamak ve üstlerinden geçen yükleri maaş olarak hafifletmek için sendikaya girdiler ama maalesef ki işten çıkarıldilar.
km1 ~ 3 yıl önce
dostum pegasus işe iade davası açabilecek kimseyi işten atmaz. en başta pahalı olur şirkete o sebepten yoksa kara kaşına kara gözüne değil yanlış anlaşılmasın
Sonunda... ~ 3 yıl önce
Mantıklı bir adım. Pgs binasına gidince sizi kimse duymaz. Ama sawa gidince bütün yolcular görür. Prestij kaybı kaygısıyla masaya otururlar inşallah. Yoksa hem prestij hemde para kaybeder

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harranlı ~ 3 yıl önce
İyiki THY iyiki Hava İş Pgs personeli kardeşlerimi haklı mücadelelerinde destekliyor. Onlarında sendikalı çalışma hayatlarına ulaşacakları günlerin en yakın zamanda olmasını temenni ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Destekliyorum ~ 3 yıl önce
Haklarınızın arkasında olmanız onurlu bir davranıştır arkadaşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 3 yıl önce
Sabihada mutsuz calışmaya devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir garip yolcu ~ 3 yıl önce
Tgs yada pgs çelebi işini beğenmeyen her kimse istifa etsin.mutsuz çalışarak dert yanacagina daha iyi şartlarda iş bul derim arkadaş.Herkes bir kral olmuş yolcu soru sorunca yüzünü sirke gibi eksit miyorsundur umarım??
Erdal Kopal ~ 3 yıl önce
Görünen o ki Pegasus işvereninin yaptığı haksız, hukusuz, keyfi tüm sendikal baskılar ve işten atmalar, çalışanları birbirlerine daha fazla kenetlemeye ve sandikal haklarına sahip çıkmaya yaramaktadır. Pandemi sürecinin tüm yükünü çeken, ücretsiz izinde bekletilen bu nedenle ciddi gelir kaybına ugrayan, mabbinge uyrayan çalışanlar ne suç işlemişlerki bu kadar zulüm, haksızlık ve hukuksuzluk yapılmaktadır. Pegasus Kokpit, Kabin Ekipleri, Misafir hizmetleri, Operasyon, Teknik, Remp çalışanları ne istiyor! ▪︎Açlık sınırına yakın bir ücret degil, İnsana yaraşır bir ücret almak istiyor. ▪︎insana yaraşır bir çalışma koşulları istiyor. ▪︎Kıdem ve İhbar tazminatlarının işkanunu ve toplu sözleşme ile güvencede olmasını istiyor. ▪︎Hastalanıp Rapor aldıgında mobbinge,kıdem vb. haksız yaptırım ve baskılara maruz kalmak istemiyor. ▪︎ Bel ve boyun fıtığı oldugunda istifa baskısı yapılmasını istemiyor. Kısacası artık yöneticilerin insan yerine koymayan degersiz,haksız, hukuksuz bir ortamda çalışmak istemiyor. Sendikalı, Güvenceli insanca bir çalışma ortamı, insana yaraşır bir ücret ve sosyal haklar almak istiyor. PEKİ SUÇMU BU ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hep aynı ~ 3 yıl önce
Verdikleri maaşlara baksınlar bi en düşük skala yer işletmeye ait bu insanlar nasıl geçinecek ağustos sonu geldı hala zam yok

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000