11 Temmuz 2011, Pazartesi 08:00:10

OR-Gİ'DE HEYECAN VERİCİ GELİŞME...

Ordu-Giresun Havaalanı için önemli bir aşama daha geride kalıyor...
  • mevcut hukumetimizin havacılıga verdiği önemi takdirle karşılıyorum.buda cok akılcı bir karar geleceği görebilmek gerekirdi.gordule.tesekkurler
  • orgi,istanbulda yaşayan binlerce giresunlu ve ordulu ulaşımda ileç gibi olacak..
  • sonunda bir rüya gerçeğe dönüşüyor.ordu ve giresunlulara hayırlı olsun...
  • Türkiyede ilk olacakta..yanlız dünyada ikinci değil...OSaka-Kobe-NAgoya-La Guarda-Hong Kong-Haneda-Macau havalimanları deniz doldurma sistemi ile inşa edilmiştir..
  • japonların bile yaptığı ada havaalanı her sene batarken bakalım bizimkilerin yaptığı 3-4 yılı görebilecek kadar sağlam kalacak mı..
Ordu-Giresun Havaalanı için önemli bir aşama daha geride kalıyor. İhaleyi alan ortaklık ile yarın Ankara'da sözleşme imzalanacak. İmzalanacak sözleşmeyle Ordu-Giresun havaalanı için bir aşama daha geçilmiş olacak. Havaalanı temelinin ise İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in verdiği bilgiye göre, en geç Temmuz sonu atılması bekleniyor. 
 
Ordu-Giresun Havaalanı için yapılan ihaleyi, Cengiz-İçtaş ortaklığı 144 milyon lira bedelle alan ortaklık ile imzalar, yarın Ankara'da Ulaştırma Bakanlığı'nda, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in de katılması beklenen törende atılıyor. Yapılan ihaleyi kazanan Cengiz-İçtaş ortaklığıyla sözleşme imzalanmasının ardından, yüklenici firmaya yer tahsisi yapılacak ve havaalanı temeli atılarak inşaata başlanacak. 
 
TÜRKİYE'DE TEK DÜNYA'DA İKİNCİ 
 
2013'te tamamlanması hedeflenen Ordu-Giresun Havaalanı, Türkiye'nin ilk denize dolgu havaalanı olacak. Bir benzeri ise sadece Japonya'nın Osaka şehrinde bulunan havaalanı, Ordu'ya 19 Giresun'a 25 kilometre mesafedeki Gülyalı'ya kuruluyor. 
 
Yaklaşık 1 milyon 750 bin metrekare alanda deniz dolgusu yapılacak olan havaalanında, yaklaşık 19 milyon 500 bin taş kullanılacak. 240 çarpı 20 metrelik alanı 16 bin 500 metrekarelik terminal alanı ile yılda 900 bin yolcunun taşınabileceği Ordu-Giresun Havaalanı'nda pist uzunluğu 3 bin 900 metre olacak. Yarın sözleşmesi imzalanacak Ordu-Giresun Havaalanı'nın temelinin ise İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in verdiği bilgiye göre tırpandan önce atılması bekleniyor. Hizmete giriş tarihi olarak da 02. 05. 2013 tarihi verildi. İçişleri Bakanı Şahin, o tarih için Anadolu Jet firmasından uçak bileti dahi aldığını ve ilk uçuşta yerini ayırttığını söylemişti. 
OR-Gİ'DE HEYECAN VERİCİ GELİŞME...

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
mevcut hukumetimizin havacılıga verdiği önemi takdirle karşılıyorum.buda cok akılcı bir karar geleceği görebilmek gerekirdi.gordule.tesekkurler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
orgi,istanbulda yaşayan binlerce giresunlu ve ordulu ulaşımda ileç gibi olacak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sonunda bir rüya gerçeğe dönüşüyor.ordu ve giresunlulara hayırlı olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiyede ilk olacakta..yanlız dünyada ikinci değil...OSaka-Kobe-NAgoya-La Guarda-Hong Kong-Haneda-Macau havalimanları deniz doldurma sistemi ile inşa edilmiştir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
japonların bile yaptığı ada havaalanı her sene batarken bakalım bizimkilerin yaptığı 3-4 yılı görebilecek kadar sağlam kalacak mı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000