19 Şubat 2011, Cumartesi 08:29:16

OR-Gİ'NİN İHALE SÜRECİ BAŞLADI

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, AK Parti Ordu Milletvekili M. Hilmi Güler, Ordu-Giresun Havaalanı'nın ihale sürecinin başlatıldığını ve Kamu İhale Kurumu'nun (KİK) firmalardan teklif almaya başladığını açıkladı.
  • Bu ülkedeki her şey için harcanan paralar çok gerekli şeylere harcanıyor sanki gelip burda vergilerimiz çarçur ediliyor diyorsunuz. Samsunlu veya Trabzonlu olmalısınız. Ordu veya Giresunlu vatandaşlar bu ülkeye vergi vermiyor mu? Birşeylerin karşılığını alması lazım artık bu iki şehrin. Ordu ve Giresun'a bu hükümet ve geçmiş hükümetlerin kaç yatırımı oldu? O yapılmayan yatırımların yerine sayarsanız Ordu ve Giresun birden fazla havaalanı bütçesini hak eder. Bu havaalanına bu kadar eleştiri gelmesi çok ilginç. Merzifon, Batman, Sinop, Kastamonu, Zonguldak Çaycuma, Tekirdağ Çorlu, Antalya Gazipaşa, Tokat, Çanakkale, Uşak, Isparta, Mardin, Siirt, Muş, Ağrı, Erzincan, Sivas. Bu havaalanları yapılırken nerdeydiniz!
  • müthiş haber, Trabzon ve Samsun un gölgesinden kurtulma zamanı gelmiştir, Ordu ve Giresun a ve tüm Türkiye ye hayırlı olsun.
  • çok güzel bir haber başlandığı takdirde 2 ilin kaderinin değişmesinde büyük bir rol üstlenebilir bölge halkının büyükşehirlerde ve yurt dışında çok fazla nufusu var var ve ordu ve giresun istanbula, izmire ve ankaraya çoğrafi olarak çok uzaktır , devletin bu iki ile yatırımı neredeyse hiç yuoktur bu şekilde ilk başlangıçı atılacaktır.kutluyorum yadırgayan arkadaşlar bahseetiğimiz iki ilin bufusu 1,5 milyon dışarı nufusu ile birlikte 5 milyon civarı bugün tokkata, sinopta, kasst, batmanda, siirtte merzifonda havaalanı var insanı güldürmeyin, eğer senin köyününde havaalanına ihtiyacı varsa orayada yapılsın kimsenin ulaşım hakkı elinden alınamaz , tebrik ediyor başıralar diliyorum emekleri geçenlere.
  • Trabzon ve Samsun'u geride bırakacak diyen arkadaşlar. Havacılık, ekonomi ve taşımacılık alanındaki deneyimlerinizi de yazsanızda bir bilsek.
  • Orgi kapasite olarak ilk 10 da başlayacak... Şimdi sıra Ordu - Giresun bakliyö sisteminde...
  • Dünyanın en pahalı dalgakranı tüm vatandaşlara hayırlı olsun. Daha çok çalışın daha çok vergi ödeyin. Bizim köye de havalimanı yapılacak. Üstelik A380'ler de inecek.
  • Vergilerimiz bir kere daha çarçur ediliyor. herkese hayırlı olsun....
  • ARTIK KARADENİZİN YILDIZI ORDU VE GİRESUNDUR, TRABZON VE SAMSUN ARTIK BİTMİŞTİR
  • Insallah tez Zamanda baslanir ve bitirilir. Yurtdisindan her zaman Trabzona ucmakdan bikdik.Proje eger iyi planlanirsa bu hHvaalani yolcu ve Ucak sayisinda Trabzonuda Samsunuda geride birakir.
  • Tokatada bekleriz
Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, AK Parti Ordu Milletvekili M. Hilmi Güler, Ordu-Giresun Havaalanı'nın ihale sürecinin başlatıldığını ve Kamu İhale Kurumu'nun (KİK) firmalardan teklif almaya başladığını açıkladı.

Yaklaşık 50 yıldır tartışma konusu olan ve bu süre içerisinde gelip geçen hükümetlerin sadece söz vermekten ileri gidemediği Ordu-Giresun Havaalanı için artık son adımlar atılıyor. Havaalanının yatırım programına alınmasının ardından ihale için gün sayılmasına başlandı. Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler, Kamu İhale Kurumu'nun havaalanının ihalesi için firmalardan teklif almaya başladığını ve teklif verme tarihinin 4 Mart 2011'de sona ereceğini belirtti.
Güler, "Kamu İhale Kurumu'nun bülteninde yayınlanan tebliğde de belirtildiği gibi ön yeterlilik için firmalardan teklifler alınacak. Teklif vermek için son gün 4 Mart olarak belirlendi. Bu tarihte yapılacak değerlendirme ile teklif veren firmalar arasından mali yeterliliği uygun olanlar tespit edilerek ihaleye girecek olan firma sayısı 5'e düşürülecek. Yapılacak 40 günlük değerlendirme sonunda ihaleyi alan firma bu 5 firma arasından belirlenecek iş o firmaya verilecek ve havaalanı inşaatı başlayacak. Havaalanı konusunda önemli bir aşamayı geçtiğimizden ve hemşerilerimize verdiğimiz sözü yerine getirecek olmamızdan, Ordu ilimize böyle büyük bir yatırımı kazandıracak olmaktan dolayı mutluyuz. Herkese hayırlı olsun" dedi.

Güler, havaalanının maliyetinin 210 milyon lira olarak belirlendiğini ve bunun yüzde 10'u olan 21 milyon liranın Maliye Bakanlığı tarafından hesaba aktarıldığını sözlerine ekledi.
OR-Gİ'NİN İHALE SÜRECİ BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu ülkedeki her şey için harcanan paralar çok gerekli şeylere harcanıyor sanki gelip burda vergilerimiz çarçur ediliyor diyorsunuz. Samsunlu veya Trabzonlu olmalısınız. Ordu veya Giresunlu vatandaşlar bu ülkeye vergi vermiyor mu? Birşeylerin karşılığını alması lazım artık bu iki şehrin. Ordu ve Giresun'a bu hükümet ve geçmiş hükümetlerin kaç yatırımı oldu? O yapılmayan yatırımların yerine sayarsanız Ordu ve Giresun birden fazla havaalanı bütçesini hak eder. Bu havaalanına bu kadar eleştiri gelmesi çok ilginç. Merzifon, Batman, Sinop, Kastamonu, Zonguldak Çaycuma, Tekirdağ Çorlu, Antalya Gazipaşa, Tokat, Çanakkale, Uşak, Isparta, Mardin, Siirt, Muş, Ağrı, Erzincan, Sivas. Bu havaalanları yapılırken nerdeydiniz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
müthiş haber, Trabzon ve Samsun un gölgesinden kurtulma zamanı gelmiştir, Ordu ve Giresun a ve tüm Türkiye ye hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
çok güzel bir haber başlandığı takdirde 2 ilin kaderinin değişmesinde büyük bir rol üstlenebilir bölge halkının büyükşehirlerde ve yurt dışında çok fazla nufusu var var ve ordu ve giresun istanbula, izmire ve ankaraya çoğrafi olarak çok uzaktır , devletin bu iki ile yatırımı neredeyse hiç yuoktur bu şekilde ilk başlangıçı atılacaktır.kutluyorum yadırgayan arkadaşlar bahseetiğimiz iki ilin bufusu 1,5 milyon dışarı nufusu ile birlikte 5 milyon civarı bugün tokkata, sinopta, kasst, batmanda, siirtte merzifonda havaalanı var insanı güldürmeyin, eğer senin köyününde havaalanına ihtiyacı varsa orayada yapılsın kimsenin ulaşım hakkı elinden alınamaz , tebrik ediyor başıralar diliyorum emekleri geçenlere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Trabzon ve Samsun'u geride bırakacak diyen arkadaşlar. Havacılık, ekonomi ve taşımacılık alanındaki deneyimlerinizi de yazsanızda bir bilsek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Orgi kapasite olarak ilk 10 da başlayacak... Şimdi sıra Ordu - Giresun bakliyö sisteminde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dünyanın en pahalı dalgakranı tüm vatandaşlara hayırlı olsun. Daha çok çalışın daha çok vergi ödeyin. Bizim köye de havalimanı yapılacak. Üstelik A380'ler de inecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Vergilerimiz bir kere daha çarçur ediliyor. herkese hayırlı olsun....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ARTIK KARADENİZİN YILDIZI ORDU VE GİRESUNDUR, TRABZON VE SAMSUN ARTIK BİTMİŞTİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Insallah tez Zamanda baslanir ve bitirilir. Yurtdisindan her zaman Trabzona ucmakdan bikdik.Proje eger iyi planlanirsa bu hHvaalani yolcu ve Ucak sayisinda Trabzonuda Samsunuda geride birakir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tokatada bekleriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000