19 Ağustos 2011, Cuma 10:46:03

İŞTE ELAZIĞ HAVALİMANI'NDA DİREĞİ YIKAN O UÇAK

Pegasus Havayolları'nın Elazığ - İstanbul seferi için taksi yaparken direğe çarpan uçağının, yanlış yerden taksi yaptığı belirtildi.
  • montofon :) beğen butonu olmadığından yorumunu burda beğendimi çok çok beğendimi belirtmek isedim
  • push-back var yok......farketmez Havaş sorumlu .......farketmez Kule görüyor/görmüyor..... farketmez Kanat uzun.....tamamen hikaye Ordaki çizgi'den TAKSI YAPILMAZ. C-172, 737, A380 de olsa. Yanlış!!!! Procedurlerin dışına çıkarsanız OLLACAGI BUDUR Kanat herhangi bir binanın da içine girebilirdi. O kadar yakin ve hızlı gecmeleri çok büyük bir hata. Kim ne derse desin. Kaptanın sorumsuz bir şekilde hareket ettiğini ifade ediyor bu fotoğraflar ve görgü tanıkları. Kaptan hata yapmaz mı? Yapar, mutlaka yapar. Buda bize bir ders olsun!! Geçmiş Olsun Pegasus
  • yer hizmetlerine boşuna laf atıyorsunuz. orada olsaydınız bir görevlinin uçağa yavaşlama ve durması konusunda 7-8 sn boyunca kendini nasıl parçaladığını görürdünüz. adam neredeyse koşup tekerin altına atacaktı kendini. ucuz atlatıldı. yeni terminal yapılıyormuş. apron da yaparlarsa bu sorunlar atlatılabilir. kendimi bildim bileli aynı kule ve binalar var. modifiye de bir yere kadar. teknoloji için bile yer kalmamıştı bence. havacılıktan pek anlamam ama seyyar kule için etrafa kamera yerleştirip yönetim kabiliyeti arttırılabilir. bu havaalanında yıllar önce askeri helikopterin sağdaki kuleye çarptığını da duymuştum. yani olacaksa kule de mani olamıyor.
  • Bir akadas hazmetmeden kaptan oldular demis acaba bunu nerden cikardi ikincisi elazig havaalaninda push-back kesinlikle yok ve kaza oldugunda 1. Kaptan sağda ucuyordu ve o bir egitim ucusuydu boyle kazalar her zaman olabilir sonucta 36 metre kanat genisligi var o ucakta araba dondurur gibi donduremezsiniz lutfen bilip bilmeden konusup
  • başka işlerden zaman bulsa pegasusla ilgilenecek abisi
  • hava alanı müdürü ne ki zeki olayın olması normal kahralsun ormanları kesenler
  • diyelim ki Kaptan push back istedi ne kadar zamanda gelirdi acaba ?
  • Arkadaslar havacılık hakkında ya hiçbir şey bilmiyorsunuz yada çok bosbogazsiniz.Havacılık; doğası gereği risk içeren ve bir olay vuku bulduğunda sadece tek bir kisinin suclanamayacagi ekip calışması ile yapılan, bu sayede insan hatalarinin başka insanların durum muhakemesi ve bilgisiyle minimalize edilmesi amaclanan yegane is koludur.Eğer PEGASUS uçağının icinde yada cevresinde degilseniz, Somali uçağının kokpitinde yada havaalanın icine kedi köpek girmesini engelleyecek çit ve korumaların kontroluyle görevli degilseniz, Adana uçağının icinde degilseniz, Diyarbakır uçağını pilotu degilseniz; olanların tekrarlanmamasi icin önlem ve prosedür oluşturmalı, islerini en az sizin kadar iyi bilen uzgun arkadaslarimiza gecmis olsun demelisiniz.
  • thy yi koysanıza somali olayını nereye çarpmış köpekler varmışşşşşş falan siz pegasusula uğraşın başınıza gelenler her yerde yayınlanacak van adana diyarbakır o kadar çokki
  • hala havaş diyorsun:) emeğe yazık. kaldıki havaşın hatası olsaydı senin sorumusuzca deyip çoğul konuşman taraflı olduğunu gösteriyor.

Dün Elazığ - İstanbul seferini yapmak için Elazığ Havalimanı'nda hazırlanan Pegasus Havayolları'na ait B737-800 tipi yolcu uçağı taksi yaptığı sırada terminalde bulunan aydınlatma direğine çarptı.

Görgü şahitlerinin ifadelerine göre Pegasus uçağı kaptan pilotunun olaydan önce push-back aracı istemediği ve dar alanda hızlı taksi yaptığı belirtilirken, kulenin dar alanda taksiye izin vermesi olayı meydana getiren nedenler arasında yer aldığı belirtildi.

180 yolcusu bulunan uçak bakıma alınırken, yolcuların Pegasus tarafından gönderilen başka bir uçakla İstanbul'a getirildiği ifade edildi.

İŞTE OLAYDAN HEMEN SONRA ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR




İŞTE ELAZIĞ HAVALİMANI'NDA DİREĞİ YIKAN O UÇAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

Misafir ~ 13 yıl önce
montofon :) beğen butonu olmadığından yorumunu burda beğendimi çok çok beğendimi belirtmek isedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
push-back var yok......farketmez Havaş sorumlu .......farketmez Kule görüyor/görmüyor..... farketmez Kanat uzun.....tamamen hikaye Ordaki çizgi'den TAKSI YAPILMAZ. C-172, 737, A380 de olsa. Yanlış!!!! Procedurlerin dışına çıkarsanız OLLACAGI BUDUR Kanat herhangi bir binanın da içine girebilirdi. O kadar yakin ve hızlı gecmeleri çok büyük bir hata. Kim ne derse desin. Kaptanın sorumsuz bir şekilde hareket ettiğini ifade ediyor bu fotoğraflar ve görgü tanıkları. Kaptan hata yapmaz mı? Yapar, mutlaka yapar. Buda bize bir ders olsun!! Geçmiş Olsun Pegasus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yer hizmetlerine boşuna laf atıyorsunuz. orada olsaydınız bir görevlinin uçağa yavaşlama ve durması konusunda 7-8 sn boyunca kendini nasıl parçaladığını görürdünüz. adam neredeyse koşup tekerin altına atacaktı kendini. ucuz atlatıldı. yeni terminal yapılıyormuş. apron da yaparlarsa bu sorunlar atlatılabilir. kendimi bildim bileli aynı kule ve binalar var. modifiye de bir yere kadar. teknoloji için bile yer kalmamıştı bence. havacılıktan pek anlamam ama seyyar kule için etrafa kamera yerleştirip yönetim kabiliyeti arttırılabilir. bu havaalanında yıllar önce askeri helikopterin sağdaki kuleye çarptığını da duymuştum. yani olacaksa kule de mani olamıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir akadas hazmetmeden kaptan oldular demis acaba bunu nerden cikardi ikincisi elazig havaalaninda push-back kesinlikle yok ve kaza oldugunda 1. Kaptan sağda ucuyordu ve o bir egitim ucusuydu boyle kazalar her zaman olabilir sonucta 36 metre kanat genisligi var o ucakta araba dondurur gibi donduremezsiniz lutfen bilip bilmeden konusup

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
başka işlerden zaman bulsa pegasusla ilgilenecek abisi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hava alanı müdürü ne ki zeki olayın olması normal kahralsun ormanları kesenler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
diyelim ki Kaptan push back istedi ne kadar zamanda gelirdi acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaslar havacılık hakkında ya hiçbir şey bilmiyorsunuz yada çok bosbogazsiniz.Havacılık; doğası gereği risk içeren ve bir olay vuku bulduğunda sadece tek bir kisinin suclanamayacagi ekip calışması ile yapılan, bu sayede insan hatalarinin başka insanların durum muhakemesi ve bilgisiyle minimalize edilmesi amaclanan yegane is koludur.Eğer PEGASUS uçağının icinde yada cevresinde degilseniz, Somali uçağının kokpitinde yada havaalanın icine kedi köpek girmesini engelleyecek çit ve korumaların kontroluyle görevli degilseniz, Adana uçağının icinde degilseniz, Diyarbakır uçağını pilotu degilseniz; olanların tekrarlanmamasi icin önlem ve prosedür oluşturmalı, islerini en az sizin kadar iyi bilen uzgun arkadaslarimiza gecmis olsun demelisiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy yi koysanıza somali olayını nereye çarpmış köpekler varmışşşşşş falan siz pegasusula uğraşın başınıza gelenler her yerde yayınlanacak van adana diyarbakır o kadar çokki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hala havaş diyorsun:) emeğe yazık. kaldıki havaşın hatası olsaydı senin sorumusuzca deyip çoğul konuşman taraflı olduğunu gösteriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000