22 Nisan 2020, Çarşamba 01:14:41

Pegasus Airbus'ın ilk e-teslimat müşterisi oldu

Airbus'tan yapılan açıklamada ilkk E-Teslimat (e-Delivery) müşterisinin Pegasus Havayolları’nın olduğunu duyuruldu.
  • Tailwind hesabi yapa bilen kaptanlar ucsun bu ucaklarla,tabiki varsa
  • Havacilikta, ucan ucak para kazanir deriz biz...
  • Bu virusun 1-2 sene surmesi durumunda ve pegasusun devlet destegi almamamsi durumunda. Ki almayacaktir. Iflas etmesi kacinilmaz olucaktir maalesef.
  • Sektör krizdeyken pegasus büyüyor ve elindeki pilot ve uçakları büyütüyor bu iş bitince hızlıca eskisinden daha fazla büyümeye devam edecek çok net.Çünkü charter sefer yapan firmalar krizde uçuş yapamıyacak bunların bir kısmını pegasus alacak helal olsun ali sabancıya
  • Teknik adamını on-site gönderir 6 ay orada tutar, maddi olarak şirkete, manevi olarak çalışanlara külfet. Artık devir değişiyor. Pgs nin yaptığı çok mantıklı sadece virüs süreci ile kalmamalı gelecekte de elektronik ortamda uzaktan bu işler halledilebilmelidir.
  • bu nasıl bir uçak fotoğrafıdır böyle ey erenler?
  • Helal olsun Pegasus'a. Sektörde öncü ve alanınızda lidersiniz. Böyle devam edin :)
  • Ustelik Pegasus odevini iyi yapmis ve Neo larin motor sorunu olmayan modellerin almistir, Tk ise bildigin Tk, su an motor sorunlari dan muzdariptir, satin alan birimi tebrik ediyoruz, memur larin is yapma kalitesi boylelikle bir kere daha ortaya cikmistir, aslinda biraz yanlis oldu, bunlar gene bankamatik memurlardan ne olursa olsun iyidirler

Airbus'tan yapılan açıklamada ilkk E-Teslimat (e-Delivery) müşterisinin Pegasus Havayolları’nın olduğunu duyuruldu.

Sabiha Gökçen Havalimanı merkezli low cost havayolu şirketi Pegasus Havayolları, geçtiğimiz günlerde teslim aldığı 3 adet Airbus A321neo ve A320neo uçağını E-Teslimat ile aldı.

E-Teslimat 3 bölümden oluşmakta.

1. Satıcının yer uçuş ve bir takım testleri yapmasını içeren Technical Acceptance Completion (TAC) sürecinin tamamlanması. Bu süreçte Airbus şirketi havayolu şirketi adına uçaktaki yapılacak değişiklikler, teknik prosedürler ve tüm işlemleri gerçekleştirebilir.

2. Elekronik Mülkiyet Hakkı ( Electronic Transfer-of-Title (electronic ToT).

3. Uçağın boş uçuşu ve şirketin ana üssüne teslimi.

TAC ( TOT için önkoşuldur. ToT’nin tamamlanması için Airbus ’ve müşterilerin ekipleri yeni ve güvenli bir işbirliği platformunu olan “ e-SalesContracts ” ‘tan  yararlanır.  Bu platform – nerede olurlarsa olsunlar – kağıtsız, taslak hazırlamadan ve teslimat belgelerini ticari olarak pazarlıktan uzak ToT dijital imzasına kadar tüm sözleşme işlemlerini optimize edebilecekleri ve basitleştirebilecekleri gerçek zamanlı bir sanal ortam sağlıyor. Böylece bu platform, müşterinin kendi yetkili personelinin Airbus Dağıtım Merkezinde fiziksel olarak bulunma ihtiyacını ortadan kaldırır. TAC ve ToT formaliteleri tamamlandıktan sonra, sonraki uçağın alıcının üssüne boş uçuşu da sağlık açısından güvenli bir şekilde gerçekleştirilir. Böylece müşterinin kendi uçuş ekibi (veya atanmış bir üçüncü taraf) sterilize edilmiş uçağı alıp doğrudan geri uçabilir havayolunun ana üssüne gönderilir.

Bu teslimat şekli ile önümüzdeki günlerde bir çok şirketin uçaklarını teslim alacağı öğrenildi.

Pegasus Airbus'ın ilk e-teslimat müşterisi oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Haranli ~ 4 yıl önce
Tailwind hesabi yapa bilen kaptanlar ucsun bu ucaklarla,tabiki varsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IL ~ 4 yıl önce
Havacilikta, ucan ucak para kazanir deriz biz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus ~ 4 yıl önce
Bu virusun 1-2 sene surmesi durumunda ve pegasusun devlet destegi almamamsi durumunda. Ki almayacaktir. Iflas etmesi kacinilmaz olucaktir maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakışır ~ 4 yıl önce
Sektör krizdeyken pegasus büyüyor ve elindeki pilot ve uçakları büyütüyor bu iş bitince hızlıca eskisinden daha fazla büyümeye devam edecek çok net.Çünkü charter sefer yapan firmalar krizde uçuş yapamıyacak bunların bir kısmını pegasus alacak helal olsun ali sabancıya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SXS'ten de aynı gelişmeyi bekliyoruz ~ 4 yıl önce
Teknik adamını on-site gönderir 6 ay orada tutar, maddi olarak şirkete, manevi olarak çalışanlara külfet. Artık devir değişiyor. Pgs nin yaptığı çok mantıklı sadece virüs süreci ile kalmamalı gelecekte de elektronik ortamda uzaktan bu işler halledilebilmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok güldüm ~ 4 yıl önce
bu nasıl bir uçak fotoğrafıdır böyle ey erenler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgs K/A ~ 4 yıl önce
Derecelendirme kuruluşunun verdiği süreniz dolmak üzere sonunda göreceğim ben sizi ey Tk...
Derviş ~ 4 yıl önce
Dervişin fikri ne ise zikri de odur derler. Fotoğrafı nasıl gördün, ne aklına ne geldi ki zahmet buyurup bir de böyle bir yorum yazdın? A321 NEO ön kısmı işte. Üstelik bu fotoğraf Airbus ın uçağı teslime hazırlarken çektiği fotoğraf.
Ces ~ 4 yıl önce
Pegasusu mu turish airlines i mi öne çıkarmalıyız sizce bence thy sizce
pilot ~ 4 yıl önce
Helal olsun Pegasus'a. Sektörde öncü ve alanınızda lidersiniz. Böyle devam edin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müslüman ~ 4 yıl önce
İnadına Türk Hava yolları
Bravo ~ 4 yıl önce
Ustelik Pegasus odevini iyi yapmis ve Neo larin motor sorunu olmayan modellerin almistir, Tk ise bildigin Tk, su an motor sorunlari dan muzdariptir, satin alan birimi tebrik ediyoruz, memur larin is yapma kalitesi boylelikle bir kere daha ortaya cikmistir, aslinda biraz yanlis oldu, bunlar gene bankamatik memurlardan ne olursa olsun iyidirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Satın Alma ~ 4 yıl önce
THY bu motorları Pratt & Whitney şirketi ile birlikte üretiyor. Başka bir motor alması çok mantıksız olur!
Teknisyen ~ 4 yıl önce
Motor sorun haberi yapılmaması motorlarda sorun olmadigi anlamına gelmez.
Kp ~ 4 yıl önce
Bunun adına LİYAKAT deniyor özel sektör farkı
Cengo ~ 4 yıl önce
Belliki pego hissesi almisin
pgs ~ 4 yıl önce
leap motorlarda da sorunlar vardı geceli gündüzlü çalışarak Pegasus teknik, safran ve cfm işbirliği ile motorları çok iyi konuma getirdik. hepimiz kazanmış olduk. :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000