01 Ocak 2013, Salı 14:53:36

YÜZDE 20'Sİ TAMAMLANDI

Türkiye'nin denize kurulacak ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı inşaat dolgu sahasına şimdiye kadar yaklaşık 6 milyon ton taş dökülerek alt yapının yüzde 20'si tamamlandı...
  • herşey iyi güzel hoş da bu havaalanı karadeniz karşısında acaba ne kadar dayanıklı olabilecek? yine denizin üzerine inşaa edilen Japonya Kansai Havalimanı her yıl belli bir ölçüde denizin dibine doğru çöküyormuş. Aynı şey burada da yaşanabilir mi? Ne kadar uzun ömürlü olabilir havaalanımız?
  • Afyon ve Uşak'ta meydan varken git bu şehirlere ve Kütahya'ya 100 km ileride ovanın ortasına zafer Meydanı'nı yap o gerekli bu gereksiz öylemi . Doğu ve güneydoğuda meydanlar arası 100 km günde 1-2 sefer yap ve hala meydan yapmaya devam et onlar gerekli bu gereksiz öylemi.370 milyon harcayaak Trabzon'da gençlik olimpiyatları yap gerekli aly yapı ihalesi 150 milyon olan ordu Giresun havaalanı gereksiz öylemi. Yemezler kardeşim Trabzon ve Samsun'a gitmekten bıktık.az kaldı meydanımıza kavuşmamıza
  • Çok gereksiz bir yatırım. Artık türkiye'ye yeni havalimanları yapılmamalı, hatta var olanlar da yıkılmalı. Onun yerine sadece AHL'nin sorunlarına çözüm aranmalı, tek havalimanımız da o olmalı. Ordu'ya takayla, Kastamonu'ya kağnıyla, Alanya'ya da şambriyelle yüzerek gidebiliriz. ne gerek var havaalanına uçağa?
  • bir luzumsuz yatirim daha size.
  • Ordu-Giresun Havalimanı vergilerimizin denize gittiğinin bir göstergesidir. Ölü yatırım bunlar 2,3 yıl sonra apron ve pist fındık kurutmak için kullanılacak, buraya da yazıyorum demişti dersiniz.
  • Fotoğraf çok eski. gülyalı kaymakamlığının web sayfasında projeler başlığı altında son resimleri var. bu havalimanı olmaz diyenler son durumuna bir baksın.az kaldı...terminal binasına körük bekliyoruz. artık terminal binalarımız körüklü olsun...
  • Atatürk havalimanıda aynı bu şekilde, Yeşilköy / fForya sahili kısmen doldurmak sureti ile 05 / 24 pisti inşaa edilebilir. Askeri meydan ve CNR fuar bölgeleri iptal edilerek yerine terminaller inşaa edilebilir. Bu şekilde 100 - 200 Milyon/yıl yolcu kapasiteli Yeşilköy Havalimanı tesis edilmiş olur. Gereksiz yere 3.cü havalimanı için başka bölgeler KATLEDİLMEMİŞ olur. Aynı zamanda daha ucuza mal olur.

Ordu Vali Yardımcısı ve Gülyalı Kaymakamı Yemen Bayrak, "Türkiye’nin denize kurulacak ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı inşaat dolgu sahasına şimdiye kadar yaklaşık 6 milyon taş dökülerek alt yapının yüzde 20’si tamamlandı" dedi. Bayrak dolgu işlemlerinin sürdüğü Ordu-Giresun Havalimanı inşaat çalışmalarının planlandığı gibi devam ettiğini söyledi.

30 MİLYONU BULACAK

2012 yılı içerisinde havalimanı ile ilgili ciddi ilerlemelerin olduğunu belirten Bayrak "Taş ocaklarının tespit edilmesi, bu alanların işletilmeye başlanması, yol bağlantılarının sağlamlaştırılması ve taş ocaklarındaki ilk zorlukların aşılmasıyla birlikte çalışmalar hız kazandı. Günlük taşınan tonlarca taşla birlikte havalimanının en hassas noktaları olan dış koruyucu mendireği ve pist dolgusu devam ediyor. Ordu-Giresun Havalimanı inşaat dolgu sahasına şimdiye kadar yaklaşık 6 milyon ton taş dökülerek alt yapının yüzde 20’si tamamlandı. Bilindiği üzere buraya toplamda 30 milyon ton civarında taş dökülecek. Bu işlemlerin tamamlanmasının hemen ardından ise üst yapı inşaatları başlayacak. Bizler şu anda havalimanı ile ilgili hızlı bir çalışma yürütürken aynı zaman da hassas bir çalışma da yürütüyoruz. Bütün ayrıntıları hesaplayarak yolumuza devam ediyoruz." dedi.

'ÇALIŞMALAR HIZLANACAK'

Havalimanı inşaatındaki çalışmaların 2013 yılı içerisinde hızlanacağını da  söyleyen Bayrak "2013 yılı içerisinde inşaat çalışmalarının başlangıcı sırasındaki bazı zorluklar yaşanmayacağından ilgili firmadan yapacağı çalışmaların daha da artırılmasını bekliyoruz. Buraya taşınacak taşın miktarında bir artışın olmasını istiyoruz. Hatta mümkünse mevcut taş ocaklarına yeni ocaklar eklenerek taşınan malzemenin en az iki katına çıkarılmasını hedefliyoruz. Bu anlamda vatandaşlarımız da havalimanının bir an önce tamamlanmasını bekliyor. Bu konuda ilgili firmaya bizlerde gerekli imkanları ve kolaylığı sunacağız. İnşallah çalışmalar 2013’te daha da hızlanacak" diye konuştu.

YÜZDE 20'Sİ TAMAMLANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

kuş ~ 11 yıl önce
herşey iyi güzel hoş da bu havaalanı karadeniz karşısında acaba ne kadar dayanıklı olabilecek? yine denizin üzerine inşaa edilen Japonya Kansai Havalimanı her yıl belli bir ölçüde denizin dibine doğru çöküyormuş. Aynı şey burada da yaşanabilir mi? Ne kadar uzun ömürlü olabilir havaalanımız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lüzumsuz yorumlar ~ 11 yıl önce
Afyon ve Uşak'ta meydan varken git bu şehirlere ve Kütahya'ya 100 km ileride ovanın ortasına zafer Meydanı'nı yap o gerekli bu gereksiz öylemi . Doğu ve güneydoğuda meydanlar arası 100 km günde 1-2 sefer yap ve hala meydan yapmaya devam et onlar gerekli bu gereksiz öylemi.370 milyon harcayaak Trabzon'da gençlik olimpiyatları yap gerekli aly yapı ihalesi 150 milyon olan ordu Giresun havaalanı gereksiz öylemi. Yemezler kardeşim Trabzon ve Samsun'a gitmekten bıktık.az kaldı meydanımıza kavuşmamıza

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GİRESUNLU ~ 11 yıl önce
Yürü be kim tutar seni, yazdıklarının altına imzamı atarım :))
GİRESUNLU ~ 11 yıl önce
Bu arada Trabzon Akyazı'da denizi doldurup stadyum yapmaya başladıklarını unutmuşsun :)) Hani bizim havalimanına gelince Karadeniz kendinden alınanı geri alır diyen Trabzonlular vardı ya, her nedense onlar da sustular...
at adam ~ 11 yıl önce
Çok gereksiz bir yatırım. Artık türkiye'ye yeni havalimanları yapılmamalı, hatta var olanlar da yıkılmalı. Onun yerine sadece AHL'nin sorunlarına çözüm aranmalı, tek havalimanımız da o olmalı. Ordu'ya takayla, Kastamonu'ya kağnıyla, Alanya'ya da şambriyelle yüzerek gidebiliriz. ne gerek var havaalanına uçağa?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
luzumsuz ~ 11 yıl önce
bir luzumsuz yatirim daha size.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
luzumsuz ...destek ~ 11 yıl önce
Çok gereksiz bir yatırım..Trabzon ve Samsun Hava Limanları ne kadar uzak bu iki Şehre..bence bu iki şehrimizden uçan yolculara her iki hava limanlarına rahat ulaşım kolaylıgı yapılabilirdi...her sefer öncesi (Gidiş-Geliş) düzenli otobüs seferleri...Bayburt-Gümüşhane-Artvin-Rize uçuyor Trabzon'dan...
luzumsuz ~ 11 yıl önce
Benim evim havaalanina 130 km mesafede. Sehirde havaalanida var ama ucus yok, cunki pahaliya mal oluyor diye. Bu (ordu-giresun) havaalinina ucarak para kazanmak cok zor. THY bir sure para kaybederek ucar, politik sebeplerden dolayi.
Ordu-Giresun Airport ~ 11 yıl önce
Ordu-Giresun Havalimanı vergilerimizin denize gittiğinin bir göstergesidir. Ölü yatırım bunlar 2,3 yıl sonra apron ve pist fındık kurutmak için kullanılacak, buraya da yazıyorum demişti dersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
son resimleri ~ 11 yıl önce
Fotoğraf çok eski. gülyalı kaymakamlığının web sayfasında projeler başlığı altında son resimleri var. bu havalimanı olmaz diyenler son durumuna bir baksın.az kaldı...terminal binasına körük bekliyoruz. artık terminal binalarımız körüklü olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atatürk havalimanı ~ 11 yıl önce
Atatürk havalimanıda aynı bu şekilde, Yeşilköy / fForya sahili kısmen doldurmak sureti ile 05 / 24 pisti inşaa edilebilir. Askeri meydan ve CNR fuar bölgeleri iptal edilerek yerine terminaller inşaa edilebilir. Bu şekilde 100 - 200 Milyon/yıl yolcu kapasiteli Yeşilköy Havalimanı tesis edilmiş olur. Gereksiz yere 3.cü havalimanı için başka bölgeler KATLEDİLMEMİŞ olur. Aynı zamanda daha ucuza mal olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekonomi.. ~ 11 yıl önce
Ama o zaman "ekonomi" canlanmaz :) Daha bi dünya ihaleler yapılacak. Alı-verin ekonomiye can veri olayı yani :D

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000