24 Mayıs 2019, Cuma 10:30:52

Mezun olanlar Pegasus kokpitine oturacak

İstanbul Okan Üniversitesi ve Pegasus Hava Yolları’nın iş birliği kapsamında, Pegasus’un seçim sürecinde başarılı olan İstanbul Okan Üniversitesi pilotaj öğrencileri, mezun olduktan sonra Pegasus Hava Yolları’nda pilot olarak çalışma imkânı bulacak.
  • Pilot kaynağı yaratmak için çok geç kalınmış bir hamle. Kaldı ki bu alınacak pilot adaylarının tip eğitimi borçlanması kime olacak? pegasusa mı? pegasusa olacaksa vay hallerine. Haber niteliğinin kalitesi için bu detayların da belirtilmesi gerekirdi. Kanayan yaradır yıllardır pegasusun TRTO dan temel girdi sağlama çabası. İmza atılan her eğt sözleşmesi pilotu borçlandırır, girmeyi başarıp da tipte başarısız olan hayatı kayan pilot adayı cebr i icrayla da olsa kutsal borcunu öder. İlginçtir ki pegasusta başarısız olan bir kaptan çocuğu pilot dahi görülmemiştir. Çünkü onlar kaptan babalarının hücre genetiği bilgi transferiyle kanlarında pilot kanının delicesine dolaşması suretiyle ailelerinin gurur kaynağı, doğuştan birer kahraman pilotlar olmuşlardır. Eğitim sürecinde de bu doğuştan DNA pilotlarına asla ters yapılmaz. Kurumsallık konusunda karşılarında örnek alacakları dev gibi bir şirket olduğu halde, hikaye aynı tekerrürden ibaret uzaaaar gideeer.
  • Pegasus, senin yaptıklarını hiç bir zaman unutmayacak... İlknur hanımdan hiç ibret almadın... Yolun açık olsun
  • pgs bizi işe alsın da kokpite oturmasak da olur ayakta da çalışırız...
  • İHL ye gitmek büyük risk bu nedenle yolcu artık pegasus u seçiyor ve maltalılara gün doğuyor İHL -OUT SAW- IN
  • Aferin Boeing... ;)
  • Nokta
  • Bülent C. Hocam engin bilgi ve ingilizcesi ile egitecek,kacirilmamasi gerekir
  • Tabii bir de ekstra 30 bin euronuz varsa oturtuyor, hem de oyle guzel oturtuyorlar ki yeni pilotlari, bu isten yolcu tasimaktan daha fazla kazanir oldular:
  • Allah yardımcıları olsun pegasusta pilotum ve havacılığın eğitimin böyle olması yüreğimi dağlıyor. Öyle eğitmenler öyle yöneticiler var ki cennet olabilecek bir yer maalesef cehenneme dönmüş durumda. Bu vizyonla giderse değil Trabzon gibi bir facia daha büyük şeyler olabilir...
  • Baska yerlerden gelenleri almayacm diyosn yani Thy gibi

İstanbul Okan Üniversitesi ve Pegasus Hava Yolları’nın iş birliği kapsamında, Pegasus’un seçim sürecinde başarılı olan İstanbul Okan Üniversitesi pilotaj öğrencileri, mezun olduktan sonra Pegasus Hava Yolları’nda pilot olarak çalışma imkânı bulacak.

Pegasus Hava Yolları, pilot ihtiyacını karşılamak için eğitim kurumlarıyla anlaşma kararı aldı. Bu kapsamda Pilotaj Programı’ndan mezun olacak öğrencilere Pegasus Hava Yolları’nda çalışma imkânı sunulacak. Böylece hızla gelişen bir sektör olarak öne çıkan sivil havacılığın pilot ihtiyaçlarının iç kaynaklardan temin imkanları zenginleşecek.

26 bin öğrenciye sahip İstanbul Okan Üniversitesi ile Pegasus Hava Yolları’nın iş birliği anlaşması kapsamında, İstanbul Okan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Pilotaj Bölümü öğrencilerinden Pegasus’un kriterlerini karşılayanlara İkinci Pilot olarak çalışma imkânı sağlanacak.

Pegasus’ta pilot olma şansı

Pilotaj eğitimi devam eden İstanbul Okan Üniversitesi öğrencilerinden Pegasus’un işe alım ve seçim kriterlerini karşılayanlar ve işe alım süreçlerini başarıyla tamamlayanlar, Pegasus’ta İkinci Pilot adayı olma hakkını kazanacak. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan mezunlar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onaylı pilot lisanslarını aldıktan ve Pegasus bünyesinde Tip eğitimlerini tamamladıktan sonra, İkinci Pilot kadrolarında değerlendirilebilecek. Halen İstanbul Okan Üniversitesi Pilotaj Bölümü’ne devam eden ve programa yeni katılacak öğrencilerin tamamı, bu iş birliği kapsamında kriterleri karşılamaları durumunda Pegasus’a başvuru yapma hakkına sahip olacak.

Türk Sivil Havacılık Mevzuatı çerçevesinde İstanbul Okan Üniversitesi’nde kurulan Uçuş Eğitim Organizasyonu’nun sorumluluğunda ve pilotaj lisans eğitimi kapsamında teorik eğitimlerini alan Pilotaj Bölümü öğrencileri, Atlantik Uçuş Akademisi (AFA) bünyesinde de uçuş eğitimlerini tamamlıyor.

Bahçelievler Kampüsü’nde faaliyet gösteren Okan Havacılık’ta pilot adayları iki pilotun birbirleriyle olan ilişkisi, pilotlar arası görev dağılımı gibi konularda prosedür eğitici Boeing 737 NG Simülatörü ile eğitim alıyor. Dört yıllık eğitimleri kapsamında simülatörden yararlanan Pilotaj Bölümü öğrencilerinin yanı sıra, İstanbul Okan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi OKSEM aracılığıyla üniversite öğrencisi olmayanlar da pilot sertifikası alabiliyor.

Mezun olanlar Pegasus kokpitine oturacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Angel and Gambler ~ 5 yıl önce
Pilot kaynağı yaratmak için çok geç kalınmış bir hamle. Kaldı ki bu alınacak pilot adaylarının tip eğitimi borçlanması kime olacak? pegasusa mı? pegasusa olacaksa vay hallerine. Haber niteliğinin kalitesi için bu detayların da belirtilmesi gerekirdi. Kanayan yaradır yıllardır pegasusun TRTO dan temel girdi sağlama çabası. İmza atılan her eğt sözleşmesi pilotu borçlandırır, girmeyi başarıp da tipte başarısız olan hayatı kayan pilot adayı cebr i icrayla da olsa kutsal borcunu öder. İlginçtir ki pegasusta başarısız olan bir kaptan çocuğu pilot dahi görülmemiştir. Çünkü onlar kaptan babalarının hücre genetiği bilgi transferiyle kanlarında pilot kanının delicesine dolaşması suretiyle ailelerinin gurur kaynağı, doğuştan birer kahraman pilotlar olmuşlardır. Eğitim sürecinde de bu doğuştan DNA pilotlarına asla ters yapılmaz. Kurumsallık konusunda karşılarında örnek alacakları dev gibi bir şirket olduğu halde, hikaye aynı tekerrürden ibaret uzaaaar gideeer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erdinç Meriçli ~ 5 yıl önce
Pegasus, senin yaptıklarını hiç bir zaman unutmayacak... İlknur hanımdan hiç ibret almadın... Yolun açık olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gary ~ 5 yıl önce
pgs bizi işe alsın da kokpite oturmasak da olur ayakta da çalışırız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
murat akıncılar ~ 5 yıl önce
İHL ye gitmek büyük risk bu nedenle yolcu artık pegasus u seçiyor ve maltalılara gün doğuyor İHL -OUT SAW- IN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAT ~ 5 yıl önce
Aferin Boeing... ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boeing ~ 5 yıl önce
Çok teşekkürler hocam, saygılarımla.
Çerçöp ~ 5 yıl önce
Nokta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 5 yıl önce
Bülent C. Hocam engin bilgi ve ingilizcesi ile egitecek,kacirilmamasi gerekir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ticaret ~ 5 yıl önce
Tabii bir de ekstra 30 bin euronuz varsa oturtuyor, hem de oyle guzel oturtuyorlar ki yeni pilotlari, bu isten yolcu tasimaktan daha fazla kazanir oldular:

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator33 ~ 5 yıl önce
Allah yardımcıları olsun pegasusta pilotum ve havacılığın eğitimin böyle olması yüreğimi dağlıyor. Öyle eğitmenler öyle yöneticiler var ki cennet olabilecek bir yer maalesef cehenneme dönmüş durumda. Bu vizyonla giderse değil Trabzon gibi bir facia daha büyük şeyler olabilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 5 yıl önce
Baska yerlerden gelenleri almayacm diyosn yani Thy gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy Tipsiz 2.pilot ~ 5 yıl önce
Her sene bu ilan açılıyor bazı senelerde aylarca açık kalıyor çok alım yapılıyor bazı senelerde kısa süreli açık kalıp az alım yapılıyor. Her sene açılıyor ama ihtiyaç malum. Thynin akademi dışında almıyorum dedigini nerede gördün ??
OKAN ~ 5 yıl önce
Okan Üniversitesi’nin Türk Hava Yolları ile anlaşması uzun zamandır devam ediyor. Resimdeki öğrencimiz bu anlaşmaya tabi oldu.
Sunex ~ 5 yıl önce
Toplantısında gormustur arkadas artık tecrubesız alınmıcakmıs

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000