18 Aralık 2009, Cuma 07:58:13

OR-Gİ Havaalanı'nın maliyeti ne kadar?

Ordu ile Giresun illerinin ortak kullanımı için denize dolgu yapılarak inşa edilmesi planlanan ve temeli 1997 yılında atıldıktan sonra o günden bu yana gündemden düşmeyen OR-Gİ Havaalanı'nın 2009 yılı fiyatlarıyla maliyetinin 130 milyon lira olduğu açıklandı.
  • ortalama 800 bin nufusu olan sivas a açılmış olan havaalanını kullanın diyosunuz beyfendi. nufüsu daha az olan bölgelerde bile havaalanı var. yazıda da belirtildiği gibi iki ilin nufusu 1milyonun üstünde hatta yazıda 3milyonluk bir taşıma kapasitesinden bahsedilmiş..yazıyı güzelce okuduğunuzda arasındaki mesafesi 1 saat bile olmayan illlerde havaalanı bulunmaktadır.sivas ve tokat örneğinde olduğu gibi.. neden bu kadar karşı çıkılıyo bu yapıma anlamayamıyorum...gereksiz diyeceksiniz belki ama bu yörelerde yaşayan insanlarında birtakım hakları olduğunu düşünüyorum ben..iyi akşamlar.. ama bu yörelerde
  • 2013 yılında açılacak Sivas -Ordu karayolu ile Sivas-Ordu arası mesafe karayolu ile 1.5 saat olacak bence Sivas Havaalanı bu bölgedeki eksikliği pisti yeni terminali ve apronu ile karşılayacaktır...Bence her il e havaalanı yerine bölgesel havaalanıları yapılması daha uygun... her ile üniversite açtılarda ne oldu... işsizler ordusu oldu...
  • saçma olarak görülmesi bence saçma bkara karı bşaması zordur derlerya burda da bu tarz yorumlar yapmak kolay burda yşayıp bu sorunları yaşayan insanlar keşke buraya ulaşabilse sorunları anlatsa daha aydınlık olacak ama. Burda insanların yaşamı 2 il arasında samsun ve trabzon arasında donmuş kalmış bir durumda her daim olduğu gibi bu iki illin engellemeleri yüzünden yıllardır giresun ve ordu küçülmüş ve göç vermiş büyümelerine izin verilmemiş . en basiti samsun tarafından gelen bir kargo önce trabzona gidiyor ordan tekrar giresuna geliyor bu işlem 2 gün alıyor samsun aynı gün alıyor trabzonda ama giresun ordu 2 günde bunun gibi daha bir çok neden onun için önce bölgeyi ve ihtiyaçları bilelim ona göre yorum yapalım.
  • ordu samsun arası 2.5 saat eğer bir ferraniniz yoksa . Giresun Trabzon arasıda aşağa yukarı öyle bu iki ilde 1 tek profösör olmadığını ve parayla bile getirilemediğini biliyormusuuz siz ce nedeni ne. İstanbul uçuş saati 1.5 saat 2 saat de giresuna geçiyorsunuz. İki ilindekurulmuş üniversitelerde ders verecek profösörler getiirmek ne kadar zor olğunu tahmin bile edemezsiniz. Demir yol alternatifi diyorlar bunu söyleyen arkadaşın bu bölge hakkında bir bilgisinin olmadığından bunu söylediğini sanıyorum. sadece bir fantezi olarak görülmemeli bu bölgede insanların ulaşımını hızlandırmaya hızlı hizzmet almaya hakkı var sadece giresun veya ordu için olsa tamam ama bu her iki il için istenen bir durumdur. İki ilin arasında sıkışmış kalmış
  • Anlamsız saçma sapan bir proje. Yok artık her ilçeye kasabaya havaalanı yapalım. Ekonomik değil. Politik zorlama dışında kimse uçmaz. Uçsa da havaalanının yatırım maliyeti geri dönmez. Hem yatırım hem işletme maliyeti açısından anlamsız. istiyorsa OTSO ortaklarından para bulup yatsın. Özel sektör olarak kendi paralarıyla yaparlar mı?
  • Hergün ayni haberi okumaktan bana gina geldi. Bu havaalani zaruri bir ihtiyactir ve yapilmasi bir zorunluluk halini almistir. Yapilacaksa yapilsin, yapilmayacaksa yapmiyoruz veya yapamiyoruz desinler. AKP hükümetinin gelecegi bu projeye bagli desem, bana kim inanir acaba :) Bekleyin görün ...
  • bence son derece haklı ve mantıklı bi istek. her ilin kendine ait havalimanı olmalı. ayrıca 12 yıldır kimse ilgilenmemiş mi burayla?
  • ne güzel söylemişsiniz ordu ve giresun da zaten tranzon ve samsun'un interlandında. Diğerlerinin hesabını yaparken il nufusunu kendi hesabını yaparken interland hesabını yapmak biraz uyanıklık olmuş hatta birazda abartı olmuş. Bu uyanıklığı daha sonra oraya uçak koymak içinde gösterecekler.Ehh sabah ve belki akşam birer uçak konacak, bu mu bütün çözüm?Neden karadeniz hızlı tren hattı istenmiyor? Düşünsenize batı/orta ve doğu karadenizi boydan boya 6 saatte gecen bir tren hattı...Zongoldaktan Artvine kadar herkesin hizmetine ?
  • kesinlikle yapılmalı her iki ilin ve bu iki ile yakın illerin ilerisi için akıllı bir çözüm saygılarımla....
  • olduuu gözlerim doldu

İlk olarak 1992 yılında ortaya atılan, aradan geçen 17 yıla rağmen gerçekleştirilemeyen ve bu süre içerisinde 3 Cumhurbaşkanı, 10 Başbakan, 14 Ulaştırma, 14 Bayındırlık Bakanı eskiten OR-Gİ Havaalanı için Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) maliyet raporu hazırladı. OTSO Başkanı Servet Şahin tarafından imzalanarak kamuoyuna duyurulan raporda, Ordu ve Giresun illeri arasında yapılması planlanan havaalanının iki ilin dış dünyayla iletişimini ve ulaşımını hızlandıracağı, gerek turizm ve eğitim, gerek sanayi ve ticaret açısından olumlu avantajlar sağlayacağı belirtildi. Hazırlanan maliyet tablosuna göre OR-Gİ Havaalanı'nın yıllık 500 bin yolcu kapasiteli olacağı kaydedilen raporda, 2009 yılı fiyatlarına göre maliyetinin 130 milyon lira olduğu kaydedildi.

Raporda, dalgakıran ile havaalanının tüm dolgusunun maliyetinin 90 milyon lira, pist, apron, taksirut, otopark ve altyapı betonunun 10 milyon lira, üst yapı terminal ve sosyal tesislerin 10 milyon lira, pist aydınlatma ve elektronik tesisat işlerinin de 20 milyon liraya mal olacağı, toplam 130 milyon liralık harcama ile havaalanının faaliyete geçebileceği kaydedildi.

OTSO: "HAVAALANI ACİL İHTİYAÇ"

OTSO Başkanı Servet Şahin, OR-Gİ Havaalanının iki il açısından önemli bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Ordu-Giresun illerinin birleşik nüfusunun 1 milyon 133 bin kişi olduğunu, yaklaşık 2 milyon Ordu ve Giresunlunun da İstanbul ve Ankara'da yaşadığını belirten Şahin, "Ordu ve Giresun'dan İstanbul ve Ankara'ya uçak ile yolculuk yapan yolcu sayısı günlük ortama 80 kişiyi bulmaktadır. Ordu-Ankara-İstanbul istikametinde günde ortalama 20 otobüs seferi yapılmaktadır. Bu seferlerin günlük ortalama yolcu kapasitesi gidiş-geliş olarak 2 bin kişidir. Giresun-Ankara-İstanbul istikametinde günde ortalama 15 otobüs seferi yapılmaktadır. Bu seferlerin günlük ortalama yolcu kapasitesi gidiş-geliş olarak bin 500 kişidir. Mevcut şartlarda uçak biletleri ile otobüs biletleri neredeyse eşitlenmiş ve hatta erken rezervasyonlarda daha düşük fiyatlı uçak yolculuğu mümkün hale gelmiştir. Havayolu seyahati yapan yolcu profili iş adamı ve orta üst gelir konumundan genel tüketici konumuna geçmiş, orta gelir ve bir alt gelirde uçak seyahatine başlamıştır" dedi.

200 bin nüfuslu Sinop, 617 bin nüfuslu Tokat, 750 bin nüfuslu Mardin, 631 bin nüfuslu Sivas, 748 bin nüfuslu Trabzon'da havaalanı bulunduğu halde, hinterlandında ve dolaylı yönden yaklaşık 3 milyon kişiye hitap eden Ordu ve Giresun'da havaalanı bulunmayışını anlamakta zorlandıklarını kaydeden Şahin, "Ordu-Giresun illerinin Samsun ve Trabzon Havaalanlarına yakın olduğu bahisle ihtiyaç bulunup bulunmadığı hususu gündeme gelebilmektedir. OR-Gİ Havaalanı yeri, Samsun-Çarşamba Havaalanı'na 128 km, Trabzon Havaalanı'na ise 181 km uzaklıkta bulunmaktadır. Buna mukabil Sivas Havaalanı ile yine havaalanına sahip olan Tokat Havaalanı arasındaki mesafe 108 km'dir. Keza, her ikisi de havaalanına sahip olan, Mardin ve Diyarbakır illeri arasındaki mesafe ise, 95 km'dir. Bunun dışında önemli Havaalanları konumunda bulunan Adana ve Hatay illeri arasındaki mesafe 192 km'dir. Sinop ve Çarşamba Uluslararası Havaalanları arasındaki mesafe 180 km'dir. Mevcut veriler göstermektedir ki, Ordu Havaalanı'nın komşu illere yakın olma iddiası da mevcut örneklere göre tutarlı değildir" diye konuştu.

Şahin, Ordu ve Giresun üniversitelerinin kurulduğunu, Ordu Üniversitesi'nde halen 6 bin 277 öğrencisi ve 18'i profesör olmak üzere 57 öğretim görevlisi ile, kurulacak Tıp Fakültesi ile hızla büyüme aşaması gösteren bir eğitim kuruluşu olacağını, gelecekte havayolu taşımacılığının en fazla ihtiyaç duyulacağı kurumlardan birisi olarak ortaya çıkacağına dikkat çekti.

OR-Gİ Havaalanı'nın maliyeti ne kadar?

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
ortalama 800 bin nufusu olan sivas a açılmış olan havaalanını kullanın diyosunuz beyfendi. nufüsu daha az olan bölgelerde bile havaalanı var. yazıda da belirtildiği gibi iki ilin nufusu 1milyonun üstünde hatta yazıda 3milyonluk bir taşıma kapasitesinden bahsedilmiş..yazıyı güzelce okuduğunuzda arasındaki mesafesi 1 saat bile olmayan illlerde havaalanı bulunmaktadır.sivas ve tokat örneğinde olduğu gibi.. neden bu kadar karşı çıkılıyo bu yapıma anlamayamıyorum...gereksiz diyeceksiniz belki ama bu yörelerde yaşayan insanlarında birtakım hakları olduğunu düşünüyorum ben..iyi akşamlar.. ama bu yörelerde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2013 yılında açılacak Sivas -Ordu karayolu ile Sivas-Ordu arası mesafe karayolu ile 1.5 saat olacak bence Sivas Havaalanı bu bölgedeki eksikliği pisti yeni terminali ve apronu ile karşılayacaktır...Bence her il e havaalanı yerine bölgesel havaalanıları yapılması daha uygun... her ile üniversite açtılarda ne oldu... işsizler ordusu oldu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
saçma olarak görülmesi bence saçma bkara karı bşaması zordur derlerya burda da bu tarz yorumlar yapmak kolay burda yşayıp bu sorunları yaşayan insanlar keşke buraya ulaşabilse sorunları anlatsa daha aydınlık olacak ama. Burda insanların yaşamı 2 il arasında samsun ve trabzon arasında donmuş kalmış bir durumda her daim olduğu gibi bu iki illin engellemeleri yüzünden yıllardır giresun ve ordu küçülmüş ve göç vermiş büyümelerine izin verilmemiş . en basiti samsun tarafından gelen bir kargo önce trabzona gidiyor ordan tekrar giresuna geliyor bu işlem 2 gün alıyor samsun aynı gün alıyor trabzonda ama giresun ordu 2 günde bunun gibi daha bir çok neden onun için önce bölgeyi ve ihtiyaçları bilelim ona göre yorum yapalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ordu samsun arası 2.5 saat eğer bir ferraniniz yoksa . Giresun Trabzon arasıda aşağa yukarı öyle bu iki ilde 1 tek profösör olmadığını ve parayla bile getirilemediğini biliyormusuuz siz ce nedeni ne. İstanbul uçuş saati 1.5 saat 2 saat de giresuna geçiyorsunuz. İki ilindekurulmuş üniversitelerde ders verecek profösörler getiirmek ne kadar zor olğunu tahmin bile edemezsiniz. Demir yol alternatifi diyorlar bunu söyleyen arkadaşın bu bölge hakkında bir bilgisinin olmadığından bunu söylediğini sanıyorum. sadece bir fantezi olarak görülmemeli bu bölgede insanların ulaşımını hızlandırmaya hızlı hizzmet almaya hakkı var sadece giresun veya ordu için olsa tamam ama bu her iki il için istenen bir durumdur. İki ilin arasında sıkışmış kalmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Anlamsız saçma sapan bir proje. Yok artık her ilçeye kasabaya havaalanı yapalım. Ekonomik değil. Politik zorlama dışında kimse uçmaz. Uçsa da havaalanının yatırım maliyeti geri dönmez. Hem yatırım hem işletme maliyeti açısından anlamsız. istiyorsa OTSO ortaklarından para bulup yatsın. Özel sektör olarak kendi paralarıyla yaparlar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hergün ayni haberi okumaktan bana gina geldi. Bu havaalani zaruri bir ihtiyactir ve yapilmasi bir zorunluluk halini almistir. Yapilacaksa yapilsin, yapilmayacaksa yapmiyoruz veya yapamiyoruz desinler. AKP hükümetinin gelecegi bu projeye bagli desem, bana kim inanir acaba :) Bekleyin görün ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bence son derece haklı ve mantıklı bi istek. her ilin kendine ait havalimanı olmalı. ayrıca 12 yıldır kimse ilgilenmemiş mi burayla?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne güzel söylemişsiniz ordu ve giresun da zaten tranzon ve samsun'un interlandında. Diğerlerinin hesabını yaparken il nufusunu kendi hesabını yaparken interland hesabını yapmak biraz uyanıklık olmuş hatta birazda abartı olmuş. Bu uyanıklığı daha sonra oraya uçak koymak içinde gösterecekler.Ehh sabah ve belki akşam birer uçak konacak, bu mu bütün çözüm?Neden karadeniz hızlı tren hattı istenmiyor? Düşünsenize batı/orta ve doğu karadenizi boydan boya 6 saatte gecen bir tren hattı...Zongoldaktan Artvine kadar herkesin hizmetine ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kesinlikle yapılmalı her iki ilin ve bu iki ile yakın illerin ilerisi için akıllı bir çözüm saygılarımla....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
olduuu gözlerim doldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000