07 Mart 2017, Salı 10:00:43

Pegasus 10 uçağını satacak

2016 yılında 133.7 milyon TL zarar açıklayan Pegasus Havayolları, 2017 yılındaki yönetim aksiyon planlarını açıkladı. Pegasus’un bu yılki stratejisi ne olacak?
  • Şirket kar da eder zararda ay sonu maaşını alıyorsan sıkıntı yok cezaların bile dolar euro üzerinden olduğu bir ortamda kurlardaki artışı kimse kale almıyor hakkıyla çalışan ter döken kimse şimdiye kadar kovulmadı verilen sözler tutuldumu oda tutulmadı fakat işine gelmiyorsa çalışma öyle hergün rapor alıp senin iş yükünüde başkasına yükleme. Şirket satılsa bile yaptığımız işleri yapacak personel lazım sen aranılan personel olki işinden olma helal kazanç helal lokma kolay gelmiyor
  • Zamaninda o kadar ucak siparis edildi simdi de satis planlari yapiliyor. Ayagini yorganina gore uzatacaktin pgs. Personelini cikaracagina kafani kaldir da ust kademelerdeki sabahtan aksama kadar yatan tayfaya bak. Sirketi zarara ugratan persenolin degil.
  • Ben pegasus personeli değilim ama sektör küçük hepimiz çoğu şirket hakkında bir fikir sahibi olabiliyoruz. Kim ne derse desin Pegasus Türkiye sektördeki en büyük özel havayolu şirketidir. Önüne çıkarılan duvarlar olmasaydı şimdiye daha da büyük bir şirket olabilirdi. 10 tane 737yi satacaklar haberi yapılıyor, iflas bekliyoruz diyenler oluyo... Ya 1997 de 12 milyon dolarla yola çıkıp şuanda 2.3 milyar dolar( fazlası olabilir) değere ulaşmış bi şirketten bahsedioruz... Bu cahillik nedir? :) Lütfen biraz okuyun, araştırın... Felaket tellalı arkadaşların bilgisine; şirket airbus filosunu büyütücek, satış sebebi budur.
  • pgs ye birsey olursa bi tarafimiza tk karanfili takar kasap reyonlarindaki gibi.200 dolardam asagii bilet bulamazsini yurt icine o kadar net.
  • TC-ANP 6 Mart'ta Karaçi'ye uçtu. Büyük ihtimalle bu uçak da wet-lease gitti. AAY, AAZ, AEP ve IZB de uzun süredir yere indirilmiş durumda.
  • noldu artist sabanci, dunyayi sen yaratmistin hani? uyanik sark kurnazligi ile olmuyor demekki. ucuz etin yahnisi nasil olurmus? isini bilen adam istihtam edeceksin, insan gibi para vereceksin. oyle artist gibi airbus a 100 ucak siparis gecip poz vermekle olmuyor.
  • Bu nasıl bir mantık?anlamak mümkün değil.kesin kuyruk sancin var senin.o kadar insan ekmek yiyor orda sen kovuldun diye herkes işinden olsun istiyorsun. Zaten bu düşünceye sahip olduğun için issizsin. Yazık sana.
  • ins onde galley olmayan ucaklari satar bizdr kurtuluruz
  • Sevgi saygı yoksunu mahlukat. ordan ekmek yiyen insanlar var. Anan bana saçını başını okşamadı mı hiç. Sen nasıl bir zekaya sahipsin. Senin yerin burası değil olum. git sirke de izleyicelerden muz dilen.
  • THY'nin astronomik yerlere uçtuğu yerlere çok daha cüzi miktarlara uçan sevdiğim henüz beni mağdur etmemiş havayolu yemek vermiyorlar diye yapılan negatif ayrımcılık haberleri hatsafhada ama ben seviyorum tam öğrenci dostu. Pegasus Plua vb. birçok güzel uygulaması var. Özellikle iç hatlardaki ilk tercihim. Yurt dışı uçuşlarında ise varsa o ülkenin kendi havayolunu kullanmak tercihim. THY para kazanmasin da kim kazanıyorsa kazansın bir tek kendi uçuyor diye fiyatlari 300-400 yaptı bazi lokasyonlara yazık günah bu milletin ne günahı var ya? Daha beter ol THY.

2016 yılında 133.7 milyon TL zarar açıklayan Pegasus Havayolları, 2017 yılındaki yönetim aksiyon planlarını açıkladı.  

Pegasus Havayolları, 2016 yılında yüzde 8 artışla 24 milyon yolcu taşımasına rağmen birim gelirlerde 2015 yılına göre yüzde 5 geride kaldı. 2015 yılında 67 uçağı bulunan şirket 82 uçakla yılı tamamlarken yılı 133.7 milyon TL zararla kapattı.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na mali tabloları açıklayan Pegasus, 2017 yılına ilişkin yönetim aksiyon planlarını da ortaya koydu.
2017 yılını bir önceki yıla bir uçak eksikle 81 uçaklık filo ile tamamlamayı öngören Pegasus, yönetim aksiyon planında personel ve yakıt tasarrufundan yan gelirlerin artırılmasına kadar birçok kalemde yeni stratejiler uygulanacağının sinyalini verdi. Geçen yıl iki uçağını Flynas’a, 4 uçağını da Pakistan Havayolları’na ekipleriyle birlikte kiralık olarak veren Pegasus’un, bu yıl da yeni wetlease arayışlarına devam edeceği, filodak büyük motor bakımı gelen 10 uçağın da satılacağını duyurdu. Ayrıca Pegasus Havayolları, simulatör ve bazı Boeing 737-800 yedek motorlarını da sat kiralama yöntemiyle nakit girişi yapacağı vurgulandı.

Pegasus Havayolları, geçtiğimiz yıl içerisinde 2017 yılında teslim alınacak beş adet Boeing 737-800 NG uçağından üçünün  teslim tarihini 2018 yılına ötelemişti.

Pegasus 10 uçağını satacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (63)

Ramp ~ 7 yıl önce
Şirket kar da eder zararda ay sonu maaşını alıyorsan sıkıntı yok cezaların bile dolar euro üzerinden olduğu bir ortamda kurlardaki artışı kimse kale almıyor hakkıyla çalışan ter döken kimse şimdiye kadar kovulmadı verilen sözler tutuldumu oda tutulmadı fakat işine gelmiyorsa çalışma öyle hergün rapor alıp senin iş yükünüde başkasına yükleme. Şirket satılsa bile yaptığımız işleri yapacak personel lazım sen aranılan personel olki işinden olma helal kazanç helal lokma kolay gelmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ramp ~ 7 yıl önce
çok doğru yazmissin.... bu şikayet tayfası hangi sektöre gitse kovulur, hem iste hem kapi onunde vizil vizil vizildar...
Yahu ~ 7 yıl önce
Zamaninda o kadar ucak siparis edildi simdi de satis planlari yapiliyor. Ayagini yorganina gore uzatacaktin pgs. Personelini cikaracagina kafani kaldir da ust kademelerdeki sabahtan aksama kadar yatan tayfaya bak. Sirketi zarara ugratan persenolin degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 7 yıl önce
Ben pegasus personeli değilim ama sektör küçük hepimiz çoğu şirket hakkında bir fikir sahibi olabiliyoruz. Kim ne derse desin Pegasus Türkiye sektördeki en büyük özel havayolu şirketidir. Önüne çıkarılan duvarlar olmasaydı şimdiye daha da büyük bir şirket olabilirdi. 10 tane 737yi satacaklar haberi yapılıyor, iflas bekliyoruz diyenler oluyo... Ya 1997 de 12 milyon dolarla yola çıkıp şuanda 2.3 milyar dolar( fazlası olabilir) değere ulaşmış bi şirketten bahsedioruz... Bu cahillik nedir? :) Lütfen biraz okuyun, araştırın... Felaket tellalı arkadaşların bilgisine; şirket airbus filosunu büyütücek, satış sebebi budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
net ~ 7 yıl önce
pgs ye birsey olursa bi tarafimiza tk karanfili takar kasap reyonlarindaki gibi.200 dolardam asagii bilet bulamazsini yurt icine o kadar net.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Filo ~ 7 yıl önce
TC-ANP 6 Mart'ta Karaçi'ye uçtu. Büyük ihtimalle bu uçak da wet-lease gitti. AAY, AAZ, AEP ve IZB de uzun süredir yere indirilmiş durumda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kemal ~ 7 yıl önce
noldu artist sabanci, dunyayi sen yaratmistin hani? uyanik sark kurnazligi ile olmuyor demekki. ucuz etin yahnisi nasil olurmus? isini bilen adam istihtam edeceksin, insan gibi para vereceksin. oyle artist gibi airbus a 100 ucak siparis gecip poz vermekle olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 7 yıl önce
Seni işe almadılar mı? Ne acıttı? :)
Iflas yazan'a ~ 7 yıl önce
Bu nasıl bir mantık?anlamak mümkün değil.kesin kuyruk sancin var senin.o kadar insan ekmek yiyor orda sen kovuldun diye herkes işinden olsun istiyorsun. Zaten bu düşünceye sahip olduğun için issizsin. Yazık sana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 7 yıl önce
ins onde galley olmayan ucaklari satar bizdr kurtuluruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabus ~ 7 yıl önce
TC-CPR
iflaspgs diyen ~ 7 yıl önce
Sevgi saygı yoksunu mahlukat. ordan ekmek yiyen insanlar var. Anan bana saçını başını okşamadı mı hiç. Sen nasıl bir zekaya sahipsin. Senin yerin burası değil olum. git sirke de izleyicelerden muz dilen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ramazan ~ 7 yıl önce
THY'nin astronomik yerlere uçtuğu yerlere çok daha cüzi miktarlara uçan sevdiğim henüz beni mağdur etmemiş havayolu yemek vermiyorlar diye yapılan negatif ayrımcılık haberleri hatsafhada ama ben seviyorum tam öğrenci dostu. Pegasus Plua vb. birçok güzel uygulaması var. Özellikle iç hatlardaki ilk tercihim. Yurt dışı uçuşlarında ise varsa o ülkenin kendi havayolunu kullanmak tercihim. THY para kazanmasin da kim kazanıyorsa kazansın bir tek kendi uçuyor diye fiyatlari 300-400 yaptı bazi lokasyonlara yazık günah bu milletin ne günahı var ya? Daha beter ol THY.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000