27 Kasım 2013, Çarşamba 09:15:28

"KEŞKE BEN DE PEGASUS HİSSESİ ALSAYDIM"

Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, "Bugün ideal bir noktada değiliz. Fakat son 10 yıldaki gelişmelere bakarsak, sivil havacılık çok ciddi yol aldı" dedi. Haybat, son yıllarda sivil havacılık sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.
  • Pegasusun ilk A320 uçagi Hamburgda hazir. Pilotlar artik Airbus egitimi alacak.
  • Kendi dediğinize inanıyor musunuz veye inandığımızı mı sanıyorsunuz Sertaç bey?
  • Merhaba, ben bir pegasus çalışanı olarak genelde burada yapılan yorumları takip ediyorum ve olayların içinde özelliklede uçuş noktalarına baktığımızda bilmediğimiz o kadar şey varki ! Geniş gövdeli uçak almak 100 tane uçak siparişi veren ve böylesine hızlı büyüyen bir şirket için zor olmasa gerek arkadaşlar dimi ama ? Ama olayın şu yönünü herkes biliyor ama bilmemezlikten geliyor, bizim bayrak taşıyıcı diye tabir ettiğimiz bir devlet şirketimiz olan THY var ve rekabet söz konusu olduğunda bir noktaya uçuş gerçekleştiribilmek için öyle ben buraya uçmak istiyorum demekle olmuyo..Maalesef PEGASUS yada farklı bir şirket bir noktaya uçuş frekansı almak konusunda THY kadar rahat hareket edemiyor.. Sivil havacılık yada farklı devletler buna izin vermiyor, misal vereyim size, bugün THY'nin Amerika'da bit noktaya uçuş için minimum bilet fiyatı 1500-2000 TL'den başlar destinasyonuna göre 15.000 tl'ye kadar çıkar, eğer pegasus o noktaya uçacak olsa maximum bilet fiyatı 1000-1500 olur, diz olsanız hangisini tercih edersiniz ? Böyle bir durumun farkındaysanız THY yerinde olsanız buna izin verirmisiniz ? Rekabetin olmadığı yerde istediğiniz gibi bilet fiyatı koyar istediğiniz gibi at koşturursunuz..Yani iş uçmak istiyorum demekle bitmiyor..saygılarımla
  • Ankara'dan avrupa direk ucuslari baslatin tarih yazarsiniz.
  • Pegasus THY'nin tekelini kirip, Prag'a ucuslara baslamalidir.
  • Neden geniş gövdeli uçak alınmıyor daha sıkı rekabet ve hizmet için pekala bir Amerika ve Uzak Doğuda yaparlar alsalar yakışırda pegasusa numunelikte olsa ilk başta 1-2 tane o anki tercih durumlarına göre A330,B777 ,A350,B787 lerden bunun faydasınıda çok iyi görürler ki bugün bakıldığında yeni nesil geniş gövdeli uçakların hem yolcu başına akaryakıt ve gider maliyetleride azalıyor
  • Almadığına göre, ileride çevirecekleri fırıldaklar neticesinde kuşa döneceğini bildiği içindir. Kendi eşeğine güvenmeyen köylü, pabucu çamurlandı diye hayıflanmazmış...
  • Siz de yoksa bu 100 Airbus'ı yunan ve rum pilotlarla mı dolduracaksınız THY gibi.Yunan olmak vardı şimdi.
  • Keşke bende alsaydım , kim iananır ? Kadir İnanır. Belkide birileri lot lot alıp 100 adet 320 siparişi sonrası lop lop kazanmıştır nemasını almıştır elinde hisse kalmamıştır ama nakite doymuştur..

Bloomberg HT'de yayınlanan İş Dünyası programına katılan Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, geçtiğimiz Nisan ayında halka açıldıklarını hatırlatarak, "Yatırımcılarımızın yüzde 80'i yabancı yatırımcılar. İstanbul ortalamasının çok üzerinde bir oran bu. Onun için hissenin performansı muhteşem. Keşke ben de alsaydım diyorum" şeklinde konuştu.

Türk Havacılık sektöründeki 10 yılı değerlendiren Sertaç Haybat, "Bugün ideal bir noktada değiliz. Fakat son 10 yıldaki gelişmelere bakarsak, sivil havacılık çok ciddi yol aldı. 2003 yılında 5 milyon civarında olan iç hat yolcu sayısı geçen sene 32 milyona çıktı. Yani her sene ortalama yüzde 25 civarı büyüyerek geldi. Dış hatlarda aynı büyümeyi yaşayamadık. Dış hatlarda ortalama büyüme yüzde 11 seviyesinde kaldı. Sivil havacılık istediğimiz hızda olmasa da önemli bir gelişme gösteriyor trafik hakları konusunda. Trafik hakları daha hızlı bir şekilde verilebilirse bundan Türkiye karlı çıkar. Bir ülkeye ulaşım ne kadar ucuz ve ne kadar kolaysa o ülkede ekonomik büyüme de o kadar hızlı olur" sözlerini kullandı.

Pegasus Havayolları'nın performansına ilişkin "Geçen Nisan ayında halka açıldık. İlk dokuz aydaki büyüme yıl sonunda da devam eder diye düşünüyorum. Yıl sonunda toplam misafir sayımız 15 milyonları aşar diye düşünüyorum. İran'da varılan anlaşma neticesinde yakıt fiyatları düşecek diye piyasada söylemler dolaşıyor ama işin aslına bakarsak bu bir rekabet piyasası. Yakıt fiyatı düştüğü zaman tüketici bundan yararlanacak. Çünkü bilet fiyatları da düşecek" dedi.

"Yıl sonunda Pegasus 80 noktaya uçuyor olacak"

Yurtiçinde 31 şehire, yurtdışında ise 45 noktaya uçtuklarını söyleyen Sertaç Haybat "Yurtiçinde 31 şehre uçuyoruz fakat bu hat sayısı değil. Bunun yanında 45 dış hat noktasına uçuyoruz. Toplam 76 farklı noktaya uçuyoruz. Önümüzdeki Aralık ayında da iç hatlarda yeni noktalara uçmaya başlayacağız. 80’i aşan uçuş noktamız olacak" dedi.

Pegasus’un bu yıl Avrupalı uçak üreticisi Airbus’a 100 adet uçak siparişi verdiğini belirten Sertaç Haybat, bu siparişin 12 milyar dolarlık bir alım olduğunu belirtti.

"Keşke ben de Pegasus hissesi alsaydım"

Yıl içerisinde borsada işlem görmeye başlayan şirketin performasını Sertaç Haybat "Yatırımcının ilgisi muhteşem. Borsaya açılma fiyatımız 18 lira, simdi borsada 43 liranın üzerinde bir fiyattan işlem görüyor. Yatırımcılarımızın yüzde 80'i yabancı yatırımcılar. İstanbul ortalamasının çok üzerinde bir oran bu. Onun için hissenin performansı muhteşem. Keşke ben de alsaydım diyorum" şeklinde değerlendirdi.

"Uçaklarımızın zamanında kalkış oranı yüzde 95"

Uçuş rötarlarına ilişkin Sertaç Haybat "Pistteki yoğunluklarda hava trafik kontrolleri yönlendiriyor. Bizim bir müdahalemiz yok. Kontrol edemediğimiz gecikmeler var. Büyük oranda kontrol edemediğimiz nedenlerden gecikme yaşıyoruz. Zamanında kalkma iddiamızı hep sürdürdük. Bu ay yüzde 95'ler seviyesinde zamanında kalktık" dedi.

"KEŞKE BEN DE PEGASUS HİSSESİ ALSAYDIM"

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

PGT 320 ~ 10 yıl önce
Pegasusun ilk A320 uçagi Hamburgda hazir. Pilotlar artik Airbus egitimi alacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VALLAHA MI? ~ 10 yıl önce
YEMİN ÇEK?!
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kendi dediğinize inanıyor musunuz veye inandığımızı mı sanıyorsunuz Sertaç bey?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Merhaba, ben bir pegasus çalışanı olarak genelde burada yapılan yorumları takip ediyorum ve olayların içinde özelliklede uçuş noktalarına baktığımızda bilmediğimiz o kadar şey varki ! Geniş gövdeli uçak almak 100 tane uçak siparişi veren ve böylesine hızlı büyüyen bir şirket için zor olmasa gerek arkadaşlar dimi ama ? Ama olayın şu yönünü herkes biliyor ama bilmemezlikten geliyor, bizim bayrak taşıyıcı diye tabir ettiğimiz bir devlet şirketimiz olan THY var ve rekabet söz konusu olduğunda bir noktaya uçuş gerçekleştiribilmek için öyle ben buraya uçmak istiyorum demekle olmuyo..Maalesef PEGASUS yada farklı bir şirket bir noktaya uçuş frekansı almak konusunda THY kadar rahat hareket edemiyor.. Sivil havacılık yada farklı devletler buna izin vermiyor, misal vereyim size, bugün THY'nin Amerika'da bit noktaya uçuş için minimum bilet fiyatı 1500-2000 TL'den başlar destinasyonuna göre 15.000 tl'ye kadar çıkar, eğer pegasus o noktaya uçacak olsa maximum bilet fiyatı 1000-1500 olur, diz olsanız hangisini tercih edersiniz ? Böyle bir durumun farkındaysanız THY yerinde olsanız buna izin verirmisiniz ? Rekabetin olmadığı yerde istediğiniz gibi bilet fiyatı koyar istediğiniz gibi at koşturursunuz..Yani iş uçmak istiyorum demekle bitmiyor..saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PGT ~ 10 yıl önce
Rekabet Kurumu'nun ismi değişmesi lazım.Devleti koruma özeli baltalama kurumu.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ankara'dan avrupa direk ucuslari baslatin tarih yazarsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
prag prag ~ 10 yıl önce
Pegasus THY'nin tekelini kirip, Prag'a ucuslara baslamalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
prag prag ~ 10 yıl önce
30 Mart'da Prag - SAW ucuslari basliyormus: http://www.prg.aero/en/news/news/new-connection-to-istanbul/
bravo Pegasus ~ 10 yıl önce
muhteseme bir karar. Prag ucuslari hayirli olsun!!! sadece Prag havalimaninin sitesinde duyurulmus. en yakin zamanda kendi sitelerinde de duyurmalari ve biletleri acmalarini dilerim.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Neden geniş gövdeli uçak alınmıyor daha sıkı rekabet ve hizmet için pekala bir Amerika ve Uzak Doğuda yaparlar alsalar yakışırda pegasusa numunelikte olsa ilk başta 1-2 tane o anki tercih durumlarına göre A330,B777 ,A350,B787 lerden bunun faydasınıda çok iyi görürler ki bugün bakıldığında yeni nesil geniş gövdeli uçakların hem yolcu başına akaryakıt ve gider maliyetleride azalıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HO ~ 10 yıl önce
Low Cost Airliners (Ryanair, Easyjet, vs.) uzun menzilli intercont ucuslari genellikle yapmiyorlar. büyük gövdeli ucaklarin hem alis maliyeti yüksek hemde uzun ucuslarda servis sunmalari gerekmektedir. konseptlerini uymuyor.
Laleli Lions ~ 10 yıl önce
Almadığına göre, ileride çevirecekleri fırıldaklar neticesinde kuşa döneceğini bildiği içindir. Kendi eşeğine güvenmeyen köylü, pabucu çamurlandı diye hayıflanmazmış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbus ~ 10 yıl önce
Siz de yoksa bu 100 Airbus'ı yunan ve rum pilotlarla mı dolduracaksınız THY gibi.Yunan olmak vardı şimdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sözcü ~ 10 yıl önce
Keşke bende alsaydım , kim iananır ? Kadir İnanır. Belkide birileri lot lot alıp 100 adet 320 siparişi sonrası lop lop kazanmıştır nemasını almıştır elinde hisse kalmamıştır ama nakite doymuştur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000