30 Nisan 2010, Cuma 09:07:44

"OR-Gİ DİNAMİKLERİ DENGELEYECEKTİR"

Giresun Girişimci Genç İşadamları Derneği Başkanı Sertaç Güneş, yaptığı açıklamada, OR-Gİ havaalanı projesinin bölgesel tabanlı gelişim için Ordu ve Giresun’un birlikte hareket etmesinin ürünü olduğunu ifade etti.
  • KİM NE DERSE DESİN ENİNDE SONUNDA YAPILACAK.KİMSEDE BUNU ENGELLEYEMEZ.
  • bölgeye ait hava koşulları incelendiğinde zaten hayalden öteye gidemeyeceğini göreceğiz muhtemelen.ayrıca karaya oranla bu denli pahalı bi projeye değecek bir ticari çekim merkezi değil.
  • hadi yapılsın diyenelri anlıyorum ama bu yapılmasın diyenelri hiç anlamıyorum.neymiş onlara gore masraf alurmuş ulkenin bosa harcanacak parası yokmuş.siz istesenizde yapılacak istemsenizde ama yakında ama uzakta mutlaka yapılacak. kimderdi thy 140 ucaga sahip olacak kimöderdi thy 777 getirecek diye.kimderdi insanımız ucagı bukadar cok tercih edecek diye.gelecek havacılık için cok dah gusel olacak ve otobusculer bunu engelleyemeyecek
  • Sanki havaalanı yapılınca göçler geri dönecek kalkınma son sürat artışa geçecek. Trabzonda 1957 den beri Havalimanı var ama ha bire göç veriyor. Dışarda yaşayan Trabzonlu sayısı 4 milyonu geçti. Öte yandan Rize'nin nüfusu Or-Gi nin 1/4 ü kadar ama yolcu potansiyeli onlardan çook daha fazla. Öyle olmasaydı havaş Rize'ye günde 10 sefer koymazdı. Umarım bu hava alanı yapılırda (tabi sefer konulursa) Giresunlular Trabzon hava limanını kullanmazlar.
  • Erzincan'da hava alanı var, Erzurum'da da var. Erzincanın 2009 nüfusu 118 bin Giresun 240 bin Ordu 399 bin El insaf beyler Amaç insana hizmetse Giresun ve Ordu'da yaşayanlar insan değil mi?
  • Deniz uçağı alın, yarın sabah uçmaya başlayın Karadeniz'in her tarafına. İn kalk, in kalk. Canım yurdum uçak gemisi gibi, üç tarafı deniz. Hoş suya inen uçaklardan hoşlanmayan bir SHGM var. Mesela, göle, baraj gölüne inersen cezalandırırım diyor. Niye geri kaldığımızı SHGM'nün bu yaklaşımından anlayın.
  • bu havaalanı eğer yapılırsa kendimi Airporthaberin binasının önünde yakıcammmm --)))))
  • yorum oldukça isabetli olmuş. çevre iller sürekli samsuna göç verdiler ve samsundan daha fazla kalkınma teşviği aldılar. samsun başına açılan bin türlü sorunla boğuşurken şimdi de havaalanı istiyorlar. buyursunlar alsınlar ama samsunun hakkını yemesinler.
  • Sadece 2 saat daha önce Hopa'ya gidilmektedir.Hangi yatirimci oraya bir ü+retim tesisi yaptida biz duymadik.AVM ler benim icin,isyeri degil.Üretimimizi öldüren yerlerdir.HES'lerde dogayi katleden.Karadeniz'in üretenleri zaten Istanbul'u isgal etmis.Sadece Camlica tepesine cikip oradan daha nerede bos arazi var onu aramaktalr.Buldularmida allahin gögüne para ödemediklerinden cik cikabildigin kadar.Son Örnek TOKI'nin basindaki benim hemserim.Mecidiyeköy'deki yikilacak Stadi yine bir hemserim alip herhalde TEM'e Helikopter pisti yapip oradan Trafigi yönlendirecek.Orada isyeri veya konut alacak süper zekalilari bir tanimak isterim.Ben asla bedava verselerde orada yerlesmem ve satinda almam.
  • inadına trabzon havaalanı anlayana..........

Güneş yaptığı açıklamada “Bugün Giresun ve Ordu illeri ulusal ve bölgesel tabanlı gelişmede kendi rollerini belirginleştirmek ve daha da iyi ekonomik seviyelere ulaşabilmek için beraber hareket etmeyi uygun bulmuşlar ve bu beraberliğin en önemli ürünü OR-Gİ havalimanı vesilesiyle bu beraberliği daha da güçlendirmişlerdir. OR-Gİ adıyla bilinen Ordu ve Giresun arasına kurulması istenen havalimanı mevzusu tartışılırken havalimanı ile ilgili öngörüler sadece bugünkü sosyal verilerle tartışılmaktadır fakat bilinmelidir ki Ordu ve Giresun arasına yapılacak bir havalimanı beraberinde bu bölgeye olan sosyal ve ekonomik talebi arttıracaktır. Bu bağlamda düşünüldüğünde bölgesel kalkınmada çıkış noktası aranıyorken bazı çevrelerce OR-Gİ Havalimanı mevzusuna karşı bir tutum alınması düşündürücüdür. Bölgesel kalkınmayı bölge içerisindeki belli birkaç ilin devleşmesi ve çevresindeki illere rağbetle daha da büyümesi olarak algılamakta yanlıştır. Unutulmamalıdır ki bölgesel ölçekte iller arasında oransız bir büyüme söz konusu ise bu durum diğer illere de negatif yansıyacak ve bölgedeki nüfus düşecek bölge göç verir hale gelecek ve kendi iç dinamiklerini kaybedecektir” dedi.

(Giresungazete.com)

"OR-Gİ DİNAMİKLERİ DENGELEYECEKTİR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
KİM NE DERSE DESİN ENİNDE SONUNDA YAPILACAK.KİMSEDE BUNU ENGELLEYEMEZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bölgeye ait hava koşulları incelendiğinde zaten hayalden öteye gidemeyeceğini göreceğiz muhtemelen.ayrıca karaya oranla bu denli pahalı bi projeye değecek bir ticari çekim merkezi değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hadi yapılsın diyenelri anlıyorum ama bu yapılmasın diyenelri hiç anlamıyorum.neymiş onlara gore masraf alurmuş ulkenin bosa harcanacak parası yokmuş.siz istesenizde yapılacak istemsenizde ama yakında ama uzakta mutlaka yapılacak. kimderdi thy 140 ucaga sahip olacak kimöderdi thy 777 getirecek diye.kimderdi insanımız ucagı bukadar cok tercih edecek diye.gelecek havacılık için cok dah gusel olacak ve otobusculer bunu engelleyemeyecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sanki havaalanı yapılınca göçler geri dönecek kalkınma son sürat artışa geçecek. Trabzonda 1957 den beri Havalimanı var ama ha bire göç veriyor. Dışarda yaşayan Trabzonlu sayısı 4 milyonu geçti. Öte yandan Rize'nin nüfusu Or-Gi nin 1/4 ü kadar ama yolcu potansiyeli onlardan çook daha fazla. Öyle olmasaydı havaş Rize'ye günde 10 sefer koymazdı. Umarım bu hava alanı yapılırda (tabi sefer konulursa) Giresunlular Trabzon hava limanını kullanmazlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Erzincan'da hava alanı var, Erzurum'da da var. Erzincanın 2009 nüfusu 118 bin Giresun 240 bin Ordu 399 bin El insaf beyler Amaç insana hizmetse Giresun ve Ordu'da yaşayanlar insan değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Deniz uçağı alın, yarın sabah uçmaya başlayın Karadeniz'in her tarafına. İn kalk, in kalk. Canım yurdum uçak gemisi gibi, üç tarafı deniz. Hoş suya inen uçaklardan hoşlanmayan bir SHGM var. Mesela, göle, baraj gölüne inersen cezalandırırım diyor. Niye geri kaldığımızı SHGM'nün bu yaklaşımından anlayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu havaalanı eğer yapılırsa kendimi Airporthaberin binasının önünde yakıcammmm --)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yorum oldukça isabetli olmuş. çevre iller sürekli samsuna göç verdiler ve samsundan daha fazla kalkınma teşviği aldılar. samsun başına açılan bin türlü sorunla boğuşurken şimdi de havaalanı istiyorlar. buyursunlar alsınlar ama samsunun hakkını yemesinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sadece 2 saat daha önce Hopa'ya gidilmektedir.Hangi yatirimci oraya bir ü+retim tesisi yaptida biz duymadik.AVM ler benim icin,isyeri degil.Üretimimizi öldüren yerlerdir.HES'lerde dogayi katleden.Karadeniz'in üretenleri zaten Istanbul'u isgal etmis.Sadece Camlica tepesine cikip oradan daha nerede bos arazi var onu aramaktalr.Buldularmida allahin gögüne para ödemediklerinden cik cikabildigin kadar.Son Örnek TOKI'nin basindaki benim hemserim.Mecidiyeköy'deki yikilacak Stadi yine bir hemserim alip herhalde TEM'e Helikopter pisti yapip oradan Trafigi yönlendirecek.Orada isyeri veya konut alacak süper zekalilari bir tanimak isterim.Ben asla bedava verselerde orada yerlesmem ve satinda almam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
inadına trabzon havaalanı anlayana..........

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000