05 Eylül 2011, Pazartesi 09:35:58

"IZAIR'I ELE GEÇİRMEK İSTEDİ"

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, şirketin yüzde 98'ini elinde bulunduran Pegasus'un sahibi Ali Sabancı'nın, daha önce imzalanan anlaşmaya uymaması halinde hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı...
  • ekrem demirtaş üst kata çıkıpta çalışanların durumuna baktınmı. sen neden bahsediyorsun izairmış. kumarhane binası olarah tasarlanan yer, çalışanların çilehanesi olsun, nasılsınız arkadaşlar bile deme izairla uçma sadece yönetim kurulundan kuruluna otoparkta araban boy göstersin. kusura bakmada sen haketmiyorsun. batsakta çıksakta senin elinden olmasın. 6 senedir bu şirketin acısınıda derdinide çeken biziz sen değil. eski çankaya ofisininin devri çoktan kapandı başkanım.
  • Havayolu şirketleri 3,5 atmaya başladı sanırım? --Volvo--
  • Sayın Ticaret odası başkanı, madem bu kadar İzair milliyetçisisiniz, neden THY ile uçyorsunuz? Neden? Neden ya?? alla alla... :))) Başta sizin İzair den bilet alıp o şirketi korumanız gerekirdi. Sen şirketi terk et, sonra bir işadamı gelsin, can versin, Sen de taşla. Bu ne mantık ya??
  • ADAMA SORMAZLAR MI HİÇ;MADEM İSMİNİZE BU KADAR SAHİP ÇIKIYORSUN DA NİYE ŞİRKETİN KENDİSİNE SAHİP ÇIKMADIN.?SEN ŞİMDİYE KADAR SAHİPLENMEMİŞSİN.ALİ SABANCI GELMİŞ,ŞİRKETİ YÜRÜTMÜŞ.ÇALIŞANLARINI MADUR ETMEMİŞ.VE ŞİRKETE YENİ UÇAKLAR KATMAYA BAŞLAMIŞ.ŞİMDİ BU ŞİRKETTE ÇALIŞAN BİRİ OLARAK ŞİRKETİN İSMİNE Mİ BAKARIM YOKSA ÇALIŞMAMIN KARŞILIĞI ALACAĞIM MAAŞA MI BAKARIM?ŞİRKETİN MERKEZİNİN ALSANCAK TA OLMASINDAN BANA NE,KARŞIYAKA DA OLMASINDAN BANA NE.PARAYI BEN VERİYORSAM DÜDÜĞÜDE BEN ÇALARIM ARKADAŞ.SENDE DİNLERSİN.HEM SONRA BU KARALAR TEK BAŞINA ALINMIYOR SANIRIM.ŞİRKETLERİN YÖNETİM KURULUNDA ALINA KARALA ALINIYOR.SEN GİT GÜCÜNÜ ORADA GÖSTER.TİCARET ODASI BAŞKANI OLMUŞSUNUZ AMA TİCARETTEN SINIFTA KALMIŞSINIZ.HABERİNİZ YOK.KIRMIZI KARTI HAKKETTİN
  • ekrem cigerim air Berlin oldu bitti gecmis olsun!!!!!!
  • İZMİR'DEN NE KÖY OLUR NE KASABA... BUGÜNE KADAR SADECE EGE KIYISINDA YER ALAN BİR MEGA KÖY GÖRÜNTÜSÜNDEN BAŞKA BİR ÖZELLİĞİ DE YOK... İZMİRLİLER SÖZDE SEVDİKLERİ ŞEHRİ BİRAZCIK GERÇEKTEN SEVSEYDİ ŞİMDİ İZMİR DE ŞİRKETLERİ DE ÇOK DAHA İYİ OLABİLİRDİ... YAZIK OLUYOR....
  • Klasik hilelerdir ahlaki yönden son derece ters işlerdir nedir hisseleri ele geçirmek için çoğunluk olarak sermayem yetmiyor sermaya arttırımına gider sonra sürekli zarar gösterir ki karşı taraf zarar etsin hisselerini bana kendisine satsın diye.sabancı geçmişde bunu hep yaptı ve bir çok kişinin bedduasını aldı çünkü gücünü kullandı haksızlık yaptı kazandı ondan dolayı da görüldüğü gibi yeni jenerasyon holdingden ayrıldı antlaşmazlıklar çıktı.. şimdiden iz airin gerçek sahibi izmirli işadamlarına sesleniyorum kendinize sağlam bir avukat tutun yoksa izair good bye olur ve bu işi kanunen yapacaklar sizlerde baka baka good bye demek zorunda kalırsınız bu iş böyle..
  • tipik izmir mantığı yapılanı engelle....
  • Ali Sabancı olmasaydı bugun İzair 5 yıllık tarih olmuştu.. Şimdi bu enkazı alıp en buyuk şirketi kurmaya gidiyor adam.. Siz de abidik gubidik işlerle adamı engelleyin.. KARDEŞİ, İSİM KARIN DOYURMUYOR, ALI SABANCI KAÇ HANEYE DAHA ISTIHDAM YARATACAK HABERİN VAR MI? O zaman sen ver o hanelerin rıskını, Sabancı da ismi değiştirmesin.. :))) İnanmıyorum.. nasıl böyle insanlar var hala...
  • alman medyasındaki haberin doğru olduğu ne malum, Ekrem Beyin yerinde olsam Ali Sabancının açıklamasını beklerdim. İzmir, havayolcusu en hızlı artan şehir, İzair burayı bırakır mı?
Ekonomihaber'de yer alan habere göre; özellikle Alman medyasında yer alan Air Berlin'in yüzde 18'ine sahip olan Ali sabancı'ya ait Esas Holding'in, 2007'de bünyesine kattığı İzair'i bu yeni şirket için kullanacağı ve bu çerçevede İzair'in ana operasyon merkezini İzmir'den Antalya'ya taşıyacağı kaydedilirken, yeni kurulacak Air Berlin'in Türkiye'nin 2 uçakla 2011 Kasım'dan itibaren Antalya ile Düsseldorf ve Münih'e uçuşlara başlayacağı, 2012 Mayıs ayından itibaren de yeni uçaklarla genişletilecek filonun Stuttgart ve Frankfurt gibi noktalara da uçacağı haberlerine tepki gösteren Demirtaş 'dava ederiz' dedi.

İzair'in kurucu ortakları arasında yer alan ve uzun bir dönem kurucu başkanlığını yürüten Ekrem Demirtaş ise yaşananlara tepki gösterdi, 'İzair'in adı değişemez, merkezi taşınamaz" dedi.
 
Demirtaş, Ali Sabancı ile İzair'e ortak olması sırasında yaptıkları hisse devri anlaşmasında birinci ve değiştirilemez maddenin şirket merkezinin İzmir'de kalması ve isminin değiştirilemeyeceği olduğunu belirtti. Demirtaş, 'Bu protokole sadık kalınmaması halinde şirkette ortaklığı devam eden İzmirli ortaklar olarak tazminat davası açarız' dedi.
 
Şirketin kuruluş yıllarındaki giderlerden dolayı ortaya çıkan zararın Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve İzair çoğunluk hissedarı Ali Sabancı tarafından sürekli önlerine getirildiğini öne süren Demirtaş, 'Önce sermaye eksilterek, ardından sermaye artış kararı ile İzair'i ele geçirme operasyonu uyguladığını düşündüğümüz Ali Sabancı'ya karşı şirket hesaplarının gözden geçirilebilmesi ve gerçek durumunun ortaya çıkarılması için mahkeme kanalı ile özel denetçi atanması talebinde bulunduk. Bu dava halen devam ediyor' iddiasında bulundu.
 
Demirtaş, son sermaye artışının ardından şirket ortaklarının hisse yapıları ile ilgili bilgi sahibi olmadığını savunurken, 'İzair'in isminin ve merkezinin değişmeyeceğine inancımızı koruyoruz' yorumunu yaptı.
"IZAIR'I ELE GEÇİRMEK İSTEDİ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 13 yıl önce
ekrem demirtaş üst kata çıkıpta çalışanların durumuna baktınmı. sen neden bahsediyorsun izairmış. kumarhane binası olarah tasarlanan yer, çalışanların çilehanesi olsun, nasılsınız arkadaşlar bile deme izairla uçma sadece yönetim kurulundan kuruluna otoparkta araban boy göstersin. kusura bakmada sen haketmiyorsun. batsakta çıksakta senin elinden olmasın. 6 senedir bu şirketin acısınıda derdinide çeken biziz sen değil. eski çankaya ofisininin devri çoktan kapandı başkanım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havayolu şirketleri 3,5 atmaya başladı sanırım? --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın Ticaret odası başkanı, madem bu kadar İzair milliyetçisisiniz, neden THY ile uçyorsunuz? Neden? Neden ya?? alla alla... :))) Başta sizin İzair den bilet alıp o şirketi korumanız gerekirdi. Sen şirketi terk et, sonra bir işadamı gelsin, can versin, Sen de taşla. Bu ne mantık ya??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ADAMA SORMAZLAR MI HİÇ;MADEM İSMİNİZE BU KADAR SAHİP ÇIKIYORSUN DA NİYE ŞİRKETİN KENDİSİNE SAHİP ÇIKMADIN.?SEN ŞİMDİYE KADAR SAHİPLENMEMİŞSİN.ALİ SABANCI GELMİŞ,ŞİRKETİ YÜRÜTMÜŞ.ÇALIŞANLARINI MADUR ETMEMİŞ.VE ŞİRKETE YENİ UÇAKLAR KATMAYA BAŞLAMIŞ.ŞİMDİ BU ŞİRKETTE ÇALIŞAN BİRİ OLARAK ŞİRKETİN İSMİNE Mİ BAKARIM YOKSA ÇALIŞMAMIN KARŞILIĞI ALACAĞIM MAAŞA MI BAKARIM?ŞİRKETİN MERKEZİNİN ALSANCAK TA OLMASINDAN BANA NE,KARŞIYAKA DA OLMASINDAN BANA NE.PARAYI BEN VERİYORSAM DÜDÜĞÜDE BEN ÇALARIM ARKADAŞ.SENDE DİNLERSİN.HEM SONRA BU KARALAR TEK BAŞINA ALINMIYOR SANIRIM.ŞİRKETLERİN YÖNETİM KURULUNDA ALINA KARALA ALINIYOR.SEN GİT GÜCÜNÜ ORADA GÖSTER.TİCARET ODASI BAŞKANI OLMUŞSUNUZ AMA TİCARETTEN SINIFTA KALMIŞSINIZ.HABERİNİZ YOK.KIRMIZI KARTI HAKKETTİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ekrem cigerim air Berlin oldu bitti gecmis olsun!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İZMİR'DEN NE KÖY OLUR NE KASABA... BUGÜNE KADAR SADECE EGE KIYISINDA YER ALAN BİR MEGA KÖY GÖRÜNTÜSÜNDEN BAŞKA BİR ÖZELLİĞİ DE YOK... İZMİRLİLER SÖZDE SEVDİKLERİ ŞEHRİ BİRAZCIK GERÇEKTEN SEVSEYDİ ŞİMDİ İZMİR DE ŞİRKETLERİ DE ÇOK DAHA İYİ OLABİLİRDİ... YAZIK OLUYOR....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Klasik hilelerdir ahlaki yönden son derece ters işlerdir nedir hisseleri ele geçirmek için çoğunluk olarak sermayem yetmiyor sermaya arttırımına gider sonra sürekli zarar gösterir ki karşı taraf zarar etsin hisselerini bana kendisine satsın diye.sabancı geçmişde bunu hep yaptı ve bir çok kişinin bedduasını aldı çünkü gücünü kullandı haksızlık yaptı kazandı ondan dolayı da görüldüğü gibi yeni jenerasyon holdingden ayrıldı antlaşmazlıklar çıktı.. şimdiden iz airin gerçek sahibi izmirli işadamlarına sesleniyorum kendinize sağlam bir avukat tutun yoksa izair good bye olur ve bu işi kanunen yapacaklar sizlerde baka baka good bye demek zorunda kalırsınız bu iş böyle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tipik izmir mantığı yapılanı engelle....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ali Sabancı olmasaydı bugun İzair 5 yıllık tarih olmuştu.. Şimdi bu enkazı alıp en buyuk şirketi kurmaya gidiyor adam.. Siz de abidik gubidik işlerle adamı engelleyin.. KARDEŞİ, İSİM KARIN DOYURMUYOR, ALI SABANCI KAÇ HANEYE DAHA ISTIHDAM YARATACAK HABERİN VAR MI? O zaman sen ver o hanelerin rıskını, Sabancı da ismi değiştirmesin.. :))) İnanmıyorum.. nasıl böyle insanlar var hala...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
alman medyasındaki haberin doğru olduğu ne malum, Ekrem Beyin yerinde olsam Ali Sabancının açıklamasını beklerdim. İzmir, havayolcusu en hızlı artan şehir, İzair burayı bırakır mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000