25 Mart 2020, Çarşamba 16:43:50

Mehmet Nane; 'Sıfır çekelim ama vatandaşlarımızı kaybetmeyelim"

Pegasus CEO'su Mehmet Nane dünyayı etkileyen korona virüs salgınıyla ilgili konuştu.
  • İstifa edip ayrıdım.Ama kar payı hakkım bana daha sonra verilmedi.istediğiniz kişilere verdiniz kar paylarını.nasıl oluyor bu kurumsal bir firmada.Bazı yöneticiler hakkımızı yiyor.Acaba kendilerine yapılsa ne yaparlar.
  • Önce şikayet var i bi oku milletin paraları 10-15 gün olmuş hesaplarına yatmamış Adamlara makbuz anında kesiliyor ama hesaplarına paralar 3 iş gününde geçmemiş 15 gün olmuş. Kimisi de burda yorum yazmış Pegasusta kimsenin parası kalmaz. Kalamaz tabii beraber mi çalışıp kazandılar. Vitrin reklamlarina gerek yok arka sokaklar çok kirli
  • Herşeye nane olma be kardeşim
  • Aynı önlemleri uçaklarınız pistten çıkarkende alıyor olsaydınız daha inandırıcı olurdu. Zaten uçacağız desenizde karşı taraf uçuşları durdurmuş nereye gideceksiniz ?
  • Amerikada hic bir doctor gun veremiyor . 1920 sezonu kapandi. Pilot acagida Corana 19 sayesinde tarihe kapanmistir.
  • Günlük 6 uçak150 kişiyi ise çağırmak kadar saçma plan yapan planlama yok sayı nane işçiler bu ülkenin milleti degilmi allah aşkına maske yok eldiven yok ilaç yok sadece ise gel otur git
  • Umarım THY de pegasusu örnek alır. Arap zihniyetinden kurtulur
  • para dışında 1 gram başka birşey istemez bilmez bunlar
  • Lütfen bilen yazsın, misal Pegasus’un yatan 75 uçağının her ay leasing şirketine yani kiralayan uçak sahibi firmaya aylık kira ödemesi var. Bunu araç kiralama şirketinden kiraladığınız aracın aylık kirası gibi düşünelim. Uçak başı leasing maliyetinin aylık 350.000$ olduğunu düşünürsek, Pegasus bütün filonun kira maliyetlerini her ay kendi kasasından mı ödüyor? Eğer öyleyse batar gider bu şirket öyle değil mi? Söylediğim gibi lütfen bilen cevaplasın.
  • Pegasus teşekkürler beklenen adım:)

Pegasus CEO'su Mehmet Nane dünyayı etkileyen korona virüs salgınıyla ilgili konuştu. Nane, “Biz 15 gün yolcu taşımasak da katlanırız, sıfır çekeceksek çekelim yeter ki vatandaşlarımızı kaybetmeyelim. Bu krizin inşallah haziran ayı gibi yavaşlayacağını ve temmuzdan sonra da en azından iç piyasada normale dönmesini bekliyoruz” dedi.

Pegasus CEO'su Mehmet Nane, katıldığı televizyon programında Çin’in Wuhan kentinden dünyaya yayılan ve Türkiye’de de ölümlere neden olan yeni tip korona virüsle ilgili konuştu. Korona virüs salgınının en çok etkilediği alanlardan olan havacılık sektörünü değerlendiren Nane, uçuş iptalleri nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Nane, en azından iç piyasanın temmuz ayı sonrası normale dönmesini beklediklerini söyledi.

“Temmuzdan sonra da en azından iç piyasada normale dönmesini bekliyoruz”
Nane, dünyayı etkileyen korona virüs salgınını değerlendirerek, “ Uçaklarımızın 75 tanesi yatıyor vaziyette, 7 tane uçakla operasyonumuzu döndürüyoruz. Çarkın dönmesini bir noktada sağlamamız lazım. Ek kaynaklar oluşturulması şirketlerin bu süreci atlatması için çok önemli olacak. Burada ben ilgili bakanlıklarımıza teşekkür etmek isterim, hepsi sektörlerin canlanması için hareket ediyor. Özellikle bu krizin biz inşallah haziran ayı gibi yavaşlayacağını ve temmuzdan sonra da en azından iç piyasada normale dönmesini bekliyoruz. Yazın gelmesi havaların ısınmasıyla inşallah kriz ve sağlık açısından baktığımızda etkiler azalmaya başlayacak. En azından bugün de çok daha iyi durumda olacağımızı öngörüyoruz. Eğer evde kalmamız gerekiyorsa gerçekten evde kalmamız lazım” diye konuştu.

“Sıfır çekeceksek çekelim yeter ki vatandaşlarımızı kaybetmeyelim”

Uçuşları iptal olan yolcuların mağdur edilmemesi için gerekli çalışmaların yapıldığını belirten Nane, “Biz 15 gün yolcu taşımasak da katlanırız. Sıfır çekeceksek çekelim yeter ki vatandaşlarımızı kaybetmeyelim. Şirket olarak birinci önceliğimiz misafirlerimiz ve çalışanlarımız; normalin ötesinde temizlik standartları getirdik. Uçaklarımızı on günde bir dezenfekte yapıyorduk, yedi günde bire indirdik. On günlük etkisi olan malzemeler. Uçak içlerimizi her gün derin temizlik yapıyoruz. Uçak içinde isteyen yolcularımıza verilmek üzere maskeler bulunduruyoruz. Şirket olarak 31 Mart’a kadar home ofis çalışıyoruz. Gelişmelere göre uzatmak için gerekli kararları alıyoruz. 17 Nisana kadar olan yerlerde biz vatandaşlarımızın bilet değişim taleplerini birebir, internet üstünden ya da mobil şirket olarak karşılıyoruz. Mesela siz uçamadınız burada yasaklar var bütün bu değişiklikleri yapacağız. Eğer yasaklardan dolayı uçuşlarını yapamıyorlarsa bir yıl süreyle bu biletlerini kullanmaları için Turizm ve Ticaret Bakanlığımız ile konuşaraktan bu konuda gerekli tedbirleri aldık. Bir takım uygulamalarla bu haklarının yanmamasını sağlıyoruz. Hak kaybı olmaması için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Mehmet Nane; 'Sıfır çekelim ama vatandaşlarımızı kaybetmeyelim"

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

Pgs eski çalışan ~ 4 yıl önce
İstifa edip ayrıdım.Ama kar payı hakkım bana daha sonra verilmedi.istediğiniz kişilere verdiniz kar paylarını.nasıl oluyor bu kurumsal bir firmada.Bazı yöneticiler hakkımızı yiyor.Acaba kendilerine yapılsa ne yaparlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sio ~ 4 yıl önce
Önce şikayet var i bi oku milletin paraları 10-15 gün olmuş hesaplarına yatmamış Adamlara makbuz anında kesiliyor ama hesaplarına paralar 3 iş gününde geçmemiş 15 gün olmuş. Kimisi de burda yorum yazmış Pegasusta kimsenin parası kalmaz. Kalamaz tabii beraber mi çalışıp kazandılar. Vitrin reklamlarina gerek yok arka sokaklar çok kirli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nane Ağbi ~ 4 yıl önce
Yahu siz neden bu kadar mahdur insanlarin parasini niye iade etmiyorsunuz? Hicmi vicdan, hicmi utanma yokmu sizden? Yazik değilmi bu insanlara? Hic iyi bi reklam yapmiyorsunuz. Bidaja PGS'len ucarsam merd olim. Küfür ve bela okumak istemiyorum. Allaha emenat ediyorum
Resul Kolbasan ~ 4 yıl önce
Herşeye nane olma be kardeşim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şimdi mi !!! ~ 4 yıl önce
Aynı önlemleri uçaklarınız pistten çıkarkende alıyor olsaydınız daha inandırıcı olurdu. Zaten uçacağız desenizde karşı taraf uçuşları durdurmuş nereye gideceksiniz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PGS ~ 4 yıl önce
Ve ayrıca personelden ücretsiz izine çıkarılmaları da bir açıklarsınız herhalde.Sakın inkar etmeyim Sn.Nane. Kaldı ki siz TÖSHİD Başkanısınız.Diğer taşıyıcılara kötü önek oluyorsunuz.
Amerikali Dr ~ 4 yıl önce
Amerikada hic bir doctor gun veremiyor . 1920 sezonu kapandi. Pilot acagida Corana 19 sayesinde tarihe kapanmistir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ramp işçi ~ 4 yıl önce
Günlük 6 uçak150 kişiyi ise çağırmak kadar saçma plan yapan planlama yok sayı nane işçiler bu ülkenin milleti degilmi allah aşkına maske yok eldiven yok ilaç yok sadece ise gel otur git

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Örnek ~ 4 yıl önce
Umarım THY de pegasusu örnek alır. Arap zihniyetinden kurtulur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O zaman ~ 4 yıl önce
Pistten cikmalara hazir olursun
km ~ 4 yıl önce
para dışında 1 gram başka birşey istemez bilmez bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 4 yıl önce
Lütfen bilen yazsın, misal Pegasus’un yatan 75 uçağının her ay leasing şirketine yani kiralayan uçak sahibi firmaya aylık kira ödemesi var. Bunu araç kiralama şirketinden kiraladığınız aracın aylık kirası gibi düşünelim. Uçak başı leasing maliyetinin aylık 350.000$ olduğunu düşünürsek, Pegasus bütün filonun kira maliyetlerini her ay kendi kasasından mı ödüyor? Eğer öyleyse batar gider bu şirket öyle değil mi? Söylediğim gibi lütfen bilen cevaplasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erteleme/dondurma ~ 4 yıl önce
Bu tür büyük krizlerde finansörler finans sağladıkları kurumları yaşatmak ve para dönüşünü sıkıntıya sokmamak adına ödemeleri ya dondurur veya re-finance ederler. Şöyle düşünün; bu uçakların hepsinin üzerinde finasörler tarafından konulmuş Pledge var. Yani ödeme olmayınca finansör isterse uçakları geri alabilir. Ancak mevcut koşullara hiçbir finansör bu yolu seçemez, çünkü geri alacağı uçağı bir başkasına satma şansı mümkün değil. Hatta mevcut durum Pegasus’un lehine bile olabilir. Finans koşullarını kendi lehine çevirmek için şartları istediği gibi zorlayabilir.
İsmi lazım değil ~ 4 yıl önce
Pegasus teşekkürler beklenen adım:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000