07 Haziran 2013, Cuma 08:20:41

PİST ARALIK'TA TAMAM!

Türkiye’nin deniz doldurularak yapılan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında 3 bin metrelik pistin aralıkta tamamlanacağı belirtildi...
  • Facebook'da "OR-Gİ Havaalanı" sayfasında güncel resimleri bulabilirsiniz.
  • Sakın çift tarafli ILS koymayın, sakın RNAV STAR ve SID planlamayın, olur mu? Bunlar önemsiz şeyler çünkü, önemli olan terminal binası. Makyajı güzel olsun yeter.
  • Binali Beyin dediği gibi. Eskiden hayaldi, şimdi ise küçük bir iş olarak görülüyor bu tür projeler. Durmak yok yola devam..
  • daha yapacak cok is var. 2014 3uncu ayi acilacak demek dogru olmaz bence
  • Gulyali kaymakamliginin web sayfasinda var
  • Fotoğraf yok mu hava limanının son halini gösteren

Ordu Valisi Kenan Çiftçi ve Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, çalışmaları yerinde inceledi. Havalimanında pist asfaltlama çalışmasının yanı sıra dolgu çalışmaları da aynı zamanda devam ederken, Giresun Valisi Şahin ve Ordu Valisi Çiftçi, şantiye yetkililerinden gerekli bilgileri aldıktan sonra açıklamalarda bulundular.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Ordu-Giresun Havalimanı’na ocak ayında uçak inebileceğini belirterek, “Bunda 3-4 ay önce bulunduğumuz mekanda su derinliği 10-11 metre civarındaydı. Ama bugün bu asfaltın üzerinde duruyoruz. Demek ki insanoğlu isteyince çok şeyler oluyor. Bin 250 metrelik pistin asfaltlanması işlemi şuanda tamamlanmış. Bu pistin tamamı 3 bin metre olacak. Aralık sonu itibariyle tamamı bitecek. Yaklaşım ışıkları da batıda tamamlanacak, mendirek de tamamlandıktan sonra doğu bölgesi yaklaşma ışıkları tamamlanmış olacak. Acil durumlarda uçakların ocak ayında inişi, kalkışı görerek mümkün olabilecek. Bu işletmecilik bazda değil. Tarifeler seferler bazında değildir. Tarifeli seferler, 2014 yılının üçüncü ayından sonra başlar. Bir havalimanı deyince, en önemli kısmı pistidir. Ondan sonra üst yapılarıdır. O üst yapılar bu iş için son derece önemlidir. Henüz daha ortada kulemiz yok. Diğer üst yapıların elektronik kısmı daha ihale edilmedi. Onlarda ihale edildiğinde çok çabuk yapılacağı ümidindeyiz. Havalimanımızın hızı artarak devam ediyor. Bugün itibariyle 120 kamyon malzeme taşıyor” diye konuştu.

Ordu Valisi Kenan Çiftçi ise, “Ordu ve Giresun illerindeki siyasilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, vatandaşlarımız ve sayın valilerimiz gül düşünmüşler, bu bölgeyi de gülistana çevirmişler. Aynısı iştir kişinin lafa bakılmaz. İş buradadır. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

İncelemelerde Ordu ve Giresun Valisi’ne Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Ordu Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen eşlik etti.

PİST ARALIK'TA TAMAM!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

OR-Gİ Havaalanı ~ 11 yıl önce
Facebook'da "OR-Gİ Havaalanı" sayfasında güncel resimleri bulabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lütfen ~ 11 yıl önce
Sakın çift tarafli ILS koymayın, sakın RNAV STAR ve SID planlamayın, olur mu? Bunlar önemsiz şeyler çünkü, önemli olan terminal binası. Makyajı güzel olsun yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yandaş ~ 11 yıl önce
Binali Beyin dediği gibi. Eskiden hayaldi, şimdi ise küçük bir iş olarak görülüyor bu tür projeler. Durmak yok yola devam..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ordu ~ 11 yıl önce
daha yapacak cok is var. 2014 3uncu ayi acilacak demek dogru olmaz bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Foto ~ 11 yıl önce
Gulyali kaymakamliginin web sayfasinda var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmaz ~ 11 yıl önce
Ama ben burada görmek istiyorum meydanın görüntülerini :) Teşekkürler 11:16:07, iyi hafta sonları..
Foto ~ 11 yıl önce
Fotoğraf yok mu hava limanının son halini gösteren

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000