14 Ağustos 2013, Çarşamba 08:51:51

KABİN MEMURLARI SATIŞ ELEMANI OLDU!

Pegasus'ta para konuşuyor. Her şeyi paralı yapan şirketin yeni yöntemi şöyle: Klimalar açılıyor. Yolcular üşüyor. Battaniye ya da şal isteyenden para alınıyor.
  • Bunu elestiren kişiler daha önce hiç uçağa binmemis Pgs sayesinde ilk kez uçan kişiler. Kiyaalama yapmak için başka bir sirket ile uçmak gerekiyor. Ücretten şikayet editorsaniz almayin içmeyin. Ki zaten kaç saat ucuyorsun! Maksimum 1-2 saat belki yurtdışı 3 saat. O zaman havaalanindan al öyle bin ucaga. Kimse itiraz etmiyor buna. PGS diyor ki biz sadece koltuk satıyoruz. Bu para zaten otobus parası gibi. Ben defalarca yurtdışı uçtum 2 saatlik. Havaalaninda aldım ucuza da değil elbette. Uçağa kahvemle suyumla bindim. Dışarıda ictigim cay kahve bile daha pahalı. Zorla satmiyorlar yani. THY ile uçunca da canım isterse ikram aldım. Normalde icmedigim domates suyunu da icmedim. Görgüsüzlük yapmanın lüzumu da yok. Sırf birilerine farklı gorunmek için komik duruma dusmeye gerek yok. Geçenlerde inişe 30 dk. var yok bulgaristan açıklarındaydik. Görgüsüzün biri bağıra bağıra viski istiyor. Ama bu adam viskiye çok pahalı demedi. Neden bedava degil demedi. PGS işini yapıyor. Dolmuş gibi olacak tabii. Indir ve yeni yolcuyu bindir. Uçak durdukça para kaybeder. Uçacak ki para kazanacak. Beğenmeyen de binmesin. Otobüs ile gitsin. Hem biraz daha ucuz ve su içecek bedava.
  • Arkadas para senin kara senin kimse sana zorla pegasusla uç demiyor. Pegasusu kötüleyen kişiler uçuz bileti bulunca alıyor ve bu kişide birşey oldugu zaman yok pegasus şöyle yok böyle diyor git ozaman pahalı bilet al daha ıyı hızmet gör hiç de zannetmiyorum fazla para ödeyince sana daha ıyı hızmet vereceklerını her hava yolunun kendine ait kuralı var işne gelen alır bıner işine gelmeyen gider bu iş böyle.....
  • Örneğin pegasus kıbrısa 105 tl , Thyde 245 yazmış uçağa binmeden 140 tl cebine girmiş oradan bir su veya bir sandaviç alsan zararın olmaz....
  • usumekten kimse hasta olmaz neyin ikileminde kalmislar acaba? bundan sonra binen hazirlikli olsun ucuza seyahat etsin.
  • Arkadaşlarin Pegasus ile sikintilari nedir cozemedim fakat biraz objektif olun arkadaşlar Pegasus sayesinde neredeyse otobus fiyatina uculuyor.Pegasus un ucmadigi hatlara THY ucuyor bir bilet fiyatlarina bakin ona gore yoe yapin.yok yemek yok su yok battaniyeymis THY bunlarin parasini katli katli peşin aliyorda fark etmiyorsunuz.Ha bu arada burada okadar kotu yorum yapar arkadaslar yarin ucuz bilet bulunca al uç Pegasus la Arkadaslar bilerek yorum yapin Hatta bir ornekliyelim suan Sabiha gokcenden Ankara ya veya Antalya ya bilet almayi deneyin fiyatlara bir bakin.anliyacaksiniz :)
  • Gökçen-Bodrum tek yön bilet Pegasusta 300Tl, gidiş dönüş 600 Tl idi. Borajetten tek yön 140Tl, Gidiş-Dönüş 280 Tl ye aldım. Pegasusun istediğinin daha azına 2 kişi gittik. Üstelik ikramlar hem beleş, birde açık büfe. Bir Borajet kadar bile olamadın be Pegasus. İnanamadım tam 1 saat 10 dakikada da indiler. Hostesleri de çok cana yakın.
  • ah be badem bıyıklı thy ve tgs personeli yarın bir gün allah göstermesin işinizden olursanız koşa koşa geleceğiniz şirket pegasus...bu şirket yıllardır low-cost çalışıyor...anlamını bilmeyen araştırsın lütfen pgs yi tk ile kıyaslamayın pgs de işler tk'daki gibi vergiyle yürümüyor özveri var..
  • nedir bu çekememezlik yada nedir bu saçma karalama kampanyası ya sizin akınız hiç böyle bir şeyi alıyor mu? ben pegasusta kabin amiriyim kabin soguk oldugu anda kaptana bilgi verilip anında kabin ısıtılır arkadaslar.. öyle olsa bu sıcaklarda yerde neden apu çalıştırarak kabini serin tutuyoruz kapar şirket klimaları bütün soguk içeceklerini satar işte patır patır terleyen insanlara.. böyle bi saçmalık olabilir mi ya bilip bilmeden konuşmayın lütfen..
  • Pegasus'a verip veriştirenlere sesleniyorum; 50 liraya uçuran bir şirketin her şeyi ücretli yapması doğaldır. 300 liraya uçup her şey dahil sistemle gidiniz. hiçbir şey için zorlama bulunmuyor. Airport haberin de Pegasus'a karşı yaptığı bu haberleri anlamıyorum doğrusu. Trafik kazalarındaki ölümler azaldıysa insanların Pegasus'la tanışmasından ötürüdür. 7'den 77'ye otobüs fiyatlarıyla uçuyor Türkiye. hala memnun değiliz.
  • Pegasus uçaklarına yakında bir yazı asacakmış. "Dışardan yiyecek ve içecek getirmek yasak" diye.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; 'Uçmayı kolaylaştıran havayolu şirketi' sloganı ile hizmet veren Pegasus Havayolları'nın bazı uygulamaları 'pes artık' dedirtiyor. Pegasus uçaklarında adeta para konuşuyor. Paralı ikram uygulaması ile uçaklarda yeme-içmeden ücret alan Pegasus Havayolları'nda artık şal da paralı.

BELEŞ UYKU YOK!

Fakat şal ihtiyacı için gerekli ortam da sağlanıyor. İddialara göre; uçuşlarda klimalar sonuna kadar açılıyor. Soğuk havadan üşüyen yolcular bir battaniye ya da şal isteyince de para devreye giriyor. "Var ama satıyoruz" cevabıyla karşılaşan yolcular ikilemde kalıyor. Ya üşüyüp hasta olacak, ya da istenilen parayı ödeyecek. Sosyal medyada gündem olan şal parasının yanında, Pegasus'ta uyku da ücretli. Suyu 3 liraya satan Pegasus'un mönüsünde yer alan uyku seti dikkat çekiyor. Uyku gözlüğü, battaniye ve şişme yastıktan oluşan uyku seti için yolculardan 15 lira isteniyor. Pegasus uçaklarında ikramın paralı olması, sık sık 'kabin personeli satış elemanına dönüştü' yorumlarına da neden oluyor. Kabin personeli, yolculara yiyecek, içecek satışı yapıyor. Para alıp, üstünü veriyor. Kredi kartı da geçerli.

ALİ BEY İŞİNİ BİLİYOR!

Sabancı ailesinin üçüncü kuşak girişimcilerinden 1969 doğumlu Ali Sabancı, 2004 yılında ana holdingden hisselerini alıp ayrılınca, babası Şevket Sabancı ve ablası Emine Sabancı ile kurdukları Esas Holding'e katıldı. Daha sonra Pegasus Havayolları projesiyle dikkat çekti. 2005 yılında satın aldığı şirket ile ucuz bilet sistemi üzerine kurulu projeyi uygulamaya başladı. Fakat bilet dışındaki tüm hizmetler ve ikramlar da paralı yapılıp kazanç artırıldı. Hatta uçak içi satışlarda fatura vermediği için kayıtdışı satış eleştirileri yapıldı. Sistemden vazgeçmeyen Ali Sabancı, şirketi Nisan ayında halka arz ederek borsaya kote hale getirdi.

SOSYAL MEDYA KONUŞTU

- Uçak buz gibi. Şal istedim, 'Var ama parayla' dediler.

- Bravo Pegasus. Yolculara hem misafir diyorlar hem de misafirden su parası istiyorlar.

- Pegasus'la uçarken cüzdanınız dolu olsun.

- Bu kadar parayı nereye götüreceksiniz?

MİNİK SU 3 LiRA

Pegasus'un internet sitesinde yer alan yurt içi mönüsünde yok yok...

İşte bazı fiyatlar: 

Kahvaltı+çay/kahve 15 TL
Çocuk mönüsü 13 TL
Tavuklu sandviç 10 TL
Peynirli sandviç 8 TL
Su (33 cl.) 3 TL
Soda (33 cl) 4 TL
Çay 5 TL
Cips (40 gram) 7 TL
Uyku seti 15 TL
Peluş ayıcık 10 TL
Maket uçak 34 TL

KABİN MEMURLARI SATIŞ ELEMANI OLDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (88)

Oguz ~ 4 yıl önce
Bunu elestiren kişiler daha önce hiç uçağa binmemis Pgs sayesinde ilk kez uçan kişiler. Kiyaalama yapmak için başka bir sirket ile uçmak gerekiyor. Ücretten şikayet editorsaniz almayin içmeyin. Ki zaten kaç saat ucuyorsun! Maksimum 1-2 saat belki yurtdışı 3 saat. O zaman havaalanindan al öyle bin ucaga. Kimse itiraz etmiyor buna. PGS diyor ki biz sadece koltuk satıyoruz. Bu para zaten otobus parası gibi. Ben defalarca yurtdışı uçtum 2 saatlik. Havaalaninda aldım ucuza da değil elbette. Uçağa kahvemle suyumla bindim. Dışarıda ictigim cay kahve bile daha pahalı. Zorla satmiyorlar yani. THY ile uçunca da canım isterse ikram aldım. Normalde icmedigim domates suyunu da icmedim. Görgüsüzlük yapmanın lüzumu da yok. Sırf birilerine farklı gorunmek için komik duruma dusmeye gerek yok. Geçenlerde inişe 30 dk. var yok bulgaristan açıklarındaydik. Görgüsüzün biri bağıra bağıra viski istiyor. Ama bu adam viskiye çok pahalı demedi. Neden bedava degil demedi. PGS işini yapıyor. Dolmuş gibi olacak tabii. Indir ve yeni yolcuyu bindir. Uçak durdukça para kaybeder. Uçacak ki para kazanacak. Beğenmeyen de binmesin. Otobüs ile gitsin. Hem biraz daha ucuz ve su içecek bedava.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Arkadas para senin kara senin kimse sana zorla pegasusla uç demiyor. Pegasusu kötüleyen kişiler uçuz bileti bulunca alıyor ve bu kişide birşey oldugu zaman yok pegasus şöyle yok böyle diyor git ozaman pahalı bilet al daha ıyı hızmet gör hiç de zannetmiyorum fazla para ödeyince sana daha ıyı hızmet vereceklerını her hava yolunun kendine ait kuralı var işne gelen alır bıner işine gelmeyen gider bu iş böyle.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bursaya 777 ~ 11 yıl önce
Örneğin pegasus kıbrısa 105 tl , Thyde 245 yazmış uçağa binmeden 140 tl cebine girmiş oradan bir su veya bir sandaviç alsan zararın olmaz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaiserbun ~ 11 yıl önce
usumekten kimse hasta olmaz neyin ikileminde kalmislar acaba? bundan sonra binen hazirlikli olsun ucuza seyahat etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bms 3 33 ~ 11 yıl önce
Arkadaşlarin Pegasus ile sikintilari nedir cozemedim fakat biraz objektif olun arkadaşlar Pegasus sayesinde neredeyse otobus fiyatina uculuyor.Pegasus un ucmadigi hatlara THY ucuyor bir bilet fiyatlarina bakin ona gore yoe yapin.yok yemek yok su yok battaniyeymis THY bunlarin parasini katli katli peşin aliyorda fark etmiyorsunuz.Ha bu arada burada okadar kotu yorum yapar arkadaslar yarin ucuz bilet bulunca al uç Pegasus la Arkadaslar bilerek yorum yapin Hatta bir ornekliyelim suan Sabiha gokcenden Ankara ya veya Antalya ya bilet almayi deneyin fiyatlara bir bakin.anliyacaksiniz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Borajet ~ 11 yıl önce
Gökçen-Bodrum tek yön bilet Pegasusta 300Tl, gidiş dönüş 600 Tl idi. Borajetten tek yön 140Tl, Gidiş-Dönüş 280 Tl ye aldım. Pegasusun istediğinin daha azına 2 kişi gittik. Üstelik ikramlar hem beleş, birde açık büfe. Bir Borajet kadar bile olamadın be Pegasus. İnanamadım tam 1 saat 10 dakikada da indiler. Hostesleri de çok cana yakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilet ~ 11 yıl önce
Birisi beğenmemiş. Merak ettim neden. Yalan mı yazıyoruz, yoksa Borajetin sahibimiyiz. İben hem ucuza hemde keyifli bir uçuşa memnun kaldım ve yorum yazdım. sterse adını versin. bording kartım hala duruyor ve kredi kartı ekstremi de gösterbilirim bu şahsiyete. Hodri meydan.
pgs iyiki varsın... ~ 11 yıl önce
ah be badem bıyıklı thy ve tgs personeli yarın bir gün allah göstermesin işinizden olursanız koşa koşa geleceğiniz şirket pegasus...bu şirket yıllardır low-cost çalışıyor...anlamını bilmeyen araştırsın lütfen pgs yi tk ile kıyaslamayın pgs de işler tk'daki gibi vergiyle yürümüyor özveri var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ka ~ 11 yıl önce
nedir bu çekememezlik yada nedir bu saçma karalama kampanyası ya sizin akınız hiç böyle bir şeyi alıyor mu? ben pegasusta kabin amiriyim kabin soguk oldugu anda kaptana bilgi verilip anında kabin ısıtılır arkadaslar.. öyle olsa bu sıcaklarda yerde neden apu çalıştırarak kabini serin tutuyoruz kapar şirket klimaları bütün soguk içeceklerini satar işte patır patır terleyen insanlara.. böyle bi saçmalık olabilir mi ya bilip bilmeden konuşmayın lütfen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayıptır ~ 11 yıl önce
Pegasus'a verip veriştirenlere sesleniyorum; 50 liraya uçuran bir şirketin her şeyi ücretli yapması doğaldır. 300 liraya uçup her şey dahil sistemle gidiniz. hiçbir şey için zorlama bulunmuyor. Airport haberin de Pegasus'a karşı yaptığı bu haberleri anlamıyorum doğrusu. Trafik kazalarındaki ölümler azaldıysa insanların Pegasus'la tanışmasından ötürüdür. 7'den 77'ye otobüs fiyatlarıyla uçuyor Türkiye. hala memnun değiliz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yasas ~ 11 yıl önce
Pegasus uçaklarına yakında bir yazı asacakmış. "Dışardan yiyecek ve içecek getirmek yasak" diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000