04 Mayıs 2011, Çarşamba 08:22:20

"ORGİ BİTMİŞTİR"

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Ordu-Giresun Havaalanı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Allah'ın izniyle bu iş bitmiştir." dedi.
  • bal gibide gerekli arkadaş partizanca yaklaşmayı n arkadaşlar birde yapılanları gözleriniz görsün arkadaşlar her şeye tu kaka demeyin lütfen,
  • gıresuna gıtmek ıcın ya trabzona gıdıyoruz yada samsuna bu ıkı lımanada ınenlerın encok ordu ve gıresun yolcuları oldugu bılınmektedır cok yerınde ve dogru bı karardır .
  • Orgi bitmiştir deniyor da hani havaalanı nerede... Canikli bunu her seçim söyler , bizde yine trabzona talim... bakın 2014 seçimlerinde yine söyleyecek...
  • Kimse kusura bakmasın, bu kadar saçma ve gereksiz bir havaalanı yapma fikri kimden çıktı acaba? Bol bulunca sürmekmi lazım birileri gibi.Hiç Karadeni'zi oşinoğrafik açıdan dikkate alıyorlarmı? bu nasıl bir denizdir,gücü kuvveti nedir,huyu suyu nedir, havaalanı buna nasıl mukavemet eder?
  • Bütün korkum Rahmetli Erbakan Gibi temel atmaları.malum daha sonra atılan temeller otomobil bagajında meclise taşınmıştı. Karadenizin dalgalarında bu meydan kısa sürede çöküp denize gitmez inşallah.Yapılacak yatırıma karşılık o boyutta uçuş sirkilasyonu olacak mı yalnız yolcu taşıma için mi yapılıyor bu yatırım ,kargo ,transit taşımacılık olabilecekmi? Gerçekten oy amaçlı boş bir yatırım.
  • Milletvekiline tavsiyem kamu ihale kanununu okumasıdır. 30 mayısta teklifler açılacak, zorlarsak 10 haziranda temel atarız demek atıp tutmaktır. 30 mayıstan sonra teklifler açılacak, ihale kararı onaylanacak, kesinleşen karar ihaleye katılanlara bildirilecek, diğer firmalara varsa itirazları için süre tanınacak kazanan sözleşmeye davet edilecek, kesin teminat alınacak, ihale sonucu ilan edilecek askıda kalacak, yer teslimi yapılacak da ondan sonra temel atılacak. Bu da en az 1,5-2 ay sürer. Bıraksınlar millete gaz vermeyi de adam gibi ihale yapsınlar. Milleti yönetsin diye seçilenler hiç çekinmeden yüzümüze baka baka yalan söylüyor da kimse itiraz etmiyor. Yazık.
  • 270-300 milyar liralık mı??? naaaptın sen yaaaaa...
  • Hem dünyada çok nadir yapılan bir yöntem deniliyor, hemde 7 firmanın hepsi yeterlilik alıyor. Nasıl oluyor? Bu konuyu daha öncede yazmıştım. Sanırım gecikmenin sebebide bu. Başvuran firmalar havalimanı inşaatı konusunda tecrübeliler evet ama dolgu konusunda hiçbirinin ciddi bir tecrübesi yok. Ayrıca o dolguyu yapacak malzemenin nereden tedarik edileceğide belli değil, ki çok ciddi miktarda malzeme gerekli buraya hemde özellikli olmalı. Umarım bunlar açıklığa kavuşmuştur.
  • yapın yapın aferin milletin parasını çarçur edin bakalım 2 saat yanınızda meydan var. Yazıktır.Düz araziniz olsa neyse.Bu kadar para.Vicdan yokmu sizde.
Ordu-Giresun Havaalanı'nda gelinen son nokta hakkında da bilgi veren Canikli, projenin ihale aşamasında sona yaklaşıldığını kaydetti.

Havaalanının temelinin atılmasında 3 aylık bir gecikmenin söz konusu olduğunu, temelin seçim sonrasına bırakıldığını dile getiren Canikli, şöyle konuştu:

"Ordu-Giresun Havaalanı projesinin, 4 Mart'ta ön yeterlilik ihalesi yapıldı. Teklif veren 7 firma yeterlilik hakkı elde etti. Bu havaalanı 270-300 milyar liralık çok önemli ve büyük yatırım. Dünyada da örneği çok az olan bir yatırım. Yöntem itibariyle dolgu üzerine oturtulacak pist. Dünyada çok az örneği var. Böyle güzel muhteşem bir proje olacak. 4 Mart'ta birinci aşama ihalesi yapıldı. Bir ihalenin yapılması için arkasında çok büyük ve uzun çalışmaların yapılması gerekiyor, bürokratik ve teknik olarak. 4 Mart'ta birinci aşama yapıldığına göre, yatırım programına alınmış, bütün fizibilite çalışmaları yapılmış, kaynağı temin edilmiş ve geçtiğimiz 4 Mart'ta da ihaleye çıkılmış. 7 firma belirlenmiş ve ön yeterliliği almış durumda. Şimdi bu 7 firma 30 Mayıs'a kadar tekliflerini verecekler. 30 Mayıs'ta da teklifler açılacak ve ihale bitmiş olacak. Ne zaman, 30 Mayıs'ta. Biz Mart itibariyle temel atacağımızı söylemiştik. 3 aylık gecikme söz konusu. Bunu kabul ediyoruz. Onun da temel nedeni, bu yatırım programına alınmasındaki süreç. Özellikle teknik nedenlerle DLH ile Devlet Planlama Teşkilatı arasındaki bürokrasiden gecikme oldu. 3 aylık gecikme söz konusu. Ama biz seçimden önce temeli yetiştirebiliriz. Zorlarsak yetişir. Fakat seçimden birkaç gün önce atabiliriz. Çok sıkıştırırsak Haziran'ın 10'unda falan temeli atabiliriz. Ama o zaman da doğal olarak sanki seçim yatırımı gibi algılanır. O yüzden temel atmayı seçim sonrasına bıraktık." Şu an itibariyle Ordu-Giresun Havaalanına bitti gözüyle baktıklarını ifade eden Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü gelinen nokta son aşama. İhale, başlangıç aşamasında değil. Bu tür yatırımlarda ihale son aşamalardan bir tanesidir. Biz önemli bir aşamanın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu süreci de hiç kimse geriye çeviremez. Allah'ın izniyle bu iş bitmiştir. Devlet politikası yönetimi itibariyle bu iş bitmiştir. 30 Mayıs itibariyle de süreç tamamlanıyor. Ondan sonra da kazma vurma, işe başlama aşaması geliyor. Havaalanı sözünü verdiğimiz gibi, eğer temel atma Mart diyorsanız, biz iki üç aylık bir gecikme haricinde aynen yerine getirilmiştir. Hatta ben açıklamayı şöyle yapmıştım. 'Bu yıl içerisinde temel atacağız' demiştim. İlk taahhüt böyleydi. 2011'de temelini atacağız. 2014'de de havaalanı bitmiş olacak. 2014'de uçakların inip kalkmış bir havaalanı haline gelmiş olacak."

Canikli, Ordu-Giresun Havaalanı'nın yapımı için büyük mücadeleler verdiklerini, sonuçta projenin hayata geçirilmesi noktasında başarılı olduklarını aktararak, "Biz ve arkadaşlarımız, bu havaalanı için büyük mücadele verdik. Bu mücadele verilirken de şimdi anlatamayacağım sorunlarla, dirençlerle karşılaştık. Ama Allah'a şükür hepsini aştık. Kamuoyunda 'Giresun yatırım alamıyor' denmekte. Giresun alıyor. Başkaları alamıyor, Giresun alıyor. Havaalanını Giresun aldı. Bizden önce alamadı. Ama biz aldık. Biz bitmiş gözüyle bakıyoruz artık. Parası tamamlanmış, yatırım programına girmişse bu iş bitmiş demektir." dedi.

(Zaman)

"ORGİ BİTMİŞTİR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 13 yıl önce
bal gibide gerekli arkadaş partizanca yaklaşmayı n arkadaşlar birde yapılanları gözleriniz görsün arkadaşlar her şeye tu kaka demeyin lütfen,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gıresuna gıtmek ıcın ya trabzona gıdıyoruz yada samsuna bu ıkı lımanada ınenlerın encok ordu ve gıresun yolcuları oldugu bılınmektedır cok yerınde ve dogru bı karardır .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Orgi bitmiştir deniyor da hani havaalanı nerede... Canikli bunu her seçim söyler , bizde yine trabzona talim... bakın 2014 seçimlerinde yine söyleyecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kimse kusura bakmasın, bu kadar saçma ve gereksiz bir havaalanı yapma fikri kimden çıktı acaba? Bol bulunca sürmekmi lazım birileri gibi.Hiç Karadeni'zi oşinoğrafik açıdan dikkate alıyorlarmı? bu nasıl bir denizdir,gücü kuvveti nedir,huyu suyu nedir, havaalanı buna nasıl mukavemet eder?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bütün korkum Rahmetli Erbakan Gibi temel atmaları.malum daha sonra atılan temeller otomobil bagajında meclise taşınmıştı. Karadenizin dalgalarında bu meydan kısa sürede çöküp denize gitmez inşallah.Yapılacak yatırıma karşılık o boyutta uçuş sirkilasyonu olacak mı yalnız yolcu taşıma için mi yapılıyor bu yatırım ,kargo ,transit taşımacılık olabilecekmi? Gerçekten oy amaçlı boş bir yatırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Milletvekiline tavsiyem kamu ihale kanununu okumasıdır. 30 mayısta teklifler açılacak, zorlarsak 10 haziranda temel atarız demek atıp tutmaktır. 30 mayıstan sonra teklifler açılacak, ihale kararı onaylanacak, kesinleşen karar ihaleye katılanlara bildirilecek, diğer firmalara varsa itirazları için süre tanınacak kazanan sözleşmeye davet edilecek, kesin teminat alınacak, ihale sonucu ilan edilecek askıda kalacak, yer teslimi yapılacak da ondan sonra temel atılacak. Bu da en az 1,5-2 ay sürer. Bıraksınlar millete gaz vermeyi de adam gibi ihale yapsınlar. Milleti yönetsin diye seçilenler hiç çekinmeden yüzümüze baka baka yalan söylüyor da kimse itiraz etmiyor. Yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
270-300 milyar liralık mı??? naaaptın sen yaaaaa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hem dünyada çok nadir yapılan bir yöntem deniliyor, hemde 7 firmanın hepsi yeterlilik alıyor. Nasıl oluyor? Bu konuyu daha öncede yazmıştım. Sanırım gecikmenin sebebide bu. Başvuran firmalar havalimanı inşaatı konusunda tecrübeliler evet ama dolgu konusunda hiçbirinin ciddi bir tecrübesi yok. Ayrıca o dolguyu yapacak malzemenin nereden tedarik edileceğide belli değil, ki çok ciddi miktarda malzeme gerekli buraya hemde özellikli olmalı. Umarım bunlar açıklığa kavuşmuştur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yapın yapın aferin milletin parasını çarçur edin bakalım 2 saat yanınızda meydan var. Yazıktır.Düz araziniz olsa neyse.Bu kadar para.Vicdan yokmu sizde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000