23 Eylül 2011, Cuma 14:45:15

İZAİR UÇAĞININ MOTOR KAPAĞI KOPTU

İzair’in İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na giden uçağının havada motor kapağı koptu. Uçağın ekibi, sağ motor kapağının koptuğunu indikten sonra farketti...
  • EVET BU UÇAK ÇOK ESKİ NERDEN BAKSANIZ 10 SENELİK İLK BU UÇAĞI TACA ALDI AMA 2002 YILINDA BU UÇAK 2009 DAMI ALINMIŞTI
  • İzairın uçakları ne kadar yeni olsada çok yıpranmış uçaklar. firma değiştirme iddaasıyla yıllardır revizyon yapmıyor. son dönemde sadece kokpit içine, kabin izleme monitörleri yerleştirildi. Şansızlıklarıda çok fazla. kaza, tehlike, hasar atlattılar. geçmiş olsun izair.
  • Bu uçaklardan bazılarının koltuklarının, yatış mekanizmalarının bozuk olması sebebiyle dik olması doğrudur. Bu sebeple konforlu uçaklar değiller. Hatırladığım kadarıyla bir dönem uçaklardan birine kuş çarpması sonucunda motor kapağı değişmişti. Bu kapak o kapakmıdır bilemiyorum.
  • EVET KAPAK KALKIŞTA DÜŞMÜŞ. YAKLAŞIK 1 METRE BOYUNDA OLAN BU KAPAGI KULE PERSONELİ NASIL GÖRMEMİŞ HAYRET. BELLİ Kİ KALKIŞTA UÇAGI TAKİP ETMEMİŞ. ÇÜNKÜ GÖRÜLMEYECEK KADAR KÜÇÜK BİR PARÇA DEGİL. HERKESE GEÇMİŞ OLSUN......
  • kapak kalkışta düştü pistte
  • 3 charter firmasinda airbus 320 ailesinde pilot olarak uçtum. İtiraf etmek zorundayim (diger charterlarinda msn lerini biliyorum) izairin 5 airbus u Türkiyedeki charterlar arasindaki en yeni ve saglam uçaklar . Ekibi de Turkiyedeki en kalander ekip. ( istisnalar kaideyi bozmaz.) Çok geçmiş olsun. Her ne kadar ayrilmis olsamda seni seviyorum İzair... Ozelliklede roz hocami :)))
  • Ustadim sozde dokuntu ucakla ucan arkadas anladigim kadariyla Ercan[Lefkose]Izmir Baglantili ucmus Londra'ya.Tabi ki alti saat alir.Burda yanlis olan Pegasus'un dis hatlarda Izair'an eski ,bakimsiz ucaklarini kullanmasidir.Bende bir seferin de uctum bu ucaklarala[Airbus320]malesef icleri dokuluyor.Pegasus kendi kendine imajini kotuluyor.
  • Uçak Kazası Raporu izleyenler bilir. O kopan parçanın kanat veya kuyruğa çarpması ve zarar vermesinin yol açabileceği kazaları. Bence büyük tehlike atlatılmış. Acaba yolculardan gören olmamış mı kopan parçayı?
  • BEĞENMİYORSAN BİNMEYECEKSİN ARKADAŞ LOW COAST UÇAKLARA.
  • abi üçüne de bindim, harbiden dökülüyor bu uçaklar. tamam havacılıkta eski uçak yoktur bakımsız uçak vardır ama bunlar harbiden dökülüyor. son bindiğimde rejected takeoff ile 6 saat rötar yaptı göztepe tescilli uçağımız. gerçekten iyi durumda değiller. ön dikme arızası az çıkarmadılar bu uçaklar buyrun araştırın. çok modern uçaklar ama çok sık arızalanıyorlar bu uçaklar. bu uçaklar daha büyük sıkıntı olacak ileride demedi demeyin ! ! !
Pegasus Havayolları bünyesindeki İzair’e ait uçak havada tehlike atlattı. 

Bu sabah saatlerinde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan PC4120 sefer sayılı İzair’e ait uçak kalkışta motorda teknik bir arıza yaşadı. Bu sırada uçağın motor reverse kapağı fırladı. İki numaralı motorun kapağının düştüğü kokpit ekibi tarafından farkedilmedi. Motordaki bu arıza sırasında uçakta vibrasyon ( titreme) da hissedildi. Uçağın ekibi, Sabiha Gökçen Havalimanı’na dönmek yerine İzmir’e devam kararı aldı.  
 
Saat 09.40’ta Adnan Menderes Havalimanı’na inen uçağın yolcuları uçaktan inerek terminale alındı. Bu sırada uçağın kontrollerini yapan ekipler, motor revers kapağının yerinde olmadığını farketti.
 
Motor kapağının ne zaman koptuğu konusunda bilgi edinilemezken uçuş sırasında kopmuş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. 
 
Motor kapağı kopan TC-İZL kuyruk tescilli Airbus 320 tipi uçağın bakıma alındığı bildirildi.







©AirportHaber Özel
İZAİR UÇAĞININ MOTOR KAPAĞI KOPTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Misafir ~ 12 yıl önce
EVET BU UÇAK ÇOK ESKİ NERDEN BAKSANIZ 10 SENELİK İLK BU UÇAĞI TACA ALDI AMA 2002 YILINDA BU UÇAK 2009 DAMI ALINMIŞTI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İzairın uçakları ne kadar yeni olsada çok yıpranmış uçaklar. firma değiştirme iddaasıyla yıllardır revizyon yapmıyor. son dönemde sadece kokpit içine, kabin izleme monitörleri yerleştirildi. Şansızlıklarıda çok fazla. kaza, tehlike, hasar atlattılar. geçmiş olsun izair.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu uçaklardan bazılarının koltuklarının, yatış mekanizmalarının bozuk olması sebebiyle dik olması doğrudur. Bu sebeple konforlu uçaklar değiller. Hatırladığım kadarıyla bir dönem uçaklardan birine kuş çarpması sonucunda motor kapağı değişmişti. Bu kapak o kapakmıdır bilemiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
EVET KAPAK KALKIŞTA DÜŞMÜŞ. YAKLAŞIK 1 METRE BOYUNDA OLAN BU KAPAGI KULE PERSONELİ NASIL GÖRMEMİŞ HAYRET. BELLİ Kİ KALKIŞTA UÇAGI TAKİP ETMEMİŞ. ÇÜNKÜ GÖRÜLMEYECEK KADAR KÜÇÜK BİR PARÇA DEGİL. HERKESE GEÇMİŞ OLSUN......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kapak kalkışta düştü pistte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
3 charter firmasinda airbus 320 ailesinde pilot olarak uçtum. İtiraf etmek zorundayim (diger charterlarinda msn lerini biliyorum) izairin 5 airbus u Türkiyedeki charterlar arasindaki en yeni ve saglam uçaklar . Ekibi de Turkiyedeki en kalander ekip. ( istisnalar kaideyi bozmaz.) Çok geçmiş olsun. Her ne kadar ayrilmis olsamda seni seviyorum İzair... Ozelliklede roz hocami :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ustadim sozde dokuntu ucakla ucan arkadas anladigim kadariyla Ercan[Lefkose]Izmir Baglantili ucmus Londra'ya.Tabi ki alti saat alir.Burda yanlis olan Pegasus'un dis hatlarda Izair'an eski ,bakimsiz ucaklarini kullanmasidir.Bende bir seferin de uctum bu ucaklarala[Airbus320]malesef icleri dokuluyor.Pegasus kendi kendine imajini kotuluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uçak Kazası Raporu izleyenler bilir. O kopan parçanın kanat veya kuyruğa çarpması ve zarar vermesinin yol açabileceği kazaları. Bence büyük tehlike atlatılmış. Acaba yolculardan gören olmamış mı kopan parçayı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BEĞENMİYORSAN BİNMEYECEKSİN ARKADAŞ LOW COAST UÇAKLARA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
abi üçüne de bindim, harbiden dökülüyor bu uçaklar. tamam havacılıkta eski uçak yoktur bakımsız uçak vardır ama bunlar harbiden dökülüyor. son bindiğimde rejected takeoff ile 6 saat rötar yaptı göztepe tescilli uçağımız. gerçekten iyi durumda değiller. ön dikme arızası az çıkarmadılar bu uçaklar buyrun araştırın. çok modern uçaklar ama çok sık arızalanıyorlar bu uçaklar. bu uçaklar daha büyük sıkıntı olacak ileride demedi demeyin ! ! !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000