11 Mayıs 2010, Salı 15:25:32

1 TEMMUZ'DA KESİN AÇILIYOR!

Atatürk Havalimanı DHMİ Başmüdürü Celal Özuğur AirportHaber'e havalimanında yapılan çalışmalardan bahsetti.
  • yıllardır kötü planlanan gecekondu mantığı ile heryere bina yaptıran ve beton döktüren (tabiki işletmecinin yani özel sektörün parasıyla)DHMi şimdide onuorya bunu buraya göndererek düzenleme yapacağım diyor gene özel sektör parasıyla kendine yer ve beton yapacak bu nasıl bir işkencedir ve nasıl bir mantıktır yap boz tüm işleri böyle helal olsun
  • hele bi acilsin bi inmeye baslayalim da, karsilastiririz eski 06-24 ile. o zaman yapariz en dogru yorumu...
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • eski kule yıkıldı mı ya da yıkılıyor mu?allahtan orda değilim yoksa nerden köfte ekmek yemeğe gidecektik:))
  • apron ile terminali karıştırdığım için üzgünüm. ben brüksel havaalanında ana terminalden uzak, yer altından bağlantılı boyuna giden bir terminalde bulunmuştum. Onun için sordum böyle bir yapı oraya uyabilir mi diye?
  • 06-24 de pisteten çıkma olmayacakmış. Pist başına yapılan yaklaşık 20 mt yükseklikdeki dolgunun uygunluğundan bu kadar eminsiniz demek...
  • Eski Kulenin yanında üçgen olarak tabir edilen yer ilave apron olarak kullanılacak böylelikle Uçak park yerlerinin sayısıda artmış olacak.
  • Zaten yıkılıp apron yapılacak, aprondan kastın uydu terminal herhalde. Tünel ile bağlı uydu terminal yapılacağını sanmıyorum otobüslerle servis verilen yeni park sahası (apron) olması yeterli. Mevcut dış hatlar apronunun ortasından yeni bir tünel yapılması dış hatlar trafiğini iptal eder AHL de. Hem terminalin mimari yapısı uydu terminal tüneline inmeye (Bodru katını bagaj handiling ve gümrük depoları için ayırdığından) uygun değil
  • acaba o yıkılacak yere yeni bir apron yapılabilir mi? yer altından ana terminale bağlatı kurarak mesala?yoksa taxi 'ye yakın diye böyle bir şeyin söz konusu olması imkansız mı? teknik bir bilgisi olan buna cevap verebilir mi acaba?

06-24 pistinin daha önce belirtildiği tarihinde biteceğini açıklayan Özuğur, havalimanında yapılan diğer birçok çalışmanın da devam ettiğini açıkladı.

06-24 pistine yapılan işlemler hakkında AirportHaber'e konuşan Özuğur; " Mevcut pist 300 metre 2-4 tarafına uzatıldı. Ataköy tarafında bulunan yolun üzerine yapılan pist nedeniyle yol Florya yolu ile birleştirildi. Yapılan ek piste hızlı taksi çıkış yolları ekleniyor. Yağmurlu havalarda pistten çıkmaların çok fazla olduğu 2-4 pistinin uzatılması artık böyle bir tehlikeyi barındırmamaktadır" dedi.

1953 yapımı pistin üzerinde yapılması gereken birçok işlemi kısa sürede düzenlediklerini ve yapılan ekler ile birçok sorunun da ortadan kalktığını belirten Özuğur sözlerine şöyle devam etti;

Size pist üzerinde yapılan işlemlerden bir kaç bilgi vermek istiyorum. Mevcut pist yüzeyi giyotin makinesi ile parçalara bölündü. Eklenen 300 metrelik pistte yapılan işlemler ise ortalama yüksekliği 2 ile 24 metre arasında olmak üzere 0 ile 50 cm arası ocak taşı ile dolgu yapıldı. Pistin 60 ile 1660 metreleri arasında boy çukur olması nedeniyle profil düzeltilmesi yapılarak dolduruldu.

Atatürk Havalimanı DHMİ Baş Müdürü Celal Özuğur06 PİST BAŞINDA İSE
-60-0 METRELERİ ARASI STOPWAY YAPILMASI
-60 İLE 100 METRE ARASI RESA SAHASI

24 PİST BAŞINDA
2600-2660 METRELERİ ARASI STOPWAY YAPILMASI
2660-2700 ARASI PİST UZAMA BÖLGESİ PARÇASI
2700-2800 ARASI 120 METRE GENİŞLİĞİNDE RESA SAHASI
PARALEL TAKSİYOLU UZATILMASI

06 PİST TARAFINDA

0-640M ARASI 7,5 METRE GENİŞLİĞİNDE MEVCUT BANKETİN KALDIRALARAK 26 METRE GENİŞLİĞİNDE 40 CM KALINLIĞINDA KALİTELİ BETON KAPLAMA YAPILMASI

PİST TARAFINDA

-20 ile 307 metreler arası 39 metre genişliğinde 40 cm kalınlığında kaliteli beton kaplama yapılması işlemleri gerçekleştirildi.

KIYI EMNİYETİ TAŞINACAK 64000 m2 MNG UÇAK BAKIM HANGARI YAPILACAK

Havalimanı içerisinde yapılacak diğer işlemlerden birisi de kıyı emniyetinin taşınması. Taşıma işlemi hakkında konuşan Özuğur, Kıyı Emniyeti'nin bulunduğu bölge MNG tarafından kiralandığı, Kıyı Emniyeti'nin eski yerinden stall aprona kadar hangar olacağını belirtti.

Özuğur konuşmasına şöyle devam etti: "Kıyı Emniyeti'ne Stoll Apron'a girerken tepede bir yer verildi. onları da oraya taşımış olduk. Yapılan bir diğer çalışma ise eski itfaiye binası yanına kar araçları için garaj binası yapılması."  

Nostaljik Kule ile birlikte MNG Hat Bakım, Pegasus Teknik, SAGA, ACT gibi şirketlerin bulunduğu bölgeninde yıkılacağını buraya yeni teknik blok ve garaj binasının taşınacağını açıklayan Özuğur projelerin son hızla devam ettiğini belirtti.

Not: Ses kaydı çözümlemesindeki hata nedeniyle açılış tarihini yanlış yazılmıştır. Tarih 1 Temmuz olarak düzeltilmiştir. Hata nedeniyle tüm okuyucularımızdan özür dileriz.









©AirportHaber

1 TEMMUZ'DA KESİN AÇILIYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
yıllardır kötü planlanan gecekondu mantığı ile heryere bina yaptıran ve beton döktüren (tabiki işletmecinin yani özel sektörün parasıyla)DHMi şimdide onuorya bunu buraya göndererek düzenleme yapacağım diyor gene özel sektör parasıyla kendine yer ve beton yapacak bu nasıl bir işkencedir ve nasıl bir mantıktır yap boz tüm işleri böyle helal olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hele bi acilsin bi inmeye baslayalim da, karsilastiririz eski 06-24 ile. o zaman yapariz en dogru yorumu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
eski kule yıkıldı mı ya da yıkılıyor mu?allahtan orda değilim yoksa nerden köfte ekmek yemeğe gidecektik:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
apron ile terminali karıştırdığım için üzgünüm. ben brüksel havaalanında ana terminalden uzak, yer altından bağlantılı boyuna giden bir terminalde bulunmuştum. Onun için sordum böyle bir yapı oraya uyabilir mi diye?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
06-24 de pisteten çıkma olmayacakmış. Pist başına yapılan yaklaşık 20 mt yükseklikdeki dolgunun uygunluğundan bu kadar eminsiniz demek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Eski Kulenin yanında üçgen olarak tabir edilen yer ilave apron olarak kullanılacak böylelikle Uçak park yerlerinin sayısıda artmış olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Zaten yıkılıp apron yapılacak, aprondan kastın uydu terminal herhalde. Tünel ile bağlı uydu terminal yapılacağını sanmıyorum otobüslerle servis verilen yeni park sahası (apron) olması yeterli. Mevcut dış hatlar apronunun ortasından yeni bir tünel yapılması dış hatlar trafiğini iptal eder AHL de. Hem terminalin mimari yapısı uydu terminal tüneline inmeye (Bodru katını bagaj handiling ve gümrük depoları için ayırdığından) uygun değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
acaba o yıkılacak yere yeni bir apron yapılabilir mi? yer altından ana terminale bağlatı kurarak mesala?yoksa taxi 'ye yakın diye böyle bir şeyin söz konusu olması imkansız mı? teknik bir bilgisi olan buna cevap verebilir mi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000