09 Şubat 2015, Pazartesi 08:08:17

RİZE-ARTVİN'İN YAPIMINA BU YIL BAŞLANIYOR

Ordu-Giresun Havalimanı’ndan sonra Türkiye’de denize dolguylainşa edilecek ikinci havaalanı Rize- Artvin Havalimanı olacak.
  • Olmasını istiyorum
  • BURASI RİZE HAVAALANI, KESİNLİKLE ARTVİN DEĞİL, BİR KERE ARTVİN RİZE SINIRI DEĞİL, ARTVİNE UZAK MI UZAK, ARTİVİNİ NEDEN EKLİYORLAR ONU DA ANLAMADIK
  • Doğuda her ilde havalimanı var ama uçan yok. Onlara ses yok ama Rizeye gereksiz!!! Hele bir yapılsın, görürsünüz potansiyeli.. Öyle işkembeden sallamaya gerek yok.. İhtiyaç var ve yapılacak...
  • Kadıköyden havaalanına kaç sefer yapılıyor acaba, neden Kadıköye denizi doldurup havaalanı yapılmaz, Kadıköyden Sabihagökçen arasındaki yolculuk süresi Rize Trabzon havaalanı arasından daha uzun, biz de Kadıköye denizi doldurup havaalanı istiyoruz üstelik Rizenin yüz katı fazla potansiyel var
  • Duayen'e 10:22 katılıyorum. S-OPA alanı bu bölgeye yapılacak en iyi yatırımdır. Pist boş kalınca duble otoyol olarak da kullanılabilir. Bu ülkenin parası bu kadar kolay harcanabiliyor demek ki. Bu kadar hava yolu potansiyeli olan bir hatta kimse yüksek hızlı tren getirmeyi düşünemiyor sanırım.
  • Maksat çok proje,çok iş,çok yandaş müteahhit ve taşaron. Sistem böyle. Her yatırım yeni bir zengin yandaş!
  • Ordu Giresundan daha faydalı bir meydan olacağı kesindir. Hiöç olmazsa fuzuli bir yatırım değil.
  • Her secim doneminde yeni bir havalimani ortaya cikiyor. 2 gune kadar istanbula 4. Havalimani yapilir bence
  • :) ya bu alanlar yapilirken yolcu potansiyeli arastiriliyormu? En bastaki yorum cok hoşuma gitti bencede oyle olsun, -kaptannnn unyede inecek var. -ayyyy ne uzun surdu. - bu ucak kontejyanli ablam, bi sonraki direk trabzondu. :) -offf of toplantiya gecikiyorum. -abi bes dakika opetten yakit alip ihtiyac gorup devam edicez. :) Ne diyim potansiyeli yuksek gazipasa bile daha tam anlamiyla faal degilken, yazik milyon dolarlara.
  • Gereksiz bir proje sadece israf baska bir sey degil

Ordu-Giresun Havalimanı’ndan sonra Türkiye’de denize dolguyla inşa edilecek ikinci havaalanı Rize- Artvin Havalimanı olacak. Hükümetin 2015 yatırım programına alınan havalimanı için proje çalışmaları başlatıldı. 520 milyon dolara mal olması beklenen havalimanı için 766 hektar alandan oluşacak proje sahasında yaklaşık 266 hektarlık alanda deniz dolgusu yapılacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Rize-Artvin Havalimanı’nı öncelikli yatırım programına aldı. Martta açılması planlanan Ordu-Giresun Havalimanı’ndan sonra Türkiye’de denize dolguyla inşa edilecek ikinci havaalanı Rize-Artvin’in yapımına yılın ikinci çeyreğinde başlanacak. Proje çalışmaları başlatılan havalimanının tamamlanmasıyla, yıllık ortalama 850-900 bin yolcu ve günde ortalama 15-20 uçuş kapasitesi oluşacak. Havaş’ın Rize’ye günde 17 otobüs seferi düzenlediği ve özel araçları ile birlikte Trabzon Havalimanı’nı kullanan günlük yolcu sayısının ortalama 2 bin 500 olduğu göz önüne alınarak, Rize- Artvin Havalimanı’nın inşası kararlaştırıldı.

520 milyon dolarlık proje

Rize’nin Pazar ilçesi ile Yeşilköy yerleşim yerleri arasında yapılması planlanan proje, 766 hektar alandan oluşacak. Proje sahasında yaklaşık 266 hektarlık alanda deniz dolgusu yapılacak. Rize-Artvin Havalimanı’nın, 2014 yılı birim fiyatlarıyla altyapı için 400 milyon lira, üstyapı için ise 120 milyon lira olmak üzere 520 milyon liraya mal olması bekleniyor. Havalimanının inşaatı aşamasında 300, işletme aşamasında ise 1000 personelin çalışması planlanıyor. Havalimanı Rize şehir merkezine 34, Artvin’e ise 123 kilometre uzaklıkta olacak.

2017’de hizmete açılacak

Proje kapsamında saatte 36 uçağın iniş kalkış yapabileceği 45 metre eninde ve 3 bin metre uzunluğunda pist, 240x120 metre boyutlarında 1 adet apron inşa edilecek. Genel olarak yolcu ve kargo uçaklarına hizmet verecek Rize Havalimanı’nın ayrıca kompozisyon sınıfı D, türbülans sınıfı ağır, kalkış ağırlığı 150 bin kilogramdan fazla uçaklara hizmet vermesi bekleniyor. 2017’de işletmeye açılması planlanan havalimanının öngörülen ekonomik ömrünün 25 yıl olduğu belirtildi. (Dünya)

 

RİZE-ARTVİN'İN YAPIMINA BU YIL BAŞLANIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Olmasını istiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Berk ~ 9 yıl önce
BURASI RİZE HAVAALANI, KESİNLİKLE ARTVİN DEĞİL, BİR KERE ARTVİN RİZE SINIRI DEĞİL, ARTVİNE UZAK MI UZAK, ARTİVİNİ NEDEN EKLİYORLAR ONU DA ANLAMADIK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir-Duayen'e ~ 9 yıl önce
Doğuda her ilde havalimanı var ama uçan yok. Onlara ses yok ama Rizeye gereksiz!!! Hele bir yapılsın, görürsünüz potansiyeli.. Öyle işkembeden sallamaya gerek yok.. İhtiyaç var ve yapılacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deniz ~ 9 yıl önce
Kadıköyden havaalanına kaç sefer yapılıyor acaba, neden Kadıköye denizi doldurup havaalanı yapılmaz, Kadıköyden Sabihagökçen arasındaki yolculuk süresi Rize Trabzon havaalanı arasından daha uzun, biz de Kadıköye denizi doldurup havaalanı istiyoruz üstelik Rizenin yüz katı fazla potansiyel var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Duayen'e 10:22 katılıyorum. S-OPA alanı bu bölgeye yapılacak en iyi yatırımdır. Pist boş kalınca duble otoyol olarak da kullanılabilir. Bu ülkenin parası bu kadar kolay harcanabiliyor demek ki. Bu kadar hava yolu potansiyeli olan bir hatta kimse yüksek hızlı tren getirmeyi düşünemiyor sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Maksat çok proje,çok iş,çok yandaş müteahhit ve taşaron. Sistem böyle. Her yatırım yeni bir zengin yandaş!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orgi ~ 9 yıl önce
Ordu Giresundan daha faydalı bir meydan olacağı kesindir. Hiöç olmazsa fuzuli bir yatırım değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Her secim doneminde yeni bir havalimani ortaya cikiyor. 2 gune kadar istanbula 4. Havalimani yapilir bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
:) ya bu alanlar yapilirken yolcu potansiyeli arastiriliyormu? En bastaki yorum cok hoşuma gitti bencede oyle olsun, -kaptannnn unyede inecek var. -ayyyy ne uzun surdu. - bu ucak kontejyanli ablam, bi sonraki direk trabzondu. :) -offf of toplantiya gecikiyorum. -abi bes dakika opetten yakit alip ihtiyac gorup devam edicez. :) Ne diyim potansiyeli yuksek gazipasa bile daha tam anlamiyla faal degilken, yazik milyon dolarlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gereksiz ~ 9 yıl önce
Gereksiz bir proje sadece israf baska bir sey degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000