20 Ocak 2013, Pazar 13:16:36

VATANDAŞLARA SEYİRLİK ALAN...

Ordu-Giresun Havaalanı'nın faaliyete geçmesiyle birlikte vatandaşlar denizin üzerinden havaalanına iniş ve kalkış yapan uçakları Piraziz Balıkçı Barınağı'na yapılacak olan 'Uçak Seyir Terası'ndan' izleyebilecek.
  • ineceği günde en fazla 3-4 uçak. onun haricinde neyi seyredeceklerse
  • Güzel bir yatırım yapılırsa ortaya Türkiyeye örnek olacak bir proje çıkar. Birde otoyol kenarında olduğundan bu yer konaklama tesisi gibi bir şey yapılabilir.

Piraziz Kaymakamı Hüseyin Çam, yaptığı açıklamada, havaalanındaki tüm uçakların iniş ve kalkışlarının Piraziz Balıkçı barınağı güzergahında olacağını bildirdi.

Ulaştırma Bölge Müdürlüğü tarafından barınak için kullanılmak üzere 2012 yılından artan ödenek aktarıldığını ifade eden Çam, "Ödenekle tarihi mendireğe deniz feneri yeri yapıldı. Fenerin olduğu mendirek Uçak Seyir Terası olacak. Vatandaşlarımız burada keyiflice vakit geçirebilecek" dedi.


Çam, tarihi mendireğin otoyolla birleştiği yerden itibaren yaya yolu güzelleştirme, yürüyüş parkuru ve oturma yerleri yapılacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Alan uçakların ilk iniş güzergahında yer alıyor. Oraya oturan bir vatandaşımız da tamamen denizle iç içe olacak ve uçakların iniş seyrinin keyfini çıkaracak. Fenerin yapılmasıyla birlikte insanlar fenerin etrafında dolaşabilecek. Belediyenin de burada vatandaşların spor ve yürüyüş yapabilmesi noktasında çalışmaları var. Çalışmalar tamamlandığında tarihi mendirek Pirazizli ve dışarıdan gelen vatandaşların rahatça vakit geçireceği bir alan ve Piraziz'in simgelerinden biri haline gelecek. "

Uçaklar denizin 50 metre üzerinden uçacak

Uçakları inişe geçmesiyle birlikte Piraziz Balıkçı Barınağı'ndan havaalanı pistine kadarki mesafenin 200 metre civarında olacağına işaret eden Çam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Havaalanı pistinin bir ucunun Piraziz sınırında olacağı bilgisini aldık. Balıkçı barınağından inişe geçen bir uçağın denizin üzerinden 50 metre ve üzerindeki bir yükseklikte uçacağını tahmin ediyorum. Dünyada bunun örnekleri var. Uçak piste gireceği zaman yolla bitişik hale geliyor. Kesinlikle çok güzel bir seyir zevki olacaktır."

VATANDAŞLARA SEYİRLİK ALAN...

Yorumlar

neyi seyredecekler ~ 11 yıl önce
ineceği günde en fazla 3-4 uçak. onun haricinde neyi seyredeceklerse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 11 yıl önce
Aynen. O 3-4 uçakta en fazla 737 ve a320'dir. Hani İstanbul'daki gibi envayi çeşit uçak inen bir yerde yapsalar aynısını şahane olur. Millet de Küçükçekmece Belediyesi önündeki üstgeçite Menemen testisi gibi dizilmekten kurtulur.
Kerasus ~ 11 yıl önce
Güzel bir yatırım yapılırsa ortaya Türkiyeye örnek olacak bir proje çıkar. Birde otoyol kenarında olduğundan bu yer konaklama tesisi gibi bir şey yapılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000