27 Ocak 2011, Perşembe 17:00:24

AIRBUS OUT, BOEING IN

Pegasus Havayolları’nı da bünyesinde bulunduran Esas Holding’in sahibi olduğu İzair, filosunu Airbus’tan Boeing’e dönüştürecek.
  • Meslektaşıma katılıyorum. Kişiye göre değişir. Bana göre de Airbus derim. Tek geçerim. Boeing Renault Megane ise Airbus Mercedes E serisi. Olay aynen budur.
  • Burada konşulanlar Mercedes E-Bmw 5.. serisi kapışması gibi birşey. İkisi de farklı konularda birbirinin önüne geçiyor...bende iki type var 737 ve 320 hangisi derseniz benim KENDİ FİKRİM boeing derim. 737 yi sonradan aldım. hangisi iyi hangisi sağlam vs vs diye tartışamam ama 737 daha çok zevk veriyor bana. Birde 320yle inemediğimiz yerlere 737 sanki ATR gibi iniyor :))) hııı Airbus biraz daha fazla kitap bilgisi gerektiriyor az yoruyor.Bunlar benim kendi deneyimlerimdir Pilota göre değişkenlik gösterebilir. mesela bir rus arkadaşım var antonov 124 uçuruyor. açıyor ağını 124 kapıyor ağzını 124 dünyanın en iyi uçağıymış..ne denebilir ki....ben uçmam :))) ama saygı duymak lazım ;)
  • KAlkmış başka bir modelin pilotlarına sistem denetçisi diyor. Kompleks akıyor resmen adamın ağzından. Salya gibi akıyor.
  • tamamen pilotaj. Airbus tan kaynaklanan birşey değil. Tropikal CB ye girildiği için düştü. Bunun benzer boeing kazalarının sayısı belirsiz. Adana Ceyhan da düşen uçağımız neydi niye düştü bir bak bakalım boeing fanatiği...
  • Benden iyi pilotu yok kardeşim.ne airbusı ne boeingi.Gelsinler bide 30 knotta yan rüzgarda cessna ile uçsunlar insinler :)
  • Senin mantığını yiyeyim emi;airbus kazası 30 binli feetlerde olmuşken boeing kazası inişe 30 sn kala yaklaşık 70 mt relerde olmuştur..Aradaki fark sana olayın neden böyle geliştiğini umarım anlatır,pek sanmıyorum ama..neyse..
  • kardeş brezilyadaki airbus 330 kazasından ne haber o zaman en güvenlisi airbus ise eğer kazada kurtulan olmadı be en azından amsterdamda oldu sen boeing e laf edersen airbustaki açıklarıda ben sana söylerim
  • Sallayin sanalcilar sallayin... Airbus hakkinda olanlari.............. COK YAZIK
  • hanburg international da a320 yoktu,a319 lar ile hizmet veriyorlardi... boeing 6000 adet 737 satmis olabilir ama bu sayiya ilk 737 olan 737-100 de dahildir... son zamanlarda a320 ailesi daha cok satmaktadir.a320 ile 737 yi karsilastirirken bircok etken vardir,airbus daha agirdir ama daha az yakit harcar,bu nedenle inis vergisi yüksek oldugundan orta menzillerde daha ekonomiktir,boeing ise kisa süreli ucuslarda daha avantajlidir...
  • allah askına okuyorum su yazılanları boing ile ilgili..yazmadan edemedim..boing kullanan pilottur,airbusda retard deyince gaz kesersin ucak kendi gelir iner diyen arkadaslar..dogrudur airbus bir yıgın vasvatayı pilotun ustunden alır..alır ki pilot sadece ucmaya kosullansın ucusunu takip etsin..airbusı kullanmak kolaydır diye düşünmeyin sakın.airbus saglam kitap bilgis gerektirir..o ucagı ne derse yapmak ölümcül sonuçlar dogurur...ayrıca airbus ile 737 800 arasında yakıt tuketimi hemen hemen aynıdır..sadece ground costu ve bakımları airbus ın boing e göre daha pahalıdır..ayrıca boing arıza yapmaz deyen arkadaslara tavsiyem biraz daha arastırmaları..airbus daha az arıza verir bilginize

Ali Sabancı’nın Yönetim Kurulu üyesi olduğu Esas Holding bünyesindeki İzmir Havayolları(İzair), filosundaki Airbus uçaklarını Boeing’e dönüştürecek.

Pegasus Havayolları bünyesinde operasyonlarını sürdüren İzair’in halen filosunda 3’ü Airbus 319 ve 2’si A320 olmak üzere 5 adet Airbus tipi uçak bulunuyor.

Özellikle Pegasus Havayolları’nda uygulanan low cost modeli gereği tek tip uçak modelinin tercih edilmesi ve böylelikle birçok açıdan avantajlı olunması üzerine İzair’de böyle bir değişim kararı verildiği belirtilirken Pegasus’un sipariş ettiği fabrika çıkışlı Boeing’lerin İzair’e kaydırılacağı belirtiliyor.

İzair’de geçtiğimiz dönemde sık sık burun takımlarında arızalar yaşanan Airbus 319 tipi uçakların bu kararın alınmasında etkili olduğu konuşulurken, Pegasus’tan üç fabrika çıkışlı Boeing 737-800’ün ve Esas Holding’in ortak olduğu Air Berlin’den de iki adet Boeing uçağının İzair’e kaydırılması gündemde bulunuyor. İddialara göre Mart ayında İzair’in iki Airbus’ı göndererek Air Berlin’den gelecek uçakların filoya dahil edileceği öne sürülüyor.

Ancak İzair’in uçak tipinde Airbus’tan Boeing’e döneceği iddiaları şirket yetkilileri tarafından doğrulanmadı, bu yılki planlar arasında böyle bir dönüşüm bulunmadığı kaydedildi. 

©AirportHaber.com ÖZEL

AIRBUS OUT, BOEING IN

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Misafir ~ 13 yıl önce
Meslektaşıma katılıyorum. Kişiye göre değişir. Bana göre de Airbus derim. Tek geçerim. Boeing Renault Megane ise Airbus Mercedes E serisi. Olay aynen budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Burada konşulanlar Mercedes E-Bmw 5.. serisi kapışması gibi birşey. İkisi de farklı konularda birbirinin önüne geçiyor...bende iki type var 737 ve 320 hangisi derseniz benim KENDİ FİKRİM boeing derim. 737 yi sonradan aldım. hangisi iyi hangisi sağlam vs vs diye tartışamam ama 737 daha çok zevk veriyor bana. Birde 320yle inemediğimiz yerlere 737 sanki ATR gibi iniyor :))) hııı Airbus biraz daha fazla kitap bilgisi gerektiriyor az yoruyor.Bunlar benim kendi deneyimlerimdir Pilota göre değişkenlik gösterebilir. mesela bir rus arkadaşım var antonov 124 uçuruyor. açıyor ağını 124 kapıyor ağzını 124 dünyanın en iyi uçağıymış..ne denebilir ki....ben uçmam :))) ama saygı duymak lazım ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KAlkmış başka bir modelin pilotlarına sistem denetçisi diyor. Kompleks akıyor resmen adamın ağzından. Salya gibi akıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tamamen pilotaj. Airbus tan kaynaklanan birşey değil. Tropikal CB ye girildiği için düştü. Bunun benzer boeing kazalarının sayısı belirsiz. Adana Ceyhan da düşen uçağımız neydi niye düştü bir bak bakalım boeing fanatiği...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Benden iyi pilotu yok kardeşim.ne airbusı ne boeingi.Gelsinler bide 30 knotta yan rüzgarda cessna ile uçsunlar insinler :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Senin mantığını yiyeyim emi;airbus kazası 30 binli feetlerde olmuşken boeing kazası inişe 30 sn kala yaklaşık 70 mt relerde olmuştur..Aradaki fark sana olayın neden böyle geliştiğini umarım anlatır,pek sanmıyorum ama..neyse..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kardeş brezilyadaki airbus 330 kazasından ne haber o zaman en güvenlisi airbus ise eğer kazada kurtulan olmadı be en azından amsterdamda oldu sen boeing e laf edersen airbustaki açıklarıda ben sana söylerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sallayin sanalcilar sallayin... Airbus hakkinda olanlari.............. COK YAZIK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hanburg international da a320 yoktu,a319 lar ile hizmet veriyorlardi... boeing 6000 adet 737 satmis olabilir ama bu sayiya ilk 737 olan 737-100 de dahildir... son zamanlarda a320 ailesi daha cok satmaktadir.a320 ile 737 yi karsilastirirken bircok etken vardir,airbus daha agirdir ama daha az yakit harcar,bu nedenle inis vergisi yüksek oldugundan orta menzillerde daha ekonomiktir,boeing ise kisa süreli ucuslarda daha avantajlidir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
allah askına okuyorum su yazılanları boing ile ilgili..yazmadan edemedim..boing kullanan pilottur,airbusda retard deyince gaz kesersin ucak kendi gelir iner diyen arkadaslar..dogrudur airbus bir yıgın vasvatayı pilotun ustunden alır..alır ki pilot sadece ucmaya kosullansın ucusunu takip etsin..airbusı kullanmak kolaydır diye düşünmeyin sakın.airbus saglam kitap bilgis gerektirir..o ucagı ne derse yapmak ölümcül sonuçlar dogurur...ayrıca airbus ile 737 800 arasında yakıt tuketimi hemen hemen aynıdır..sadece ground costu ve bakımları airbus ın boing e göre daha pahalıdır..ayrıca boing arıza yapmaz deyen arkadaslara tavsiyem biraz daha arastırmaları..airbus daha az arıza verir bilginize

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000