07 Ocak 2020, Salı 18:58:08

İşte Pegasus uçağının son görüntüleri

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bu sabah pistten çıkarak büyük bir facia atlatan Pegasus Havayolları uçağını kurtarma çalışmaları devam ediyor.
  • Yalanını seveyim senin.
  • Bu v.b bir olayın yeni havalimanında olması durumunda siyaset yapıp şarlayacak o kadar fazla hain vardı ki hevesleri şimdilik kursaklarında kaldı. Saw meydanına yakın yerleşim yerleri ve arazi şeklinden dolayı çok ani olarak rüzgarın yönü ve şiddeti değişiyor. İnişte rüzgarın şiddetinden daha önemli olan bu ani değişimlerdir. Yeni hava limanında rüzgar daha şiddetli olmasına rağmen böyle bir durum söz konusu değildir.
  • İnşallah frenlemeyi almıştır yoksa geçmiş olsun
  • Sürekli yeni havalimanı şöyle gitti yaptılar diyip duruyorsunuz ,soğuk , kış heryere kış , demekki havalimanlarının konumlarıyla alakası yokmuş , olacak heryerde oluyormuşş yaşasın yeni havalimanı NOKTA
  • bu uçak kal olacak zaten çek çıkar işte saatlerdir ne uğraşıyorsunuz sonu filo için yedek parça
  • Bilmiyorum olumsuz bir etkisi olur mu ama... Havalimanlarının pist dışındaki yerleri de tamamen betonla kaplansa nasıl olur.
  • SAW tek pist çalışıyor , AHL sırf Kargo uçuşlar için açık , haliniz böyle işte . bunlar daha iyi günler , Emniyetli Uçuşlar !
  • o nasıl yaklasma ? hızlı ve burun duz yaklasıyor
  • Büyük geçmiş olsun. Son görüntülerde Airport haber logosundan resimler görünmüyor..
  • ARFF maaslari 2430 tl olmalidir. Butun gun kebap yapip yilda bir kez is yapacaklar onu da beceremiyorlar.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bu sabah pistten çıkarak büyük bir facia atlatan Pegasus Havayolları uçağını kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Şarika-İstanbul seferini gerçekleştiren Pegasus Havayolları'na ait TC-CCK kuyruk tescilli Boeing B737-800 tipi uçak Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptığı sırada pistten çıkmıştı. 

Tek pisti bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Pegasus uçağı kurtarılana kadar uçuş trafiği askıya alındı. İstanbul'da son günlerde etkili olan yoğun yağış ve fırtına Pegasus uçağını kurtarma çalışmalarını da olumsuz etkiledi. 

Kurtarma ekipleri onlarca ton ağırlığındaki uçağı saplandığı yerden kurtarmaya çalışırken bir yandan da olumsuz hava şartları ile boğuşuyor. 

Öte yandan havalimanı pistinin gece yarısına kadar kapalı kalacağı ve kurtarma işlemi tamamlanana kadar uçuşlara izin verilmeyeceği öğrenildi.

İşte Pegasus uçağının kurtarma çalışmalarından son görüntüler;








İşte Pegasus uçağının son görüntüleri

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Eksal Soylu ~ 4 yıl önce
Yalanını seveyim senin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Screwdriver ~ 4 yıl önce
Bu v.b bir olayın yeni havalimanında olması durumunda siyaset yapıp şarlayacak o kadar fazla hain vardı ki hevesleri şimdilik kursaklarında kaldı. Saw meydanına yakın yerleşim yerleri ve arazi şeklinden dolayı çok ani olarak rüzgarın yönü ve şiddeti değişiyor. İnişte rüzgarın şiddetinden daha önemli olan bu ani değişimlerdir. Yeni hava limanında rüzgar daha şiddetli olmasına rağmen böyle bir durum söz konusu değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tornacidaya ~ 4 yıl önce
Sen git amacına hizmet et, gevşek gevşek işlerle uğraş. Uğaşırken de gevşekliği üzerine bulaştırma olur mu. Bak pek fazla haberlere çıkarılmadı ama bir gün önce THY nin A321 inin yeni havalimanına sert iniş sonrası yaşadığı gövde burkulması haberini yapmayanlarda var. İşinize gelmeyen açıklamaları yapan herkesi ne de kolay hain ilan ediyorsunuz? Bu gevşekliğin belirtisi olabilir. Önce kendini sağlamlaştır. Gevşek gevşek yorumlar yapma. Herkes her şeyin çok iyi farkında, bir sen değilsin.
CEM ~ 4 yıl önce
SÜREKLİ PEGASUSUSU TERCİH EDEN ORTA SINIF VE ALTI (10 YIL ÜSTÜ)! VATANDAŞIM. ; YILBAŞI BODRUMDAN İST.LA GELEN TÜM UÇUŞLAR DURDURULDUĞUNDA ; PEGASUS İPTAL ETMEDİ ; VE PİLOT KARA İNDİRDİ BİZİ . !
Apron memuru ~ 4 yıl önce
İnşallah frenlemeyi almıştır yoksa geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yani ne demek yeni havalimanı birtek değiL ~ 4 yıl önce
Sürekli yeni havalimanı şöyle gitti yaptılar diyip duruyorsunuz ,soğuk , kış heryere kış , demekki havalimanlarının konumlarıyla alakası yokmuş , olacak heryerde oluyormuşş yaşasın yeni havalimanı NOKTA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
—- ~ 4 yıl önce
Thy nin burkulan uçağınıda gördük.
Dima ~ 4 yıl önce
Sabiha Gökçen havalimanında pist eksikliği var bu yüzden var olan pist bakıma alınamıyor, sonuç ortada yeni havalimanı yapana kadar var olanı geliştirmek gerek hemde daha ucuza
okan boran ~ 4 yıl önce
yeni hava limanı gereksiz bir yatırım. ben sana katılmıyorum. ISG de sadece pistten çıkan birkaç uçak dışında başka sorun olmadı. Ama yenı alanda ınemeyen bir ton uçak var. bunu ne yapıcaz peki?
7 ~ 4 yıl önce
bu uçak kal olacak zaten çek çıkar işte saatlerdir ne uğraşıyorsunuz sonu filo için yedek parça

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok biliyosun ~ 4 yıl önce
Her şeye yorum yapın bilip bilmeden. Aferim. Kal olacakmış. Gittin, inceledin, uçak experi olarak kararını verdin uçağı kal ettin.
Kemal ~ 4 yıl önce
Bilmiyorum olumsuz bir etkisi olur mu ama... Havalimanlarının pist dışındaki yerleri de tamamen betonla kaplansa nasıl olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okan ~ 4 yıl önce
Pist sonundaki toprak alan bu ve benzeri sebeplerle pist sonunda inişi tamamlayamayan uçakların tekerleklerinin çapa görevi görmesini sağlıyor. Aksi takdirde uçaklar bu bölgeyide aşıp sonrasında ne varsa ( otoyol, orman, deniz vb) ulaşarak daha vahim sonuçlar doğmasına sebep olabilir. Bildiğim kadarı ile bazı pistlerin sonunda daha etkili frenleme sağlamak için toprak yerine kum havuzları bulunuyor.
Cc ~ 4 yıl önce
Özellikle kaplama yapılmıyor olası böylesi durumlarda uçak savrulmadan saplanıp kalıyor
Ferhat Berlin ~ 4 yıl önce
SAW tek pist çalışıyor , AHL sırf Kargo uçuşlar için açık , haliniz böyle işte . bunlar daha iyi günler , Emniyetli Uçuşlar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah aşkına ~ 4 yıl önce
Türkçe bilmeyenler şuraya yazı yazmasın!!
vecıhı ~ 4 yıl önce
o nasıl yaklasma ? hızlı ve burun duz yaklasıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ökkeş ~ 4 yıl önce
Çok biliyorsun .
Yolcu ~ 4 yıl önce
Büyük geçmiş olsun. Son görüntülerde Airport haber logosundan resimler görünmüyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sangay pilotu ~ 4 yıl önce
ARFF maaslari 2430 tl olmalidir. Butun gun kebap yapip yilda bir kez is yapacaklar onu da beceremiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff memuru ~ 4 yıl önce
Ağzı olan konuşuyor diye bir şey vardı. İşi bilmeden konuşmayın bari. Uçak kırım yapmadı sadece pistten çıktı. Sorumluluk pegasus teknikte böyle olunca da sizin gibilere laf çıkıyor. Ama siz aldiginiz parayı kesin hak ediyorsunuz dur. Not. Uçak sağlam bi şekilde kurtarıldı

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000