17 Mayıs 2008, Cumartesi 16:24:48

OR-Gİ Havaalanı zamana bırakılacak

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, OR-Gİ Havaalanı ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti.
  • denizi doldurmak eski "teknoloji".Portekiz Madeira havaalanina bir baksinlar, betonarme ustunde yapilmistir bir kismi. nisbetten ucuz ve guzel. ama gel de anlat...
  • Yorumunuz...ORDU GİRESUN ARASINA HAVA ALANI YAKIŞIR VEDE ÇALIŞIR KİMSE ENDİŞE DUYMASIN

Ordu'nun fiziki coğrafyasının engebeli olması ve düz alan sıkıntısı nedeniyle havaalanı konusunun yıllar içinde sürüncemede bırakıldığını, ancak Ordu'nun bu yatırıma ihtiyaç duyduğunu belirten Enver Yılmaz, "Havaalanını bölgeye kazandırmakta kararlıyız" dedi.

Tek sıkıntının yatırımın yüksek maliyeti olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Havaalanı yatırımı denize dolgu ile yapılacak. Denizi doldurarak zeminini havaalanı standartlarına getirme çalışması hakikaten yüksek bir maliyet istiyor. Denize doldurarak yapılacak havaalanının maliyeti, başka bir ilde yapılan havaalanının maliyetinin nerdeyse 3 katı. Ancak Ordu ve Giresun milletvekilleri olarak yaptığımız çalışma ve görüşmeler sonunda bu yatırımı zamana yayarak gerçekleştirme, yani her yıl bir aşamasını bitirerek yapma konusunda bir irade oluştu. Dolayısıyla bu yatırımı bölgeye kazandırmakta kararlıyız" dedi.

"KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ YENİLENECEK"

Enver Yılmaz, 1992 yılında Kültür Merkezi alanı olarak tescillenen Huzurevi yanındaki araziye bu yatırımın kazandırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın karar verdiğini ancak proje tadilatı gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydetti. 1992 yılında hazırlanan projenin gelişen inşaat teknikleri ve malzemeleri açısından bakıldığında kısır kaldığını vurgulayan Yılmaz, "Yapılacak olan Kültür Merkezi'nin hem değerli bir arazi üzerinde bulunması, hem deniz kenarında olması ve yıllar içerisinde gelişen inşaat teknikleri göz önünde tutularak projesinin yenilenmesi görüşü hakim oldu. Yeni bir projeyi hazırladıktan sonra hemen ihale sürecine gireceğiz. Ödenek konusunda bir sıkıntı bulunmuyor" diye konuştu.

 

OR-Gİ Havaalanı zamana bırakılacak

Yorumlar

Cenap ~ 16 yıl önce
denizi doldurmak eski "teknoloji".Portekiz Madeira havaalanina bir baksinlar, betonarme ustunde yapilmistir bir kismi. nisbetten ucuz ve guzel. ama gel de anlat...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Yorumunuz...ORDU GİRESUN ARASINA HAVA ALANI YAKIŞIR VEDE ÇALIŞIR KİMSE ENDİŞE DUYMASIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000