11 Temmuz 2020, Cumartesi 11:16:52

Mehmet Nane; 'Öngörüleri geri çekiyoruz'

Pegasus’un Genel Müdürü Mehmet Nane, nakit çıktısını engellemek amacıyla pek çok önlem aldıklarını belirterek, “Hayata geçirdiğimiz tedbirler işe de yaradı" dedi.
  • SABAHAAAA GADAAR BURDAYIZZZ :)
  • İşçi olarak sn. Sabancı ve Sn. Nane'nin neler yaptığını görüyoruz. Arkasında devlet gücü olanlar personellerinin verilmiş haklarını alırken Pgs, zaruri durumlarda kaldırabileceği, durdurabileceği ve ek külfet getiren güzellikleri halen personellerine kesintisiz vermekde Sn. Sabancı ve Nane Allah birinizi bin etsin inşallah değerli yöneticilerimizde bir tane içlerinde elbet çürük var ancak hiyerarşik düzende etkisiz kalıyorlar
  • Uyanik kazayi unutturmaya calisiyor.
  • Yesilçam jönlerinin CEO rölü kestiği acayip bir dönemden geçiyoruz. Ver gazı uçur lazı.
  • SAW kazası ne çabuk unutuldu!
  • Bu ülkede büyük büyük firmaların başında olup caka satan ama elinize su dökemeyecek CEO’cuklar var Sayın Mehmet Nane keşke sizden biraz ders alsalar....
  • Yaninda personelin dortte briini cikarirken de anlatirsin bu palavralari, ucaklarinin yarisi 2021 sonuna kadar ucamayak.
  • Birde şu uzun menzile girseniz ABD vs cok iyi olur
  • Sayende uçmayan kalmadı. Belli ki her alanda işinin ehli , işini severek yapan insanlarla çalışıyorsun. Tepeden inmelerle degil.Yolun açık olsun. Başarılarınız daim olsun.
  • 777 alın da sizde uçalım, bu THY ile olacak gibi değil.. dünyanın en kötü yönetilen havayolu şirketi.

Pegasus’un Genel Müdürü Mehmet Nane, nakit çıktısını engellemek amacıyla pek çok önlem aldıklarını belirterek, “Hayata geçirdiğimiz tedbirler işe de yaradı. Artık geleceğe emin adımlarla yürüyoruz” mesajını verdi. İlerisi için de umutlu olan Nane, ağustos ayında uçuş programlarının daha da netleşeceğini belirtti.

Corona virüsüyle (Covid-19) mücadele sürecini iyi bir şekilde yöneten, yeni normale de adapte olmak için elinden geleni yapan hava yolu firmalarından Pegasus’un Genel Müdürü Mehmet Nane, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Nane’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Öngörüleri geri çekiyoruz

2020 başında paylaştığımız öngörüleri geri çekiyoruz.

Şu an için öngörüleri yenileyecek, yayınlayacak durumda değiliz. Çünkü sağlıklı bilgi altyapısı oluşmadı.

Hatırlanacağı üzere 28 Mart itibariyle tüm uçuşlar durdurulmuştu. 1 Haziran itibariyle uçuşlarımız tekrar başladı. Ancak Avrupa’nın pek çok ülkesine uçuş yapamıyoruz. Sınırlamalar devam ediyor. Bu nedenle önümüzü tam göremiyoruz, sene başında ortaya koyduğumuz hedefleri tutturamıyoruz.

Hiç kuşkusuz, Covid-19’un hem şirketler hem sektörler açısından farklı ülkelerde farklı etkileri olacaktır. Ama biz, ülke ve sektör olarak gelecek yıl 2019 normallerine döneceğimize inanıyoruz.

Alternatif senaryolarımız var

Tedbirliyiz. A, B ve C senaryolarımız var.

Covid-19’a karşı mücadele verilen 2.5 ayda satış olmadığı için şirkete nakit akımı yoktu ama giderlerimiz vardı. Ödeme dengesini iyi yönetmemiz, nakit temin etmemiz gerekiyordu. Başarılı olduk da. 7 tane uçak aldık.

Sektör olarak zorlu dönemi iyi yönettik. Nakit çıktısını azaltıcı, nakit girdisini artırıcı önlemler aldık. Nitekim nisan ayında kamuoyuna sunulan İstikrar Kalkanı Projesi bu amaca yönelikti.

İhtiyatı elden bırakmayacağız, enseyi karartmayacağız. Nakit çıktımızı kontrollü şekilde yönetmeye çalışacağız.

Önlemler alındı

Pegasus olarak mali önlemlerimizi aldık. Özkaynak bakımından kârın yüzde 100’ünün şirkette kalmasına imkân tanıdık.

20 Nisan’da genel kurulumuzu yaptık. Alınan kararla hissedarlarımız bir önceki yılın kârının yüzde 100’ünün dağıtılmadan şirkette kalmasını, özkaynakların güçlenmesi açısından net varlıklara eklenmesini talep ettiler. Bu sayede özkaynaklarımızı 200 milyon dolar kadar takviyeledik, nakit çıktısını engelledik.

Havacılık sektörü önemli olup bacasız sanayi turizme büyük katkı sunuyor. Malum yabancı turistlerin önemli bölümünü ülkemiz uçakları getiriyor. Bu da katma değerin ülkemizde kalmasını mümkün kılıyor.

Havacılık stratejik bir sektördür, turizmi tetiklemektedir.

Yolcular dikkatli

Covid-19 tehdidine karşı hem müşterilerimiz hem çalışanlarımız dikkatliler, temkinliler.  Yolcularımız maskelerini takıyorlar. Görevli arkadaşlarımız da gerek terminalde gerekse uçaklarda maskeler ve eldivenlerle hizmet veriyorlar.

Uçuşlarımızda sosyal mesafe kurallarına harfiyen uyulduğunu görüyoruz.  Müşterilerimizin kurallara uygun bir şekilde koltuklarına oturtulduklarını müşahede ediyoruz.

Bagaj konusunda çok hassasız. Malum, kabin bagajı 4 kilogramla sınırlandırıldı. Bu sınırlamaya uyuyoruz.

Uçaklara taşınabilir laptop ve sırt çantalarını alıyoruz.

“Uçuş” Ağustos’ta netleşecek Gelecek için ümitli olan Pegasus Genel Müdür Nane, “Uçuş programları ağustosta daha da netleşecek. Ondan sonra öngörülerimizi yeniden gözden geçirip geçirmemeyi kararlaştıracağız” diye konuştu. Nane, şunları söyledi: “Anımsanacaktır, “Mayıs ayında normalleşme aşamasına geçilecek. Yaz tatiline girilecek, kademeli olarak dış uçuşlar başlayacak” tahmininde bulunmuştum. Bu tahminim tuttu.  26 Mayıs itibariyle Ramazan Bayramı bitti. 27 Mayıs’ta yeni bir dönem başladı. Hayat da 1 Haziran’da normale döndü. 5 Haziran’da da tüm meydanlara uçuş başladı. Haziran ortasından itibaren ise gerekli ülkelerden izinler alınarak kargo uçuşlarına start verildi.”

Mehmet Nane; 'Öngörüleri geri çekiyoruz'

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

MR APRON ~ 3 yıl önce
SABAHAAAA GADAAR BURDAYIZZZ :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KingReis ~ 3 yıl önce
İşçi olarak sn. Sabancı ve Sn. Nane'nin neler yaptığını görüyoruz. Arkasında devlet gücü olanlar personellerinin verilmiş haklarını alırken Pgs, zaruri durumlarda kaldırabileceği, durdurabileceği ve ek külfet getiren güzellikleri halen personellerine kesintisiz vermekde Sn. Sabancı ve Nane Allah birinizi bin etsin inşallah değerli yöneticilerimizde bir tane içlerinde elbet çürük var ancak hiyerarşik düzende etkisiz kalıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haranli ~ 4 yıl önce
Uyanik kazayi unutturmaya calisiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgs34 ~ 4 yıl önce
Sn.Sabancı ve Sn. Nane'nin bir çalışanı olarak kendileriyle gurur duyuyorum. Patronumuz Sn.Sabancı ve Nane'nin yaptıklarını unutacak kadar nankör değiliz. Ben ve ailem bayrağımızı yükseklere çıkaracağız. Çünkü biz şirket olarak gerçek bir aileyiz..
Pegasus çalışanı ~ 4 yıl önce
Pgs 34 Katılıyorum sana
Arif ~ 4 yıl önce
Yesilçam jönlerinin CEO rölü kestiği acayip bir dönemden geçiyoruz. Ver gazı uçur lazı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 4 yıl önce
SAW kazası ne çabuk unutuldu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dukkan ~ 4 yıl önce
Ne yapılması lazım peki kaza oldu kaptsınlarmı dükkanı
Ne alaka ? ~ 4 yıl önce
Konuyla kazanın alakası nedir ? Hayırlı olsun deyip iyi dileklerinizi sunacağımız yerde çomak sokmazsanız olmaz degil mi ? Hazımsızlık yapıyor heralde ;)
Pegasus çalışanı ~ 4 yıl önce
Ali Kardeşim sanki kaza olmasını pegasus istedi Ama emin olki, kazada bile pegasus kimseyi mağdur etmedi Ayrıca konunun kaza ile ne ilgisi var anlamadım Karalamak yerine vicdani karar versen daha iyi olur bence
Dday ~ 4 yıl önce
Bu ülkede büyük büyük firmaların başında olup caka satan ama elinize su dökemeyecek CEO’cuklar var Sayın Mehmet Nane keşke sizden biraz ders alsalar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kime anlatiyorsun ~ 4 yıl önce
Yaninda personelin dortte briini cikarirken de anlatirsin bu palavralari, ucaklarinin yarisi 2021 sonuna kadar ucamayak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus çalışanı ~ 4 yıl önce
O haberler hangi gazeteden okuduğunuz bilmiyorum ama yanlış yerden duy musunuz Uçuşları bir takip edin bu haberlerin asılsız olduğunu görürsünüz zaten
777 ~ 4 yıl önce
Birde şu uzun menzile girseniz ABD vs cok iyi olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kesinlikle ~ 4 yıl önce
Uçaklarından maliyet azalsın diye Air Chiller ve Airshow ları söktüren Pegasus uzun menzilde maliyet adına seni açlıktan susuzluktan başka diyarlara uğurlar. Ayrıca Low Cost firma mantığını da bir araştır.
Pegasus ~ 4 yıl önce
Sayende uçmayan kalmadı. Belli ki her alanda işinin ehli , işini severek yapan insanlarla çalışıyorsun. Tepeden inmelerle degil.Yolun açık olsun. Başarılarınız daim olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 Cpt ~ 4 yıl önce
777 alın da sizde uçalım, bu THY ile olacak gibi değil.. dünyanın en kötü yönetilen havayolu şirketi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000