20 Kasım 2015, Cuma 11:45:03

En dijitali Pegasus seçildi

Türkiye’nin en dijital şirketlerini belirlemek üzere, 17 sektörün öncü şirketlerinin dijital karnesinin çıkarılmasıyla hayata geçirilen “Accenture Dijitalleşme Endeksi”ne göre Pegasus Hava Yolları, Türkiye’nin en dijital ulaştırma şirketi olma başarısını gösterdi.
  • Ali sabancı ve Sertaç haybat geçtiğimiz günlerde 20 kabin amiri ile sahan'da (kurtköy) bir araya geldi.Detaylar arasında Sabancının şu için personeline zam yapmayı düşünmediğini , uzun bir süre de gündemlerinde olmadığını kaydetti.
  • Pegasus personeli normalde bu haberin altına mutlaka nagatif yorum yazmıştı. Durum o denli kötü ki ; artık yorum yazmaya lüzum görmüyorlar. Yazık sana Pegasus.

Türkiye’nin en dijital şirketlerini belirlemek üzere, 17 sektörün öncü şirketlerinin dijital karnesinin çıkarılmasıyla hayata geçirilen “Accenture Dijitalleşme Endeksi”ne göre Pegasus Hava Yolları, Türkiye’nin en dijital ulaştırma şirketi olma başarısını gösterdi.

Türkiye’nin en dijital şirketlerini belirlemek için Accenture, Boğaziçi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye Bilişim Vakfı ve Vofafone’un desteğiyle, bu yıl ilk kez hayata geçirilen Accenture Dijitalleşme Endeksi çalışmasının sonuçlarına göre, Ulaştırma ve Depolama sektörünün dijitalleşme alanındaki lideri Pegasus Hava Yolları  seçildi.

Accenture Dijitalleşme Endeksi çalışmasında şirketler, hem müşterilerinden hem de kendi sektörlerinden kaynaklanan ihtiyaçları doğru tespit ederek katma değer yaratabilmelerini sağlayacak 3 ana başarı kriteri olan dijital strateji, dijital hizmetler ve dijital operasyonel yetkinlikler üzerinden bilimsel bir yaklaşım ve sistematik bir metodoloji ile değerlendirildi. Çalışmada, 17 sektörün öncü şirketlerinin dijital karnesi çıkarıldı ve sektörlerin dijitalleşme alanındaki liderleri belirlendi. Türkiye’deki şirketlerin dijitalleşme oranı ortalama yüzde 60 iken, Pegasus’un dijitalleşme skoru 79 olarak açıklandı. Dijitalleşmenin şirketlerin karlılığı üzerindeki etkisini de analiz eden çalışmaya göre Türkiye’deki şirketlerin dijital skorundaki 10 puanlık bir artış, ortalama olarak yüzde 1,5’lik ek Faiz ve Vergi Öncesi Kâr (FVÖK) marjı anlamına geliyor.

Dijitalleşmenin hem ülkemizde hem de dünyada öncelikli bir konuma sahip olduğunu ifade eden Pegasus Hava Yolları Bilgi Teknolojileri Direktörü Aycan Kurtoğlu “Yenilikçi bakış açısını tüm iş yapış şekillerine uygulamayı benimseyen bir kurum olarak, sektörümüzün dijitalleşme alanındaki lideri seçilmekten gurur duyuyoruz. Araştırmalar, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni dijital ekonomi düzeninde, dijitalleşen şirketlerin önemli payı olacağını gösteriyor. Dolayısıyla biz de, bilgi teknolojileri, operasyon süreçlerinin dijitalleştirilmesi, müşteri deneyimi ve servis tasarımı, online satış ve pazarlama, dijital kanalların tasarımı gibi alanlardaki uzmanlığımız doğrultusunda, misafirlerimize daha iyi hizmet vermek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.




 

En dijitali Pegasus seçildi

Yorumlar

editöre ! ~ 8 yıl önce
Ali sabancı ve Sertaç haybat geçtiğimiz günlerde 20 kabin amiri ile sahan'da (kurtköy) bir araya geldi.Detaylar arasında Sabancının şu için personeline zam yapmayı düşünmediğini , uzun bir süre de gündemlerinde olmadığını kaydetti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş geçmek bu olsa gerek. ~ 8 yıl önce
Pegasus personeli normalde bu haberin altına mutlaka nagatif yorum yazmıştı. Durum o denli kötü ki ; artık yorum yazmaya lüzum görmüyorlar. Yazık sana Pegasus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000