04 Temmuz 2009, Cumartesi 08:15:00

2 milyon 660 bin kişi bedava uçtu

Kredi kartıyla harcama yapanlar mil programlarından topladıkları puanlar ile toplam 2 milyon 660 bin 500 uçak biletini bedavaya getirdi.
  • 2.660.500 koltuk bedava ya ucurulmus.Buna kim inaniyor?Bu demek oluyor 150 koltuklu bir ucakla 17.736,7 sefer yapilmis olur.Zarar yapan sirketlerin bunu karsiladiklari beni düsündürmektedir.Pesin fiatina faizsiz 6 ay taksit gibi,inan varsa inanir ben inanmiyorum.Bankaci ve ucak sirketleri enayimi?HAYIIIIIR,biz ucan ve taksit yapanlar,ya bilerek baska care yok.Veya ben bu gün ucuz bileti kaptim diye sevinirim.Annemin bir sözü vardi;hesapsiz bankacilari 2001 de postaladik.Geri kalanlarda ahmak degiller.
  • Gözlerimiz Bahadır ı aradı ama göremedi !! Pegasus a girdi gıkı çıkmıyor artık
  • Senelerdir THY personelini yemlik olarak kullandın şimdi ise THY den mama kesildi eski ağalık sisteminin devamı için para lazımki aidat avına cıkmıssın. Bu yıpranmışlıkla olmaz Ayçin efendi olmaz.. Sendika gercekten bizler için çok önemli bir kurum lütfen kirletmeye devam etme.Önce genel kuruluna çık kendini ibra ettir sonra sabihaya gel. Düne kadar THY dışında başka bir şirkette örgütlenmeye çalışmıyordun.Çünkü THY işcisinden kesilen para yetiyordu sana. Şimdi yemler azaldı ve yeni yem avındasın öylemi bay ayçin. Göreceğiz az kaldı

Taksit, indirim ve puan gibi alternatiflerle kredi kartı pazarında kıyasıya bir rekabete giren bankalar en büyük rekabeti ise ’seyahat’ alanında yapıyor. Kredi kartları ile mil biriktirerek bedava uçak bileti edinmenin büyük ilgi görmesiyle “havadaki mil rekabeti” de arttı. 8 yıl önce Türk Hava Yolları’nın başlattığı Miles&Smiles özel yolcu programına bugün çok sayıda banka farklı kredi kartlarıyla katılıyor. Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) yaptığı araştırmaya göre kredi kart sahipleri tarafından bugüne kadar farklı bankaların mil programlarından toplanan puanlar ile toplam 2 milyon 660 bin 500 adet bedava uçak bileti alındığı belirlendi. Kampanyalar, bankaların müşterilerine sundukları ’bedava uçak bileti’yle de sınırlı kalmıyor. Sektörün taksitli alışverişten bedava seyahate kadar sunduğu hizmetlerin yanı sıra yurtdışında ve yurtiçinde kayıp bagajın bulunmasından tıbbi yardıma, işsizlik sigortasından köprüden indirimli geçişe, konser bileti temininden havalimanında shuttle’a kadar geniş bir hizmet portföyü bulunuyor. Sektör yetkililerinin de dikkat çektiği gibi Türkiye’de son 9-10 yıl içinde kredi kartları, taksit imkanı veren, puan kazandıran, kazandırdığı puanları bedava alışveriş için kullandıran çok fonksiyonlu kartlara dönüşmüş durumda.


En büyük rekabet ‘seyahat’te

Şekerbank: Seyahat, tıbbi yardım, konut ve Lifestyle asistanlık hizmetlerinden 5 bine yakın Premium kart sahibi faydalanıyor. Kayıp bagajın bulunup ulaştırılması, avukat, danışman giderleri, kefalet ödeme gibi özellikler hizmetlere dahil.

Halkbank: Halkcard Advantage’la Advantage Club Lounge ve Valet Parking hizmetlerinden yararlanılıyor. Kart sahipleri 1 yılda 5 milyon lira ödül NakitPuan kullanarak uçak bileti, otel konaklaması gibi imkanlardan yararlandı.

Denİzbank: DenizBank Miles&More kredi kartı sahibi Flysmart programı ile 15 bin mil karşılığında Avrupa uçak bileti alabiliyor. Kartı sahipleri, İstanbul, Ankara ve İzmir’de havaalanı ulaşımında DenizBank Shuttle Servisi’ni tercih ederse yüzde 30 indirimli yolculuk yapıyor..

Vakıfbank: VakıfBank kredi kartı sahipleri tren seyahatlerinden milpara kazanabiliyor..

HSBC: HSBC Pegasus Kart’la hem uçarken hem de alışveriş yaparken toplanan puanlar ile indirimli veya bedavaya uçuş imkanı sağlanıyor. 11 Mart-30 Mayıs 2009 tarihleri arasında 7 binden fazla bedava bilet kullanıldı. Advantage Rouge ve Black kredi kartları restoran ve otellerde özel indirimler sunuyor, astroloji danışmanlığı da yapıyor.


Mayıs’ta kredi kartı borçluları yüzde 30.5 arttı

Kredi kartı borcunu ödemeyenlerin sayısı Mayıs ayında, yüzde 30.5 yükselerek 89 bin 330’a çıktı. Ferdi kredi borcunu ödemeyenlerin sayısı ise yüzde 34.4 azalarak, 40 bin 42’ye indi. Merkez Bankası verilerine göre, yılın 5 ayında ferdi kredi ve kredi kartları borçlarını ödememiş kişilerin sayısı 633 bin 97 olarak belirlenirken, bunun 244 bin 59’u kredi kartı borcunu ödememiş kişilerden, 389 bin 38’i de ferdi kredi borcunu ödememiş kişilerden oluştu. 2004’ten bu yana kredi ve kredi kartları borçlarını ödememişlerin sayısı 1 milyon 486 bin 325 oldu.


Kredi kartı ve kredi borcunu ödemeyenler

Ocak 126.114

Şubat 114.777

Mart 133.354

Nisan 129.480

Mayıs 129.372

(Vatan)

2 milyon 660 bin kişi bedava uçtu

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
2.660.500 koltuk bedava ya ucurulmus.Buna kim inaniyor?Bu demek oluyor 150 koltuklu bir ucakla 17.736,7 sefer yapilmis olur.Zarar yapan sirketlerin bunu karsiladiklari beni düsündürmektedir.Pesin fiatina faizsiz 6 ay taksit gibi,inan varsa inanir ben inanmiyorum.Bankaci ve ucak sirketleri enayimi?HAYIIIIIR,biz ucan ve taksit yapanlar,ya bilerek baska care yok.Veya ben bu gün ucuz bileti kaptim diye sevinirim.Annemin bir sözü vardi;hesapsiz bankacilari 2001 de postaladik.Geri kalanlarda ahmak degiller.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gözlerimiz Bahadır ı aradı ama göremedi !! Pegasus a girdi gıkı çıkmıyor artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Senelerdir THY personelini yemlik olarak kullandın şimdi ise THY den mama kesildi eski ağalık sisteminin devamı için para lazımki aidat avına cıkmıssın. Bu yıpranmışlıkla olmaz Ayçin efendi olmaz.. Sendika gercekten bizler için çok önemli bir kurum lütfen kirletmeye devam etme.Önce genel kuruluna çık kendini ibra ettir sonra sabihaya gel. Düne kadar THY dışında başka bir şirkette örgütlenmeye çalışmıyordun.Çünkü THY işcisinden kesilen para yetiyordu sana. Şimdi yemler azaldı ve yeni yem avındasın öylemi bay ayçin. Göreceğiz az kaldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000